خبرخوان
ایران میگوید موج دوم «حمله بیسابقه سایبری» روز یکشنبه آغاز شده است

مقامهای وزارت ارتباطات ایران که شامگاه شنبه از «دفع» حمله گسترده سایبری خبر داده بودند، صبح یکشنبه اعلام کردند «موج دوم» این حملات آغاز شده است.
حمید فتاحی، مدیرعامل شرکت زیرساخت، روز یکشنبه به شبکه خبر گفت: «حمله بیسابقه سایبری» روز شنبه با «میلیونها آیپی داخل کشور» دفع شد اما «موج دوم این حملات امروز آغاز شده است».
روز شنبه گزارشهایی درباره اختلال در اینترنت منتشر شد و وبسایت نتبلاکس تأیید کرد که ارتباط اینترنتی در ایران پیش از ظهر شنبه به ۷۵ درصد کاهش یافته است.
شماری از کاربران شبکههای اجتماعی درباره دلیل این اختلال ابراز تردید کرده و گفتهاند قطعی اینترنت منشأ داخلی دارد و با پرتاب ماهواره «ظفر» که قرار است عصر یکشنبه صورت گیرد مرتبط است. برخی نیز گفتهاند قطع اینترنت نخستین چارهجویی در قبال حمله سایبری بوده است.
جمهوری اسلامی سالهاست که درصدد عملی کردن طرحی برای جدا کردن اینترنت داخلی (اینترانت) از اینترنت جهانی است و تا کنون نیز بخشهایی از این طرح را با عنوان «شبکه ملی اطلاعات» رونمایی کرده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
رشد چشمگیر تجارت ایران و اتحادیه اروپا در سه ماهه اول ۲۰۲۲

مرکز آمار اتحادیه اروپا، یورواستات، در تازهترین گزارش خود از رشد چشمگیر تجارت با ایران خبر داده است.
بر اساس آمارهای این نهاد رسمی اتحادیه اروپا، ۲۷ عضو این اتحادیه طی سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۲ حدود ۲۷۷ میلیون یورو واردات از ایران داشتهاند که نسبت به دور مشابه پارسال حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.
همچنین صادرات اتحادیه اروپا به ایران با رشدی بیش از ۱۸ درصدی به یک میلیارد و ۵۴ میلیون یورو رسیده است.
آلمان سهمی بیش از ۳۰ درصدی در کل تجارت ایران با اتحادیه اروپا دارد.
این کشور در سه ماهه ابتدایی امسال ۴۱۶ میلیون یورو صادرات به ایران داشته و ۸۷ میلیون واردات از ایران انجام داده است.
شرکای اصلی دیگر به ترتیب ایتالیا، اسپانیا و رومانی هستند.
به رغم رشد چشمگیر تجارت اتحادیه اروپا با ایران در سه ماهه ابتدایی امسال نسبت به دور مشابه پارسال، هنوز تجارت ایران با ۲۷ عضو این اتحادیه بسیار کمتر از دوران قبل از تحریمهای آمریکا است.
ایران در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۸ که هنوز تحریمهای آمریکا علیه ایران به اجرا گذاشته نشده بود، بیش از ۲.۳ میلیارد یورو واردات و ۲.۹ میلیارد یورو صادرات به اتحادیه اروپا داشت.
با استفاده از گزارش یورواستات و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
خوان کارلوس، پادشاه سابق اسپانیا پس از دو سال به کشور بازگشت

خوان کارلوس، پادشاه سابق اسپانیا بعد از حدود دو سال اقامت در ابوظبی غروب پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت برای ديداری کوتاه به کشور بازگشت.
به گفته نزدیکان خوان کارلوس او برای شرکت در مراسم مسابقه قایقهای بادبانی که هر سال در سواحل شمال غربی اسپانیا برگزارمی شود به کشور بازگشته است. قایق بادبانی خوان کارلوس به نام «ال بریبون» در این مسابقات شرکت دارد.
پس از مدتها اقامت در خارج از کشور او روز جمعه برای اولین بار در یک مناسبت عمومی در شهر سنخنخو ظاهر شد. چند صد نفر از مردم که در اطراف باشگاه قایقرانی این شهر اجتماع کرده بودند برای پادشاه سابق اسپانیا هورا کشیده و شعار «زنده باد پادشاه» سر دادند.
در گزارشهای تصویری که رسانههای اسپانیا از این رویداد منتشر کردهاند میتوان دید خوان کارلوس که ظاهرا بسیار ضعیف است و با کمک عصا حرکت میکند از دیدن جمعیت هواداران خود به وجد آمده بود.
خوان کارلوس که اکنون ۸۴ سال دارد در سال ۱۹۷۵ میلادی و همزمان با افول دوران زمامداری طولانی ژنرال فرانکو، دیکتاتور اسپانیا به پادشاهی رسید. او به دلیل نقش مهم و مثبتی که در سالهای انتقال به دمکراسی ایفا کرد در اسپانیا محبوبیت فراوانی داشت و با رهبران بسیاری از کشورهای جهان چه نظامهای دمکراتیک و چه نظامهای پادشاهی و خودکامه مناسبات خوبی را برقرار و حفظ کرد.
از سالهای ۲۰۰۰ به این سو به دلیل اشتباهاتی که منتقدان آن را رسواییهای بزرگ تلقی میکردند میزان محبوبیت خوان کارلوس به شدت کاهش یافت و بالاخره او در سال ۲۰۱۴ از سلطنت کنارهگیری کرد و پسرش فیلیپه ششم به پادشاهی رسید.
خوان کارلوس در اوت سال ۲۰۲۰ اسپانیا را ترک کرد و به ابوظبی رفت. او در ماه مارس اعلام کرد که برای همیشه در ابوظبی سکونت خواهد کرد ولی در هر فرصتی که فراهم شود به اسپانیا سفر میکند.
در سالهای اخیر اتهامات جدیتری از جمله دریافت پول نقد از عربستان سعودی به عنوان «رشوه» برای تسهیل قراردادهای تجاری بین جده و شرکتهای اسپانیایی علیه خوان کارلوس مطرح شده است. دادستانی سوئیس، کشوری که خوان کارلوس حساب بانکی دارد و دادستانی اسپانیا پس از چند سال تحقیق به دلیل فقدان شواهد کافی و مصونیت خوان کارلوس در دوران پادشاهی این پرونده را مختومه اعلام کردند.
صاحبنظران معتقدند که یکی از دلایل سفر خوان کارلوس به اسپانیا این است که چند ماه از پایان تحقیقات میگذرد.
سفر او واکنشهای گوناگونی برانگیخته است. هواداران سلطنت و احزاب و سیاستمداران دست راستی از این موضوع ابراز خوشحالی میکنند ولی احزاب چپ که اکنون دولت اسپانیا را در دست دارند سفر او به کشور را یک تصمیم و مسئله شخصی میدانند.
سخنگوی دولت اسپانیا که ائتلافی از حزب سوسیالیست و گروه چپ رادیکال به نام «پودموس» است روز جمعه گفت: «دولت به تصمیم پادشاه سابق احترام میگذارد و این یک امر و تصمیم شخصی است.»
اما یولاندا دیاز، وزیر کار و امور اجتماعی که از اعضای گروه چپ رادیکال است گفت خوان کارلوس نیز مثل هر شهروند دیگر باید در مورد اتهاماتی که علیه او مطرح شده است توضیح بدهد.
سفر خوان کارلوس به اسپانیا روز دوشنبه پس از دیدار کوتاه با اعضای خانوادهاش در مادرید، از جمله پسرش که پادشاه فعلی اسپانیاست به پایان میرسد.
شهردار سنخنخو روز جمعه به خبرنگاران گفت خوان کارلوس روز دوشنبه به دوبی برمیگردد ولی ماه آينده برای شرکت در يک مراسم قايقرانی ديگر به اين شهر باز خواهد گشت.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
ابراز امیدواری امیر قطر به توافق ایران و آمریکا برای احیای برجام

تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر روز جمعه ۳۰ اردیبهشت در مورد توافق ایران و آمریکا نسبت به احیای برجام ابراز امیدواری کرد و گفت قطر آماده است در این زمینه کمک کند.
مذاکرات مربوط به احیای برجام از فروردین امسال متوقف شده است و به نظر میرسد که مانع اصلی برای توافق، اصرار ایران بر حذف سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی دولت آمریکاست.
امیر قطر در جریان دیدار از برلین در یک نشست خبری مشترک با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت: «ما امیدواریم که طرفهای توافق هستهای به زودی به توافق برسند و قطر حاضر است در حل اختلاف مشارکت کند.»
به گزارش رسانههای آلمانی تمیم بن حمد آل ثانی در ملاقات با مقامات ارشد آلمان به آنها تضمین داده که انتقال گاز مایع قطر به آن کشور از سال ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد.
آلمان که بخش زيادی از سوختهای فسیلی مورد نیاز کشور را از روسیه وارد میکند در پی حمله نظامی آن کشور به اوکراین قصد دارد از وابستگی خود به انرژی صادراتی روسیه بکاهد. آلمان واردات ذغال سنگ از روسیه را متوقف کرده و قصد دارد واردات نفت را نیز قبل از پایان سال جاری میلادی متوقف کند.
همزمان احداث تاسیسات برای بارگیری گاز مایع که قرار است از قطر و کشورهای دیگر وارد شود تسریع شده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
مکرون وزرای جدید خارجه و دفاع را معرفی کرد

امانوئل مکرون در آستانه انتخابات پارلمانی فرانسه، کاترین کلونا سفیر این کشور در بریتانیا را به عنوان وزیر خارجه و سباستیان لکورنو وزیر سرزمینهای فرادریایی کشور را به عنوان وزیر دفاع جدید معرفی کرد. قرار است انتخابات پارلمانی فرانسه ماه آینده برگزار شود.
الکسی کولر رئیس دفتر آقای مکرون روز جمعه ۳۰ اردیبهشت همچنین اعلام کرد پاپ ندیای ،کارشناس استعمار و روابط نژادی، نیز به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی شده است.
چهار روز پیش و با معرفی خانم الیزابت بورن، وزیر سابق کار به عنوان نخستوزیر، کارزار آقای مکرون برای انتخاب کابینه جدید آغاز شد.
این برای اولین بار طی سی سال گذشته است که یک زن نخستوزیر فرانسه میشود.
قرار است روز جمعه نام دیگر وزرای پیشنهادی آقای مکرون نیز اعلام شود و کابینه جدید هم روز دوشنبه اولین نشست خود را برگزار خواهد کرد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ د.خ/س.ن
روسیه صادرات گاز به فنلاند را از روز شنبه متوقف میکند

شرکت تامین انرژی «گازوم» فنلاند روز جمعه، ۳۰ اردیبهشت، به نقل از شرکت روسی «گازپروم» اعلام کرد که از ساعت هفت صبح روز شنبه بهوقت محلی، صادرات گاز طبیعی روسیه به فنلاند متوقف میشود.
شرکت دولتی گازوم ضمن اعلام این خبر گفت که از پیش برای رویارویی با چنین وضعیتی بهدقت آماده شده و شبکه جایگزینی را برای تامین گاز این کشور راهاندازی کرده است، بنابراین خللی در جریان گاز طبیعی در فنلاند ایجاد نخواهد شد.
تصمیم روسیه برای توقف تامین گاز کشور همسایه پس از آن اتخاذ میشود که فنلاند روز یکشنبه، ۲۵ اردیبهشت، به طور رسمی از قصد خود برای پیوستن به ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) خبر داد.
فنلاند یکهزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد و از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین و در پی تشدید نگرانیهای امنیتی، حمایت عموم فنلاندیها برای پیوستن به ناتو افزایش یافته است.
مسکو بارها یکی از دلایل آنچه را «عملیات ویژه نظامی» در اوکراین میخواند، نگرانی از گسترش ناتو اعلام کرده و حال خودِ این تهاجم به کشور همسایه، باعث نگرانی کشورهای دیگر و تلاش و زمینهچینی آنها برای پیوستن به ناتو شده است.
گازوم از پرداخت روبل به روسیه در ازای صادرات گاز خودداری کرده است. پیش از این نیز، شرکت دولتی گازپروم فروش گاز به لهستان و بلغارستان را به دلیل مشابه متوقف کرده بود.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، اعلام کرد که از ۱۲ فروردین، فرمان دریافت پول گاز صادراتی به روبل اجرایی خواهد شد و قرارداد صادرات گاز به هر کشوری که زیر بار این شرط نرود، لغو خواهد شد.
این اقدام تلافیجویانه از سوی کرملین در واکنش به تحریمهای «تنبیهی» غرب در پی تهاجم روسیه به اوکراین انجام گرفته است.
نرگس محمدی خواستار فشار بر جمهوری اسلامی همچون حکومت «متجاوز» روسیه شد

