لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۵ تهران ۱۷:۳۳
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۲:۵۷ ۵.۲.۱۴۰۲

در ادامه گسترش اعتصابات کارگری که در چند روز گذشته سرعت گرفته است، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت از اعتصاب در «بیش از ۶۰» شرکت پیمانکاری و کارگاه نفتی خبر داد.

بیانیه جدید این شورا روز دوشنبه، چهارم اردیبهشت، در حالی منتشر شد که گزارش‌ها و ویدئوهای دریافتی از ایران نشان از ادامه و گسترش اعتراضات و اعتصابات صنفی و کارگری دارد.

این شورا همزمان درباره وجود «جریانات معلوم‌الحال» هشدار داده که با «روش‌های عقب‌مانده و تبلیغات ارتجاعی» سعی می‌کنند «فضای اعتراضات را مخدوش» کرده و «باعث تفرقه در صفوف کارگران» شوند.

۱۲:۳۵ ۵.۲.۱۴۰۲

۱۱:۰۶ ۵.۲.۱۴۰۲

۱۱:۰۵ ۵.۲.۱۴۰۲

۱۰:۵۸ ۵.۲.۱۴۰۲

پوشش اختیاری با هشتگ «تابستان سخت»

حساب کاربری «انقلاب زنانه» در توئیتر، ویدئویی از پیاده‌روی دو دختر در باغ لاله تهران با پوشش اختیاری منتشر کرده است.

این حساب در واکنش به اداعاهای مقام‌های ایران که پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و تهدید اروپا از سوی مسکو مبنی بر قطع گاز، از «زمستان سخت» اروپا حرف می‌زدند، هشتگ «تابستان سخت» را به کار برده است.

۱۰:۴۵ ۵.۲.۱۴۰۲

نظر یک استاد دانشگاه درباره تغییر «فهم» مردم ایران از «زنانگی»

نعمت‌الله فاضلی، جامعه‌شناس در گفت‌و‌گو با خبرآنلاین گفته با آنکه در اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی، «کنشگران اصلی»، زنان هستند، اما این حرکت، «محصول شکل یا فرم معرفت اجتماعی بود که در دهه‌های اخیر در ایران شکل گرفت».

آقای فاضلی در توضیح، افزوده که شیوه اندیشیدن و فهم مردم ایران «درباره زندگی، جهان، انسان، بدن، مردانگی، زنانگی، سیاست، حوزه عمومی و شهر» در ایران تغییر کرده است.

او ویژگی‌های این «معرف جدید اجتماعی» را به این صورت شرح داده که مردم «زنانگی را به شیوه جدید می‌فهمد، شیوه‌ای که از مشروطه شروع شده بود، در دوره پهلوی گسترش پیدا کرد، اما در انقلاب ۵۷ به بعد آن فهم از زن بودن و زنانگی داشت به حاشیه کشیده می‌شد، یعنی فهم از زن متجدد، یعنی بخشی از معرفت اجتماعی جامعه ایران به امر زنانه توجه کرد که این توجه شامل مردان هم می‌شود، یعنی فهم مردان هم از زنانگی درحال تغییر است».

۰۹:۴۵ ۵.۲.۱۴۰۲

نظر حقوقی درباره اطلاع‌رسانی پلیس برای «کشف حجاب» دو بازیگر

محسن برهانی، وکیل دادگستری، اطلاع‌رسانی مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران درباره تشکیل پرونده قضایی برای کتایون ریاحی و پانته‌آ بهرام به علت آنچه «کشف حجاب» عنوان شده را جرم دانست.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز دوشنبه چهارم اردیبهشت به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران خبر داد که برای کتایون ریاحی و پانته‌آ بهرام، بازیگران سینما، پرونده قضایی تشکیل شده است.

این مرکز علت تشکیل پرونده برای این دو بازیگر را «کشف حجاب در ملاءعام و انتشار تصاویر در فضای مجازی» عنوان کرده است.

