لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۰۴

«ضرر جدی» به صدها هزار فروشنده اینترنتی به‌دلیل فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام


رئیس انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی: حدود نیم میلیون فرصت شغلی در شبکه‌های مجازی و چند شرکت دانش بنیان خدمات تخصصی، پس از فیلترینگ معلق شدند.
رئیس انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی: حدود نیم میلیون فرصت شغلی در شبکه‌های مجازی و چند شرکت دانش بنیان خدمات تخصصی، پس از فیلترینگ معلق شدند.

دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی می‌گوید صدها هزار فروشنده اینترنتی» در ایران هستند که فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی به آنها «ضرر جدی» وارد کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، رضا الفت‌نسب، تاثیر فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی بر کسب و کارهای اینترنتی را کاملا موثر دانسته و گفته است که تعداد بسیار زیادی از افراد در تلگرام و اینستاگرام به تبلیغات و فروش کالا به عنوان یک شغل مشغول بودند.

آن‌طور که آقای الفت‌نسب به نقل از «مراجع معتبر»‌اعلام کرده است، ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار فروشنده اینترنتی در ایران وجود دارد که ۵۰ هزار نفر از آنها در سایت‌های فروش در حال فعالیت هستند و بیش از ۲۰۰ هزار فروشنده در شبکه‌های اجتماعی در حال ارائه کالا یا خدمات هستند».

وی با اشاره به نقش اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در کارآفرینی و کسب درآمد در ایران٬ اضافه کرد که «فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی به صورت قطعی به فروشندگان اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی ضرر جدی وارد کرده و باعث بلاتکلیفی آنها شده است».

این مقام مسئول٬ فیلترینگ را برای استارت آپ‌ها نیز دارای «تبعاتی» دانست و گفت در اعتراض‌های سال ۸۸، «کشور در زمینه کسب و کارهای مجازی...حرف زیادی برای گفتن نداشت و افراد به گستردگی امروز در آن زمان فعالیت نداشتند».

به گفته رضا الفت‌نسب٬ در حال حاضر «کسب و کارهای مجازی یکی از پایه‌های مهم اقتصاد کشور به عنوان اقتصاد دیجیتالی است...ایجاد کوچکترین محدودیت...می‌تواند نابودی یک کسب و کار را در پی داشته باشد».

وی ضمن اشاره به تاثیر محدودیت بلندمدت برای فضای مجازی در ایران بر سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای ورود به بازار استارت‌آپ‌ها٬ همچنین گفت که «کندی یا قطعی دسترسی به اینترنت٬ به صورت محسوس کسب و کارهای اینترنتی ... را هدف قرار داده است».

دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی در بخش دیگری از سخنانش به اختلاف نظر میان دولت و قوه قضائیه بر سر فعالیت تجاری در اینترنت از جمله از سیستم‌های خارجی اشاره کرد و افزود که شبکه ملی اطلاعات٬ «راه حلی برای رفع مشکلات و عدم ایجاد محدودیت برای کسب و کارها است».

همچنین به گزارش خبرگزاری ایسنا، رئیس انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی با اشاره به گذشت حدود یک هفته از فیلترینگ دو شبکه پرطرفدار تلگرام و اینستاگرام در ایران گفت که «حدود نیم میلیون فرصت شغلی که وارد این شبکه‌های مجازی شده‌اند و همچنین چند شرکت دانش بنیان خدمات تخصصی در این زمینه، پس از فیلترینگ معلق شدند».

سولماز صادق‌نیا از وضعیت «مبهم» تعداد قابل توجهی از مشاغل خانگی یا مشاغل کوچک که محصولات و خدمات خود را در این دو شبکه ارائه می‌کنند یا از طریق تبلیغات کسب درآمد می‌کنند٬ خبر داد و خواستار روشن‌شدن «تکلیف شبکه‌های مجازی» در ایران شد.

او افزود که با «مسدودسازی یک دفعه‌ای شبکه‌های مجازی٬ بسیاری از مشاغل خانگی که تعداد زیادی از آنها متعلق به زنان سرپرست خانوار نیز می‌شوند، به مشکلات اساسی برخوردند».

رمضانعلی صادق‌زاده٬ رئیس سازمان توسعه تجارت الکترونیکی، نیز با اشاره به وجود ۶۱۶ هزار و ۷۶ کانال تلگرامی تا روز پنجم‌ مهرماه در ایران٬ گفت که این تعداد کانال تجاری٬ «تنها گوشه‌ای از فعالیت‌های کاربران در فضای مجازی است که حالا با فیلترینگ این شبکه‌ها فعلا از دست رفته‌اند».

مسعود خوانساری٬ رئیس اتاق بازرگانی تهران، هم «مزایای» شبکه‌های اجتماعی را بیشتر از «اشکالات» آنها دانست وگفت که «بستن شبکه‌های اجتماعی...راه‌حل درستی نیست... هر گونه تقابل با فضای مجازی مطمئنا به ضرر اقتصاد و اشتغال است».

پیش از این نیز ناهید تاج‌الدین، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس درباره فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام که پس از اعتراض‌های خیابانی اخیر در ایران صورت گرفت٬ گفته بود با فیلتر شدن شبکه اجتماعی تلگرام، همه رشته‌های دولت در کسب و کار در فضای مجازی پنبه شده است.

به گفته خانم تاج‌الدین٬ «برابر برخی آمارها امروز بیش از ۶۰۰ هزار کانال تلگرامی مشغول فعالیت هستند که بیش از ۴۰ درصد آنان فروشگاه‌های مجازی‌اند».

محمدجواد آذری جهرمی٬ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز از «صدها هزار» ایرانی که به‌دلیل فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام و محدودیت دسترسی به اینترنت اعمال شده از سوی حکومت «متضرر» شده‌اند٬ عذرخواهی کرده است.

وی با این حال گفت که رفع فیلترینگ تلگرام در ایران٬ به حذف موارد «تروریستی» از سوی مدیران این شبکه بستگی دارد.

خبرگزاری‌های ایلنا و ایسنا
XS
SM
MD
LG