گزارش رسانهها حاکی است که صدها نفر پس از مراسم دولتی نمازجمعه در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به آنچه که «هتک حرمت» شیخ عیسی قاسم، رهبر مخالفان بحرین، و حمله به منزل او خواندند اقدام به راهپیمایی کردند.
حبرگزاریهای دولتی میگویند که شرکتکنندگان در مراسم نمازجمعه تهران، قم زاهدان، بروجرد، تبریز، مشهد، شیراز و چند شهر دیگر علیه آنچه که اهانت به «رهبر انقلابی بحرین»، «هتک حرمت و بازداشت شیخ عیسی قاسم» خواندند شعارهایی بر ضد رهبران عربستان و بحرین سر دادند.
هنوز منبع مستقلی خبر دستگیری شیخ عیسی قاسم را تأیید نکرده و برخی گزارشها حاکی است که او در منزل خودش در حصر است.
گزارش شده که در حمله روز دوم خرداد نیروهای امنیتی بحرین به روستای الدراز که محل اقامت این رهبر شیعه مخالفان است پنج نفر از هواداران او کشته و ۳۰۰ نفر نیز بازداشت شدند.
راهپیمایان در تهران شعار «مرگ بر آل سعود» و «مرگ بر آل خلیفه» سر دادند. روی برخی از پلاکاردها که در دست تظاهرکنندگان بود نوشته شده بود: «خط قرمز جوانان انقلابی بحرین، تعرض به شیخ عیسی قاسم است».
خبرگزاری ایرنا گزارش داده که در شهر قم نیز شعار داده شد که «آل خلیفه، آل ابوسفیان است در خدمت آمریکای شیطان است» و «آل خلیفه فاسد و بیحیا مزدور شیطان بزرگ آمریکا است»، و راهپیمایان خواستار سرنگونی رژیم حاکم بر بحرین شدند.
ایران به عنوان بزرگترین کشور شیعه در جهان خود را حامی شیعیان بحرین میداند.
عربستان سعودی نیز از حکومت سنی منامه پشتیبانی میکند.
بحرین روز سهشنبه اعلام کرد که عملیات در روستای الدرزا، محل اقامت شیخ عیسی قاسم، برای «برقراری امنیت و استقرار نظم» بوده است.
این عملیات دو روز پس از آن صورت گرفت که دادگاهی در بحرین، شیخ قاسم را به جمعآوری پول از منابع غیرقانونی و پولشویی متهم و او را به یکسال حبس تعلیقی محکوم کرد.
یک مقام امنیتی بحرینی به خبرگزاری رویترز گفته بود که هدف این عملیات، شیخ قاسم نبوده و افزود که او بازداشت نشده است.
وزارت کشور بحرین روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که پنج نفر کشته شده، جزو گروهی بودند که به نیروهای امنیتی در جریان عملیات آنها در روستای الدراز حمله کرده بودند.
این وزارتخانه افزوده است: ۳۱ مأمور پلیس در جریان حمله این گروه که آن را «تروریستی» خوانده است، مجروح شدند. این مأموران تلاش داشتند با استفاده از گاز اشکآور و تیراندازی، هواداران شیخ عیسی قاسم را که در اطراف خانه او تجمع کرده بودند متفرق سازند.
پادشاهی سنی آل خلیفه در بحرین در سال ۲۰۱۱ قیام شیعیان برای ایجاد اصلاحات در این کشور و تقسیم قدرت با اکثریت را در هم شکست.
حکومت میگوید که مخالفان در پی سرنگونی هیئت حاکمه این کشور هستند و ایران در ناآرامیهای بحرین دست دارد. تهران همواره چنین اتهامی را رد کرده است.