لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ تهران ۰۶:۰۰
۱۱:۳۱ ۴.۷.۱۴۰۲

تاریخ اولین جلسه دادگاه در پرونده معترضان اکباتان اعلام شد

سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه خبر داد که اولین جلسه دادگاه در پرونده معترضان شهرک اکباتان در تهران روز ۱۵ مهرماه، کمتر از دو هفته دیگر،‌ برگزار می‌شود.

در جریان بازداشت‌ها و سرکوب اعتراضات ساکنان شهرک اکباتان در شامگاه چهارم آبان‌ماه سال گذشته، یک عضو یگان امنیتی بسیج به نام آرمان علی‌وردی مجروح شد و دو روز بعد در بیمارستان بقیةالله سپاه پاسداران جان باخت.

مسعود ستایشی، سخنگو، پیشتر خبر داده است که این پرونده هشت متهم دارد.

از این میان، سه نفر از متهمان به نام‌های میلاد آرمون، مهدی حسینی و علیرضا کفایی، به اتهام کشتن طلبه بسیجی به «محاربه» متهم شده‌اند که می‌تواند حکم اعدام در پی داشته باشد.

این متهمان در حالی پس از ماه‌ها بازداشت و، بنا به گزارش‌های غیررسمی، شکنجه به دادگاه می‌روند که در خردادماه سال جاری پایگاه حقوقی دادبان در گزارشی به نقل از وکلای آنها هشدار داده بود که این پرونده دارای «ایرادات اساسی و فراوان» است.



۰۹:۵۳ ۴.۷.۱۴۰۲

مقام‌ لبنانی: عامل تیراندازی به سفارت آمریکا در بیروت بازداشت شد

یک مقام امنیتی لبنان اعلام کرد که مأموران این کشور عامل تیراندازی که روز چهارشنبه گذشته سفارت ایالات متحده آمریکا در بیروت را هدف قرار داد، دستگیر کرده‌اند. این مقام لبنانی که نخواست نامش فاش شود، بدون جزئیات بیشتر به خبرگزاری فرانسه گفت که فادی عقيقی، کمیسر دولتی در دادگاه نظامی، در حال بازجویی از مظنون است.

سفارت آمریکا در عوکر، منطقه‌ای بسیار امن و محاصره شده در حومه بیروت واقع شده است. پیشتر اعلام شده بود که دادگستری نظامی لبنان تحقیقاتی را آغاز کرده است.

یک مقام امنیتی لبنان که خواست نامش فاش نشود، پیشتر به خبرگزاری فرانسه گفته بود که «۱۵ گلوله به ورودی سفارت شلیک شد» بدون اینکه تلفات جانی در پی داشته باشد. رسانه‌های محلی لبنان نیز گزارش دادند که یک فرد مسلح ناشناس که یک مسلسل حمل می‌کرد به سمت ورودی سفارت شلیک کرد.

این حادثه همزمان با سالگرد انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در سال ۱۹۸۴ مقابل سفارت آمریکا در این منطقه صورت گرفت که منجر به کشته شدن ۱۱ نفر و زخمی شدن ده‌ها نفر دیگر شد. سفارت آمریکا این بمب‌گذاری را به گروه حزب‌الله تحت حمایت ایران نسبت داد.

۰۹:۴۴ ۴.۷.۱۴۰۲

پکن تحریم شرکت‌های چینی در مجموعه تحریم صنعت پهپادی ایران را محکوم کرد

یک هفته پس از تحریم‌های تازه ایالات متحده علیه صنعت پهپادی ایران که چند نهاد چینی را نیز شامل می‌شد، وزارت تجارت چین در پاسخی خشمگینانه اقدام آمریکا را «سرکوب بی دلیل و منطق» نامید.

آمریکا هفته گذشته هفت فرد و چهار نهاد مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) و هواپیماهای نظامی تهران را در ایران، روسیه، چین و ترکیه تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده این افراد و نهادها را متهم کرد که «حمل‌و‌نقل و تراکنش‌های مالی» برای صنایع هواپیماسازی ایران و تولید هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) را تسهیل کرده‌اند.

وزارت تجارت چین روز سه‌شنبه، چهارم مهرماه، ضمن ابراز مخالفت شدید با این اقدام هشدار داد که تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا به پایه‌های «قوانین و نظم تجارت بین‌المللی» آسیب می‌زند و مانعی برای «مبادلات تجاری معمول» است.



۰۸:۳۶ ۴.۷.۱۴۰۲

جنجال بر سر چمن ورزشگاه آزادی ادامه دارد

یک هفته پس از بازی تیم پرسپولیس با تیم النصر عربستان سعودی که به دلیل حضور کریستیانو رونالدو، ستاره فوتبال، حواشی بسیار داشت، مسئله چمن ورزشگاه آزادی نیز هنوز خبرساز است.

مجید اصغربیگی که در رسانه‌های داخل کشور پیمانکار پرسپولیس معرفی شده روز دوشنبه گفت که «متاسفانه در نگهداری چمن ورزشگاه آزادی اصولی عمل نشده» و چمن این ورزشگاه اکنون «به بیماری‌های قارچی مبتلا شده است».

او گفت: «متاسفانه چمن ورزشگاه آزادی به خاطر استفاده نکردن از سموم قارچ‌کش، به بیماری‌های قارچی مبتلا شده است.»

بازی دو تیم النصر عربستان سعودی و پرسپولیس تهران در استادیوم آزادی تهران روز ۲۸ شهریور با نتیجهٔ دو بر صفر به سود تیم مهمان به پایان رسید.

در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی عربستان هم بسیار به وضع نامساعد کیفیت زمین و چمن استادیوم آزادی پرداخته شد و کارشناسان ورزشی و کاربران شبکه‌های اجتماعی آن را «دور از استاندارد» توصیف کردند و برخی نیز آن را به تمسخر گرفتند.

۰۸:۱۴ ۴.۷.۱۴۰۲

سوفیا لورن، ستاره ایتالیایی سینما، تحت عمل جراحی قرار گرفت

سوفیا لورن، ستاره ایتالیایی سینما، روز یک‌شنبه به بیمارستان منتقل شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت.

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نقل از نماینده خانم لورن در روز دوشنبه نوشت که او یک روز پیشتر در خانه‌اش در ژنو، سوئیس، زمین خورده و دچار شکستگی لگن شده است.

سوفیا لورن که تنها چند روز از جشن تولد ۸۹ سالگی‌اش می‌گذرد در همان روز در بیمارستان تحت عمل جراحی اضطراری قرار گرفته و اکنون حال مساعدی دارد.

خانم لورن با دو جایزه اسکار و ده‌ها جایزه بین‌المللی یکی از بزرگ‌ترین ستاره‌های سینمای کلاسیک هالیوود و یکی از آخرین بازمانده‌های آن به شمار می‌رود.

از آثار او می‌توان به «دو زن»، «دیروز، امروز، فردا» و «ازدواج به سبک ایتالیایی» اشاره کرد.

روز ۲۰ سپتامبر، همزمان با روز تولد او، شبکه‌های اجتماعی از جمله توییتر پر بود از تبریک تولد به او:

۰۷:۵۵ ۴.۷.۱۴۰۲

گزارش نت‌بلاکس از اختلال دوباره اینترنت در ایران

شبکه نت‌بلاکس که دسترسی به اینترنت در جهان را دنبال می‌کند، از اختلال اینترنت در ایران، برای سومین‌بار در ماه جاری میلادی خبر داد.

بر اساس این گزارش، این اختلال از ساعت یک بامداد به وقت ایران رخ داده است.

آن‌طور که نت‌بلاکس گزارش داده، داده‌های ثبت‌شده از سوی این شبکه نشان می‌دهد که اتصال به اینترنت در ایران، ۸۲ درصد نسبت به سطح عادی کاهش یافته است.

وب‌سایت «سرف‌شارک»، یک شرکت فعال در عرصۀ دسترسی آزاد به اینترنت نیز اواسط شهریورماه سال جاری گزارش کرده بود که ایران در زمستان و بهار گذشته «بیشترین تعداد محدودیت‌های جدید اینترنتی در جهان» را به خود اختصاص داده است.

۲۱:۰۵ ۳.۷.۱۴۰۲

فاطمه حیدری: جان برادرم مرتضی در زندان در خطر است

خواهر جواد حیدری، معترضی که در جریان اعتراضات پارسال در شهر قزوین کشته شد، در توئیتی نوشته که برادرش، مرتضی، «چهار روز» است در اعتصاب غذای خشک به سر می‌برد و با توجه به بیماری دیابت او، جانش در خطر است.

مرتضی حیدری همراه با یک برادر دیگر و پدر ۷۰ ساله‌اش شامگاه ۳۰ شهریور و همزمان با سالگرد کشته‌شدن جواد حیدری به‌دست نیروهای امنیتی، بازداشت شد. گزارش‌ها حاکی است که نیروهای امنیتی به منزل آن‌ها در روستای رحمت‌آباد قزوین یورش بردند که این حمله باعث وخامت حال مادر آن‌ها و انتقال او به بیمارستان شد.

فاطمه حیدری روز دوشنبه در توئیتی نوشت: «برادرم مرتضی حیدری چهار روزه در اعتصاب غذای خشکه و با توجه به بیماری دیابتش جانش در خطره».

او افزوده است: «برادرم رو به انفرادی بردن و ممنوع‌الملاقات و‌ ممنوع‌التماسه و حتی به مادرم اجازه ندادن تا برای درخواست شکستن اعتصاب غذا ببیندش. مسئولیت حفظ جان و سلامتی برادرم با جمهوری اسلامیه».

گزارش‌ها حاکی است که دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه هفته گذشته در دست‌کم ۱۹ شهر ایران از جمله تهران، خرم‌آباد، کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، قوچان، دیواندره، شهریار، گرمسار، پاکدشت، کرج، سقز، اشنویه، ارومیه، رشت، ساری، آمل، نوشهر، قزوین و ایلام از برگزاری مراسم سالگرد معترضان جلوگیری کردند.

۱۸:۴۸ ۳.۷.۱۴۰۲

درخواست برای تعلیق کمک‌های نظامی آمریکا به مصر در پی متهم شدن سناتور منندز به دریافت رشوه

هم‎‌زمان با ارائه کیفرخواست در آمریکا علیه سناتور رابرت منندز به اتهام دریافت «رشوه» برای پیشبرد معاملات نظامی با عواملی در حکومت و نهادهای اطلاعاتی مصر، گروه‌های حقوق بشری و برخی لابی‌ها در واشینگتن از قانون‌گذاران آمریکایی خواستند به دلایل مرتبط با «امنیت ملی» کمک نظامی ۲۳۴ میلیون دلاری به مصر را نیز تعلیق کنند.

دولت جو بایدن دو هفته پیش در پی نگرانی‌های ناشی از رویکرد مصر در قبال حقوق بشر مردم آن کشور، بخشی از آن کمک را که شامل ۸۵ میلیون دلار بود، معلق گذاشت اما بسته کمکی دیگر به مبلغ ۲۳۵ میلیون دلار به مصر را تصویب کرد.

روزنامه گاردین روز دوشنبه بیانیه گروه «ابتکار آزادی» مستقر در واشینگتن و فعال در راه آزادی زندانیان سیاسی در جهان را منتشر کرد که گفته‌اند: رابرت منندز از موقعیت خود برای اولویت دادن به مطالبات «دولت فاسد و بی‌رحم و نهادهای امنیتی مصر» سوء استفاده کرد.

سث بایندر، مدیر پروژه دموکراسی خاورمیانه در واشینگتن، نیز به گاردین گفت سازمان او از جمله عواملی است که اعضای کنگره را برای توقف کمک نظامی به مصر، نظر به اتهامات مطرح شده علیه سناتور منندز، زیر فشار گذاشته است.

او گفت مصر در امور سیاست آمریکا ازطریق اعمال نفوذ بر کسانی مانند سناتور منندز «دخالت کرده بود».

کیفرخواست سه بندی علیه سناتور منندز روز ۳۱ شهریور به دادگاه نیویورک ارائه شد. بر اساس این کیفرخواست، آقای منندز و همسرش به دریافت صدها هزار دلار و شمش طلا، خرید خانه اعلام نشده و خودروی لوکس در برابر پیشبرد منافع عوامل امنیتی مشخصی در میان مقامات حکومت و سازمان اطلاعات مصر متهم شده‌اند.

سناتور منندز هفته گذشته به طور موقت از ریاست کمیته روابط خارجی سنا کناره‌گیری کرد تا فرصتی برای «اثبات بی‌گناهی» خود داشته باشد اما فشارها برای استعفا از مجلس سنا را رد کرده است.

مصر با دریافت سالانه ۱.۳ میلیارد دلار از آمریکا دومین کشور دریافت‌کننده کمک‎‌های آمریکا، بعد از اسرائیل است.

۱۸:۰۹ ۳.۷.۱۴۰۲

سازمان ملل: روسیه علیه شهروندان اوکراینی به‌طور گسترده از شکنجه منجر به مرگ استفاده می‌کند

گروه تحقیق سازمان ملل در گزارشی به شورای حقوق بشر این نهاد اعلام کرد: نیروهای روسیه علیه شهروندان اوکراینی به‌طور گسترده از شکنجه سیستماتیک منجر به مرگ استفاده می‌کنند.

رئیس گروه تحقیق سازمان ملل درباره اوکراین در گزارش روز دوشنبه خود، به مدارک و شواهد میدانی استناد کرده و گفته است که «استفاده از شکنجه از سوی نیروهای نظامی روسیه در مناطق اشغالی به‌طور گسترده و سیستماتیک صورت می‌گیرد».

اِریک مُسه، حقوق‌دان نروژی، که ریاست این کمیسیون را بر عهده دارد به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: «سربازان روس در مناطق اشغالی استان خرسون علیه زنان ۱۹ تا ۸۳ سال مرتکب تجاوز و جنایات جنسی شده‌اند».

روسیه خشونت علیه غیرنظامیان را تکذیب می‌کند اما آن‌گونه که گروه تحقیق سازمان ملل می‌گوید، هیچ همکاری با گروه تحقیق صورت نداده و درخواست‌ها برای ادای توضیحات در مورد گزارش‌ها را نیز نادیده گرفته است.

۱۸:۰۶ ۳.۷.۱۴۰۲

فرمانده سپاه فارس از دستگیری عاملان تیراندازی به دو بسیجی خبر داد

فرمانده سپاه پاسداران استان فارس روز دوشنبه گفت: عاملان تیراندازی در میدان معلم شهر نورآباد ممسنی دستگیر شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، در تیراندازی شامگاه ۲۵ شهریور در میدان معلم شهر نورآباد دو تن از نیروهای بسیجی کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

بنا بر گزارش‌ها، در این حمله دو موتورسوار با سلاح شکاری ساچمه‌زن، به سمت نیروهای بسیجی مستقر در ضلع جنوبی میدان معلم نورآباد تیراندازی کرده و متواری شدند.

جزئیات بیشتری درباره تعداد و هویت و انگیزه احتمالی افراد دستگیر شده منتشر نشده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG