لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲ تهران ۰۸:۵۰
۲۱:۴۱ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

آرمیتا عباسی، معترض ۲۰ ساله‌، آزاد شد

حمید عباسی پدر آرمیتا عباسی معترض ۲۰ ساله‌ای که در جریان اعتراضات سراسری ایران بازداشت شده بود، از آزادی دخترش خبر داد.

آقای عباسی روز سه‌شنبه ۱۸ بهمن در حساب اینستاگرام خود نوشت: «دوران بسیار سختی رو تجربه کردیم اما الان بی‌اندازه خوشحالم.»

او توضیح بیشتری درباره چگونگی و شرایط آزادی خانم عباسی نداد اما ضمن آرزوی آزادی دیگر بازداشت‌شدگان اعتراضات، نوشت: «به امید روزی که زندانی سیاسی نداشته باشیم.»

یک هفته پیش، شهلا اروجی وکیل آرمیتا عباسی از سه عنوان اتهامی از جمله «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» در پرونده این معترض خبر داده بود.

خانم اروجی همچنین تصریح کرده بود که به‌رغم اتمام دوره بازداشت موکلش که دو ماهه بود، همچنان «در مقابل آزادی او با قید وثیقه مقاومت می‌شود».

جلسه دادگاه آرمیتا عباسی یکشنبه نهم بهمن در دادگاه انقلاب کرج برگزار شده بود.

آرمیتا عباسی، ساکن کرج، پس از انتشار نوشته‌های اعتراضی خود علیه جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی بازداشت شد و جمهوری اسلامی در اطلاعیه‌ای مدعی شد که او یکی از «رهبران اغتشاشات» (اعتراضات) است و پلیس «۱۰ کوکتل مولوتف» از آپارتمانش کشف کرده است.

پیشتر سی‌ان‌ان در گزارشی درباره تجاوزهای جنسی به معترضان در زندان‌های ایران، به پرونده خانم عباسی نیز اشاره کرده بود.

سی‌ان‌ان نوشت که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی این معترض را تحت شکنجه و خشونت جنسی قرار دادند.

این رسانه طبق مدارکی که از بیمارستان امام علی در کرج درز کرده، اضافه کرد او روز ۲۵ مهر به همراه افسران لباس شخصی به این بیمارستان برده می‌شود در حالی که موهایش تراشیده شده بود و به شدت نیز می‌لرزید.

پزشکان در مکالمه افشا شده خود از وحشتی حرف زده‌اند که با دیدن نشانه‌های تجاوز احساس کرده‌اند.

یک منبع مطلع در بیمارستان امام علی در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان صحت این مدارک را تایید کرده است.

۰۷:۱۹

شش فعال محیط زیست زندانی با اتمام مرخصی پنج روزه به زندان اوین بازگشتند

شش تن از فعالان محیط زیست که بعد از پنج سال بازداشت برای اولین بار به طور همزمان از زندان اوین به مرخصی آمده بودند، شامگاه شنبه با اتمام مرخصی پنج روزه و تمدید نشدن مدت مرخصی، بار دیگر به زندان اوین بازگشتند.

نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان و سام رجبی، شش تن از فعالان محیط زیست زندانی به غیر از مراد طاهباز، دیگر فعال محیط زیست زندانی، در آستانه نوروز برای اولین بار از زمان بازداشت‌شان در بهمن سال ۱۳۹۶ همزمان به مرخصی از زندان اوین اعزام شده بودند.

این شش فعال محیط زیست تا روز شنبه پنجم فروردین ماه در مرخصی از زندان بودند اما به دلیل عدم تمدید مرخصی، شامگاه شنبه بار دیگر برای تحمل ادامه احکام زندان صادره از دادگاه انقلاب به زندان اوین بازگشتند.

کتایون رجبی، خواهر سام رجبی، در توییتی بازگشت شش فعال محیط زیست به زندان اوین را تایید کرد و در توییتی نوشت: آنها «در تلخ‌ترین بهار ایران بعد از ۵ سال با هم به مرخصی آمدند و امشب امشب [شنبه شب پنجم فروردین ماه] بعد از ۵ روز به زندان اوین بازگشتند.»