نرگس محمدی، فعال زندانی حقوق بشر، با اعلام حمایت از اعتصابات و اعتراضات مردمی ایران از مجامع جهانی و نهادهای حقوق بشری خواست که جمهوری اسلامی را چون حکومت «متجاوز» روسیه تحت فشار قرار دهند و «کشتار مردم در خیابانها» را محکوم کنند.
خانم محمدی که از ۲۳ فروردینماه با «یورش» ماموران امنیتی به منزلش به زندان بازگردانده شده تاکید کرد که جمهوری اسلامی با رفتار «خشونتآمیز» و «سرکوبگرانه» خود، در وضعیتی بدتر از حکومت «متجاوز» به سایر ملتها قرار میگیرد.
این فعال مدنی و حقوق بشری همچنین از مردم خواست تا با تداوم «حضور در خیابان و راهاندازی نافرمانیهای مدنی جمعی» خانوادههای کشتهشدگان و بازداشتشدگان و زندانیان را تنها نگذارند.
او در پیامی از داخل زندان که در اختیار رادیوفردا قرار گرفته است، علت اصلی فقر و گرانی در ایران را «نتیجه چپاولگری و فساد گسترده سیستماتیکِ» جمهوری اسلامی دانست.
به گفته این فعال حقوق بشر، شرایط فلاکتبار کنونی حاکم بر کشور را «حکومتی استبدادی» رقم زده است که «راه و امکان تحرک اجتماعی سیاسی و اقتصادی را مسدود و فعالیتهای مدنی را سرکوب کرده است».
سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران یادآور شد: «اعتراضات و حضور مردم در خیابانها، حق قانونی» ایرانیان است و جمهوری اسلامی به دلیل نقض این حق، حکومتی «متعرض به حقوق اساسی و سلبنشدنی ملت خود است».
به دنبال اعتصابات کارگران و تجمعات متعدد معلمان سراسر ایران، اعتراضات خیابانی نیز بار دیگر از نیمه اردیبهشت امسال در پی اعلام رسمی گران شدن نان و سهمیهبندی آن و افزایش چندبرابری قیمت مواد غذایی آغاز شد.
جرقه این تجمعات اعتراضی ابتدا در شماری از شهرهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری زده شد و سپس به استانهای دیگر از جمله اصفهان و یزد گسترش یافت.
دیدبان حقوق بشر روز جمعه، ۳۰ اردیبهشت، هشدار داد که جمهوری اسلامی بار دیگر در دو هفته گذشته با بازداشت دهها تن از جمله شماری از فعالان سرشناس صنفی و مدنی و استفاده از نیروی قهری بهویژه سلاحهای مرگبار در دهها شهر کوچک، سعی در سرکوب و ساکت کردن مخالفان و جنبشهای مردمی در ایران دارد.
وزیر خارجه سوئد ارتباط کشورش با حزب کارگران کردستان را کذب خواند

در ادامه تلاش دولت سوئد در کنار فنلاند برای پیوستن به سازمان ناتو، وزیر خارجه سوئد روز جمعه در یک توییت هر گونه ارتباط کشور خود با پکاکا، حزب کارگران کردستان، را رد کرد و «کذب» خواند.
در پی تهاجم روسیه به خاک اوکراین که نزدیک به سه ماه از آغاز آن میگذرد، سوئد و فنلاند نیز به فکر افتادند که به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، بپیوندند تا از حمله نظامی روسیه در امان باشند.
در حالی که این دو کشور روز چهارشنبه هفته جاری رسما تقاضای خود برای پیوستن به ناتو را ارائه کردند، موضع رئیس جمهور ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو این نگرانی را ایجاد کرده که عضویت این دو کشور با مانع مواجه شود.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، مدعی است که کشورهای سوئد و فنلاند پناهگاه افرادی هستند که با گروههایی که به زغم آنکارا «تروریست» قلمداد میشوند، ارتباط دارند.
اشاره او به حزب کارگران کردستان، پکاکا، و همین طور هواداران فتح الله گولن است که آنکارا آنها را مسئول کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ میداند.
در پاسخ به این موضعگیری، آن لیندِه، وزیر خارجه سوئد، روز جمعه در توییتی نظر آقای اردوغان را «خبر و اطلاعات کذب» توصیف کرده و یادآوری کرد که کشورش دهههاست که پکاکا را سازمانی تروریستی میداند.
به گفته خانم لینده، دولت اولوف پالمه در سوئد در سال ۱۹۸۴ این سازمان را تروریستی اعلام کرده و از آن زمان تاکنون موضع این کشور در این باره «تغییر نکرده» است.
رهبران ناتو و مقامات آمریکایی در روزهای اخیر ابراز اطمینان کردهاند که در نهایت دولت ترکیه مانع عضویت سوئد و فنلاند در ناتو نخواهد شد.
جمعآوری تابلوهای تبلیغات فروش قسطیِ مرغ در یزد؛ «بیسلیقگی بود»

در پی سیل واکنش تمسخرآمیز به تابلوهای تبلیغات فروش قسطی گوشت و مرغ در یزد، مدیرکل اداره ارشاد این استان دستور جمعآوری این تبلیغات را صادر کرد.
اشاره این مدیر به تبلیغات فروش گوشت و مرغ در یزد «با پرداخت چک دو ماهه، بدون ضامن» است.
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه، روز پنجشنبه نوشت که انتشار عکس این تبلیغات در شبکههای اجتماعی «حاشیهساز شد و برخی آن را بهانه تمسخر» طرح جدید دولت ابراهیم رئیسی در اصلاح یارانهها کردند.
احسان عابدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، در این باره گفت: «به دلیل شرایط کنونی قیمت و عرضه مرغ در استان، قرار شده این بیلبورد از منظر شهری حذف شود.»
یک مدیر دیگر نیز در این اداره گفت: «مراحل تایید محتوا قبل از گرانی مرغ و شرایط کنونی عرضه این محصول انجام، ولی متأسفانه در نحوه نصب و زمان انتشار آن بیسلیقگی شده است.»
علیرغم افزایش چشمگیر قیمت کالاهای اساسی از ۲۱ تا ۶۴ درصد طی یک سال گذشته، دولت ابراهیم رئیسی قیمت چهار کالای اساسی شامل مرغ، تخممرغ، روغن و لبنیات و زیرمجموعههای آنها را، این بار، به طور رسمی افزایش داد.
دولت مدعی است که در پی حذف ارز ترجیحی و افزایش یارانههای نقدی که به حساب برخی دهکها واریز میشود، میخواهد «نظام پرداخت یارانهای [در کشور] را اصلاح کند» و به این طریق «جلو فساد و سوء استفاده عظیمی را که از سوی بسیاری از واردکنندگان صورت گرفته، بگیرد».
این افزایش قیمتها و همین طور افزایش قیمت نان و سهمیهبندی آن جرقه اعتراضاتی را در کشور زد که در شماری از شهرهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری آغاز شد و به استانهای دیگر از جمله اصفهان و یزد گسترش یافت.
این تابلوهای تبلیغاتی درست همزمان با وقوع این اعتراضات در ایران نصب شده و به واکنشهایی منفی در شبکههای اجتماعی دامن زده است.
تعداد کشتههای گروگانگیری در ایلام به شش نفر افزایش یافت

خبرگزاری ایسنا روز جمعه خبر داد که تعداد قربانیان گروگانگیری در شهر ایلام که در هفته جاری رخ داد به پنج نفر افزایش یافته است.
این آمار با احتساب فرد گروگانگیر که در نهایت به زندگی خود پایان داد به شش نفر میرسد.
خبرگزاری رسمی ایرنا روز چهارشنبه، ۲۸ اردیبهشت، از وقوع گروگانگیری مرگبار در یکی از ادارات ایلام خبر داد. یکی از کارمندان «سابق» سازمان اموال و املاک متعلق به بنیاد مستضعفان در محل این سازمان اقدام به گروگانگیری کرد.
روز چهارشنبه پس از آن که آمار کشتهشدگان چهار نفر اعلام شد، خبر رسید که یک نفر از مجروحان حادثه نیز عصر همان روز در بیمارستان جان باخته است.
حال خبرگزاریها نوشتهاند که فردی به نام سعید رستمی، یک مجروح دیگر حادثه نیز روز جمعه در بیمارستان درگذشته است.
خبرگزاری ایرنا به نقل از فرمانده انتظامی ایلام انگیزه فرد مهاجم برای گروگانگیری را «اختلاف شخصی با مدیران» این سازمان عنوان کرده بود.
شش ماه حبس برای یک خبرنگار بهدلیل طرح «سوال» از امام جمعه کرج

مهیار تقیخانی، خبرنگار اهل کرج که بهدلیل طرح یک سوال از امام جمعه این شهر به شش ماه حبس و یک سال محرومیت از دسترسی به اینستاگرام محکوم شده بود، راهی زندان شد.
جواد موگویی مستندساز روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت با اعلام این خبر در صفحه اینستاگرام خود نوشت: شش ماه پیش در پی اعتراض آیتالله حسینی همدانی امام جمعه کرج به دیده شدن فرزند رئیس شورای شهر کرج (جواد چپردار) با خودروی شهرداری در شمال، آقای تقیخانی در لایو اینستاگرام «از باب مثال» سوال میکند که اگر دختر امامجمعه هم این کار را کرد موضعگیری میکنید؟
بهگفته وی، چند روز بعد دادستان کرج به استناد درخواست دفتر امامجمعه، از خبرنگار شکایت و او را به شش ماه حبس و یکسال محرومیت از اینستاگرام محکوم میکند.
آقای موگویی میگوید ساعاتی پیش خبرنگار کرجی راهی زندان شد.
شکایت امام جمعه کرج از این روزنامهنگار در حالی است که او مهرماه پارسال در واکنش به دیده شدن فرزند آقای چپردار با خودروی شهرداری در شمال، تلویحا وی را مستحق «لعنت» دانسته بود.
بعد از این انتقاد، آقای چپردار از سفر فرزندش با خودرو شهرداری به شمال عذرخواهی کرد.
با استفاده از گزارش صفحه اینستاگرام موگویی و خبرگزاری ایمنا/د.خ/ک.ر
بازداشت یک عضو سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی و یک امضاکننده درخواست استعفای خامنهای

