لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۵ تهران ۰۴:۳۸
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۹:۵۴ ۱۰.۲.۱۴۰۲

عبدالله مومنی به طور موقت با قرار وثیقه آزاد شد

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، عبدالله مؤمنی فعال مدنی بعدازظهر یکشنبه به طور موقت با قرار وثیقه آزاد شد.

آقای مومنی روز هفتم اردیبهشت بازداشت شده بود. ماموران امنیتی ضمن تفتیش خانه این فعال سیاسی، «وسایل ارتباطی» او را نیز ضبط کرده‌ بودند.

عبدالله مؤمنی پس از انتخابات مناقشه‌انگیز سال ۱۳۸۸ بازداشت و مدت پنج سال را در زندان سپری کرد.

موج جدید بازداشت فعالین سیاسی از طیف‌های مختلف از اوایل اردیبهشت جاری آغاز شده است.

آقای مؤمنی یکی از ۴۰۰ فعال مدنی و سیاسی است که اواخر فروردین امسال در بیانیه‌ای تنها راهکار «خشونت‌پرهیز و دموکراتیک» برای گذار از جمهوری اسلامی را «مراجعه به آراء ملت با برگزاری نوعی همه‌پرسیِ آزاد» عنوان کرد.

در این بیانیه از جنبش اعتراضی «زن، زندگی، آزادی» به عنوان نماد «مخالفت با انواع تبعیض و امتیازها و کلیّتِ استبداد دینی و سیاسی» نام برده و نتیجه «به بن‌بست رسیدن حرکت اصلاحی» در ایران عنوان شده بود.

۱۹:۳۱ ۱۰.۲.۱۴۰۲

۱۹:۲۷ ۱۰.۲.۱۴۰۲

۱۹:۱۱ ۱۰.۲.۱۴۰۲

حسین رونقی به دادسرای اوین احضار شد

حسین رونقی، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق، می‌گوید که برای «ادای توضیح» به دادسرای امنیت (اوین) احضار شده است.

آقای رونقی در توییتی اعلام کرد که با «همراهی وکلا و خانواده‌اش به دادسرا خواهد رفت».

این فعال سیاسی که در روزهای آغازین اعتراضات سراسری در ایران بازداشت شده بود، در اعتراض به شرایط خود در زندان دست به اعتصاب غذای تَر زد که به مدت ۶۴ روز ادامه یافت.

در آن مدت گزارش‌هایی مبنی بر وخامت وضعیت جسمانی او منتشر شد که همین امر مسئولان زندان اوین تهران را واداشت تا با انتقال موقت او به بهداری زندان و بیمارستان‌های خارج از زندان موافقت کنند.

طی هفته‌های اخیر احضار و بازداشت فعالان سیاسی و مدنی سرعت گرفته است. برخی از فعالانی که اخیرا به دادسرای امنیت احضار یا بازداشت شده‌اند، در جریان «عفو معیاری» بهمن‌ماه پارسال مشمول عفو شده و از زندان آزاد شده بودند.

پیشتر برخی از وکلای دادگستری هشدار داده بودند که «به‌رغم آن‌همه اخبار و تبلیغات انجام‌شده در بهمن‌ماه»، بخشی از افرادی که گفته شده بود با موافقت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مشمول «عفو» شده‌اند اکنون «باید در انتظار محاکمه یا حتی احتمالاً مجازات خود باشند».

۱۵:۲۰ ۱۰.۲.۱۴۰۲

موج گستردهٔ پلمب به‌خاطر حجاب اجباری؛ دو واحد مجتمع اپال بلافاصله پس از فک پلمب مجتمع بسته شدند

با وجود اعتراض‌ها و انتقادهای گسترده به پلمب صدها واحد صنفی در ایران برای اعمال حجاب اجباری، چندین واحد صنفی دیگر در تهران و دیگر شهرها پلمب شدند، هم‌زمان فک پلمب مجتمع تجاری بزرگ اپال در تهران اعتراض برخی هواداران حکومت را برانگیخته است.

خبرگزاری حکومتی فارس روز یکشنبه گزارش داد که دست‌کم ۱۳ کافه و رستوران در تهران در ارتباط با حجاب اجباری پلمب شدند.

همچنین رسانه‌های ایران روز یکشنبه از فک پلمب مجتمع تجاری اوپال در تهران خبر دادند، اما هم‌زمان برخی گزارش‌ها از اعمال محدودیت‌های مجدد علیه برخی واحدهای این مجتمع حکایت دارد.

۱۳:۰۶ ۱۰.۲.۱۴۰۲

گوهر عشقی: دادخواهی مادر فرهاد مجدم را به دوش می‌کشیم

گوهر عشقی مادر ستار بهشتی در واکنش به جان باختن مادر فرهاد مجدم در یک سانحه رانندگی اعلام کرد که دادخواهی این مادر دادخواه را به دوش خواهد کشید.

او در توئیتی نوشت: «در حادثه رانندگی پدر و مادر سرخ جامه وحید دامور به شدت آسیب دیدند. در این حادثه غمبار صدیقه تورانی مادر دادخواه جاوید نام فرهاد مجدم جان باخت.»

خانم عشقی افزود: «صدیقه طاقت نیاورد و رفت تا مهمان، فرزند سرخ‌جامه‌اش فرهاد شود. دادخواهانی که برای یاری همرزم خود منوچهر بختیاری عازم بیدادگاه قزوین بودند تا او تنها نباشد.»

مادر ستار بهشتی تاکید کرد: «صدیقه رفت اما دادخواهی ادامه دارد و ما بار دادخواهی او را بدوش خواهیم کشید.»

پیشتر سعید افکاری خبر داده بود مادر فرهاد مجدم، معترض کشته‌شده آبان ۹۸، در یک سانحه رانندگی جان باخته است.

افکاری نوشت این تصادف پس از آن روی داد که یک خودرو با شیشه‌های دودی در جاده خودرو خانواده دامور را تحت نظر داشت و به یکباره جلو این خودرو پیچید و موجب انحراف آن از جاده شد.

۱۲:۴۶ ۱۰.۲.۱۴۰۲

مجتمع تجاری اوپال در تهران فک‌ پلمب شد

رسانه‌های ایران روز یکشنبه از فک پلمب مجتمع تجاری اوپال در تهران خبر داده‌اند.

پیشتر در روز پنجم اردیبهشت و در ادامه برخورد گسترده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی بر سر حجاب اجباری، این مجموعه تجاری پلمب شده بود.

بر اساس تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، یکی از فروشندگان این مجتمع روز یکشنبه پس از فک پلمب آن اعلام کرد: «به مناسبت بازگشایی به تمام عزیزانی که امروز بدون حجاب اجباری به صورت حضوری از فروشگاه خرید کنند پنجاه درصد تخفیف تعلق می‌گیرد.»

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز از احمدرضا رادان انتقاد کرده‌اند.

پیشتر خبرگزاری فارس نوشته بود که هیات مدیره مجموعه تجاری اُپال به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری از سوی مراجعان، «تعداد زیادی تذکر از جانب پلیس» دریافت کرد.

۱۱:۳۳ ۱۰.۲.۱۴۰۲

جزئیات بیشتر از چگونگی جان‌باختن مادر فرهاد مجدم

سعید افکاری که پیشتر خبر داده بود مادر فرهاد مجدم، معترض کشته‌شده آبان ۹۸، در یک سانحه رانندگی جان باخت، جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر کرد.

آقای افکاری روز شنبه در توئیتی نوشت: «امروز درحالی‌که خانواده‌ وحید دامور و فرهاد مجدم به سمت قزوین می‌رفتند تا در دادگاه منوچهر بختیاری شرکت کنند، چندین بار ماشینی با شیشه‌های دودی را در جاده می‌بینند که آنها را تحت نظر داشته. مدتی بعد همان ماشین جلو ماشین خانواده‌ دامور می‌پیچد و باعث می‌شود از جاده منحرف شوند.»

او افزود: «مادر فرهاد جانش را از دست داد و حال مادر وحید بسیار وخیم است.»

افکاری پیشتر در توئیت دیگری خبر جان باختن مادر فرهاد مجدم را منتشر و نوشته بود: «گرفتن انتقام فرهادت موند روی دوش ما مادرجان...»

مرداد سال گذشته، شماری از مادران دادخواه آبان ۹۸ از جمله مادر فرهاد مجدم توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی، آزاد شدند.

در روزهای اخیر، مادر محمدحسن ترکمان، معترض کشته‌شده در اعتراضات سراسری اخیر نیز هشدار داد حتی اگر بخواهند او را در «اتفاقی ساختگی» بکشند، در برابر خون فرزندش سکوت نخواهد کرد.

۰۹:۲۶ ۱۰.۲.۱۴۰۲

هاشم خواستار به قاضی دادگاه: روزهای آخر نظام‌تان است

هاشم خواستار، معلم ۷۱ ساله‌، زندانی سیاسی و از امضاکنندگان نامهٔ درخواست استعفای خامنه‌ای، از برگزاری دادگاهی دیگر علیه خود خبر داد.

آقای خواستار در نامه‌ای سرگشاده که از زندان وکیل‌آباد مشهد به بیرون فرستاده، اعلام کرد این دادگاه به‌صورت آنلاین و بدون حضور وکیل برای اتهامات «توهین به رهبری و خمینی و تبلیغ علیه نظام» روز پنجم اردیبهشت ۱۴۰۲ به‌ریاست قاضی یزدانخواه برگزار شد.

به‌نوشته این زندانی سیاسی، قوه قضاییه جمهوری اسلامی مدعی است که این زندانی سیاسی در مدتی که در زندان بوده، «۳۰ نامه و شش صدا» به بیرون از زندان فرستاده است؛ اتهامی که آقای خواستار آن را رد می‌کند.

۰۸:۲۹ ۱۰.۲.۱۴۰۲

پلمب کافه رستوران «خانهٔ دوست»

کافه رستوران «خانه دوست» در تهران دیشب پلمب شد. پلمب این کافه چند روز پس از برگزاری کنسرت گروه موسیقی «داماهی» انجام شده است که حضور شروین حاجی‌پور، خوانندهٔ ترانهٔ «‌برای...»، و حسین رونقی، زندانی سیاسی سابق، در آن مورد توجه قرار گرفته بود و مورد تشویق حاضران قرار گرفته بودند. در اعلان نیروی انتظامی، «کشف حجاب» دلیل پلمب این کافه رستوران ذکر شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG