لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۲ اسفند ۱۴۰۴ تهران ۱۹:۱۳
تصویری از مدرسۀ تخریب‌شده در میناب
تصویری از مدرسۀ تخریب‌شده در میناب

زنده کمک ۲۰۰ هزار دلاری صلیب سرخ چین به بازماندگان مدرسه میناب

به‌روز شده

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۰۵:۳۰ ۱۷.۱۲.۱۴۰۴

حملات تازهٔ پهپادی ایران به عربستان، کویت و بحرین

عربستان سعودی، کویت و بحرین بامداد یک‌شنبه از حملات تازه پهپادی خبر دادند که در ادامه حملات جمهوری اسلامی به کشورهای خلیج فارس انجام شده است.

وزارت دفاع عربستان اعلام کرد شش پهپاد را که در شرق ریاض در حال پرواز بودند رهگیری و منهدم کرده است. همزمان وزارت دفاع کویت نیز گزارش داد بامداد یک‌شنبه پهپادهایی مخازن سوخت فرودگاه بین‌المللی این کشور را هدف قرار دادند.

این وزارتخانه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت سامانه‌های پدافندی کویت در حال مقابله با «تهدیدهای موشکی و پهپادی» هستند و صداهای انفجار در نتیجه رهگیری اهداف متخاصم شنیده شده است.

وزارت کشور بحرین نیز خبر داده است که «تهاجم ایرانی» یکی از تأسیسات نزدیک به بندر سلمان در این کشور را هدف قرار داده و نیروهای امدادی در حال تلاش برای مهار آتش‌سوزی هستند.

در یک هفته گذشته و در پی حملات نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران، جمهوری اسلامی چند کشور عربی میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داده است.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، پیش‌تر گفته بود تهران حملات به کشورهای همسایه را متوقف خواهد کرد، مشروط بر آن‌که از خاک آن‌ها حمله‌ای علیه ایران انجام نشود. او همچنین بابت این حملات عذرخواهی کرده و آن‌ها را نتیجه «وضعیت آشفته» پس از کشته شدن چند فرمانده ارشد نظامی دانسته است.

پس از او اما، غلامحسین محسنی اژه‌ای، دیگر عضو شورای موقت رهبری جمهوری اسلامی، در تضاد با سخنان پزشکیان، اعلام کرد حملات این کشور به اهدافی در برخی کشورهای منطقه که به‌گفته او «در اختیار دشمن» قرار گرفته‌اند، ادامه خواهد یافت.

ادامه حملات ایران به منطقه درحالی صورت می‌گیرد که به گزارش رویترز، عربستان سعودی به تهران هشدار داده است که ادامه حملات به خاک این کشور یا زیرساخت‌های انرژی آن می‌تواند ریاض را به اقدام متقابل وادار کند.

رویترز روز شنبه نوشت که به گفتهٔ منابع آگاه، اگر این حملات ادامه یابد، عربستان ممکن است به نیروهای آمریکا اجازه دهد از پایگاه‌هایش برای عملیات نظامی استفاده کنند.

اوکراین هم برای کمک به رهگیری پهپادهای ایرانی به عربستان اعلام آمادگی کرده است.

۰۴:۳۳ ۱۷.۱۲.۱۴۰۴

ادامه حملات اسرائیل به مواضع حزب‌الله در لبنان؛ صدها هزار نفر آواره شدند

ارتش اسرائیل شامگاه شنبه اعلام کرد حملات خود به مواضع حزب‌الله در لبنان را ادامه داده و زیرساخت‌های این گروه در منطقه ضاحیه در جنوب بیروت را هدف قرار داده است.

ارتش اسرائیل در پیامی در تلگرام گفت این حملات متوجه تأسیسات و زیرساخت‌های حزب‌الله در حومه جنوبی پایتخت لبنان بوده است. ساعتی پیش از آن نیز ارتش اسرائیل از حمله به یک سکوی پرتاب راکت در جنوب لبنان خبر داده و اعلام کرده بود این اقدام در پاسخ به شلیک راکت از سوی حزب‌الله انجام شده است.

از هفته گذشته، حزب‌الله برای نخستین بار از زمان آتش‌بس نوامبر ۲۰۲۴ به‌طور منظم اهدافی در اسرائیل را هدف حملات راکتی قرار داده است. این گروه دلیل حملات خود را حملات اسرائیل به ایران و کشته شدن علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اعلام کرده است.

خبرگزاری رسمی لبنان نیز گزارش داد حملات هوایی اسرائیل مناطق جنوبی بیروت را هدف قرار داده است. پیش‌تر ارتش اسرائیل از ساکنان باقی‌مانده در این مناطق خواسته بود آنجا را ترک کنند.

در همین حال وزیر امور اجتماعی لبنان اعلام کرد در پی تشدید حملات، حدود ۴۵۴ هزار نفر در این هفته به عنوان آواره ثبت شده‌اند و نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر از آن‌ها در پناهگاه‌های دولتی اسکان یافته‌اند. به گفته مقام‌های محلی، از زمان آغاز دور تازه درگیری‌ها در لبنان بیش از ۲۰۰ نفر کشته شده‌اند.

۰۲:۴۷ ۱۷.۱۲.۱۴۰۴

ترامپ از تأخیر بریتانیا در حمایت از جنگ با ایران انتقاد کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز شنبه با انتقاد از کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، گفت ایالات متحده دیگر به اعزام ناوهای هواپیمابر بریتانیا به خاورمیانه نیازی ندارد.

ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت بریتانیا که به گفته او «زمانی بزرگ‌ترین متحد آمریکا» بوده، تازه اکنون به اعزام دو ناو هواپیمابر به منطقه فکر می‌کند. او افزود: «مشکلی نیست آقای نخست‌وزیر، ما دیگر به آن‌ها نیازی نداریم، اما این را به خاطر خواهیم سپرد. ما به کسانی که بعد از پیروزی در جنگ به آن می‌پیوندند نیازی نداریم.»

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده‌اند ناو هواپیمابر «اچ‌ام‌اس پرینس آو ویلز» برای اعزام احتمالی به خاورمیانه در وضعیت آماده‌باش قرار گرفته، هرچند هنوز تصمیمی برای استقرار آن در منطقه گرفته نشده است.

وزارت دفاع بریتانیا نیز تأیید کرده که نیروهای آمریکایی برای «عملیات دفاعی مشخص» با هدف جلوگیری از شلیک موشک‌های ایران در منطقه از برخی پایگاه‌های بریتانیا استفاده کرده‌اند.

ترامپ پیش‌تر نیز از استارمر به دلیل تأخیر اولیه در دادن اجازهٔ استفاده از پایگاه‌های بریتانیا به آمریکا انتقاد کرده بود. استارمر گفته است پس از آن‌که ایران به کشورهایی که در جنگ دخالتی نداشتند پهپاد و موشک شلیک کرد، تصمیم خود را تغییر داده است.

۰۲:۳۴ ۱۷.۱۲.۱۴۰۴

ارسال تصاویر پرتعداد از آتش‌سوزی‌های شدید در چند انبار نفت در تهران

ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی از وقوع آتش‌سوزی در چند انبار نفت در نقاط مختلف تهران خبر می‌دهند. در این تصاویر، شعله‌های آتش و دود غلیظ در انبار نفت شهران در شمال غرب تهران، همچنین در محدوده اقدسیه و سوهانک در شمال شرق شهر دیده می‌شود.

تصاویر دیگری نیز از آتش‌سوزی در تأسیسات نفتی در شهر ری در جنوب تهران منتشر شده است. برخی از این ویدیوها از نزدیکی بزرگراه ارتش و نیز از مناطق اطراف این تأسیسات ضبط شده‌اند.

همزمان ارتش اسرائیل اعلام کرد چندین مجتمع ذخیره سوخت متعلق به سپاه پاسداران در تهران را هدف قرار داده است. به گفته ارتش اسرائیل، این مجتمع‌ها برای توزیع سوخت میان چند نهاد نظامی جمهوری اسلامی استفاده می‌شدند و حملات با هدایت اطلاعاتی انجام شده است.

«کمپین حقوق بشر ایران» با اشاره به حملات سنگین هوایی به انبارهای نفت در مناطق شهران و اقدسیه تهران، و همچنین یک انبار نفت در فردیس کرج، این انبارها را «غیرنظامی» توصیف کرده و نوشته است بر اساس گزارش‌هایی که دریافت کرده «نگرانی‌هایی جدی دربارهٔ آتش گرفتن اماکن مسکونی و تجاری» نزدیک به این انبارها وجود دارد.

این موج حملات به منابع نفتی یک روز پس از آن انجام می‌شود که شب گذشته موجی از حملات هوایی آمریکا و اسرائیل به پایگاه‌های شکاری و تعمیرگاه‌های فرودگاهی در ایران گزارش شد.



۰۱:۴۲ ۱۷.۱۲.۱۴۰۴

زلنسکی: اوکراین آماده کمک برای مقابله با پهپادهای ایرانی است؛ «عربستان به تهران درباره ادامه حملات هشدار داده است»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز شنبه اعلام کرد که در گفت‌وگویی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، درباره وضعیت ایران و تحولات خاورمیانه گفت‌وگو کرده است.

زلنسکی در پیامی در تلگرام گفت اوکراین که سال‌ها با پهپادهای «شاهد» طراحی‌شده از سوی ایران مقابله کرده، آماده است تجربه خود را برای مقابله با این پهپادها در اختیار دیگر کشورها قرار دهد. او افزود کی‌یف انتظار دارد در مقابل، حمایت لازم را نیز دریافت کند.

در همین حال، «چهار منبع آگاه» به خبرگزاری رویترز گفته‌اند عربستان به تهران هشدار داده است که ادامه حملات جمهوری اسلامی به خاک این کشور یا زیرساخت‌های انرژی آن می‌تواند ریاض را به اقدام متقابل وادار کند. به گفته این منابع، وزیر خارجه عربستان این پیام را در تماس با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، منتقل کرده است.

بر اساس این گزارش، انتقال این پیام، دو روز پیش از آن بوده که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در سخنانی از کشورهای همسایه خلیج فارس بابت اقدام‌های ایران عذرخواهی کرده و گفت که حملات به کشورهای منطقه متوقف خواهد شد، مگر آن‌که حمله‌ای از خاک آن‌ها علیه ایران صورت گیرد.

ساعاتی بعد اما غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه و دیگر عضو شورای موقت رهبری، در اظهاراتی متضاد اعلام کرد «حملات شدید» به برخی کشورهای منطقه که به‌گفتهٔ او «در اختیار دشمن» قرار گرفته، ادامه خواهد یافت.

در هفته گذشته امارات، کویت، قطر، بحرین و عربستان هدف حملات پهپادی و موشکی قرار گرفته‌اند؛ حملاتی که پس از آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران شدت گرفت.

۰۱:۰۸ ۱۷.۱۲.۱۴۰۴

ترامپ: نمی‌خواهم گروه‌های کُرد وارد خاک ایران شوند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه شنبه ۱۶ اسفند به وقت محلی، در اظهاراتی درباره تحولات جنگ با ایران گفت واشینگتن قصد ندارد اجازه دهد گروه‌های کُرد [از عراق] وارد خاک ایران شوند.

رئیس‌جمهور آمریکا، پس از شرکت در مراسم بازگرداندن اجساد شش سرباز آمریکایی کشته‌شده در درگیری با ایران، در گفت‌وگو با خبرنگاران در هواپیمای ریاست‌جمهوری گفت: «من نمی‌خواهم کردها وارد ایران شوند. آن‌ها مایل‌اند وارد شوند، اما به آن‌ها گفته‌ام که نمی‌خواهم چنین کاری بکنند. جنگ همین حالا هم به اندازه کافی پیچیده است. نمی‌خواهم کردها زخمی شوند یا کشته شوند.»

او تأکید کرد: «دنبال این نیستیم که کردها وارد شوند. همان‌طور که می‌دانید ما با کردها رابطه بسیار دوستانه‌ای داریم، اما نمی‌خواهیم جنگ از آنچه هست پیچیده‌تر شود. من این گزینه را رد کرده‌ام و نمی‌خواهم کردها وارد صحنه بشوند.»

خبرنگار شبکه بی‌بی‌سی در این پرواز از ترامپ پرسیده است که «فکر می‌کنید وقتی همه این‌ها تمام شود، نقشه ایران همان‌طور که هست باقی بماند» و آقای ترامپ گفته است: «نمی‌توانم به شما بگویم، احتمالاً نه.»

دونالد ترامپ توضیح بیشتری درباره این موضوع که می‌تواند به‌مثابه نقض تمامیت ارضی ایران در آینده باشد، نداد.

ایران با همسایگان خود مناقشه ارضی ندارد و تنها در یک مورد، امارات متحده عربی از مدتی پیش بر جزایر سه‌گانه ایران در خلیج فارس ادعای ارضی مطرح کرده است.

نسخه کامل اظهارات رئیس جمهور ایالات متحده در بازگشت از مراسم یادبود شش سرباز آمریکایی در روز شنبه:

دونالد ترامپ همچنین گفت که به نظرش جمهوری اسلامی پشت حمله به یک مدرسه ابتدایی دخترانه در میناب در جنوب ایران بوده است؛ حمله‌ای که گزارش شده حدود ۱۵۰ کشته بر جای گذاشته است.

ترامپ در هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری به خبرنگاران گفت: «بر اساس آنچه من دیده‌ام، این کار توسط ایران انجام شده است.» ترامپ همچنین مهمات ایرانی را «بسیار غیردقیق» توصیف کرد.

این در حالی است که به نوشته جروزالم‌پست و دیگر منابع، گفته می‌شود برخی ارزیابی‌های داخلی آمریکا احتمال داده‌اند این حمله در واقع از سوی آمریکا انجام شده باشد.

ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز جمعه «این حادثهٔ سراسر غم‌انگیز» را محکوم کرد و گفت امیدوار است تحقیقات «به سرعت و با شفافیت کامل» انجام شود.

ترامپ همچنین با ذکر این‌که «قصد نداریم در موضوع ایران کوتاه بیاییم»، تأکید کرد ایالات متحده به دنبال انتخاب رئیس جمهوری است که ایران را به سمت جنگ سوق ندهد.

او در ادامه نیز گفت هیچ نشانه‌ای در دست نیست که نشان دهد روسیه در حال کمک به جمهوری اسلامی است.

موضوع گروه‌های مسلح کرد ایرانی در عراق

در روزهای اخیر گزارش‌هایی منتشر شده بود مبنی بر این‌‌که ممکن است شبه‌نظامیان کرد مسلح در بحبوحه حملات آمریکا و اسرائیل از مناطق غربی وارد ایران شوند.

در مغایرت با اظهارات روز شنبه، رئیس‌جمهور ایالات متحده هم روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز با اشاره به چنین سناریویی گفته بود: «فکر می‌کنم این عالی است که آن‌ها می‌خواهند این کار را انجام بدهند، من کاملاً از آن حمایت می‌کنم».

اما روز شنبه ۱۶ اسفند، شبکه اسکای‌نیوز گزارش داد تماس‌های تلفنی دونالد ترامپ با رهبران کرد عراق در آغاز جنگ با ایران شامل هیچ درخواستی برای حمله زمینی به خاک ایران نبوده و برخلاف برخی گزارش‌ها، هیچ طرح مخفی سی‌آی‌ای برای مسلح کردن نیروهای کرد نیز در کار نیست.

اسکای‌نیوز از «یک منبع ارشد در اقلیم کردستان عراق» نقل کرده که دونالد ترامپ در تماس با بافل طالبانی، رهبر اتحادیه میهنی کردستان، از همکاری نیروهای کرد با ارتش آمریکا در سال‌های گذشته قدردانی کرده و از تجربه و روابط او در منطقه تمجید کرده است.

این منبع افزود ترامپ در این تماس‌ها هیچ درخواستی برای عملیات نظامی یا عبور نیروهای کرد از مرز ایران مطرح نکرده و تماس کوتاهی نیز با مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان، داشته است.

روز شنبه وب‌سایت اکسیوس نوشت: مقام‌های اقلیم کردستان عراق می‌گویند با گسترش جنگ ایران، این منطقه در موقعیت دشواری قرار گرفته است. از یک سو برخی گروه‌های کرد ایرانی خواهان عبور از مرز و جنگ با حکومت ایران هستند، از سوی دیگر تهران هشدار داده اگر حمله‌ای از خاک اقلیم انجام شود، زیرساخت‌های این منطقه را هدف قرار خواهد داد.

در عین حال، به گفته مقام‌های کرد، سیاست آمریکا نیز برای آنان روشن نیست و مشخص نیست واشینگتن واقعاً به دنبال تغییر حکومت در ایران است یا هدف محدودتری دارد. رهبران اقلیم کردستان اعلام کرده‌اند در حال حاضر تلاش می‌کنند بی‌طرف بمانند و از تبدیل شدن به بخشی از این درگیری جلوگیری کنند.

بافل جلال طالبانی، رهبر حزب اتحادیه میهنی کردستان، یکی از احزاب مهم چپ میانه در اقلیم کردستان عراق، شامگاه سه‌شنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری فاکس نیوز در مورد وضعیت در ایران گفت: «ما هیچ قیامی در جایی ندیده‌ایم و چنین نشانه‌ای وجود ندارد. البته هنوز در آغاز کار هستیم و انتظار دارم این عملیات طولانی و بسیار دشوار باشد.»

او همچنین گفت تا جایی که او اطلاع دارد، هیچ نیروی کُردی از مرز عبور نکرده و بیشتر نیروها در امتداد مرز عراق و خارج از خاک ایران مستقر هستند.