این شش فعال محیط زیست به همراه شمار دیگری از فعالان محیط زیست از جمله کاووس سیدامامی، مراد طاهباز و عبدالرضا کوهپایه از فعالان محیط زیست و از جمله همکاران موسسه «حیات وحش پارسیان» بودند که در زمستان سال ۱۳۹۶ بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

کاووس سید امامی که تابعیت کانادا را هم داشت، چند روز پس از بازداشت، به طرزی مشکوک در زندان اوین جان خود را از دست داد و مدتی بعد سازمان اطلاعات سپاه پاسداران دیگر فعالان محیط زیست بازداشت شده را «جاسوسی» و «همکاری با دول متخاصم» متهم کردند.

محمود صادقی، نماینده وقت مجلس شورای اسلامی، در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ اعلام کرد که «در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، کارشناسان ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در پاسخ به نمایندگان اصولگرا که از وزیر اطلاعات درباره علت عدم برخورد با فعالان محیط‌زیستی سوال کرده بودند، صریحا مستدلا و مستندا اعلام کردند هیچ دلیلی بر جاسوسی آنها نیافته‌اند.»

با این حال این فعالان محیط زیست در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی محاکمه شدند. براساس حکم این شعبه که در بهمن سال ۱۳۹۸ به تایید دادگاه تجدید نظر رسید، نیلوفر بیانی و مراد طاهباز هر کدام به تحمل ده سال حبس تعزیری، طاهر قدیریان و هومن جوکار هرکدام به تحمل هشت سال حبس تعزیری، امیرحسین خالقی، سام رجبی و سپیده کاشانی هر کدام به تحمل شش سال حبس تعزیری و عبدالرضا کوهپایه نیز به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شدند.

از میان این فعالان محیط زیست عبدالرضا کوهپایه بعد از تحمل بخش عمده دوره محکومیت خود آزاد شد اما دیگر فعالان محیط زیست با گذشت پنج سال همچنین زندانی هستند.

نیلوفر بیانی و سپیده کاشانی در طی سال‌های زندان در نامه‌هایی اعلام کردند که در دوره بازداشت تحت «شدیدترین شکنجه‌های روحی و روانی، تهدید به شکنجه فیزیکی و تهدیدهای جنسی» و «تهدید به مرگ» قرار گرفته‌اند.

سپیده کاشانی در نامه خود نوشت که بازجویان این پرونده «ویدیوی جسد» کاووس سید امامی را برای شکنجه به او نشان داده‌اند، و همسرش، هومن جوکار، را برای تهدید و شکنجه به پای چوبه دار ساختگی برده‌اند.

مراد طاهباز، متهم دیگر پرونده زندانیان محیط زیستی که زاده لندن است و تابعیت سه گانه ایرانی- بریتانیایی و آمریکایی دارد همراه با شش فعال محیط زیست به مرخصی ۵ روزه اعزام نشده بود.

خانواده طاهباز سال گذشته در زمانی که نازنین زاغری- رتکلیف و انوشه آشوری، زندانیان دوتابعیتی دیگر ایرانی- بریتانیایی از اوین آزاد شده و به بریتانیا بازگشتند، انتظار آزادی مراد طاهباز را داشتند اما او که در آن زمان برای چند روز به بیرون از زندان منتقل شده بود، بار دیگر به زندان بازگردانده شد.

۰۴:۱۹

فعالان کارگری هفت‌تپه بر مزار کیان پیرفلک: آنقدر مبارزه کنیم تا آینده‌ای شاد و آزاد را برای دوستانت بسازیم

اسماعیل بخشی و جمعی از فعالان مستقل کارگری هفت‌تپه با حضور در شهر ایذه با پدر و مادر کیان پیرفلک دیدار کرده و با حضور بر مزار این کودک ۹ ساله کشته شده در آرامستان روستای پرچستان گورویی، به او ادای احترام کرده و در یادداشتی خطاب به کیان نوشتند: «آنقدر مبارزه کنیم تا جهان و آینده‌ای شاد و آزاد را برای دوستانت بسازیم.»

در جریان این دیدار اسماعیل بخشی خطاب به والدین کیان پیرفلک گفت: «خون کیان را به صورتمان سابیدیم که جزو فراموشکاران نباشیم. هر وقت به آینه نگاه کنیم ببینیم و بدانیم وظیفه داریم، برای چی باید بجنگیم و یادمان نرود که چه خون‌هایی ریخته شده است. نمی‌خواهیم جزو فراموشکاران باشیم.»

اسماعیل بخشی که از فعالان سرشناس کارگری در ایران است و پیشتر چند بار در جریان اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه بازداشت و زندانی شده است، در صفحه اینستاگرام خود درباره دیدار با خانواده و حضور بر مزار کیان پیرفلک نوشت: «روز جمعه در چهارمین روز از سال جدید به همراه تعدادی از فعالین مستقل کارگری هفت تپه به دیدار خانواده و حضور بر مزار زنده‌نام کیان پیر فلک رفتیم.»

بخشی در ادامه افزود که هنگام حضور بر مزار کیان پیرفلک «تصورش را هم نمی‌کردم در چنین فضایی قرار بگیرم، گویی بر مزار فرزند خودم می‌رفتم سرتا پایم اندوه و ماتم بود، همگی حال غریبی را از سر گذراندیم.»

این فعال کارگری خانواده کیان به عنوان «خانواده شجاع و سرافراز پیرفلک» نام برد و بابت مهر و محبت و شجاعت میثم پیرفلک پدر کیان، سجاد پیرفلک عموی کیان و به‌خصوص زینب مولایی راد، مادر شجاع کیان پیرفلک» از آنها قدردانی کرد.

فعالان کارگری هفت‌تپه همچنین در یادداشتی خطاب به کیان پیرفلک نوشتند: «کیان عزیز، آمدیم بگوییم شرمساریم، ما باید در خیابان‎ها کشته می‌شدیم تا تو عزیز گلگون کفن به تمام آرزوها و رویاهایت برسی، نشد. اما قول می‌دهیم آنقدر مبارزه کنیم تا جهان و آینده‌ای شاد و آزاد را برای دوستانت بسازیم.»

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی شامگاه ۲۵ آبان با شلیک چندین گلوله جنگی به خودروی حامل خانواده پیرفلک، موجب کشته شدن کیان، کودک ۹ ساله و مجروح شدن شدید پدرش شدند.

در همان شب تعداد دیگری از مردم و جوانان ایذه نیز در جریان سرکوب اعتراضات این شهر، هدف حمله شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفته و کشته و زخمی شدند.

پس از واکنش‌های گسترده مردمی و محکومیت این کشتار در داخل و خارج از ایران، مقام‌های جمهوری اسلامی با طرح سناریوهای مختلف درصدد برآمده‌اند کشتار ۲۵ آبان ایذه را به «حمله ترویستی» و «حمله مخالفان» نسبت دهند.

زینب مولایی‌ راد، مادر کیان پیرفلک، که خود در لحظه شلیک نیروهای حکومتی در داخل خودرو حضور داشته است اما در مراسم خاکسپاری پسرش و برابر هزاران تن و در حضور نیروهای امنیتی تاکید کرد که ادعای حکومت «دروغ» است و خود نیروهای حکومتی، خودروی این خانواده را «به رگبار گلوله بستند» و عامل کشته شدن کیان پیرفلک هستند.

۰۴:۱۵

شورای تامین شهر آمل مراسم یادبود نوروزی بر مزار غزاله چلابی را لغو کرد

در ادامه فشار نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بر خانواده‌های معترضان کشته شده، مادر غزاله چلابی اعلام کرد که شورای تامین شهر آمل در آخرین لحظات برگزاری مراسم یادبود نوروزی بر مزار این معترض کشته شده در امامزاده قاسم این شهر را لغو کرد و این خانواده مجبور شدند در نهایت این مراسم را در منزل خود برگزار کند.

فاطمه مجتبایی، مادر غزاله چلابی از معترضان کشته‌شده، روز شنبه پنجم فروردین ماه با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود، خطاب به دختر کشته شده‌اش، نوشت: «اول فروردین ۱۴۰۲ مراسم یادبودی را که قرار بود در سالن امامزاده قاسم (مزار تو) بگذاریم، در آخرین لحظات بوسیله شورای تامین شهر آمل لغو کردند.»

مادر غزاله چلابی در ادامه افزود: «ما در زمان کوتاهی که داشتیم مجبور شدیم مراسم را در خانه برگزار کنیم اما کوردلان بدانند مردم شهرم با استقبال بی‌نظیری خانواده ما را تنها نگذاشتند و من مدیون این مهربانان هستم.»

فاطمه مجتبایی در این یادداشت که با هشتگ «نه به جمهوری اسلامی»، «نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم» و «نه می‎‌بخشیم، نه فراموش می‌کنیم، منتشر کرد، خطاب به دختر کشته شده‌اش، نوشت: «جمعیت زیادی در همین روز مزارت را گلباران کردند دختر زیبا و قهرمانم تو در دل همه انسان‌های آزاده جا داری و در تاریخ ایران ثبت شده‌ای.»

غزاله چلابی، ورزشکار، کوهنورد ۳۳ ساله که دانش آموخته مدیریت امور بانکی و حساب‌دار یک شرکت خصوصی بود در ۳۰ شهریور ماه حین حضور در تظاهرات مردم شهر آمل، هنگامی که با گوشی خود از جمعیت حاضر فیلم می‌گرفت هدف شلیک مستقیم یکی از نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفت.

در تصاویر ضبط شده گوشی او که یک ماه بعد منتشر شد، صدای غزاله شنیده می‌شود که شعار «نترسید نترسید، ما با همه هستیم» سر می‌دهد.

دوربین گوشی غزاله چلابی تصویر لحظه اصابت گلوله به او را نیز ثبت کرده و هنگامی که غزاله بر زمین می‌افتد تصاویر مردمی را ثبت کرده که بر بالای سر غزاله جمع شده‌اند و فریاد می‌زنند: «یکی را کشتند.»

شهر آمل در کنار نوشهر و دیگر شهرهای استان مازندران در جریان اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی صحنه تظاهرات گسترده مردمی بودند و این استان در شمار استان‌های است که بیشترین تعداد کشته شدگان را داراست.

نیروهای امنیتی در استان مازندران در چند ماه گذشته چون دیگر مناطق ایران با اعمال فشار و تهدید در صدد وادارا کردن خانواده‌های کشته‌شدگان به سکوت بوده‌اند و از برگزاری مراسم یادبود بسیاری از کشته شدگان جلوگیری کرده‌اند.

۱۵:۳۱ ۵.۱.۱۴۰۲

تعلیق حساب‌ها در توییتر فارسی

۱۵:۳۰ ۵.۱.۱۴۰۲

سر زدن به مزار کشته‌شدگان اعتراضات ادامه دارد

در پنجمین روز از آغاز سال نو، مردم هم‌چنان به مزار کشته‌شدگان اعتراضات سر می‌زنند:

۱۵:۲۹ ۵.۱.۱۴۰۲

بار دیگر، عمامه‌پرانی

۱۵:۲۸ ۵.۱.۱۴۰۲

فرمانده یگان‌های ویژه اعتراضات «زن زندگی آزادی» را «اَبَرفتنه» نامید

فرمانده یگان‌های ویژه نیروی انتظامی ایران از اعتراضات «زن زندگی آزادی» با عنوان «ابرفتنه» نام برد و گفت که پوشش ۴۰۰ نقطه برای مقابله با اعتراض‌های احتمالی در سال جدید در دستور کار این نهاد نظامی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن کرمی روز شنبه، پنجم فروردین، مدعی شد که یگان ویژه عملیات سرکوب معترضان را «متناسب با جغرافیا و تهدیدات می‌تواند تنظیم» کند و «تجهیزات مناسب با هر نوع مأموریت را در اختیار» دارد.

۱۳:۵۰ ۵.۱.۱۴۰۲

برگزاری آیین «آتش بام» توسط زرتشتیان در قاسم‌آباد یزد

۱۳:۴۰ ۵.۱.۱۴۰۲

دختر ایرانی، بهترین نماد در فستیوال مرکبات در مانتونِ فرانسه

۱۳:۳۳ ۵.۱.۱۴۰۲

گلایه مادر ابراهیم شریفی‌پور از کشته‌شدگان اعتراضات در بوکان

یک کاربرِ توئیتر گفته است که مادر ابراهیم شریفی‌پور از جان‌باختگان اعتراضات در بوکان را بر سر مزار فرزندش دیده و او با چشمانی گریان گله کرده است: «در این نوروز هیچ کس حرفی از ابراهیمِ من نگفتە و حتی نامی از او نبردەاند.»

به گزارش سایت حقوق بشری «هه‌نگاو» ابراهیم شریفی‌پور، ۲۹ ساله در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» ۲۵ آبان در بوکان هدف گلوله مستقیم نیروهای حکومتی قرار گرفت و بیمارستان منتقل شد و هشتم آذر به‌دلیل شدت جراحات جان باخت.

بیشتر

XS
SM
MD
LG