لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ تهران ۱۵:۲۷
۲۱:۴۷ ۴.۳.۱۴۰۲

مهدی نصیری: زنان محجبه دریافته‌اند استبداد دینی از ترک حجاب برای جامعه زیان‌بارتر است

مهدی نصیری، فعال سیاسی ساکن ایران، در یادداشتی با عنوان «بی‌حجابی کنشی ضداستبدادی است» در کانال تلگرامی خود، از زنان محجبه‌ای که از زنان بدون حجاب اجباری استقبال می‌کنند، حمایت کرده است.

او با وجود این که «کشف حجاب» را یک «حرام شرعی» دانسته، درباره حمایت برخی زنان محجبه از زنانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند، نوشت: «دریافت زنان محجبه این بوده است که اکراه و استبداد دینی امری به مراتب زیانبارتر از ترک یک واجب شرعی است که کسی حق تحمیل آن را بر شهروند ندارد.»

مدیرمسئول پیشین روزنامه کیهان افزود: «افراد محجبه استقبال‌کننده از بی‌حجابان، شاهد یک دستاورد بزرگ برای کشور و بلکه خودشان هستند که فضای استبداد دینی را که بسیار زیانبار برای دین و دینداری در جامعه است، در حال شکست و عقب‌نشینی می‌بینند.»

این فعال سیاسی افزود که زنان محجبه «این دستاورد را مرهون زنانی می‌دانند که شجاعانه و با پذیرش ریسک و خطر، بی‌حجاب شده‌اند و از این رو جا دارد که با لبخند و بر افراشتن دو انگشت پیروزی با آنان مواجه شوند.»

نصیری همچنین نوشت: «بسیاری از متدینین و محجبه‌های ما به این درک رسیده‌اند که مسئله نظام در پیگیری حجاب اجباری و برخوردهای تحقیرکننده با زنان، اجرای شریعت نیست، چرا که بارها شاهد برخوردهای دوگانه در این مسئله بوده‌اند. اکنون بر اکثریت جامعه آشکار شده که این امر به خاطر به حاشیهبردن بسیاری از مصائبی است که بر سر جامعه می‌رود و برای حفظ استیلا و هژمونی نظام است. بنا بر این شایسته است به مبارزان با این فریبکاری سلام کرد و لبخند زد.»

مهدی نصیری که در دهه هفتاد در مقام مدیرمسئولی روزنامه کیهان از چهره‌های بسیار تندرو و مدافع رهبر جمهوری اسلامی بود، در سال‌های اخیر رویکرد انتقادی نسبت به جمهوری اسلامی اتخاذ کرده است.

موضع‌گیری‌های اخیر او در نقد عملکرد رهبر جمهوری اسلامی موجب شده که به دادگاه ویژه روحانیت و همزمان سازمان اطلاعات سپاه پاسداران احضار شود.

آقای نصیری در جریان اعتراضات سراسری ایران، با انتقاد از سیاست حجاب اجباری حکومت، گفت که جمهوری اسلامی می‌خواهد برای اجرای این سیاست، «مردم را به جان هم اندازد».

در ماه‌های اخیر بازداشت یا احضار چهره‌های منتقد یا فعالان سیاسی، مدنی و صنفی شدت گرفته است.

پیشتر محسن برهانی وکیل دادگستری و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، نیز که علیه اعدام معترضان در ایران موضع گرفته بود، به دستگاه قضایی جمهوری اسلامی احضار شد.

۱۵:۱۵

در حالی که جمهوری اسلامی تبلیغات گسترده‌ای را با ادعای ساخت یک «موشک هایپرسونیک» به راه انداخته، مولوی عبدالحمید رهبر پرنفوذ سنی‌های ایران از رهبران حکومت خواست که به جای صرف هزینه‌های سنگین نظامی، به فکر وضعیت وخیم اقتصادی مردم باشند.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی روز جمعه ۱۹ خرداد در سخنرانی هفتگی خود در مراسم نمازجمعه زاهدان گفت: «ما خوشحالیم که سلاح پیشرفته برای دفاع رونمایی می‌شود، ولی ما خوشحال‌تریم که به جای سلاح شکم این مردم سیر بشود، مردمی که در خیابان‌ها روزانه فریاد می‌زنند.»

نیروی هوافضای سپاه پاسداران روز ۱۶ خرداد با رونمایی از موشکی به نام «فتاح» مدعی شد که این موشک «هایپرسونیک» (مافوق صوت) است و می‌تواند «از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور کند»، اما برای این ادعای خود مدرکی ارائه نکرد.

۱۴:۵۷

معترضان در زاهدان بازهم در خیابان‌ها راهپیمایی کردند

علیرغم ماه‌ها سرکوب، معترضان در زاهدان پس از نماز جمعه ۱۹ خرداد باردیگر در خیابان‌ها راهپیمایی کرده و شعارهای اعتراضی سر دادند.

در شماری از ویدئوها شعارهایی در حمایت از مولوی عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه اهل پیشین سنت راسک شنیده می‌شود.

آقای نقشبندی پس از آنکه مهرماه سال ۱۴۰۱ توسط اطلاعات سپاه چابهار احضار و تحت بازجویی قرار گرفت، برای مدتی ناپدید شد و بعد از آن پیام‌های ویدئویی اعتراضی علیه حکومت منتشر می‌کند.