طالبانی افزود: «فکر می‌کنم حکومت ایران ۴۵ سال برای چنین وضعیتی برنامه‌ریزی کرده است، بنابراین باید انتظار مقاومتی شدید را داشت.»

او در پایان تأکید کرد: «شاید این‌که کردها نوک پیکان این درگیری باشند، راه درستی نباشد» و بار دیگر خواستار گفت‌وگو و کاهش تنش شد.

سپاه پاسداران روز شنبه اعلام کرد مواضع گروه‌های کرد ایرانی را در اقلیم کردستان عراق هدف قرار داده است. به گفته مقام‌های گروه‌های مخالف ایرانی، چند حمله پهپادی به پایگاه‌های احزاب کرد از جمله حزب دموکرات کردستان ایران و کومله در نزدیکی اربیل و سلیمانیه انجام شد. در این حملات یک عضو کومله کشته و سه نفر زخمی شدند.

خبرگزاری فرانسه روز شنبه در یک گزارش میدانی نوشت که ساکنان اقلیم کردستان عراق می‌گویند نمی‌خواهند در این درگیری دخالت کنند. ساکنان محلی به این خبرگزاری گفته‌اند مردم از ادامه جنگ نگران‌اند و معتقدند اقلیم کردستان نباید وارد این درگیری شود. آنان می‌گویند کردها در گذشته بهای سنگینی در جنگ‌ها پرداخته‌اند و اکنون فقط می‌خواهند در آرامش زندگی کنند.

روز شنبه در حالی که علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای منطقه را متهم کرد که قصدشان «فروپاشی و تجزیه ایران» است، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پیامی خطاب به مردم ایران گفت: «ما نمی‌خواهیم ایران را تقسیم کنیم، ما می‌خواهیم ایران را آزاد کنیم.»

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، نیز روز شنبه با اشاره به گزارش‌های مربوط به گروه‌های کرد ایرانی، در گفت‌وگو با خبرنگاران در استانبول گفت آنکارا با هر سناریویی که بخواهد با تحریک شکاف‌های قومی یا مذهبی در ایران جنگ داخلی به راه بیندازد مخالف است. فیدان این امر را «اشتباهی تاریخی» نامید و افزود چنین وضعیتی می‌تواند خطرناک‌ترین سناریو باشد و هر بحران داخلی در ایران پیامدهایی در سراسر منطقه خواهد داشت.


۲۳:۴۹ ۱۶.۱۲.۱۴۰۴

حملات هوایی به چند انبار نفت دیگر در تهران و کرج

ساعتی بعد از انتشار گزارش‌ها درباره حمله هوایی به انبار نفت در نزدیکی پالایشگاه تهران، تصاویر منتشر شده در شامگاه شنبه نشان می‌دهد چند انبار نفت دیگر در تهران و کرج هدف قرار گرفته است.

تصاویر منتشر شده دود و شعله‌های آتش بر اثر حملۀ هوایی به فردیس کرج را نشان می‌دهد. صدای روی تصویر می‌گوید که انبار نفت فردیس کرج هدف حملۀ هوایی قرار گرفته است.

همزمان ویدئوهای دیگری در کانال تلگرام وحیدآنلاین منتشر شده که انفجار و آتش‌سوزی در انبار نفت شهران در غرب تهران و انبار نفت اقدسیه در منطقه سوهانک (شمال تهران) را نشان می‌دهند.

۲۳:۴۳ ۱۶.۱۲.۱۴۰۴

لاریجانی: هدف‌شان تجزیه ایران است؛ نتانیاهو: ما نمی‌خواهیم ایران را تقسیم کنیم

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، روز شنبه آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای منطقه را متهم کرد که قصدشان «فروپاشی و تجزیه ایران» است.

او در یک مصاحبه تلویزیونی در هشتمین روز جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران گفت مسئله این کشورها ایجاد یک «تغییر جزئی» در ایران نبود و مدعی شد: «هدف آن‌ها تجزیه ایران بود.»

لاریجانی همچنین اظهار داشت که دولت دونالد ترامپ قصد داشته الگویی مانند اقدام علیه رئیس‌جمهور ونزوئلا را در ایران پیاده کند.

او گفت که آمریکایی‌ها «تصور می‌کنند همان الگوهایی که در برخی کشورها مانند ونزوئلا تجربه کرده‌اند، در ایران نیز قابل تکرار است، در حالی که در اینجا تفکر و شرایط کاملاً متفاوت است».

دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین ادعا کرد واشینگتن با برخی گروه‌های کرد تماس گرفته تا آنها را برای عملیات نظامی در ایران تحریک کند.

همزمان، روز شنبه حساب «اسرائیل به فارسی»، صفحه رسمی وزارت امور خارجه اسرائیل در شبکهٔ ایکس از قول بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نوشت که او خطاب به مردم ایران می‌گوید: «لحظه سرنوشت ساز نزدیک است، اما در آن لحظه، کار با شماست، با مردم شجاع و ستم‌دیده ایران. ما نمی‌خواهیم ایران را تقسیم کنیم، ما می‌خواهیم ایران را آزاد کنیم.»

او در ادامه نیز گفته است: «در آن لحظه که شما سرنوشت خود را در دست بگیرید، دو ملت دوست خواهند بود، همان‌طور که امروز در کشورهای جهان پرچم اسرائیل با پرچم شیر و خورشید در کنار هم می‌درخشند.»

۲۲:۴۹ ۱۶.۱۲.۱۴۰۴

گزارش‌ها از هدف قرار گرفتن یک «انبار نفت» در نزدیکی پالایشگاه تهران

گزارش‌ها و تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی در شامگاه شنبه ۱۶ اسفند از وقوع انفجارهای مهیب و آتش‌سوزی گسترده در پی حملۀ هوایی به نقاطی در جنوب تهران خبر می‌دهند.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران نوشته است که پالایشگاه تهران در شهرری هدف حمله قرار گرفته اما خبرگزاری مهر این خبر را تکذیب کرده و نوشته انبار نفت نزدیک به این پالایشگاه هدف این حمله بوده است. خبرگزاری ایسنا نیز از عنوان انبار نفت برای محل اصابت استفاده کرده است.

دقایقی بعد خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد در پاسخ به هدف قرارگرفتن پالایشگاه تهران، موشک‌های «خیبرشکن» به سمت پالایشگاه حیفا در اسرائیل شلیک شد و آن را مورد اصابت قرار داد.

رویترز گزارش داد هیچ گزارشی در اسرائیل مبنی بر هدف قرار گرفتن پالایشگاه حیفا منتشر نشده است.

در همین حال خبرگزاری ایلنا به نقل از یک منبع آگاه در پالایشگاه تهران نوشت که هیچ آسیبی به تاسیسات پالایشگاه وارد نشده است. او اعلام کرد: «طبق شواهد انبار نفت ری و خطوط لوله مورد حمله قرار گرفته است.»

۲۲:۴۱ ۱۶.۱۲.۱۴۰۴

رویترز: بیش از ۱۵۰ دیپلمات ایرانی و خانواده‌هایشان از بیروت به روسیه منتقل شدند

خبرگزاری رویترز به‌نقل از یک منبع ارشد امنیتی لبنان اعلام کرد بیش از ۱۵۰ شهروند ایرانی، از جمله دیپلمات‌ها و اعضای خانواده‌هایشان، روز شنبه ۱۶ اسفند از لبنان خارج و با یک هواپیمای روسی به روسیه منتقل شدند.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم اعلام کرد خانواده‌های کارکنان سفارت ایران و «جمعی از ایرانیان مقیم لبنان» از این کشور خارج شدند، اما به تعداد آن‌ها و همچنین انتقال‌شان به روسیه توضیحی نداد.

خروج این گروه از ایرانی‌های مقیم لبنان دو روز پس از آن انجام می‌گیرد که دولت لبنان اعلام کرد هرگونه فعالیت اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این کشور را ممنوع و برای اخراج آن‌ها اقدام خواهد کرد.

وزیر اطلاع‌رسانی لبنان روز پنجشنبه گفته بود کابینه تصمیم گرفته است «از هرگونه فعالیت» اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خاک لبنان جلوگیری کند و آن‌ها را از طریق مراجع قضایی ذی‌صلاح بازداشت کند تا مقدمات اخراج‌شان از کشور فراهم شود.

به‌گفتهٔ این مقام دولت لبنان، این کشور همچنین تصمیم گرفته است الزام دریافت روادید برای شهروندان ایرانی که وارد خاک لبنان می‌شوند، دوباره برقرار شود.

هفتهٔ گذشته سخنگوی ارتش اسرائیل خطاب به نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در لبنان هشدار داده بود که «قبل از هدف قرار گرفتن، فوراً این کشور را ترک کنند».

بیشتر

XS
SM
MD
LG