رئیس مجلس خبرگان خطاب به دولت حسن روحانی گفت که «دغدغه مردم، مسائل سیاسی نیست» و از مقامهای دولت او خواست «در مدتی کوتاه» تحولی در اقتصاد مردم ایجاد کنند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، آیتالله احمد جنتی روز پنجشنبه دوم شهریور، دوازهمین جلسه هیئت رئیسه مجلس خبرگان از دولت خواست که «فارغ از مسائل سیاسی و حزبی به کار و تلاش بپردازد».
او افزود که «مردم اگر شاهد رونق اقتصادی در جامعه باشند پشتیبان دولت خواهند بود».
وضعیت عمومی اقتصاد در ایران آن طور که علی لاریجانی٬ رئیس مجلس گفته «خوب» نیست و اگر این وضعیت ادامه داشته باشد٬ جمهوری اسلامی به اهداف چشمانداز ۲۰ ساله دست نخواهد یافت.
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد باقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری ایران، روز پنجشنبه گفت: «برنامه خروج از رکود به نسبت موفقیت آمیز بوده اما کافی نبوده است و مردم خروج از رکود اقتصادی را در زندگی خود حس نکردهاند».
گروهی از روحانیون منتقد دولت حسن روحانی که به آیتالله علی خامنهای،رهبر جمهوری اسلامی، نزدیک هستند نیز در چهار سال اخیر بارها به طور مستقیم و غیرمستقیم از روحانی به خاطر آنچه که «کماعتنایی» به مشکلات اقتصادی مردم نامیدهاند٬ انتقاد کردهاند.
رهبر جمهوری اسلامی هم روز ۳۰ اسفند سال گذشته و در پیامی به مناسبت آغاز سال ۹۶ با انتقاد از مشکلات معیشتی و اقتصادی طبقات ضعیف در ایران گفته بود که که اقتصاد مقاومتی تنها راه علاج وضع کنونی است.
وی پیش از آن و در روز ۱۹ اسفند سال گذشته هم در دیدار با اعضای مجلس خبرگان ضمن ابراز تردید درباره درست بودن آمارهای دولت درباره بهبود وضعیت اقتصاد مردم گفته بود که «اینها در زندگی و معیشت مردم در کوتاهمدت و میانمدت اثر نمیگذارد».
قبل از آن نیز رئیس مجلس خبرگان در نشست این مجلس از حسن روحانی خواسته بود که از اقدامات دولت برای عملی شدن «اقتصاد مقاومتی» گزارش دهد.
در مقابل، حسن روحانی در پیام نوروزی سال ۹۶ خود از دستاوردهای دولتش در عرصه مهار تورم، رشد اقتصادی و اشتغال در سال ۹۵ دفاع کرد و آن را در مقایسه با ۲۵ سال گذشته بینظیر خواند.
روحانی در واکنش به این انتقادها گفت که «۱۰ دولت بعد نیز نخواهند توانست همه مشکلات را حل کنند»٬ اما دولت مسیر «درستی» را انتخاب کرده که به سمت کاهش مشکلات است.
با این وجود، منتقدان دولت حسن روحانی به خصوص گروهی از روحانیون نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی معتقدند که دولت فعلی آنطور که باید بر مسائل اقتصادی تمرکز نکرده و راه حل و فصل مشکلات در این حوزه را در خارج از مرزهای ایران جستجو میکند.
اما مقامهای دولت روحانی با استناد به آمارهایی چون رشد اقتصادی ۱۱ درصدی و یکرقمی شدن تورم از بهتر شدن شرایط اقتصادی مردم در مقایسه با دوره آغازین این دولت خبر میدهند.
در مقابل برخی از تحلیلگران و رسانهها با اشاره به اینکه این آمارها واقعی نیستند، اعلام می کنند که رشد اقتصادی هنوز تاثیر محسوسی در وضعیت زندگی مردم ایران و اشتغال نداشته است.
مقامهای دولت حسن روحانی همچنین بارها گفتهاند که اقدامات دولت محمود احمدینژاد تاثیرات منفی زیادی در اقتصاد ایران داشته و بخشی از تلاش آنها صرف از بین بردن این تاثیرات شده است.