حسن سعیدی، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، و نرگس منصوری، از امضاکنندگان نامه ۱۴ کنشگر زن برای استعفای علی خامنهای از رهبری جمهوری اسلامی، بازداشت شدند.
به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، حسن سعیدی که از اعضای این تشکل است شب ۲۸ اردیبهشت بازداشت شد.
بر اساس این گزارش، ۹ مامور وزارت اطلاعات حدود ساعت ۱۰ شب «از طریق پشت بام به محل اقامت حسن سعیدی و همسر و پسرشان در خارج از تهران یورش آورده و پس از تفتیش خانه» او را بازداشت کردند.
ماموران وزارت اطلاعات پس از بازرسی محل اقامت حسن سعیدی و ضبط تلفن همراه او و نیز تلفن همراه همسر و فرزندش، این فعال سندیکایی را به زندان اوین بند ۲۰۹ منتقل کردند.
همچنین به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، نرگس منصوری هنگام «خروج غیر قانونی» از مرزهای زمینی ایران بازداشت شد.
ایرنا از خانم منصوری به عنوان یکی از «عناصر ضد انقلاب» نام برده که به ادعای این خبرگزاری دولتی، با رسانههایی مانند ایراناینترنشنال «همکاری داشته است».
این خبرگزاری دولتی، «ماموریت» نرگس منصوری را «تحریک افکار عمومی از طریق تهیه بیانیههای جعلی و انجام مصاحبههای تحریف شده و تحریک آمیز با هدف ایجاد آشوب و ناامنی در کشور» توصیف کرد.
در یک ماه گذشته، شمار زیادی از فعالان کارگری، مدنی و معلمان بازداشت شدهاند. از جمله بازداشتشدگان، رضا شهابی، آنیشا اسداللهی، کیوان مهتدی، رسول بداقی، اسکندر لطفی، مسعود نیکخواه و شعبان محمدی هستند.
این بازداشتها، انتقاد شدید تشکلهای حقوق بشری و صنفی در ایران و نیز شماری از اتحادیههای صنفی در جهان را به همراه داشته است.
در همین حال، به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، چهار مامور وزارت اطلاعات، در ساعت یک بامداد پنجشنبه، با شکستن در منزل داود رضوی، عضو هیئت مدیره این تشکل، وارد خانه شدند تا او را بازداشت کنند.
با این حال، به دلیل اینکه آقای رضوی در خانه نبود، موفق به بازداشت او نشدند.
ونجلیس، خالق موسیقی «ارابههای آتش» و «بلید رانر»، درگذشت

نخستوزیر یونان روز ۲۹ اردیبهشت اعلام کرد ونجلیس، موسیقیدان یونانی و خالق موسیقی آثاری چون «ارابههای آتش» و «بلید رانر» در ۷۹ سالگی درگذشت.
کیریاکوس میتسوتاکیس در توئیتی نوشت: «ونجلیس پاپاتاناسیو دیگر در میان ما نیست».
او افزود: «دنیای موسیقی، ونجلیس (هنرمند) بینالمللی را از دست داد».
ونجلیس که پیشگام موسیقی الکترونیک بود، از کاوش در فضا، طبیعت، معماری آیندهنگرانه، عهد جدید و جنبش دانشجویی مه ۱۹۶۸ الهام گرفت.
موسیقی او برای فیلم «ارابههای آتش» برنده جایزه اسکار شد.
وکیل ونجلیس به خبرگزاری آنا گفته است: «با تاسف فراوان باید اعلام کنیم که یونانی کبیر، ونجلیس پاپاتاناسیو، سهشنبه شب دار فانی را وداع گفت».
به گزارش رسانههای یونانی، ونجلیس بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در فرانسه درگذشت که همراه با لندن و آتن از محلهای سکونت او بودند.
از دیگر آثار مهم ونجلیس میتوان به ساخت موسیقی برای فیلم «فتح بهشت؛ ۱۴۹۲»، «گمشده»، «ماه تلخ» و «اسکندر» اشاره کرد.
روسها خرید خانه در ترکیه را دو برابر کردند

مرکز آمار ترکیه در تازهترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد که اتباع روسیه در ماه آوریل خرید خانه در این کشور را دو برابر کردند.
بر اساس این گزارش که روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت در سایت مرکز آمار ترکیه منتشر شد، شهروندان روس در این ماه هزار و ۱۵۲ واحد خانه در ترکیه خریداری کردند و در صدر خریداران خارجی مسکن در این کشور بودهاند.
قبلا ایرانیها در صدر جدول خریداران خارجی مسکن در ترکیه بودند و ماه گذشته نیز ۹۰۵ واحد خانه در این کشور خریداری کردند که بالاترین رقم در سال جاری میلادی است.
غرب به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین تحریمهای سنگینی علیه مسکو وضع کرده است و شمار اتباع روسیه که کشورشان را ترک میکنند افزایش یافته است.
مرکز آمار ترکیه میگوید در ماه آوریل حدود شش هزار و ۵۲۴ واحد مسکن به خارجیها فروخته شده است.
بعد از روسیه و ایران، اتباع عراق، قزاقستان، آلمان، افغانستان و اوکراین اصلیترین خریداران خانه در ترکیه بودهاند.
طی چهار ماه گذشته، اتباع خارجی بیش از ۲۱ هزار واحد مسکن در ترکیه خریدهاند که ۱۵ درصد آن به شهروندان ایرانی فروخته شده است.
با استفاده از گزارش مرکز آمار ترکیه و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
وزارت اطلاعات ایران مانع برگزاری مراسم گرامیداشت سالگرد تشکیل نهضت آزادی شد

