لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۴ تهران ۱۰:۳۸

غلامرضا حسنی، امام جمعه سابق ارومیه درگذشت


غلامرضا حسنی در حین دریافت نشان «درجه یک شجاعت» از محمود احمدی نژاد.
غلامرضا حسنی در حین دریافت نشان «درجه یک شجاعت» از محمود احمدی نژاد.

گزارش ها حاکی است که غلامرضا حسنی، امام جمعه سابق ارومیه،شامگاه دوشنبه ۳۱ اردیبهشت بر اثر کهولت سن و بیماری درگذشت.

غلامرضا حسنی ملقب به «ملا حسنی»در سال ۱۳۰۶ در روستای بزرگ‌آباد در ۳۰ کیلومتری ارومیه متولد شد. او از سال های نخست پس از انقلاب تا سال ۱۳۹۲ نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه بود. وی به دلیل بیماری و کهولت سن از این سمت برکنار شد.

به گزارش ایسنا، او از مخالفان نظام شاهنشاهی پهلوی بود و علیه این حکومت دست به مبارزه مسلحانه زده بود.

طبق این گزارش در روزهای نخست پس از انقلاب، غلامرضا حسنی با حکم روح الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، به عنوان امام جمعه اورمیه منصوب شد.

وی همچنین در دوره اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۵۸ به مجلس راه یافت.

غلامرضا حسنی در ۱۴ فروردین ۱۳۹۰از سوی محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری سابق ایران، به دلیل «مبارزات در سالهای نخست پس از پیروزی انقلاب و حضور در جنگ ایران و عراق» نشان «درجه یک شجاعت» را دریافت کرد.

غلامرضا حسنی آن گونه که در کتاب خاطرات خود نوشته است در سرکوب گروه های کرد در سال ها نخستین پس از انقلاب مشارکت فعال داشته است.

گفته می شود، رشید حسنی پسر بزرگ ملا حسنی که در گروه‌های چپ عضویت داشت، در سال های نخست پس از انقلاب با اطلاعاتی که وی در اختیار مأموران گذاشته بود بازداشت و در نهایت اعدام شد.

غلامرضا حسنی همچنین به دلیل سخنرانی های جنجالیش علیه اصلاح طلبان در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.

با استفاده از گزارش خبرگزاری ایسنا، خ.ک
XS
SM
MD
LG