لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۴ تهران ۰۱:۵۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۵:۱۱ ۱۶.۳.۱۴۰۲

مصباحی مقدم: مگر می‌شود به مردان بگوییم نگاه نکنید؟

غلامرضا مصباحی مقدم، یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مصاحبه‌ای در واکنش به اعتراض بسیاری از زنان در ایران به حجاب اجباری، گفت: «مگر می‌شود زنان حجاب نداشته باشند، بدن و سرشان لخت باشد، آن وقت به مردان بگوییم که نگاه نکنید؟! این بدین معناست که ما برای مردها زندان درست کنیم.»

او در ادامه مصاحبه خود با روزنامه اینترنتی فراز معترضان به حجاب اجباری در کشور را متهم کرده است که «تمایل دارند خودشان را به نمایش بگذارند. برخی زنان آرایش می‌کنند تا خودشان را عرضه کنند».

او سپس چنین نظر داده است که زیبایی‌های زنان فقط «برای ادامه نسل است».

از زمان آغاز اعتراضات سراسری اخیر در ایران که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد و به مبارزه مدنی زنان با حجاب اجباری در کشور انجامید، هر روز بسیاری از زنان، به‌ویژه زنان جوان، بدون حجاب اجباری به خیابان می‌آیند، و هیچ یک از تهدیدهای حکومتی تاکنون آنها را از این اقدام بازنداشته است.

۱۵:۰۰ ۱۶.۳.۱۴۰۲

سجاد شهرابی با وجود ابلاغ وثیقه هنوز در بازداشت است

شیما شهرابی، سردبیر بخش فارسی «ایران‌وایر»، روز دوشنبه خبر داد که برادرش سجاد با وجود گذشت بیش از یک ماه و ابلاغ قرار وثیقه هم‌چنان در بازداشت است:

خانم شهرابی سوم خرداد، خبر داده بود که سجاد، برادرش، دوبلور و گوینده رادیو، به دلیل فعالیت‌ او در حوزه روزنامه‌نگاری و حقوق بشر در خارج از کشور بازداشت شده است.

۱۳:۵۲ ۱۶.۳.۱۴۰۲

شرح شهروند دانمارکی از تجربه زندان در ایران

توماس کیمس، شهروند دانمارکی که در پاییز ۱۴۰۱ و در میانۀ اعتراضات سراسری در ایران بازداشت شده بود، پس از آن‌که روز شنبه ۱۳ خرداد وارد خاک اروپا شد، تجربه خود در ایران را عجیب و فراواقعی توصیف کرد.

او در اولین مصاحبه پس از آزادی و بازگشت به دانمارک در مورد تجربه‌‌اش در زندان جمهوری اسلامی گفت که «حضور در آنجا سوررئال بود و تا از پنجره هواپیما دانمارک را به چشمم ندیدم، باورم نمی‌شد که به کشورم بازگشته‌ام.»

توماس کیمس اضافه کرد که «در ایران با من مثل یک مهمان رفتار شد، اما باید بگویم که رفتار دولت در مقابل شهروندان خودش اینطور نیست.»

آقای کیمس یکی از سه اروپایی است که در آخرین مورد از مبادله زندانیان با ایران آزاد شد. این آزادی در برابر آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی صورت گرفت.

دو فرد دیگر آزادشده، مسعود مصاحب و کامران قادری، دو اتریشی ایرانی‌تبار هستند به ترتیب از سال ۲۰۱۹ و ۲۰۱۶ در زندان بودند.

شرحی از مصاحبه آقای کیمس با یک رادیوی دانمارکی هم در توییت زیر آمده است:

۱۲:۳۷ ۱۶.۳.۱۴۰۲

افتتاح وب‌سایت و صفحه اینستاگرامی برای کارزار حمایت از بهاییان ایران

جامعه جهانی بهایی روز دوشنبه اعلام کرد که کارزار «داستان ما یکیست» را با افتتاح یک وب‌سایت و یک صفحه اینستاگرامی ادامه می‌دهد.

ماه گذشته جامعه جهانی بهایی به مناسبت چهلمین سالگرد اعدام ده زن بهایی در شیراز در سال ۱۳۶۲، در کارزاری از هنرمندان، موسیقی‌دانان، فیلمسازان و سایر افراد فعال در زمینه‌های مختلف هنری خواست به شیوه‌های مختلف یاد آنها را گرامی دارند.

هدف این کارزار که نام آن «داستان ما یکیست» عنوان شده، «گرامی‌داشت این زنان اعدامی و تلاش دیرینهٔ زنان ایرانی از هر عقیده و پیشینه‌ای برای تحقق برابری جنسیتی در دهه‌های گذشته است».

۱۱:۱۲ ۱۶.۳.۱۴۰۲

پژوهش جدید: با واکسیناسیون به‌موقع کرونا در ایران از مرگ ۷۵ هزار نفر جلوگیری می‌شد

یافته‌های یک پژوهش جدید علمی درباره وضعیت واکسیناسیون کرونا در ایران، نشان می‌دهد که اگر پس از آغاز توزیع واکسن‌های ضد کووید در جهان، ایران به همان میزان و سرعت بحرین این واکسن‌ها را به‌دست شهروندان خود رسانده بود، از مرگ ۷۵ هزار و ۳۰۰ ایرانی جلوگیری می‌شد.

در این پژوهش که با مشارکت دانشگاه معروف یِیل انجام شده، به عنوان یک مطالعه موردی، وضعیت ایران با هشت کشور دارای درآمد مشابه و استفاده‌کننده از واکسن‌های کووید ۱۹ مشابه مقایسه شده است.

پس از کشف و ساخت واکسن‌های کرونا، حکومت جمهوری اسلامی، به فرمان رهبر این حکومت، از خرید به‌موقع واکسن‌ها چشم‌پوشی کرد، در حالی که با استناد به این پژوهش، اگر ایران به همان شیوه بحرین به توزیع واکسن می‌پرداخت، از مرگ ۷۵۳۰۰ شهروند، عمدتاً در گروه‌های سنی بالای ۵۰ سال، جلوگیری می‌شد.

۰۹:۵۶ ۱۶.۳.۱۴۰۲

پیام علی‌نژاد درباره برنامه حکومت برای قتل سیستماتیک معترضان

به نوشته مسیح علی‌نژاد، یکی از چهره‌های شاخص اپوزیسیون ایران، «قتل مشکوک» منصوره سگوند حکایت از «برنامه‌ای» در حکومت جمهوری اسلامی دارد برای «قتل سیستماتیک» جوانان معترض:

۰۹:۴۸ ۱۶.۳.۱۴۰۲

یادی از هفت زندانی سیاسی در روز جهانی محیط زیست

گَری لوییس، مشاور ارشد در امور محیط زیست و مدیر سابق دفتر سازمان ملل در ایران، روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی محیط زیست با یک توییت از هفت زندانی محیط زیستی در ایران یاد کرد:

۰۹:۰۲ ۱۶.۳.۱۴۰۲

موج برخورد با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت؛ احضار ۱۱ استاد به خاطر امضای یک بیانیه

در حالی که احضار دانشجویان و صدور احکام تعلیق و ممنوع‌الورودی برای دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف ادامه دارد، تشکل‌های دانشجویی از موج احضار دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به کمیته انضباطی و معرفی دست‌کم یازده استاد به «هیات انتظامی اساتید» خبر دادند.

شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز دوشنبه پانزدهم خرداد ماه گزارش داد که طی هفته گذشته «تعداد زیادی از دانشجویان» دانشگاه علم و صنعت به دلیل سرباز زدن از حجاب اجباری و آنچه مقام‌های این دانشگاه «پوشش نامناسب» خوانده‌اند، به کمیته‌ انضباطی احضار شده‌اند.

۰۹:۰۱ ۱۶.۳.۱۴۰۲

رسانه دولت ایران گزارش‌ها درباره «مرگ مشکوک» منصوره سگوند را «کشته‌سازی بی‌اساس» خواند

یک روز پس از «مرگ مشکوک» منصوره سگوند، دانشجوی ساکن آبدانان در پی قطع اعتراضی همکاری او با نیروی انتظامی، رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت که او هنگام مرگ در خانه خود «تنها» بوده و هیچ علائمی مبنی بر درگیری یا ضربه بر روی جسد دیده نشده است.

از سویی خبرگزاری ایرنا نیز گمانه‌زنی‌ها درباره این رویداد را «کشته‌سازی بی‌اساس» خواند.

شامگاه یکشنبه ساعت‌ها پس از انتشار گزارش‌هایی درباره مرگ مشکوک «منصوره سگوند»، رئیس اورژانس استان ایلام و رئیس بیمارستان رسول اکرم آبدانان جان‌باختن او را تایید کردند اما دلیل آن را «ایست قلبی» دانستند.

۲۰:۲۱ ۱۵.۳.۱۴۰۲

جلوگیری از خروج فاطمه معتمدآریا و گروهی از همکارانش از ایران

جلوگیری نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی از خروج فاطمه معتمدآریا، بازیگر سرشناس سینما و تئاتر به‌همراه گروه نمایش «بچه» از ایران، به لغو اجرای آن در پایتخت اتریش منجر شد.

برگزارکنندگان جشنوارۀ «وینرفست فوخن» با اعلام لغو اجرای نمایش «بچه»، دلیل آن را جلوگیری حکومت ایران از خروج فاطمه معتمدآریا، بازیگر اصلی این نمایش، عنوان کردند.

در اطلاعیه‌ای که روی اینستاگرام این جشنواره قرار گرفت، برگزارکنندگان از این‌که «واقعیت‌های سیاسی ایران» مانع حضور هنرمندان ایرانی در این رویداد فرهنگی-هنری شده است ابراز «تأسف» کردند.

این نمایش به کارگردانی افسانه ماهیان و نویسندگی نغمه ثمینی قرار بود به مدت چهار شب در وین به روی صحنه رود.

مهران نائل، از بازیگران نمایش «بچه»، نیز در صفحه اینستاگرام خود خبر داد که چند شب پیش «در فرودگاه» از خروج دست‌اندرکاران این نمایش جلوگیری شده است.

جلوگیری حکومت ایران از خروج هنرمندان و چهره‌های سرشناس پیشتر هم سابقه داشته اما از پاییز پارسال و در پی اعتراضات «زن،‌ زندگی، آزادی»، موارد ممنوع‌الخروجی و ضبط گذرنامۀ این افراد یا به اصطلاح «سلبریتی‌ها» فزونی گرفته است.

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران اردیبهشت‌ماه اعلام کرد که در پی حضور افسانه بایگان و فاطمه معتمد آریا بدون حجاب اجباری در مراسم بزرگداشت آتیلا پسیانی، برای بازیگر زن پرونده قضایی تشکیل شده است.

فاطمه معتمدآریا از جمله بازیگرانی بوده که علاوه‌بر تن ندادن به حجاب اجباری که به اقدامی نمادین در میانۀ اعتراضات سراسری مبدل شد، فعالیت‌های مدنی دیگری نیز در حمایت از مردم و اعتراض به سرکوب خشونت‌بار معترضان در پیش گرفته است، از جمله دیدار با خانواده‌های جان‌باختگان و بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر.

بیشتر

XS
SM
MD
LG