لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۰

نتیجه یک تحقیق: درآمد مذهب در آمریکا، ۱.۲ تریلیون دلار در سال


کلیسای ارتدوکس سنت نیکلاس در واشینگتن
کلیسای ارتدوکس سنت نیکلاس در واشینگتن

تحقیقات اخیر مرکز دانشگاه جورج‌تاون در واشینگتن نشان می‌دهد که «ارزش دلاری نهاد مذهب» در ایالات متحده سالیانه چیزی در حدود ۱.۲ تریلیون دلار است، یعنی بیش از مجموع درآمد کمپانی‌های غول تکنولوژی نظیر گوگل.

مبلغ درآمد سالانه از طریق مذهب در آمریکا با درآمد سالانه کشوری در مقام پانزدهمین اقتصاد بزرگ جهان برابری می‌کند.

روزنامه بریتانیایی گاردین روز پنج‌شنبه، ۲۵ شهریور، نکته‌هایی درباره این تحقیقات را بازتاب داده که جالب توجه می‌نماید، مثلا این که درآمد حاصل از یا مربوط به مذهب در آمریکا بزرگ‌تر از مجموع عایدی‌ ده کمپانی اصلی تکنولوژی نظیر اپل، آمازون و گوگل است.

این گزارش می‌گوید که دانشگاه جورج‌تاون با ارزیابی ارزش مالی نهادهای مذهبی، مانند مدارس، خیریه‌ها، رسانه‌های مذهبی و بازار غذاهای حلال برای مسلمانان و یهودیان به رقم ۱.۲ تریلیون دلار رسیده است.

گاردین سپس به گفته‌های برایان گریم، یکی از دست‌اندرکاران این تحقیقات، می‌پردازد که رقم ۱.۲ تریلیون دلار را محافظه‌کارانه توصیف می‌کند، چرا که بیش از ۳۴۴ هزار گروه مذهبی در سراسر آمریکا در مجموع صدها هزار کارمند و خدمه دارند و میلیاردها دلار صرف خدمات و خرید کالا می‌کنند.

بر اساس این گزارش، بیش از ۱۵۰ میلیون نفر از مردم آمریکا، تقریبا نیمی از جمعیت کشور، عضو جمعیت‌های مذهبی هستند و اگرچه شمار آنها رو به کاهش است اما وجوهی که سازمان‌های مذهبی خرج برنامه‌های اجتماعی می‌کنند در ۱۵ سال گذشته سه برابر شده و به ۹ میلیارد دلار رسیده است.

تنها ۲۰ موسسه خیریه بزرگ آمریکایی نیز که اساس مذهبی دارند در مجموع ۴۵.۳ میلیارد دلار درآمد دارند.

از میزان درآمد حاصل از مذهب در ایران آمار دقیقی در دست نیست، اما در آماری از کمک‌های مردمی در ایران، یک مقام کمیته امداد امام خمینی در اردیبهشت سال ۹۱ اعلام کرد که ایرانی‌ها ماهانه «۱۵ میلیارد تومان به صندوق صدقات می‌ریزند».

در سال ۱۳۹۲ نیز نماينده ولی فقيه در وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که از ابتداي فعاليت «ستاد احیای زکات» در ایران در سال ۱۳۸۳ تاكنون، بيش از «سه هزار و ۷۰۰ ميليارد ريال» زكات از مردم در ایران جمع‌آوری شده است.

XS
SM
MD
LG