لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳ مهر ۱۴۰۵ تهران ۱۷:۳۶

کلمبیا روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد

دولت کلمبیا روز پنج‌شنبه دوم مهر از قطع روابط دیپلماتیک این کشور با ایران خبر داد.

در بیانیه دولت کلمبیا گفته شده است این تصمیم بر اساس ملاحظات مربوط به «امنیت ملی در سطح نیم‌کره» گرفته و از روز ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) اجرایی شده است.

کلمبیا در بیانیه‌اش حکومت ایران را به داشتن ارتباط با «گروه‌های نارکو- تروریستی» متهم کرد که به‌گفتهٔ کلمبیا امنیت این کشور را تهدید می‌کنند.

دولت کلمبیا همچنین تهران را به دلیل مسدود کردن تردد در تنگه هرمز و حمله به سایر کشورهای خاورمیانه در جریان جنگ با ایالات متحده و اسرائیل، به شدت مورد انتقاد قرار داد.

آبلاردو دِلااسپریا، رئیس‌جمهور جدید و راست‌گرای کلمبیا و مورد حمایت دونالد ترامپ، از زمان تحویل گرفتن قدرت از سلف چپ‌گرای خود، اقداماتی در راستای جهت‌گیری‌های دولت آمریکا انجام داده است.

او پیش از مراسم تحلیف خود از برنامه‌هایی برای قطع روابط با دولت‌های چپ‌گرا در کوبا و نیکاراگوئه خبر داده بود.

کلمبیا گفته است روابط کنسولی خود را با ایران حفظ خواهد کرد.

این مطلب بخشی از:
​
XS
SM
MD
LG