خبرخوان
مشاور فرمانده سپاه در واکنش به ترور فخریزاده: نمیتوانیم احساسی برخورد کنیم

در ادامه واکنشهای مقامات جمهوری اسلامی به ترور محسن فخریزاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران، محمد اسماعیل کوثری، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران، نیز گفت «نمیتوانیم احساسی با مسئله برخورد کنیم».
این مقام نظامی سپاه روز یکشنبه، ۹ آذر، به خبرگزاری ایلنا گفت: «ما نمیتوانیم احساسی با مسئله برخورد کنیم، اما هیچ موقع فراموش نخواهیم کرد.»
آقای کوثری همچنین گفت «انتقام» ترور آقای فخریزاده را خواهند گرفت، اما در ادامه تأکید کرد که «زمان، مکان و نوع آن مشخص نیست و دست مسئولان است که باید آن را مشخص کنند».
این در حالی است که برخی فعالان رسانهای نزدیک به سپاه در رسانهها و شبکههای اجتماعی با ادعای اینکه ترور توسط اسرائیل انجام شده است، خواهان واکنش نظامی به اسرائیل شدهاند.
ازجمله حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان، امروز در سرمقاله این روزنامه نوشت که وقت آن رسیده است که جمهوری اسلامی به شهر حیفا در اسرائیل حمله موشکی کند.
محسن فخریزاده مهابادی، چهره ارشد برنامه هستهای ایران و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع، در روز جمعه ۷ آذر در آبسرد دماوند مورد سوءقصد قرار گرفت و کشته شد.
محمد اسماعیل کوثری پیشتر جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران و دو دوره نیز نماینده مجلس شورای اسلامی بود.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
سخنگوی قوه قضائیه خطاب به حسن روحانی: باز آدرس غلط به مردم دادید

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران، اظهارات روز چهارشنبه هشتم بهمن رئیسجمهوری اسلامی پیرامون احضار وزیر ارتباطات را «مغالطه» خواند.
حسن روحانی روز چهارشنبه در واکنش به اعلام جرم دادستان کل کشور علیه وزیر ارتباطات گفت: «نمیتوانند کسی را برای پهنای باند محاکمه کنند. پهنای باند یعنی مبارزه با فساد و کسی نمیتواند با مبارزه با فساد مخالف باشد».
او افزود: «این دستور من بوده و اگر میخواهید محاکمه کنید، من را محاکمه کنید».
سخنگوی قوه قضائیه ایران در واکنش به این اظهارات گفت که تشکیل پرونده و احضار وزیر ارتباطات ناظر بر پهنای باند شبکههای اجتماعی نیست و «باز هم آدرس غلط به مردم داده شد».
آقای اسماعیلی اشارهای به جزئیات پرونده وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی نکرد ولی پیشتر دادستان کل کشور از آذری جهرمی به دلیل «استنکاف از اجرای اوامر قضایی در مورد فیلتر کردن اینستاگرام» و «استنکاف از ابلاغ رئیس مرکز ملی فضای مجازی برای کاهش پهنای باند بینالملل و محدودسازی پیامرسانهای خارجی» شکایت کرده بود.
سخنگوی قوه قضائیه ایران اظهارات حسن روحانی را «مغالطه» خواند و مدعی شد که «قانون ملاک و معیار سنجش رفتار و عملکرد همگان به ویژه مدیران کشور است».
او به حسن روحانی توصیه کرده که «خوب است در ارتباط با کاهش ارزش پول ملی، وضعیت معیشت مردم، کنترل بازار و مرغ و تخم مرغ به مردم توضیح دهند که چرا وضعیت اینگونه است».
بر اساس کزارش خبرگزاری ایسنا و سایت رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
واکنش ایران به «طرحهای حمله» اسرائیل: «جنگ روانی» است

یک مقام بلندپایه ایران روز چهارشنبه هشتم بهمن در واکنش به اظهارات اخیر رئیس ستاد ارتش اسرائیل مبنیبر آمادهسازی گزینههای جدید برای حمله به ایران، آن را «جنگ روانی» علیه جمهوری اسلامی خواند.
محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، با تاکید بر اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در آمادهباش کامل به سر میبرند، گفت: «ما قصد جنگ نداریم، اما در زمینه دفاع از کشور جدی هستیم».
او با بیان اینکه مقامهای اسرائیل بیشتر حرف میزنند، افزود اما آنها «عملاً نه برنامهای دارند و نه توانایی دارند و نه از عهده این کار برمیآیند».
رئیس ستاد ارتش اسرائیل شامگاه هفتم بهمن در هشداری صریح به دولت جو بایدن در مورد احتمال بازگشت آمریکا به توافق هستهای با ایران گفت که اسرائیل «گزینههای تهاجمی» جدیدی را برای حمله به ایران در سال جاری میلادی تدارک دیده است.
ژنرال آویو کوخاوی تاکید کرد که بازگشت به برجام، «هم از نظر عملیاتی و هم از نظر راهبردی» بد خواهد بود و به «تشدید رقابت تسلیحات هستهای در منطقه منجر خواهد شد».
مقامهای جمهوری اسلامی بارها هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای را رد کردهاند.
در همین حال، دولت حسن روحانی از دولت جدید آمریکا خواسته است که فرصت ایجاد شده را از دست ندهد.
اسرائیل در روزهای گذشته روند انتصاب شمار زیادی از مقامات ارشد آمریکا در زمان دولت باراک اوباما را که در تنظیم برجام سهیم بودند، به پستهای کلیدی، به ویژه در دستگاه وزارت خارجه آمریکا، با نگرانی عمیق دنبال کرده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه، ایسنا و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
شمار مبتلایان قطعی کرونا در جهان از مرز ۱۰۰ میلیون نفر گذشت

شمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در جهان روز چهارشنبه از مرز ۱۰۰ میلیون نفر گذشت. شمار قربانیان کرونا نیز از مرز دو میلیون و ۱۶۰ هزار نفر گذشته است.
گزارشها حاکی است که یک چهارم کل مبتلایان و قربانیان کرونا در ایالات متحده آمریکا ثبت شدهاند.
تا روز چهارشنبه هشتم بهمن، ابتلای حدود ۶۲۷ هزار نفر در آمریکای شمالی، ۶۷۶ هزار نفر در اروپا، ۳۶۶ هزار نفر در آسیا و بقیه در دیگر کشورها به ثبت رسیده است؛ اگرچه بر اساس برآوردها به خاطر ناکافی بودن شمار تستها در کشورهای فقیر یا پنهانکاری برخی کشورها مانند ایران و چین، احتمالا شمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در جهان بسیار بیشتر از آمارهای رسمی ثبت و اعلام شده است.
وزارت بهداشت ایران مدعی است که تاکنون ۵۷ هزار و ۶۵۱ نفر در کشور از کرونا جان باختهاند، اما آمارهای ثبت احوال تا پایان تابستان و اظهارات برخی از مقامات ایران نشان میدهد که شمار مرگومیر ناشی از ابتلا به کرونا احتمالا دو تا سه برابر آمارهای رسمی است.
سازمان ثبت احوال ایران به رغم گذشت بیش از یک ماه از پایان پاییز، هنوز آمارهای مرگومیر کل کشور در سه ماهه سوم سال را منتشر نکرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاریهای خارجی و ایرانی/ف.ق/ک.ر
بنگلادش گروه سوم از پناهندگان روهینگیایی را به جزیرهای دورافتاده میفرستد

مقامهای بنگلادش روز چهارشنبه هشتم بهمن اعلام کردند که در روزهای آینده، بین دو تا سه هزار پناهنده روهینگیایی را به جزیرهای دورافتاده در خلیج بنگال منتقل میکنند.
این در حالی است که گروههای مدافع حقوق بشر در مورد آسیبپذیری این منطقه در برابر توفان و جاری شدن سیل بارها ابراز نگرانی کردهاند.
دولت بنگلادش در دو ماه گذشته حدود ۳۵۰۰ پناهنده روهینگیایی، اقلیت مسلمان راندهشده از میانمار، را به جزیره «بهاسان چار» انتقال داده است.
جزیره «بهاسان چار» که ۲۰ سال پیش از دریا سر برآورده ارتفاع بسیار کمی از سطح دریا دارد و جزیرهای سیلگیر است.
مقامهای بنگلادش انتقال این پناهندگان به «بهاسان چار» را ضروری دانستهاند تا از ازدحام دائمی در اردوگاههایی که اکنون بیش از یک میلیون روهینگیایی در آنها ساکن هستند، کاسته شود.
عبدالله المأمون، از مقامهای نیروی دریایی بنگلادش، به خبرگزاری رویترز گفت: «بار گذشته ما آماده انتقال ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ پناهنده بودیم اما در نهایت بیش از ۱۸۰۰ روهینگیایی به آنجا منتقل شدند».
او در مورد انتقال هزاران پناهجوی جدید به این جزیره دورافتاده مدعی شد: «افرادی که پیشتر به آنجا منتقل شدهاند میخواهند که دوستان و بستگانشان نیز به آنها ملحق شوند».
نهادهای مدافع حقوق بشر و پناهجویان پیادهسازی چنین طرحی را «کوتهبینانه و غیرانسانی» خواندهاند و خواستار توقف هر چه سریعتر این شیوه جابهجایی «اجباری و غیرداوطلبانه» شدهاند.
مقامهای بنگلادش میگویند این جابهجاییها «داوطلبانه» و «اختیاری» انجام گرفته است، اما گزارشهای رسیده از وضعیت پناهجویان انتقالیافته خلاف این ادعاها را نشان میدهد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ آ.ت/ ک.ر
نظرسنجی سازمان ملل: دو سوم از جهانیان وضعیت اقلیمی را اضطراری میدانند