نهضت آزادی ایران روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت اعلام کرد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مانع برگزاری برنامه بزرگداشت شصتویکمین سالگرد تاسیس این حزب شده است.
در بیانیه این حزب آمده که امسال قرار بود «طبق سنوات گذشته» عصر روز جمعه ۳۰ اردیبهشت «برنامه بزرگداشت سالگرد نهضت آزادی ایران» و همزمان تقدیر از هاشم صباغیان عضو این تشکیلات در منزل وی بهطور داخلی و محدود برگزار شود.
نهضت آزادی میگوید امروز «مقامات وزارت اطلاعات» در تهران و برخی استانها در تماسهای تلفنی تاکید داشتند که «این برنامه نباید برگزار شود و در غیر این صورت برخورد خواهد شد».
این تشکیلات ابراز تاسف کرده است که مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی «حتی برگزاری یک دیدار محدود داخلی اعضای نهضت آزادی ایران را هم بر نمیتابند».
نهضت آزادی ایران در ۲۷ اردیبهشت سال ۱۳۴۰ توسط مهدی بازرگان و برای مبارزه با حکومت محمدرضا پهلوی تشکیل شد. این حزب گرچه در چهار دهه گذشته زیر ضربات امنیتی بوده است ولی همواره رویکرد «میانهروانه» را در برخورد با حکومت جمهوری اسلامی در پیش گرفته است.
عثمان محمدپرست، استاد برجسته دو تار نوازی، درگذشت

ترانه «نوایی» عثمان محمدپرست به یکی از ترانههای ماندگار ایران تبدیل شده است
عثمان محمدپرست، از اساتید مشهور دوتار نوازی در خواف، استان خراسان رضوی، دو روز پس از انتقال به بیمارستان درگذشت.
عثمان محمدپرست از معدود اساتید بازمانده موسیقی مقامی بود که ترانه «نوایی» او به یکی از ترانههای ماندگار ایران تبدیل شده است.
آقای محمدپرست در سال ۱۳۰۷ در خواف متولد شد و بیشتر عمر خود را آنجا گذراند.
او با بسیاری از اساتید موسیقی سنتی ایران از جمله جلیل شهناز، محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، فرهنگ شریف، اکبر گلپایگانی و اصغر بهاری همکاری کرده بود.
وی در امور خیریه بویژه ساخت مدرسه نیز فعال بود.
انتخاب سردبیر
-
روایت مازیار بهاری و رؤیا کریمی مجد
سعید حنایی، قاتل زنجیرهای، در فیلمهای داخل و خارج ایران
-
انتخابات لبنان
دومینوی باخت جمهوری اسلامی در منطقه
-
یادداشتی از علی افشاری
اصولگرایان، فقرزدایی در حرف و کوچککردن سفرهها در عمل
-
کالینینگراد
جزیره هستهای خطرناک پوتین در دریاچه ناتو
-
از گوشه و کنار جهان
از مثلث استثنایی فنلاند، سوئد و ناتو چه میدانید؟
-
یاسمین فهیمی کیست؟
وقتی آلمان به نامهای ایرانی عادت میکند
زیر ذرهبین
-
«منتقدان تأثیر افزایش قیمت جهانی چهار کالا را در داخل میبینند و بزرگنمایی میکنند.»
این ادعا، ادعایی گمراهکننده است، زیرا گرانیها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراضها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمیشوند.