لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ تهران ۲۲:۰۲
وزیر خزانه‌داری آمریکا در جلسه استماع بودجه سنای آمریکا، چهارشنبه ۲ اردیبهشت
وزیر خزانه‌داری آمریکا در جلسه استماع بودجه سنای آمریکا، چهارشنبه ۲ اردیبهشت

زنده آمریکا معافیت نفت ایران از تحریم‌ها را تمدید کرد؛ گزارش‌ها از مدت زمان آتش‌بس

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۱۶:۳۸ ۲۳.۱.۱۴۰۵

ترامپ: آمریکا از همین لحظه روند محاصره تنگه هرمز را آغاز می‌کند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز یکشنبه اعلام کرد در پی به نتیجه نرسیدن مذاکرات با ایران، نیروی دریایی آمریکا بلافاصله محاصره تنگه هرمز را آغاز خواهد کرد.

او با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشال، درباره مذاکرات روز شنبه گفت تنها موضوعی که اهمیت داشت، برنامه هسته‌ای ایران بود که مورد توافق قرار نگرفت.

آقای ترامپ افزود: «از همین لحظه، نیروی دریایی ایالات متحده که در جهان بهترین است، روند محاصره تمامی کشتی‌هایی را که تلاش می‌کنند وارد تنگه هرمز شوند یا از آن خارج شوند، آغاز خواهد کرد.»

او همچنین با رد عوارض گرفتن ایران از کشتی‌ها تأکید کرد که به نیروی دریایی آمریکا دستور داده است «هر شناوری را در آب‌های بین‌المللی که به ایران عوارضی پرداخت کرده، شناسایی و متوقف کند. هیچ‌کس که چنین عوارض غیرقانونی‌ای پرداخت کند، در آب‌های آزاد عبور امن نخواهد داشت.»

رئیس‌جمهور ایالات متحده وعده داد این کشور مین‌های کار گذاشته شده توسط ایران را نابود کند و اضافه کرد: «هر ایرانی که به سمت ما یا به سمت کشتی‌های غیرنظامی شلیک کند، نابود خواهد شد!»

متن کامل پیام دونالد ترامپ:

«پس این‌طور که پیداست، جلسه خوب پیش رفت؛ بیشتر موارد مورد توافق قرار گرفت، اما تنها موضوعی که واقعاً اهمیت داشت، یعنی «هسته‌ای»، مورد توافق واقع نشد. از همین لحظه، نیروی دریایی ایالات متحده که در جهان بهترین است، روند محاصره تمامی کشتی‌هایی را که تلاش می‌کنند وارد تنگه هرمز شوند یا از آن خارج شوند، آغاز خواهد کرد.

در مقطعی، به وضعیتی خواهیم رسید که «همه اجازه ورود داشته باشند، همه اجازه خروج داشته باشند»، اما ایران با این ادعا که «ممکن است جایی مین‌گذاری شده باشد» — که هیچ‌کس جز خودشان از آن خبر ندارد — مانع این امر شده است.

این یک «اخاذی جهانی» است و رهبران کشورها، به‌ویژه ایالات متحده آمریکا، هرگز اخاذی را نمی‌پذیرند. من همچنین به نیروی دریایی خود دستور داده‌ام هر شناوری را در آب‌های بین‌المللی که به ایران عوارضی پرداخت کرده، شناسایی و متوقف کند. هیچ‌کس که چنین عوارض غیرقانونی‌ای پرداخت کند، در آب‌های آزاد عبور امن نخواهد داشت.

ما همچنین شروع به نابودی مین‌هایی خواهیم کرد که ایرانی‌ها در تنگه‌ها کار گذاشته‌اند. هر ایرانی که به سمت ما یا به سمت کشتی‌های غیرنظامی شلیک کند، به‌شدت نابود خواهد شد!

ایران بهتر از هر کسی می‌داند چگونه به این وضعیت پایان دهد؛ وضعیتی که همین حالا کشورشان را ویران کرده است. نیروی دریایی آن‌ها از بین رفته، نیروی هوایی‌شان از بین رفته، پدافند هوایی و رادارشان بی‌فایده است، خامنه‌ای و بیشتر «رهبران» شان کشته شده‌اند و همه این‌ها به‌خاطر جاه‌طلبی هسته‌ای آن‌هاست.