خبرگزاری تسنیم می‌گوید که پرونده‌های خانم ریاحی و بهرام به «دادسرای ارشاد» ارسال شده است. مرکز رسانه قوه قضاییه از این دادسرا به عنوان یک «دادسرای تخصصی» نام برده که ویژۀ رسیدگی به جرائم «منافی عفت» از جمله برخورد «جدی» با «مفاسد اجتماعی و اخلاقی» است.

۰۸:۵۷ ۵.۲.۱۴۰۲

انتقاد نهاد امنیتی از اطلاع‌رسانی مادر دادخواه درباره احضار

کاملیا سجادیان، مادر محمدحسن ترکمان، جوان کشته‌شده در اعتراضات بابل که از سوی نهادهای امنیتی احضار شده بود، پس از بازگشت به منزل، در پستی اینستاگرامی نوشت که به این افراد گفته «محال» است مقابل «ظلم» سکوت کند.

او اضافه کرده که «از آنها بابت ممنوع‌الخروج بودنم انتقاد کرده و گفتم اگر قرار باشد کاری انجام دهم، همین‌جا هم می‌توانم، پس از چی می‌ترسید؟»

خانم سجادیان در روزهای گذشته از احضار خود از سوی نهادهای امنیتی خبر داده بود و در پست تازه خود نیز نوشته: «از طرف آنها مطرح شد خانم سجادیان چرا این موضوع [احضار] را اطلاع‌رسانی کردید و رسانه‌ای؟ من هم در جواب گفتم چرا نباید رسانه‌ای می‌کردم؟ بابت حفظ امنیت خودم باید همه می‌دانستند، مثل خانواده‌های دیگه که همین جوری به تله افتادند.»

۰۸:۳۸ ۵.۲.۱۴۰۲

بی‌خبری از وضعیت یک شهروند بلوچ، ۹۰ روز پس از بازداشت

خبرگزاری حال وش که اخبار اعتراضات در استان سیستان و بلوچستان ایران را منتشر می‌کند، گزارش داد که خانواده هدایت‌الله نوتیزهی‌نیا (محمدزهی) باگذشت سه ماه از بازداشت او، کماکان از وی بی‌خبر هستند.

آقای نوتیزهی‌نیا اول بهمن ۱۴۰۱ بازداشت شد و طی بیش از ۹۰ روز گذشته، خانواده‌ او هیچ تماس یا ملاقاتی با وی نداشته و به شدت نگران حالش هستند.

در این گزارش به نقل از منابع آگاه آمده است: «هدایت‌الله در روز شنبه یکم بهمن ماه ۱۴۰۱، در محل سکونتش در روستای مینویی از توابع بخش کورین بازداشت شد و با وجود پیگیری های مکرر خانواده‌اش دستگاه‌های امنیتی و قضایی تاکنون از دادن پاسخ روشن خودداری کرده‌اند.»

گفته شده که او به دلیل فعالیت در اینستاگرام در حمایت از اعتراضات بازداشت شده است.


۰۸:۳۵ ۵.۲.۱۴۰۲

تماس پدر کیان پیرفلک با محمد نجفی، پیش از بازگشت به زندان

محمد نجفی، وکیل دادگستری، چهارم اردیبهشت در ویدئویی، از بازگشت خود به زندان خبر داد.

او در این ویدئو گفته در حالی که همسرش از بازگشت او به زندان ناراحت بود و گریه می‌کرد، او نیز با شنیدن صدای میثم پیرفلک، پدر کیان پیرفلک که با وی تماس گرفته بود، به گریه افتاد.

آقای نجفی اضافه کرد: «تحت این حکومت استبداد دینی، ما گریه‌هایمان را به اشتراک می‌گذاریم. ما سراسر غم و اندوه هستیم و بالاتر از اینها سراسر از اراده و تصمیم هستیم.»

او پیش از مراجعه به زندان، بر مزار مهرشاد شهیدی‌نژاد، از کشته‌شدگان اعتراضات در اراک نیز حاضر شد و پیشنهاد کرد به جای گلایه از «قشر خاکستری، حامی کسانی باشیم که در میدان حاضر هستند».

بیشتر

XS
SM
MD
LG