بر اساس یک نظرسنجی جهانی که از سوی سازمان ملل متحد انجام شده تقریباً دو سوم از افراد میگویند که بشریت با وضعیت اضطراری آب و هوا روبهرو است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این نظرسنجی که بزرگترین در نوع خود است با ارسال پرسشنامه به ۱.۲ میلیون نفر در ۵۰ کشور جهان انجام شده است.
پژوهشگران برنامه توسعه سازمان ملل (یواندیپی) و دانشگاه آکسفورد که این نظرسنجی را انجام دادهاند روز چهارشنبه گزارش دادند که پاسخدهندگان پیر و جوان، فقیر و غنی و زن و مرد در ۵۰ کشور که بیش از نیمی از جمعیت جهان را شامل میشود همچنین گزینههای سیاسی مختلفی را برای حل این مشکل برشمردهاند.
استیون فیشر، جامعهشناس در دانشگاه آکسفورد که به طراحی این نظرسنجی و پردازش دادهها کمک کرده است به خبرگزاری فرانسه میگوید: «نگرانی در مورد وضعیت اضطراری آب و هوا بسیار گستردهتر از آن است که ما فکر میکردیم.»
به نوشته این خبرگزاری، این یافتهها حاکی از آن است که جنبش جهانی اقلیمی که از سال ۲۰۱۹ به رهبری دختر نوجوان سوئدی، گرتا تونبرگ، آغاز شده، با وجود پنهان ماندن از انظار عمومی به خاطر بروز بحران کرونا، همچنان رو به گسترش است.
پیام پاپ در سالگرد آزادسازی اردوگاه آشویتس: «باز هم ممکن است اتفاق بیفتد»

در سالگرد آزادسازی اردوگاه آشویتس، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، روز چهارشنبه در پیامی به همگان هشدار داد که لحظهای از افراطگرایی ایدئولوژیکی غافل نشوند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واتیکان، پاپ فرانسیس پیام ویژه خود را به مناسبت هفتاد و ششمین سالگرد آزادسازی اردوگاه مرگ حزب نازی در لهستان به نام آشویتس صادر کرده است.
او در این پیام هشدار داده است که باز هم امکان تکرار چنین فجایعی هست.
او تاکید کرد که بر همگان واجب است که این گونه وقایع را فراموش نکنند.
آلمان نازی تحت رهبری آدولف هیتلر و کشورهای متحدش در خلال جنگ جهانی دوم حدود شش میلیون یهودی را در اروپا از پای درآوردند.
از این میان، بیش از یک میلیون نفر که اغلب آنها یهودی بودند در اردوگاه آشویتس در جنوب لهستان جان خود را از دست دادند.
این اردوگاه که به اردوگاه مرگ شهرت دارد در روز ۲۷ ژانویه سال ۱۹۴۵ به دست ارتش سرخِ شوروی فتح شد.
با این حال پس از گذشت ۷۶ سال نئونازیسم و طرفداری از عقاید نژادپرستانه و مذهبستیز و بهویژه یهودستیزانه هنوز در گوشه و کنار دنیا، بهویژه در اروپا و آمریکا، ریشه دارد.
در حمله روز ششم ژانویه به ساختمان کنگره آمریکا، عدهای از طرفداران دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، لباسهایی با نشان نئونازی بر تن داشتند.
نجمه میرآخورلی به اتهام «عضویت در سازمان فداییان خلق» به پنج سال حبس محکوم شد