محاصره به‌زودی آغاز خواهد شد. کشورهای دیگری نیز در این محاصره مشارکت خواهند داشت. به ایران اجازه داده نخواهد شد از این اقدام غیرقانونیِ اخاذی سود ببرد. آن‌ها پول می‌خواهند و مهم‌تر از آن، برنامه هسته‌ای می‌خواهند.

علاوه بر این، در زمان مناسب، ما کاملاً «آماده شلیک» هستیم و ارتش ما اندکی که از ایران باقی مانده را نیز به پایان خواهد رساند!»

رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی بعد پیام دومی نیز منتشر کرد و به جزئیاتی درباره مذاکرات با ایران در روز شنبه اشاره کرد:

«ایران قول داد تنگه هرمز را باز کند، اما آگاهانه در انجام این کار ناکام ماند. این موضوع باعث اضطراب، اختلال و رنج برای بسیاری از مردم و کشورها در سراسر جهان شد. آن‌ها می‌گویند در آب مین‌گذاری کرده‌اند، با اینکه تمام نیروی دریایی‌شان و بیشتر «مین‌گذارهایشان» به‌طور کامل نابود شده‌اند. ممکن است چنین کاری کرده باشند، اما کدام مالک کشتی حاضر است این ریسک را بپذیرد؟ این وضعیت موجب بی‌آبرویی بزرگ و آسیب دائمی به اعتبار ایران و آنچه از «رهبران» شان باقی مانده شده است، اما ما از این مرحله عبور کرده‌ایم. همان‌طور که قول داده بودند، بهتر است فوراً روند بازگشایی این آبراه بین‌المللی را آغاز کنند، و سریع! آن‌ها تقریباً تمام قوانین موجود را نقض می‌کنند.

من به‌طور کامل توسط جی.دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه و جرد کوشنر، در جریان جزئیات جلسه‌ای که در اسلام‌آباد و تحت رهبری مهربان و بسیار کارآمد فیلد مارشال عاصم منیر و نخست‌وزیر شهباز شریف برگزار شد، قرار گرفتم. آن‌ها مردانی فوق‌العاده هستند و مرتباً از من بابت نجات ۳۰ تا ۵۰ میلیون جان در جنگی وحشتناک که می‌توانست با هند رخ دهد، تشکر می‌کنند. من همیشه از شنیدن این موضوع قدردانی می‌کنم؛ میزان انسان‌دوستی مطرح‌شده قابل تصور نیست.

جلسه با ایران از صبح زود آغاز شد و تا طول شب ادامه یافت؛ نزدیک به ۲۰ ساعت. می‌توانم وارد جزئیات زیادی شوم و دربارهٔ دستاوردهای فراوان صحبت کنم، اما تنها یک چیز اهمیت دارد: ایران حاضر نیست از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای خود دست بکشد!

از بسیاری جهات، مواردی که بر سر آن‌ها توافق شد بهتر از ادامه عملیات نظامی ما تا پایان است، اما هیچ‌کدام از آن موارد در مقایسه با اجازه دادن به قرار گرفتن قدرت هسته‌ای در دستان چنین افرادی بی‌ثبات، دشوار و غیرقابل پیش‌بینی اهمیت ندارد.

سه نماینده من، در طول این مدت، همان‌طور که قابل انتظار بود، با نمایندگان ایران، محمدباقر قالیباف، عباس عراقچی، علی باقری، بسیار صمیمی و وارد رابطه محترمانه شدند، اما این موضوع اهمیتی ندارد، زیرا آن‌ها در مهم‌ترین مسئله کاملاً سرسخت بودند و همان‌طور که من از ابتدا و سال‌ها پیش گفته‌ام، ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت!»

۱۶:۱۲ ۲۳.۱.۱۴۰۵

نخست‌وزیر بریتانیا از ایران و آمریکا خواست راهی برای عبور از بن‌بست پیدا کنند

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، پس از شکست گفت‌وگوهای سطح‌بالا میان ایالات متحده و ایران با وجود مذاکرات فشرده و طولانی، از دو طرف خواست «راهی برای عبور از این وضعیت پیدا کنند.»

