لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۲ اسفند ۱۴۰۴ تهران ۰۹:۲۷
سوخت‌رسان KC-135 نیروی هوایی آمریکا
سوخت‌رسان KC-135 نیروی هوایی آمریکا

زنده سقوط یک هواپیمای سوخت‌رسان آمریکا؛ نتانیاهو تلویحاً مجتبی خامنه‌ای را تهدید کرد

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۲۳:۵۶ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

روایت ایرانیان از جنگ بعد از ورود به ارمنستان

ایرانیانی که در پی ادامه حملات هوایی آمریکا و اسرائیل از مرز وارد ارمنستان شده‌اند، در گفت‌وگو با سرویس ارمنستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از وضعیت هولناکی که پشت سر گذاشته‌اند سخن می‌گویند.

آن‌ها در حالی از ترس و ناامنی ناشی از حملات در ایران می‌گویند که برخی نیز از کشته شدن مقام‌های ارشد حکومت ابراز رضایت کرده‌اند.

۲۳:۲۳ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

وزیر دفاع اسرائیل: تصمیم به کشتن خامنه‌ای در نوامبر گذشته گرفته شد

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنج‌شنبه گفت که اسرائیل در ماه نوامبر گذشته تصمیم گرفته بود علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، را ترور کند و قصد داشت این عملیات را حدود شش ماه بعد اجرا کند.

علی خامنه‌ای در نخستین ساعات حملات هوایی مشترک آمریکا و اسرائیل که روز شنبه آغاز شد، در «بیت رهبری» در مرکز تهران همراه با شماری از فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی کشته شد.

وزیر دفاع اسرائیل در گفت‌وگو با شبکه ۱۲ این کشور گفت: «ما در ماه نوامبر یک جلسهٔ بسیار محدود با نخست‌وزیر تشکیل دادیم و بنیامین نتانیاهو هدف حذف خامنه‌ای را تعیین کرد.»

او افزود که زمان اجرای این عملیات برای اواسط سال ۲۰۲۶ تعیین شده بود.

به گفتهٔ کاتز، این طرح بعدتر با واشینگتن در میان گذاشته شد و در ماه ژانویه و با آغاز اعتراضات گسترده در ایران جلوتر انداخته شد، چون اسرائیل نگران بود که مقام‌های ایرانی ممکن است حمله‌ای علیه اسرائیل و منافع آمریکا در خاورمیانه انجام دهند.

۲۲:۳۱ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

عراقچی: درخواست آتش‌بس یا مذاکره به آمریکا نداده‌ایم

وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه اعلام کرد که جمهوری اسلامی بعد از شش روز درگیری نظامی با آمریکا و اسرائیل خواستار آتش‌بس نیست.

عباس عراقچی در گفت‌وگو با شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت: «از سوی ما هیچ درخواستی برای آتش‌بس مطرح نشده و هیچ درخواستی هم برای مذاکره با ایالات متحده از طرف ما وجود ندارد.»

او همچنین ارسال پیام برای واشینگتن را رد کرد.

عراقچی در این مصاحبه تصریح کرد که ایران «هیچ نیتی برای بستن تنگه هرمز» ندارد، اما با ادامه جنگ ممکن است همه گزینه‌ها را بررسی کند.

این در حالی است که در روزهای اخیر مقام‌های سپاه پاسداران و رسانه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی مدعی بستن این تنگه استراتژیک توسط تهران شده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز با اطمینان گفت که مسیر اصلی کشتیرانی در نزدیکی ایران، تنگهٔ هرمز، همچنان باز خواهد ماند.


۲۲:۲۹ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

تهدید به کشتار مردم توسط یک سردار سپاه در صداوسیما

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می‌گوید «حکم تیر» هر کس که به حرف ما گوش نمی‌دهند صادر می‌شود.

سالار ولایت‌مدار معروف به «آبنوش» روز پنجشنبه ۱۴ اسفند در گفت‌وگو با شبکه خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی با اشاره به سوابق نظامی خود و به‌عنوان «کارشناس»، گفت: «هر کسی که امروز در خاک ایران نغمه‌ای از حلقومش بیرون بیاید که با دشمن همنوایی کند، او زیر پایش تل‌آویو است، سرش سر نتانیاهو و حکم تیر او صادر شده است».

ولایت‌مدار تا پیش از ورود به مجلس، سال‌ها از فرماندهان سپاه پاسداران بود.

۲۲:۰۰ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

ششمین روز جنگ؛ تشدید تنش‌ها در خاورمیانه هم‌زمان با حملات آمریکا، اسرائیل و ایران

ششمین روز جنگ ایالات متحده و اسرائیل با ایران با افزایش دامنهٔ درگیری‌ها در سراسر خاورمیانه همراه بود و تهران حملاتی را به کشورهای همسایه از جمله بحرین، قطر، امارات متحده عربی و جمهوری آذربایجان انجام داد و بخش‌های زیادی از ایران نیز هدف قرار گرفتند.

جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه ۱۴ اسفند اعلام کرد که دو پهپاد شلیک‌شدهٔ از ایران به نقاطی از جمهوری خودمختار نخجوان اصابت کرد. الهام‌علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، این اقدام را «تروریستی» خواند اما ایران نقش خود را در این حملات رد کرد.

یک روز پیش‌تر نیز ترکیه اعلام کرده بود که یک موشک بالستیک ایران در حریم هوایی‌اش توسط دفاع هوایی ناتو سرنگون شده است.

این در حالی است که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ظرف شش روز گذشته و با آغاز حملات آمریکا و اسرائیل که در جریان آن علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، کشته شد، اهداف زیادی را در کشورهای حاشیه خلیج فارس با موشک و پهپاد مورد حمله قرار داده‌اند.


۲۱:۵۹ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

گفت‌وگو با فرزین ندیمی درباره عملکرد نظامی ایران در پنج روز اول جنگ

با گذشت شش روز از آغاز حملات ایالات متحده و اسرائیل به ایران و واکنش‌های تهران در نقاط مختلف خاورمیانه، ارزیابی ناظران از نحوه عملکرد ایران متفاوت بوده است. برخی این واکنش‌ها را شتاب‌زده و افسارگسیخته می‌دانند و برخی دیگر آن را قابل پیش‌بینی یا بخشی از یک راهبرد محاسبه‌شده توصیف می‌کنند.

در این میان، فرزین ندیمی، پژوهشگر ارشد در انستیتوی واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک، فرصت‌ها و چالش‌هایی می‌گوید که در برابر ایران قرار دارد.

گفت‌وگو با فرزین ندیمی درباره عملکرد نظامی ایران در پنج روز اول جنگ
please wait

No media source currently available

0:00 0:12:46 0:00
لینک مستقیم
۲۱:۴۶ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

سنتکام سرنگونی یک جنگندۀ اف-۱۵ توسط جمهوری اسلامی را تکذیب کرد

فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، گزارش‌های منتشر شده مبنی بر سقوط یک فروند جنگنده «اف-۱۵ای» آمریکا در ایران در اوایل روز چهارشنبه را تکذیب کرد.

پیشتر، خبرگزاری تسنیم گزارش داده بود که سپاه پاسداران یک فروند هواپیمای «اف-۱۵ای» آمریکا را با استفاده از سامانه‌های پدافند نوین هوافضای سپاه هدف قرار داده و این هواپیما در حاشیۀ مرزهای جنوب غربی کشور سقوط کرده است.

سنتکام این خبر را «بی‌اساس» و «نادرست» خواند.

جمهوری اسلامی ایران در جریان جنگ ۱۲روزهٔ تابستان امسال نیز مدعی سرنگونی دست‌کم یک فروند جنگنده اف- ۳۵ اسرائیل شده بود که تکذیب شد.

۲۱:۳۷ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

حملات هوایی به مناطقی از شهر کرمانشاه

تصاویری که حساب کاربری وحید آن‌لاین منتشر کرده است حملات هوایی به مناطقی از شهر کرمانشاه در شامگاه پنجشنبه ۱۴ اسفند را نشان می‌دهد.



۲۱:۲۵ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

چرا جمهوری اسلامی مجبور به انتخاب رهبر است؟ گفت‌وگو با رضا علیجانی

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اظهارات مختلفی دربارهٔ رهبر آینده جمهوری اسلامی بیان کرده است. از یک سو هشدار می‌دهد که رهبر بعدی را هم از میان بر می‌دارد و از سوی دیگر می‌گوید که باید در انتخاب رهبر بعدی ایران نقش داشته باشد و مجتبی خامنه‌ای را به عنوان رهبر نمی‌پذیرد.

این در حالی است که در ایران هم خبرها دربارهٔ نحوهٔ انتخاب رهبر آینده جمهوری اسلامی ضدونقیض است و مشخص نیست که این روند چگونه شکل گرفته و کامل می‌شود.

ارزیابی رضا علیجانی، تحلیلگر سیاسی ساکن پاریس، را در این زمینه بشنوید.

چرا جمهوری اسلامی مجبور به انتخاب رهبر است؟ گفت‌وگو با رضا علیجانی
please wait

No media source currently available

0:00 0:10:06 0:00
لینک مستقیم
۲۱:۲۰ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

انفجارهای پیاپی بر اثر حملۀ هوایی و فعالیت پدافندی در پارچین

ویدئویی که حساب کاربری وحید آن‌لاین منتشر کرده است انفجارهای پیاپی بر اثر حملۀ هوایی و فعالیت پدافندی در پارچین را نشان می‌دهد.

این تصاویر از منطقه شهر‌ری در شامگاه ۱۴ اسفند ثبت شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG