لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۲ اسفند ۱۴۰۴ تهران ۰۸:۳۷
سوخت‌رسان KC-135 نیروی هوایی آمریکا
سوخت‌رسان KC-135 نیروی هوایی آمریکا

زنده سقوط یک هواپیمای سوخت‌رسان آمریکا؛ نتانیاهو تلویحاً مجتبی خامنه‌ای را تهدید کرد

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۰۳:۱۶ ۱۵.۱۲.۱۴۰۴

ریاض از رهگیری سه موشک بالستیک ایران خبر داد

عربستان سعودی در نخستین ساعات جمعه پانزدهم اسفندماه، از رهگیری سه موشک بالستیک ایرانی که به سمت یک پایگاه هوایی شلیک شده بودند، خبر داد.

وزارت دفاع پادشاهی عربستان سعودی با انتشار مطلبی روی شبکۀ ایکس نوشت که این موشک‌ها در مسیر پایگاه هوایی پرنس (امیر) سلطان رهگیری شده‌اند.

پایگاه هوایی امیر سلطان از جمله پایگاه‌های نظامی منطقه‌است که میزبانی نیروهای آمریکایی را بر عهده دارند.

در تحولی دیگر، بحرین هم از هدف‌قرار گرفتن یک هتل و دو ساختمان مسکونی در منامه خبر می‌دهد. به گفتۀ وزارت کشور بحرین، این حملات منجر به خسارات مادی شده اما به کسی آسیب نرسیده است.

در همین حال، وزارت دفاع قطر هم از خنثی‌کردن یک حملۀ‌ پهپادی علیه پایگاه العدید، بزرگترین پایگاه نیروهای آمریکایی در منطقه خبر می‌دهد. این پایگاه در منطقه «الریان» در نزدیکی دوحه پایتخت قطر قرار دارد.

۰۱:۴۸ ۱۵.۱۲.۱۴۰۴

وزیر دفاع آمریکا می‌گوید مراحل بعدی عملیات در ایران، به‌مراتب قدرتمندتر خواهد بود

وزیر دفاع ایالات متحده در مقر فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا دربارۀ عملیات نظامی علیه ایران صحبت کرد.

پیت هگسِت در بخشی از سخنانش گفت «ایران امیدوار است که ما نتوانیم با همین قدرت عملیات را ادامه دهیم». وزیر دفاع آمریکا گفت ایرانی‌ها در این مورد «دچار سوء محاسبه» شده‌اند؛ چراکه ما «هیچ کمبودی در زمینه تسلیحات و مهمات نداریم و در حقیقت، بخش‌های بعدی عملیات، به مراتب قدرتمندتر خواهد بود».

پیت هگست تأکید کرد که «برنامۀ زمانی این عملیات، فقط و فقط در دست آمریکا است».

همزمان ژنرال برد کوپر ، فرمانده سنتکام هم با ارائۀ گزارشی، از جمله نابودی یک ناو پهپادبر ایرانی در ساعات گذشته، تأکید کرد که توان حملات موشکی جمهوری اسلامی نسبت به روز اول جنگ، تا ۹۰ درصد کاهش یافته است.

ژنرال کوپر تأکید کرد که در فاز بعدی عملیات، «توان تولید موشک ایران، از بین خواهد رفت».

پیت هگست وزیر دفاع ایالات متحده در پاسخ به سوالی مرتبط با گفته‌های اخیر دونالد ترامپ در مورد «ایفای نقش در برگزیدن رهبر بعدی ایران»، گفت ایالات متحده به‌دنبال «گسترش اهداف نظامی‌اش در ایران نیست».

پنتاگون در روزهای قبل تأکید کرده بود که عملیات نظامی «خشم حماسی» بر نابودی نیروی دریایی، موشک‌ها و توان تولید موشک ایران، و همزمان حصول اطمینان از عدم دسترسی تهران به سلاح هسته‌ای متمرکز است.

پیت هگست در سخنان تازه‌اش هم گفت: «هیچ برنامه‌ای برای گسترش اهدف ما وجود ندارد. ما دقیقاً می‌دانیم که به‌دنبال چه چیزی هستیم».

وزیر دفاع آمریکا در عین حال تأکید کرد که «با توجه به عملیات جاری، خواسته ترامپ در مورد اینکه چه کسی ایران را اداره خواهد کرد، قطعاً از اهمیت بالایی برخوردار است».

وزیر دفاع آمریکا در بخش دیگر از سخنانش گفت: «ایران با حمله به کشورهای همسایه‌اش مثل امارات متحده عربی، قطر، کویت و عربستان، در عمل آنها را بیش از پیش در کنار ما قرار می‌دهد و حالا این کشورها می‌پرسند چطور می‌توانیم در کنار آمریکا، دفاع کنیم».

۰۱:۲۸ ۱۵.۱۲.۱۴۰۴

موج تازه‌ای از حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران علیه اسرائیل آغاز شد

سپاه پاسداران از آغاز موج دیگری از عملیات «وعدۀ صادق ۴»، شامل حملات موشکی و پهپادی به اسرائیل خبر داد.

در همین حال دقایقی پس از نیمه‌شب به‌وقت تهران، صدای دو موج تقریباً همزمان انفجار در تل آویو پیچید. ارتش اسرائیل هم از شناسایی و رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی خبر داد.

بر اساس بیانیۀ سپاه پاسداران، جمهوری اسلامی مرکز تل آویو را با موشک‌های خیبر هدف قرار داده است.

در این بیانیه آمده که «موشک‌ها همچون باران بر سر تل آویو می‌بارند». تلویزیون ایران همزمان با انتشار این بیانیه، تصاویری را پخش می‌کرد که مشابه «رد نور تسلیحات خوشه‌ای» بود.

استفاده از تسلیحات خوشه‌ای، به‌دلیل اینکه ممکن است به پخش کنترل‌نشدۀ مواد انفجاری در منطقه‌ای گسترده و چه‌بسا غیر نظامی منجر شود، عموماٌ با منع بین‌المللی مواجه است. ارتش اسرائیل پیشتر هم ایران را به استفاده از تسلیحات خوشه‌ای متهم کرده بوده است.

هنوز مشخص نیست که آیا حملات تازۀ ایران، خسارات و تلفاتی هم به‌جا گذاشته یا خیر، اما برخی گزارش‌ها از خسارات ناشی از برخورد بقایای موشک‌های رهگیری‌شده خبر می‌دهند.

سایت خبری اسرائیلی «وای‌نِت» هم از سقوط یک موشک ایرانی در منطقه‌ای باز و غیر مسکونی خبر داده است.

ارتش اسرائیل هشدار حمله قریب‌الوقوع را لغو کرده و به شهروندان اسرائیلی اجازه داده که از پناهگاه‌ها خارج شوند.

۰۱:۱۹ ۱۵.۱۲.۱۴۰۴

ترامپ دیپلمات‌های جمهوری اسلامی را تشویق به ارائۀ درخواست پناهندگی کرد

دونالد ترامپ بار دیگر با ارائۀ یک جمع‌بندی از عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل در ایران از جمله غرق شدن دست‌کم ۳۰ کشتی و شناور نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران، مدعی درخواست تهران برای توافق شد. رئیس‌جمهور آمریکا گفت زمان توافق گذشته است.

این در حالی‌است که مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی از جمله عباس عراقچی بارها تکرار کرده‌اند که تهران درخواستی نداده و به‌دنبال گفت‌وگو در میانۀ جنگ نیست.

رئیس‌جمهور ایالات متحده همزمان دیپلمات‌های جمهوری اسلامی در گوشه و کنار جهان را تشویق به ارائۀ درخواست پناهندگی کرد.

دونالد ترامپ همچنین از همۀ اعضای سپاه پاسداران، ارتش و پلیس ایران هم خواست که همین حالا «سلاح خود را بر زمین بگذارند و با قرار گرفتن در کنار مردم، کشورشان را پس بگیرند».

رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد که در این صورت، مشمول مصونیت خواهند شد، و در غیر این‌صورت «چیزی جز مرگ قطعی در انتظارشان نخواهد بود».

دونالد ترامپ که در کاخ سفید و در جمع بازیکنان تیم فوتبال اینتر میامی، از جمله لیونل مسی و لوئیس سوارز صحبت می‌کرد، همچنین گفت که باید «کارمان با ایران تمام شود. اما نوبت کوبا هم خواهد رسید». رئیس‌جمهور ایالات متحده ادعا کرد که کوبا هم «سخت به‌دنبال یک توافق» است.




۲۳:۵۶ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

روایت ایرانیان از جنگ بعد از ورود به ارمنستان

ایرانیانی که در پی ادامه حملات هوایی آمریکا و اسرائیل از مرز وارد ارمنستان شده‌اند، در گفت‌وگو با سرویس ارمنستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از وضعیت هولناکی که پشت سر گذاشته‌اند سخن می‌گویند.

آن‌ها در حالی از ترس و ناامنی ناشی از حملات در ایران می‌گویند که برخی نیز از کشته شدن مقام‌های ارشد حکومت ابراز رضایت کرده‌اند.

۲۳:۲۳ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

وزیر دفاع اسرائیل: تصمیم به کشتن خامنه‌ای در نوامبر گذشته گرفته شد

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنج‌شنبه گفت که اسرائیل در ماه نوامبر گذشته تصمیم گرفته بود علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، را ترور کند و قصد داشت این عملیات را حدود شش ماه بعد اجرا کند.

علی خامنه‌ای در نخستین ساعات حملات هوایی مشترک آمریکا و اسرائیل که روز شنبه آغاز شد، در «بیت رهبری» در مرکز تهران همراه با شماری از فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی کشته شد.

وزیر دفاع اسرائیل در گفت‌وگو با شبکه ۱۲ این کشور گفت: «ما در ماه نوامبر یک جلسهٔ بسیار محدود با نخست‌وزیر تشکیل دادیم و بنیامین نتانیاهو هدف حذف خامنه‌ای را تعیین کرد.»

او افزود که زمان اجرای این عملیات برای اواسط سال ۲۰۲۶ تعیین شده بود.

به گفتهٔ کاتز، این طرح بعدتر با واشینگتن در میان گذاشته شد و در ماه ژانویه و با آغاز اعتراضات گسترده در ایران جلوتر انداخته شد، چون اسرائیل نگران بود که مقام‌های ایرانی ممکن است حمله‌ای علیه اسرائیل و منافع آمریکا در خاورمیانه انجام دهند.

۲۲:۳۱ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

عراقچی: درخواست آتش‌بس یا مذاکره به آمریکا نداده‌ایم

وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه اعلام کرد که جمهوری اسلامی بعد از شش روز درگیری نظامی با آمریکا و اسرائیل خواستار آتش‌بس نیست.

عباس عراقچی در گفت‌وگو با شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت: «از سوی ما هیچ درخواستی برای آتش‌بس مطرح نشده و هیچ درخواستی هم برای مذاکره با ایالات متحده از طرف ما وجود ندارد.»

او همچنین ارسال پیام برای واشینگتن را رد کرد.

عراقچی در این مصاحبه تصریح کرد که ایران «هیچ نیتی برای بستن تنگه هرمز» ندارد، اما با ادامه جنگ ممکن است همه گزینه‌ها را بررسی کند.

این در حالی است که در روزهای اخیر مقام‌های سپاه پاسداران و رسانه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی مدعی بستن این تنگه استراتژیک توسط تهران شده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز با اطمینان گفت که مسیر اصلی کشتیرانی در نزدیکی ایران، تنگهٔ هرمز، همچنان باز خواهد ماند.


۲۲:۲۹ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

تهدید به کشتار مردم توسط یک سردار سپاه در صداوسیما

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می‌گوید «حکم تیر» هر کس که به حرف ما گوش نمی‌دهند صادر می‌شود.

سالار ولایت‌مدار معروف به «آبنوش» روز پنجشنبه ۱۴ اسفند در گفت‌وگو با شبکه خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی با اشاره به سوابق نظامی خود و به‌عنوان «کارشناس»، گفت: «هر کسی که امروز در خاک ایران نغمه‌ای از حلقومش بیرون بیاید که با دشمن همنوایی کند، او زیر پایش تل‌آویو است، سرش سر نتانیاهو و حکم تیر او صادر شده است».

ولایت‌مدار تا پیش از ورود به مجلس، سال‌ها از فرماندهان سپاه پاسداران بود.

۲۲:۰۰ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

ششمین روز جنگ؛ تشدید تنش‌ها در خاورمیانه هم‌زمان با حملات آمریکا، اسرائیل و ایران

ششمین روز جنگ ایالات متحده و اسرائیل با ایران با افزایش دامنهٔ درگیری‌ها در سراسر خاورمیانه همراه بود و تهران حملاتی را به کشورهای همسایه از جمله بحرین، قطر، امارات متحده عربی و جمهوری آذربایجان انجام داد و بخش‌های زیادی از ایران نیز هدف قرار گرفتند.

جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه ۱۴ اسفند اعلام کرد که دو پهپاد شلیک‌شدهٔ از ایران به نقاطی از جمهوری خودمختار نخجوان اصابت کرد. الهام‌علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، این اقدام را «تروریستی» خواند اما ایران نقش خود را در این حملات رد کرد.

یک روز پیش‌تر نیز ترکیه اعلام کرده بود که یک موشک بالستیک ایران در حریم هوایی‌اش توسط دفاع هوایی ناتو سرنگون شده است.

این در حالی است که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ظرف شش روز گذشته و با آغاز حملات آمریکا و اسرائیل که در جریان آن علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، کشته شد، اهداف زیادی را در کشورهای حاشیه خلیج فارس با موشک و پهپاد مورد حمله قرار داده‌اند.


۲۱:۵۹ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

گفت‌وگو با فرزین ندیمی درباره عملکرد نظامی ایران در پنج روز اول جنگ

با گذشت شش روز از آغاز حملات ایالات متحده و اسرائیل به ایران و واکنش‌های تهران در نقاط مختلف خاورمیانه، ارزیابی ناظران از نحوه عملکرد ایران متفاوت بوده است. برخی این واکنش‌ها را شتاب‌زده و افسارگسیخته می‌دانند و برخی دیگر آن را قابل پیش‌بینی یا بخشی از یک راهبرد محاسبه‌شده توصیف می‌کنند.

در این میان، فرزین ندیمی، پژوهشگر ارشد در انستیتوی واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک، فرصت‌ها و چالش‌هایی می‌گوید که در برابر ایران قرار دارد.

گفت‌وگو با فرزین ندیمی درباره عملکرد نظامی ایران در پنج روز اول جنگ
please wait

No media source currently available

0:00 0:12:46 0:00
لینک مستقیم

بیشتر

XS
SM
MD
LG