۱۴:۵۰

۱۴:۴۹

۱۳:۱۶

بازداشت فرد مهاجم با تیغ موکت‌بری به یک آخوند در مشهد

خبرگزاری تسنیم به نقل از مسئول روابط عمومی فرمانداری مشهد نوشته فردی که با یک تیغ موکت‌بری به یک آخوند حمله کرده و به گردن او صربه زده بود، «فوراً» بازداشت شده است.

این خبر پس از انتشار ویدئویی از حمله به این آخوند که امام جماعت مسجد «امام حسن مجتبی» در منطقه هاشمیه مشهد است، منتشر می‌شود.

تسنیم به نقل از این مقام فرمانداری نوشته که این اتفاق مربوط به ۱۰ روز پیش از این است و فرد ضارب «بازداشت» شده است.

بر اساس این گزارش، تیغ موکت‌بری به شاهرگ این امام جماعت برخورد نداشته است.

در ماه‌های اخیر اخباری مبنی بر حمله به چند آخوند و کشته‌شدن برخی از آنها در شهرهای مختلف ایران منتشر شده است.

عباسعلی سلیمانی، نماینده سابق مجلس خبرگان، یکی از این افراد است که با اسلحه در بانکی در بابلسر کشته شد.



۱۲:۳۳

چند رسانه در بریتانیا به نقل از نمایندگان پارلمان این کشور گزارش داده‌اند که دانش و فناوری تولیدی در ۱۱ دانشگاه این کشور به سپاه پاسداران در توسعه و ارتقای پهپادهای انتحاری و جت‌های جنگی ایران «کمک کرده است».

به نوشته روزنامه‌های جوئیش کرونیکل و تلگراف در روز پنج‌شنبه، ۱۸ خرداد، نام دانشگاه‌های کمبریج و امپریال‌کالج در این ارتباط مطرح شده اما کرَنفیلد دانشگاهی است که در مظان اتهام انجام «بیشترین سطح همکاری» با ایران قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش‌ها، مؤسسه تحقیقاتی دانشگاه کرنفیلد که در علوم پایه، مهندسی و فناوری هوافضا تخصص دارد، شریک تحقیقات ایران بوده در حالی که این مؤسسه با نیروی هوایی بریتانیا نیز «مشارکت راهبردی» دارد.

۱۲:۲۹

یاسمین پهلوی، در پی انتقادها از موضع‌گیری‌اش در قبال جریان چپ، در بیانیه‌ای در قالب یک استوری اینستاگرامی نوشت با آن که با ایده چپ «به شدت مخالف است»، این به معنی موافقت وی با کشتار آنها به دست جمهوری اسلامی نیست.

خانم پهلوی نوشته که مارکسیست‌ها و اسلام‌گرایان «عوامل اصلی» انقلاب ۵۷ بودند و «در نتیجه بانیان فلاکت کنونی ایران و ایرانی هستند».

او چپ‌ها و پیروان سازمان مجاهدین خلق را در کنار یکدیگر «ارتجاع مغلوب» نام نهاد که پس از کنار زدن رقبا از سوی اسلام‌گرایان و پیروزی آنها به عنوان «ارتجاع غالب» در این جایگاه قرار گرفتند.

به نوشته خانم پهلوی، اندیشه چپ هر کجا به قدرت رسیده، جز «مرگ و ویرانی و فقر و فلاکت» چیز دیگری به بار نیاورده و از نظر وی «ارتجاع مغلوب» از «ارتجاع غالب» بهتر نبود.

۱۲:۲۸

راتنا امیدوار، نماینده ایرانی‌تبار سنای کانادا، خبر داد که طرحش برای پیشنهاد به دولت کانادا برای طبقه‌بندی سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی، در سنای این کشور به تصویب رسیده است.

خانم امیدوار روز پنج‌شنبه، ۱۸ خرداد، در توئیتی با اعلام این خبر از لئو هوساکوس و ژولی میویل دشن، دو سناتوری که در حمایت از این پیشنهاد در سنای کانادا سخنرانی کردند، قدردانی کرد.

دولت کانادا با وجود اعمال تحریم‌های گسترده علیه فرماندهان و اعضای سپاه پاسداران، هنوز این نهاد نظامی ایدئولوژیک جمهوری اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار نداده است.

۱۱:۳۹

تأکید مقام دانشگاهی بر ضرورت تذکر استاد به دانشجویان درباره حجاب

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد در نامه‌ای تأکید کرده که «اساتید ضروری است از باب حفظ حقوق عامه و تضمین کیفیت یادگیری، به افرادی که مبادرت به کشف حجاب در کلاس درس یا نقض سایر موارد مندرج در دستورالعمل آراستگی و شئون رفتاری می‌نمایند تذکر دهند.»

به نوشته وب‌سایت انتخاب، فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد و مسئول اجرایی سازی بیانیه رسالت تعلیم و تربیت اجتماعی، این نامه را خطاب به رؤسای دانشگاه آزاد در استان‌ها و واحدهای ویژه نوشته است.

جهان‌بین اضافه کرده: «چنانچه احتمالاً دانشجویی نسبت به تذکر استاد بی توجهی کرد، استاد ضروری است اسامی را ثبت و در اختیار گروه آموزشی قرار دهد و گروه آموزشی موظف است اسامی را در اختیار معاونت آموزشی قرار دهد و معاونت آموزشی در اختیار دبیرخانه کمیته انضباطی قرار دهد.»

با افزایش دانشجویانی که بدون حجاب در کلاس‌ها و محیط دانشگاهی حضور می‌یابند، دانشگاه‌ها برخوردهای انصباطی با آنها را افزایش داده‌اند.

۱۱:۳۱

بیشتر

XS
SM
MD
LG