نجمه (نادیا) میرآخورلی، شهروند ۶۱ ساله تهرانی، با اتهام عضویت در سازمان فداییان خلق ایران (اقلیت) به پنج سال حبس محکوم شد.
به گزارش هرانا، خبرگزاری حقوق بشر، در روز چهارشنبه، هشتم بهمنماه، خانم میرآخورلی که در آبان ۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل شخصی خود بازداشت شده بود، دیماه امسال از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد با اتهام «عضویت در گروهک سازمان فداییان خلق (اقلیت)» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد.
خانم میرآخورلی در تاریخ ۲۸ آبانماه ۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و نخست به بازداشتگاه الف یک اطلاعات سپاه منتقل شد.
او پس از ۲۱ روز به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل و در نهایت در تاریخ ۳ دیماه همان سال با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد و در ۱۷ دیماه امسال حکم محکومیت پنج ساله دریافت کرد.
درباره سوابق سیاسی خانم میرآخورلی و فعالیتهای او در ارتباط با سازمان فداییان خلق (اقلیت) تاکنون گزارشی منتشر نشده است.
انتساب این اتهام به او در حالی صورت میگیرد که این گروه مدتها است در ایران فعالیتی ندارد.
سازمان چریکهای فدایی خلق ایران در سال ۱۳۴۹ بر پایه آرمانهای سوسیالیستی شکل گرفت و سازمان فداییان (اقلیت) در خرداد ۱۳۵۹ از این سازمان منشعب شد. تعدادی از فعالان این سازمان سیاسی در جریان اعدام دستهجمعی زندانیان عقیدتی-سیاسی ایران در تابستان ۱۳۶۷ به دست جمهوری اسلامی ایران کشته شدند.
سازمان دیدبان حقوق بشر در آخرین گزارش سالانه خود که ۲۵ دیماه منتشر شد، از وضعیت حقوق بشر در ایران و ادامه نقض حقوق شهروندان ایرانی در زمینههای مختلف از سوی حکومت جمهوری اسلامی انتقاد کرد.
افزایش تدریجی آمار کرونا در ایران؛ «واکسیناسیون ۶۰ درصد جامعه تا اسفند ۱۴۰۰»

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران در روز چهارشنبه، هشتم بهمنماه، تعداد جانباختگان و موارد جدید ابتلا به کرونا در یک شبانهروز گذشته در مقایسه با مدت مشابه در روز گذشته افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته، ۹۱ نفر دیگر بر اثر کرونا جان باختند و شش هزار و ۶۰۸ بیمار جدید شناسایی شدند.
این در حالی است که روز سهشنبه، تعداد جانباختگان ۷۹ نفر و آمار بیماران جدید شناساییشده، ۶ هزار و ۴۲۰ نفر در یک روز اعلام شده بود.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، تعداد کل جانباختگان کرونا در کشور به ۵۷ هزار و ۶۵۱ نفر و آمار کل بیماران به یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۳۱۴ نفر رسید.
آمارهای رسمی وزارت بهداشت درباره کرونا همواره محل تردید بوده و مقامهای سازمان نظام پزشکی آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده برآورد کردهاند.
افزایش تدریجی آمار کرونا همزمان با هشدار مقامات وزارت بهداشت ایران در خصوص اوجگیری کرونا در بهمنماه در حالی اتفاق میافتد که مصطفی قانعی، دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا روز چهارشنبه از تولید واکسنی مرتبط با وزارت دفاع با نام «میلاد نور» خبر داد که به گفته او در نوبت ورود به فاز مطالعات انسانی است.
آقای قانعی همچنین وعده داد که «تا اسفند سال بعد (۱۴۰۰) به هدف واکسیناسیون ۶۰ درصد جامعه برسیم».
در حالی که مقامهای وزارت بهداشت ایران از جمله سعید نمکی، وزیر بهداشت، از ساخت واکسن کرونا در داخل ایران و فاز آزمایش انسانی آن دفاع میکنند، این موضوع پیش از این موجب اختلافهایی در میان مقامهای ارشد این وزارتخانه شده بود.
از جمله رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در نامه استعفای خود، وزیر بهداشت را به بیان «اظهارات غیرعلمی و معرکهگیری درباره تولید واکسن کرونا» متهم کرد.
رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۹ دیماه اعلام کرد که ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران «ممنوع» است و نباید ساخت واکسن در داخل کشور مورد «انکار» قرار بگیرد.
وزیر خارجه ایران روز سهشنبه، هفتم بهمن در سفر به مسکو از ثبت واکسن روسی کرونا با نام «اسپوتنیک وی» در کشور خبر داد. این در حالی است که اثربخشی این واکسن بحثانگیز همچنان از سوی جامعه علمی بینالمللی با تردید جدی روبهرو است.
در تصادف اتوبوس و تریلی در جاده سمنان ۲۷ نفر مصدوم شدند

تصادف دو دستگاه اتوبوس و تریلی بامداد چهارشنبه، هشتم بهمنماه، در مسیر تهران به مشهد، ۲۷ مصدوم به جا گذاشت.
بر اساس گزارشهای موجود، این حادثه چهارمین تصادف در ده روز اخیر در جادههای استان سمنان است.
به گزارش خبرگزاری مهر، مظفر محمدخانی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان، در حالی که تعداد مسافران اتوبوس را ۲۹ نفر اعلام کرد، گفت که در این حادثه ۲۷ نفر مصدوم شدند و دو نفری که احتمال مرگ آنها در صحنه تصادف میرفت، احیا شدند.
پیشتر اعلام شده بود که دو نفر در این حادثه جان خود را از دست دادهاند.
به گفته آقای محمدخانی، علت این حادثه که در ساعت ۱:۴۵ بامداد روز چهارشنبه در کیلومتر ۳۵ محور آرادان به سرخه اتفاق افتاده در دست بررسی است.
در حادثه مشابهی که بامداد اول بهمنماه رخ داد، در برخورد یک دستگاه اتوبوس با یک دستگاه تریلی در محور دامغان به سمنان از مجموع ۳۱ سرنشین و راننده اتوبوس، یک نفر جان باخت و ۲۲ مصدوم شدند.
علت حادثه مذکور تاکنون اعلام نشده است.
رئیس اسبق سازمان خصوصیسازی «به ۱۵ سال حبس محکوم شد»

خبرگزاری ایلنا روز چهارشنبه، هشتم بهمنماه، از محکومیت ۱۵ ساله رئیس اسبق سازمان خصوصیسازی خبر داد.
این خبرگزاری به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که میرعلی اشرف پوریحسینی، رئیس اسبق سازمان خصوصیسازی به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.
آقای پوریحسینی در مردادماه سال ۹۸ به دلیل آن چه «تخلفات سازمان خصوصیسازی» عنوان شده بود، بازداشت شد.
آن طور که در کیفرخواست او آمده است در زمان تصدی او بر سازمان خصوصیسازی، بخش زیادی از واگذاریها «بدون رعایت تشریفات قانونی» انجام شده و شرکتها بدون رعایت مقررات به افرادی واگذار شده که صلاحیت اداره این شرکتها را نداشتند.
آقای پوریحسینی نماینده تبریز در مجلس ششم بود و سال ۱۳۹۲ که دولت حسن روحانی روی کار آمد، به عنوان رئیس سازمان خصوصیسازی منصوب شد. او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانى در استان آذربایجان شرقی بود.
سازمان خصوصیسازی در دوران ریاست پوریحسینی یکی از جنجالیترین دورهها را سپری کرد و انتقادات زیادی متوجه عملکرد او و واگذاری کارخانههای دولتی به بخش خصوصی یا خصولتی (خصوصی/دولتی) شد.
یکی از واگذاریهای سازمان خصوصیسازی در زمان تصدی او که در سالهای گذشته بسیار جنجالی شد، مربوط به واگذاری شرکت نیشکر هفتتپه است که در ۱۳۹۴ انجام شد.
کارگران این شرکت در سالهای گذشته بارها به دلیل افزایش مشکلات ناشی از این واگذاری از جمله پرداخت نشدن دستمزدها و مزایایی مانند حق بیمه طولانیتر اعتصاب کرده و خواستار بازگردانده شدن مالکیت این واحد به دولت یا اداره آن از سوی خود کارگران شدند.
واگذاری شرکت ماشینسازی تبریز، کشتوصنعت مغان، هپکو، آلومینیوم المهدی و پالایشگاه کرمانشاه از دیگر واگذاریهای پرحاشیه آقای پورحسینی در زمان تصدی سازمان خصوصیسازی است.
ایران میگوید آماده است تا درباره امنیت خلیج فارس با کشورهای منطقه گفتوگو کند

عباس عراقچی، معان وزیر امور خارجه ایران روز سه شنبه گفته است جمهوری اسلامی ایران آماده است تا در مورد امنیت خلیج فارس با کشورهای منطقه گفتوگو کند.
عباس عراقچی که به کویت سفر کرده، در دیدار با «احمد ناصر المحمد الصباح» وزیر امور خارجه کویت اظهار داشت که این گفتوگوها باید بدون دخالت خارجی باشد.
معاون وزیر خارجه ایران در این دیدار همچنین با تشریح سیاست جمهوری اسلامی ایران در برابر بازگشت احتمالی آمریکا به توافق هستهای موسوم برجام گفت: هیچ مذاکرهای در مورد برجام یا موضوعاتی فراتر از برجام وجود نخواهد داشت.
پیش از این قطر برای میانجیگری بین ایران و کشورهای عرب خلیج فارس، اعلام آمادگی کرده و محمدجواد ظریف از این پیشنهاد استقبال کرده بود.
در حالی عباس عراقچی این اظهارات را مطرح کرده است که هفته گذشته فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان گفت، فراخوانهای ایران برای گفتوگو بخشی از تلاش این کشور برای انحراف توجه از بحرانهای داخلی است.
وزیر امور خارجه عربستان سعودی با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران «جدی» نیست ، اضافه کرده بود، دست ما برای صلح به سمت ایران دراز است، اما این کشور (به تعهدات) خود پایبند نیست.
عربستان و کشورهای عرب متحد آن ایران را به دخالت در امور داخلی خود متهم میکنند، اما تهران این اتهامات را رد میکند.
بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی در ۱۳ شهر ایران تجمع کردند

بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی روز سهشنبه هفتم بهمن در تهران و چند شهر ایران تجمع و به شرایط معیشتی و تحقق نیافتن خواستههای صنفی خود اعتراض کردند.
تجمع تهران در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی، و در سایر شهرها در مقابل ادارههای کار برگزار شدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، همزمان با تجمع تهران، تجمعهایی در مشهد، کرمانشاه، اصفهان، رشت، اراک، ایلام، خرمآباد، ساری، قزوین، کرج و تبریز برگزار شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران نوشت که بازنشستگان تامین اجتماعی، مستمریهای چندین برابر زیر خط فقر دریافت میکنند و خواستار آن هستند که دستمزد و حقوقشان، تأمینکننده سبد معیشت خانوار باشد.
سبد معیشت ماهانه خانوارهای کارگری، ۱۰ میلیون تومان است.
در سالیان اخیر، بازنشستگان تجمعهایی اعتراضی برگزار کردهاند.
سازمان حقوقبشر ایران از تشدید سرکوب شهروندان کرد و بلوچ از سوی جمهوریاسلامی ابراز نگرانی کرد

سازمان حقوقبشر ایران روز سهشنبه هفتم بهمن از آنچه تشدید سرکوب شهروندان کرد و بلوچ ایرانی از سوی جمهوریاسلامی خواند، ابراز نگرانی کرد.
این سازمان با اشاره به تشدید روند اعدام شهروندان بلوچ در پنج هفته اخیر اعلام کرد که طبق آمار ثبت شده، دستکم ۱۹ بلوچ در زندانهای مرکزی مشهد و زاهدان اعدام شدهاند.
به گفته سازمان حقوقبشر ایران، موج بازداشت شهروندان و فعالان کرد که از روز ۲۰ دی در کرج، تهران، مهاباد، ربط، نقده، بوکان، مریوان، سنندج، سقز و سروآباد آغاز شد، همچنان ادامه دارد.
بر اساس گزارشها، بین ۷۰ تا ۷۵ تن از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند.
سازمان حقوق بشر ایران خواستار واکنش جدیتر نهادهای حقوق بشری و جامعه جهانی به تشدید سرکوب و افزایش اعدامها در کردستان و بلوچستان شد.
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران/ ر.ب/ک.ر
عباس صفاری، شاعر ستایششده، بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت

عباس صفاری، شاعر ستایش شده ایران، روز سهشنبه هفتم بهمن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در سن ۶۹ سالگی درگذشت.
خبر درگذشت آقای صفاری در یکی از بیمارستانهای ایالت کالیفرنیا را خواهر او، شایسته صفاری، اعلام کرد و گفت که هنوز در مورد خاکسپاری وی تصمیمی گرفته نشده است.
عباس صفاری چند هفته پیش به ویروس کرونا مبتلا شده بود و ابتدا در حال بهبودی بود اما به گفته خواهرش، او از آنجا که سابقه بیماری ریوی داشت، مجددا حالش رو به وخامت گذاشت و در نهایت به درگذشت او منجر شد.
علاقمندان به موسیقی پاپ ایرانی ترانه «اسیر شب» یا «جغد بارون خورده» عباس صفاری را با صدای فرهاد مهراد به یاد دارند. مجموعه شعر «دوربین قدیمی و اشعار دیگر» او نیز در دهه ۱۳۸۰ جایزه شعر امروز ایران (مجله کارنامه) را نصیب وی ساخت.
از آثار معروف و ستایششده عباس صفاری مجموعه «کبریت خیس» است که به چاپ یازدهم رسیده است. «خنده در برف»، «تاریکروشنا» و «مثل جوهر در آب» هم از جمله دیگر آثار او هستند.
بر اساس گزارش خبرگزاریها/ س.ن/ک.ر
بازداشت بیش از ۱۸۰ نفر در هلند در سومین شب اعتراضات به منع آمدوشد شبانه

گزارشها حاکی است که در سومین شب ناآرامی سراسری در هلند، پلیس ضدشورش این کشور بیش از ۱۸۰ معترض به محدودیتهای شهربندان شامل منع آمدوشد شبانه را بازداشت کرده است.
خبرگزاری رویترز مینویسد که تظاهرات سراسری دوشنبه شب با افروختن آتش، پرتاب سنگ و غارت مغازهها بهویژه فروشگاههای مواد غذایی توسط گروهی از معترضان به آشوب کشیده شد و به درگیری با نیروهای پلیس ضدشورش انجامید.
به گفته سخنگوی پلیس، دستکم ۱۰ مامور پلیس در روتردام زخمی و مجروح شدند؛ جاییکه ۶۰ معترض پس از اقدام به تخریب گسترده در مرکز شهر بازداشت و روانه زندان شدند.
بر همین اساس، خشونتها پس از آن شدت گرفت که دولت هلند به منظور مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، برای نخستینبار پس از جنگ جهانی دوم، مقررات منع آمدوشد شبانه را اجرایی کرد.
مقامات هلند در پی هشدار موسسه ملی سلامت این کشور در مورد موج جدیدی از موارد ابتلا به گونه «جهشیافته بریتانیایی» ویروس کرونا، از روز چهارم بهمن، محدودیتهای سختگیرانهتری را بهرغم کاهش شمار مبتلایان اعمال کردند.
سخنگوی پلیس هلند با بیان اینکه اعتراضات در گذشته هم اتفاق افتاده است، گفت: «اما (تداوم آن) برای چندین شب پیاپی در سراسر کشور، رویدادی کمسابقه است».
از اواسط ماه دسامبر، مدارس و کسبوکارهای غیرضروری در سراسر هلند تعطیل شدهاند. این در حالی است که میکدهها و رستورانها دو ماه زودتر تعطیل شده بودند.
آمار مرگومیر مبتلایان کرونا در هلند از ابتدای آغاز همهگیری کووید ۱۹ به بیش از ۱۳۵۰۰ نفر رسیده است و تاکنون، بیش از ۹۵۰ هزار مورد ابتلا به این ویروس ثبت و شناسایی شده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ آ.ت/ ک.ر
انتخاب سردبیر
-
نمایشگاه مجازی کتاب تهران
فروشگاهی که حتی مجازی هم «در دسترس نیست»
-
تحلیلی از رضا حقیقتنژاد
«حرف قطعی» خامنهای درباره برجام چیست؟
-
نگاه فریدون خاوند
از دلار رفسنجانی تا دلار روحانی
-
یادداشتی از حبیب حسینیفرد
آیا کرملین واقعاً از آلکسی ناوالنی میترسد؟
زیر ذرهبین
-
نگاهی کوتاه به کارنامه جمهوری اسلامی نشان میدهد که این حکومت نمیتواند «الگو»یی برای سایر کشورها باشد و سخنان احمد جنتی در این باره «گمراهکننده» است.