لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۳۵

ادامه اعتراضات کارگری؛ عملکرد دولت رئیسی «ضد مردمی» است


عکس آرشیوی از تجمع قبلی کارگران معترض نیشکر هفت‌تپه
عکس آرشیوی از تجمع قبلی کارگران معترض نیشکر هفت‌تپه

کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه در ادامه‌های اعتراض‌های ۵ ساله خود به وضعیت این مجتمع، روز گذشته در یک تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری شهر شوش، عملکرد دولت ابراهیم رئیسی را «ضد مردمی و ضد کارگری» خواندند و گفتند که او «شعار دروغ» داده است.

کارگران معترض پیش از این تجمع با حضور در جلوی استانداری خوزستان تلاش کرده بودند که با استاندار گفت‌وگو کنند ولی این مقام ارشد استان خوزستان حاضر به ديدار با آنها نشد.

کشت و صنعت هفت‌تپه قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر ایران است و حدود نیم قرن از تاسیس آن می‌گذرد. این شرکت از سال ۹۴ پس از واگذاری به بخش خصوصی با مشکلات گسترده‌تری مواجه شد و کارگران شرکت در ماه‌های گذشته بارها تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مقام‌های دولت رئيسی مانند دولت روحانی بارها وعده حل مشكلات این کارخانه را دادند و در جریان رقابت‌های انتخاباتی نیز این موضوع به عنوان یک وعده انتخاباتی برجسته کردند ولی کارگران می‌گویند هنوز مدیریت شرکت تعیین تکلیف نشده است و وعده‌های ابراهیم رئیسی دروغ بوده است.

در تازه‌ترین اقدام، محمد مخبر، معاون ابراهیم رئيسی، دستور داده است که مدیریت این شرکت که قبلا خصوصی بود و با ابطال معامله به دولت بازگشته است، به «شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی» واگذار شود.

در جریان واگذاری این شرکت نیز فساد گسترده‌ای رخ داد که رسیدگی جدی به این فساد و اعلام حکم امید اسدبیگی و مهرداد رستمی‌چگینی در پرونده سوء‌استفاده یک و نیم میلیارد دلاری از دیگر مطالبات کارگران نیشکر هفت‌تپه است.

امید اسدبیگی و مهرداد رستمی‌چگینی در زمستان سال ۹۴، شرکت نیشکر هفت‌تپه با مساحت ۲۴ هزار هکتار را با پیش‌پرداختی شش میلیارد تومانی خریداری کردند. محاکمه این دو پس از افشای پرونده سوء‌استفاده یک و نیم میلیارد دلاری، همراه با ۱۰ تن دیگر آغاز ولی در سال گذشته متوقف شد.

قوه قضاییه در حالی این پرونده را نیمه تمام گذاشته است که اواخر شهریور امسال، با رای دادگاه انقلاب اهواز، فرزانه زیلابی، وکیل مدافع کارگران معترض شرکت هفته‌تپه به یک سال حبس و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.

ناصر زرافشان، وکیل خانم زیلابی گفته است که در رای دادگاه به اتهام «تبلیغ علیه نظام» محکوم شده است. او تاکید کرده است که این حکم «تاوان دفاع از کارگران» است.

علاوه بر تجمع اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه، روز گذشته برخی از بازنشستگان و مستمری‌بگیران صندوق فولاد در شهرهای اصفهان و اهواز چند تجمع اعتراضی برگزار کردند.

معترضین که مقابل دفاتر صندوق بازنشستگی فولاد تجمع کرده بودند، خواستار رسیدگی به مطالبات خود از جمله رساندن مستمری‌ها به خط فقر حداقلی، برخورداری از درمان رایگان، و اصلاح احکام همسازی حقوق هستند.

کارگران معترض می‌گویند مستمری چهار تا پنج میلیون تومانی کفاف زندگی بازنشستگان را نمی‌دهد و حقوق آنها در برابر گرانی‌ها ناچیز است.

این وضعیت تنها شامل کارگران این بخش نیست و آمارهای جدید وزارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد که حداقل دستمزد کارگران تنها ۳۵ درصد از هزینه یک خانوار را پوشش می‌دهد.

وضعیت بد معیشتی کارگران در ایران در سال‌های گذشته بارها منجر به برگزاری تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف شده است.

اردیبهشت امسال، ۱۵ سندیکای کارگری و تشکل صنفی و فرهنگی با انتشار بیانیه‌ای به مناسب روز جهانی کارگر، به سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی حکومت ایران اعتراض کردند و آن را عامل «فقر روز افزون» کارگران دانستند.

XS
SM
MD
LG