بر اساس بیانیه دولت بریتانیا، آقای استارمر روز یکشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با سلطان عمان همچنین خواستار تداوم آتش‌بس شکننده بین واشینگتن و تهران شد.

او گفت: «بسیار حیاتی است که آتش‌بس ادامه پیدا کند و همه طرف‌ها از هرگونه تشدید بیشتر تنش خودداری کنند.»

نخست‌وزیر بریتانیا و سلطان عمان همچنین دربارهٔ تلاش‌ها برای بازگشایی تنگه هرمز گفت‌وگو کردند؛ مسیری که عملاً توسط ایران به روی تمامی نفتکش‌ها بسته شده و این اقدام باعث افزایش شدید قیمت انرژی در بریتانیا و سراسر جهان شده است.

جِی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، که ریاست هیئت ایالات متحده در مذاکرات با ایران در اسلام‌آباد را بر عهده داشت، بامداد یکشنبه در پاکستان به خبرنگاران گفت که مقام‌های آمریکایی بدون دستیابی به توافق با ایران، محل مذاکرات را ترک می‌کنند.


۱۴:۳۲ ۲۳.۱.۱۴۰۵

پزشکی قانونی ایران بیش از ۳۳۰۰ نفر از قربانیان جنگ در کشور را شناسایی کرد

سازمان پزشکی قانونی کشور روز یک‌شنبه اعلام کرد که از تعداد شهروندانی که در حملات ۴۰ روزه آمریکا و اسرائیل جان باخته‌اند تعداد ۳۳۷۵ نفر را «با روش‌های علمی و تخصصی شناسایی و تعیین هویت» کرده است.

به گفته رئیس سازمان پزشکی قانونی، از این رقم کلی ۲۸۷۵ نفر مرد و ۴۹۶ نفر زن هستند.

این تازه‌ترین آمار رسمی از تعداد شهروندانی است که در جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران جان باخته‌اند. با این حال این تنها آمار کشته‌شدگان «شناسایی‌شده» جنگ است.

پیشتر چند مرجع رسمی از جمله سازمان هلال احمر ایران آماری گه‌گاهی از کشته‌شدگان جنگ در کشور ارائه می‌کردند، اما این آمار تعداد مردان را شامل نمی‌شد.

گروه حقوق بشری «هرانا»، مستقر در آمریکا، پیشتر آمار کشته‌شدگان را ۳۶۳۶ نفر اعلام کرده و گفته بود که از این میان ۱۷۰۱ نفر از جمله ۲۵۴ کودک، غیرنظامی بودند.

۱۳:۱۲ ۲۳.۱.۱۴۰۵

قالیباف: آمریکا تصمیم بگیرد می‌تواند اعتماد ما را جلب کند یا نه

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس هیئت مذاکره‌کننده ایران در پاکستان، ساعاتی پس از اعلام بی‌نتیجه ماندن این گفت‌وگوها توسط معاون دونالد ترامپ، در اولین اظهار نظر در این باره گفت: «آمریکا منطق و اصول ما را درک کرد و حالا وقت آن است تا تصمیم گیرد که آیا می‌تواند اعتماد ما را جلب کند یا نه؟»

نظر قالیباف که در رأس هیئت ایرانی عباس عراقچی، وزیر خارجه، را در کنار خود داشت در شبکه ایکس منتشر شده است.

در این پیام آمده است: «پیش از مذاکرات تأکید کردم که ما حسن نیت و ارادهٔ لازم را داریم ولی به دلیل تجربیات دو جنگ قبلی، اعتمادی به طرف مقابل نداریم.»

حال، به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، وقت آن است که دولت ایالات متحده تصمیم بگیرد که «آیا می‌تواند اعتماد ما را جلب کند یا نه».

از اظهار نظر این مقام عالی‌رتبه جمهوری اسلامی چنین برمی‌آید که تهران هنوز پرونده مذاکره با آمریکا را بسته نمی‌داند.

قالیباف همچنین نوشته است:‌ «ما هر آینه، دیپلماسی اقتدار را روش دیگری در کنار مبارزهٔ نظامی برای احقاق حقوق ملت ایران می‌دانیم و لحظه‌ای از تلاش برای تثبیت دستاوردهای چهل روز دفاع ملی ایرانیان دست نخواهیم کشید.»

۱۲:۲۸ ۲۳.۱.۱۴۰۵

اعتراض عضو ایرانی‌تبار مجلس نمایندگان آمریکا به کاربرد «خلیج عربی»‌ توسط هگست

یاسمین انصاری، عضو دموکرات و ایرانی‌تبار مجلس نمایندگان آمریکا، روز یک‌شنبه در پیامی در شبکه ایکس خطاب به وزیر دفاع آمریکا از کاربرد اصطلاح «خلیج عربی» انتقاد کرد.

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا در دولت دونالد ترامپ، در پیامی که روز شنبه منتشر کرد از خلیج فارس به عنوان «خلیج عربی» یاد کرده است.

در واکنش به این پیام، خانم انصاری در پیام خود یادآوری کرده است که «قرن‌هاست» که سازمان‌های بین‌المللی عبارت «خلیج فارس» را به رسمیت شناخته‌اند.

این نماینده ایرانی آمریکایی سال گذشته در واکنش به تهدید دونالد ترامپ که گفته بود نام خلیج فارس را عوض خواهد کرد «لایحه خلیج فارس» را در مجلس نمایندگان آمریکا مطرح کرد.



۱۲:۱۴ ۲۳.۱.۱۴۰۵

نام زهرا قنبری، کاپیتان تیم ملی فوتبال زنان، در فهرست قضایی توقیف اموال

رسانه‌های داخل ایران روز شنبه، ۲۲ فروردین، فهرستی از نام اشخاصی را منتشر کردند که به نوشته آنها قوه قضاییه جمهوری اسلامی «به دلیل حمایت از دشمن» اموال آنها را توقیف یا مصادره کرده است.

هفته گذشته خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، خبری منتشر کرده بود با این ادعا که اموال عده‌ای از اشخاص که در میانه جنگ «با دشمن همکاری کرده‌اند» توقیف می‌شود.

حال فهرستی از نام این اشخاص که گفته می‌شود بیش از ۴۰۰ نفر هستند در رسانه‌های حکومتی منتشر شده است،‌ گرچه به دلیل سانسور شدید در ایران و محدودیت کار برای رسانه‌ها برای رادیوفردا راستی‌آزمایی توقیف یا مصادره اموال میسر نیست.

همچنین مشخص نیست که آیا تمام این افراد در ایران اموالی برای توقیف دارند یا خیر. برخی از آنها خود در شبکه‌های اجتماعی خبر داده‌اند که اصلا اموالی در کشور ندارند.

در خبری که در رسانه‌های داخل منتشر شده آمده است: «اموال و دارایی‌های این افراد که به حمایت از حمله خارجی و پشتیبانی جریان‌های معاند در خارج از کشور می‌پردازند اعم از عده‌ای از بازیگران، ورزشکاران، مدیران و خبرنگاران شبکه اسرائیلی اینترنشنال و شبکه من‌وتو توقیف شده است.»

در این فهرست نام زهرا قنبری، کاپیتان تیم ملی فوتبال زنان ایران، هم آمده است، اتفاقی که باعث شگفتی عده‌ای شده است.

خانم قنبری از جمله پنج عضو تیم ملی زنان در استرالیا بود که ابتدا به این کشور پناهنده شدند و سپس از این اقدام انصراف دادند و به ایران بازگشتند.

خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه به نقل از فریده شجاعی، نایب‌ رئیس زنان فدراسیون فوتبال ایران، انتشار خبر مصادره اموال زهرا قنبری را «ناشی از تشابه اسمی» خوانده است، اما هنوز نه واکنشی از سوی این ورزشکار منتشر شده و نه قوه قضاییه درباره صحت و سقم این فهرست و دلیل گنجاندن نام برخی از افراد توضیحی داده است.

ماه گذشته، در بحبوحه جنجال بر سر پناهنده شدن فوتبالیست‌های زن در استرالیا، دادستانی کل کشور در بیانیه‌ای قول داده بود: «چون آغوش پر مهر نظام و مردم شریف ایران به روی این فرزندان گشاده... است، از این عزیزان دعوت می‌شود با آرامش و اطمینان به میهن بازگردند.»

ویدئویی که از قنبری پس از بازگشت به ایران منتشر شده است:

۰۷:۲۵ ۲۳.۱.۱۴۰۵

بقائی: بعضی موضوعات جدید مثل موضوع تنگه هرمز در این مذاکرات اضافه شد

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران دربارهٔ مذاکرات اسلام‌آباد گفت که «در مورد یک‌سری از موضوعات به تفاهم رسیدیم اما در مورد ۲–۳ موضوع مهم دیدگاه‌ها فاصله داشت و نهایتاً گفت‌وگوها منجر به توافق نشد.»

آقای بقائی با ذکر این‌که «این دور از مذاکرات طولانی‌ترین دور مذاکرات در این یک سال بود و مجموعاً ۲۴ یا ۲۵ ساعت طول کشید»، اضافه کرد: «بعضی از موضوعات جدید مثل موضوع تنگه هرمز در این مذاکرات اضافه شد و این هرکدام پیچیدگی خود را دارد.»

وی افزود که این مذاکرات پس از ۴۰ روز جنگ انجام شده «و در فضایی آکنده از بدگمانی و سوءظن صورت گرفت؛ بنابراین، طبیعی بود که انتظار نمی‌رفت این مذاکرات در یک جلسه به نتیجه برسد.»

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نیز گفت که «تماس‌ها و رایزنی‌ها بین ایران، پاکستان و سایر دوستانمان در منطقه ادامه پیدا خواهد کرد.»

اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، نیز گفت که «ما امیدواریم که هر دو طرف آمریکایی و ایرانی به پایبندی به آتش‌بس ادامه دهند.» او اضافه کرد که «ما به تلاش برای تسهیل روابط حسنه بین طرف‌های آمریکایی و ایرانی ادامه خواهیم داد.»

۰۷:۱۳ ۲۳.۱.۱۴۰۵

عبور نخستین نفتکش‌ها از تنگه هرمز پس از آتش‌بس

داده‌های کشتیرانی نشان می‌دهد سه نفتکش فوق‌سنگین حامل نفت روز شنبه از تنگه هرمز عبور کرده‌اند؛ اقدامی که به‌نظر می‌رسد نخستین خروج نفتکش‌ها از خلیج فارس پس از توافق آتش‌بس میان ایران و آمریکا باشد.

به گزارش رویترز، این سه نفتکش شامل «سریفوس» با پرچم لیبریا و «کوسپرل لیک» و «هه رونگ های» با پرچم چین هستند که هر یک ظرفیت حمل حدود دو میلیون بشکه نفت را دارند. این کشتی‌ها از مسیر ویژه‌ای موسوم به «گذرگاه هرمز» عبور کرده‌اند که از جزیره لارک ایران دور می‌زند.

بر اساس این گزارش، نفتکش سریفوس که حامل نفت عربستان سعودی و امارات متحده عربی است، قرار است ۲۱ آوریل به بندر مالاکا در مالزی برسد. دو نفتکش چینی نیز حامل نفت عراق و عربستان هستند و یکی از آن‌ها قرار است اوایل ماه مه به بندری در شرق چین برسد.

در همین حال، داده‌ها نشان می‌دهد سه نفتکش خالی دیگر روز یک‌شنبه در حال ورود به خلیج فارس از طریق تنگه هرمز بوده‌اند تا برای بارگیری نفت آماده شوند. این کشتی‌ها شامل «مومباسا بی»، «آگیوس فانوریوس ۱» و «شالامار» هستند.

با این حال، صدها نفتکش همچنان در خلیج فارس متوقف مانده‌اند و منتظر فرصت عبور در دوره آتش‌بس دو هفته‌ای هستند.

۰۷:۰۸ ۲۳.۱.۱۴۰۵

اکسیوس: مذاکرات اسلام‌آباد، بر سر تنگه هرمز و اورانیوم به بن‌بست رسید

وب‌سایت خبری اکسیوس از قول «منبعی آگاه از جریان گفت‌وگوها در اسلام‌آباد» نوشت که «بخشی از اختلاف‌نظرها به پافشاری ایران بر کنترل تنگۀ هرمز و خودداری از چشم‌پوشی از ذخایر اورانیوم غنی‌سازی‌شدۀ خود مربوط می‌شد.»

از سوی دیگر، چندین رسانۀ داخلی ایران پس از پایان این نشست اعلام کردند که گفت‌وگوها به دلیل «واقع‌بین نبودن طرف آمریکایی» و «زیاده‌خواهی‌های» آن‌ها به نتیجه نرسیده است.

جی‌دی ونس که طرف اصلی آمریکایی در مذاکره بود، پس از انجام مذاکرات، بلافاصله پس از یک نشست خبری چهار دقیقه‌ای، اسلام‌آباد را به مقصد واشینگتن ترک کرد.

اکسیوس می‌نویسد که هیچ‌کس انتظار نداشت که روز شنبه توافق نهایی حاصل شود، اما طرف آمریکایی امیدوار بود تحرک لازم برای ادامۀ مذاکرات ایجاد شود، حتی اگر این کار به معنای تمدید آتش‌بس باشد.

این منبع خبری اضافه می‌کند که سخنان کوتاه ونس خوش‌بینی چندانی را در این زمینه منتقل نکرد، هرچند او نگفت که ایالات متحده از ادامۀ روند گفت‌وگوها کنار کشیده است.

بن‌بست در این مذاکرات، سرنوشت آتش‌بس دوهفته‌ای را که هفتۀ گذشته بر سر آن توافق شده بود، در هاله‌ای از ابهام قرار می‌دهد و احتمال ازسرگیری و تشدید نبردها را تقویت می‌کند.

۰۵:۵۷ ۲۳.۱.۱۴۰۵

ایران «برنامه‌ای برای دور بعدی مذاکرات ندارد» و «عجله‌ای هم ندارد»

خبرگزاری فارس روز یک‌شنبه با اشاره به مذاکره‌ای که بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده در اسلام‌آباد پاکستان انجام شد، نوشت که ایران برنامه‌ای برای دور بعدی مذاکرات ندارد.

فارس از قول «یک‌ منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کنندهٔ» ایران در اسلام‌آباد نوشت که «ایران شروط زیاده‌خواهانۀ آمریکا دربارۀ تنگۀ هرمز، انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و چند موضوع دیگر را نپذیرفت. او افزود که «آمریکایی‌ها هر آنچه با جنگ نتوانستند به دست آوردند در مذاکره طلب کردند.»

این منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده به این خبرگزاری گفت که به باور او «تیم آمریکایی به‌دنبال بهانه بود تا میز مذاکره را ترک کند.»

خبرگزاری تسنیم نیز از قول «یک منبع آگاه» نوشته است که «فعلاً زمان و مکانی برای دور بعدی مذاکره احتمالی تعیین نشده است.»

این «منبع آگاه» که نام او ذکر نشده، گفته است که «ایران عجله‌ای ندارد» و تا زمانی که آمریکا به قول او، «به توافق معقول تن ندهد، تغییری در وضعیت تنگه هرمز ایجاد نخواهد شد.»

او گفته است که «توپ در زمین آمریکاست و ایران عجله‌ای در مذاکرات ندارد.»

هیئت آمریکایی به ریاست جی دی ونس، معاون ترامپ، ظهر شنبه وارد اسلام‌آباد شد. هیئت ایرانی به ریاست محمدباقر قالیباف ساعاتی پیشتر یعنی جمعه شب به پایتخت پاکستان رسیده بود.

جی‌دی ونس پس از پایان مذاکرات و بیان این‌که «گفت‌وگوها با ایران به توافق ختم نشد»، در ساعت ۷:۰۸ صبح به وقت محلی اسلام‌آباد (۰۲:۰۸ به وقت گرینویچ) سوار هواپیمای شماره دو نیروی هوایی شد و از بالای پلکان برای مقام‌های پاکستانی دست تکان داد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG