تجمع کشاورزان ورزنه در اعتراض به قطع حقآبه
شماری از کشاورزان ورزنه در استان اصفهان در اعتراض به قطع حقآبه خود تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کشاورزان معترض که از ماهها پیش در اعتراض به نبودن آب کافی برای کشاورزی به همه نهادهای ذیربط مراجعه کردهاند، گفتند: «خطاب ما به همه مسئولان مربوطه است. ما کشاورزان ورزنه به آنها میگوییم حقابه را برگردانید! این خواسته را با صدای بلند میگوییم».
بر اساس این گزارش، کشاورزان ورزنه که با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستههای قانونی خود را مطرح کردند، افزودند: «برای یک کشاورز، بیآبی فرقی با مرگ ندارد؛ چرا حیات کشاورزی و کشاورزان اصفهان را در معرض خطر قرار دادهاند؛ ما خواهان بازگشت حقآبه زاینده رود به مردم محلی و کشاورزان اصفهانی هستیم».
بر اساس یک فیلم منتشر شده در شبکه های اجتماعی، کشاورزان در تجمع روز دوشنبه خود شعار دادند: «با مسئولین بزدل، حل نشود این مشکل».
کشاورزان ورزنه پیش از این نیز بارها تجمع اعتراضی برگزار کردهاند.
تجمع خانوادههای شماری از کارگران بازداشتی فولاد اهواز در مقابل استانداری خوزستان
خانوادههای شماری از کارگران زندانی گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز دوشنبه در مقابل استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند و خواستار آزادی آنان شدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، آنها تراکت هایی را در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود: ««بابا منتظرت هستم»، «پدرم را آزاد کنید»، «پسرم را آزاد کنید» و کارگر زندانی آزاد باید گردد».
همچنین به گزارش خبرگزاری ایلنا، خانوادههای کارگران خواستار پاسخگویی مقامات استانداری و شورای تامین شدند.
۴۳ تن از کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی در روزهای اخیر و همزمان با ادامه اعتصاب هزاران کارگر این مجتمع به دست ماموران امنیتی بازداشت شده بودند.
در این ارتباط، دستکم ۱۷ کارگر آزاد شده اند و این در شرایطی است که ٢٩ تن دیگر هنوز زندانی هستند.
در این ارتباط، اتحادیه آزاد کارگران ایران خبر داد که دادستان و مدیر اطلاعات استان خوزستان روز شنبه به گروه ملی صنعتی فولاد ایران رفته و به کارگران گفتهاند که اکثر بازداشتشدگان به زودی آزاد نخواهند شد.
در این میان، به نوشته ایلنا، کریم یاوری، نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روز یکشنبه گفت که آزادی تمام کارگران بازداشتی در دست پیگیری است.
پیش از این، فرزانه زیلابی، وکیل مدافع شماری از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته بود که اتهام برخی کارگران بازداشتی، «فعالیت تبلیغی علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی» اعلام شده است.
این در شرایطی است که دادستان اهواز چند روز پیش در جمع کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران از آنان به خاطر تجمعهای مسالمتآمیز تشکر کرده و گفته بود: «عدم آسیبرسانی به اموال عمومی و همکاری با مسئولین در طول این مدت نشاندهنده این است که شما فقط میخواهید صدایتان شنیده شود».
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران خواستار راه اندازی تولید، پرداخت به موقع دستمزدها و برخی دیگر از خواستههای صنفی خود هستند. هزاران کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران همچنین خواستار بازگشت مالکیت این مجتمع به دولت هستند؛ خواستی که دولت حسن روحانی با آن مخالفت کرده است.
اعتراض شماری از کارگران طرح ساخت قطار شهری اهواز دو روزه شد
خبرگزاری ایلنا گزارش داد که اعتراض شماری از کارگران طرح ساخت «قطار شهری اهواز» که از روز شنبه در واکنش به «بیتوجهی پیمانکار و پرداخت نشدن مطالبات مزدیشان» آغاز شده بود، روز یکشنبه نیز ادامه یافت.
این اعتراض صنفی در مقابل کارگاه محل کار خود درخیابان فرودگاه اهواز برگزار شد و کارگران گفتهاند تا پرداخت نشدن حداقل بخشی از مطالباتشان به اعتراض خود ادامه خواهند داد.
یکی از کارگران معترض گفت که در آخرین تجمع کارگران قطار شهری که در روزهای یازدهم، دوازدهم و سیزدهم آذرماه انجام شد، کارفرما وعده داد که مطالبات کارگران را حداکثر تا پایان آذر پرداخت کند اما این وعده تحقق نیافته است.
بر اساس گزارش ها،۱۹ ماه دستمزد کارگران طرح ساخت قطار شهری اهواز از سوی شرکت کیسون پرداخت نشده است.
تجمع اعتراضی کارگران کارخانههای سیمان در نائین و مسجد سلیمان
گزارشها حاکی از تجمع اعتراضی کارگران دو کارخانه سیمان در نائین و مسجد سلیمان در روزهای شنبه و یکشنبه است.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شرکت سیمان نائین به پرداخت نشدن پنج ماه دستمزد خود اعتراض کردند.
همچنین به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، حدود ۱۰۰ تن از کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان روز شنبه به دلیل «نداشتن امنیت شغلی، پرداخت نشدن پنج ماه دستمزد و همچنین پرداخت نشدن دو ماه حق بیمه» تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، ۵۰۰ کارگر در این کارخانه مشغول کارند و سالانه سه هزار تن تولید سیمان در این شرکت انجام می شود.
در این حال، مدیر کارخانه سیمان مسجد سلیمان گفت که «کارگران این کارخانه هیچگونه معوقهای ندارند و صحبتهای کارگران را تایید نمیکند».
به نوشته ایرنا، کارگران این کارخانه در سال گذشته به دلیل پرداخت نشدن دستمزد و معوقات خود چند بار تجمع و اعتراض کرده بودند.
اعتصاب کارگران بلبرینگسازی تبریز در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه مطالبات مزدی
شماری از کارگران کارخانه «بلبرینگسازی تبریز» روز یکشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه مطالبات مزدی خود اعتصاب و در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، ین کارگران گفتند: با وجود آنکه کارخانه بلبرینگسازی تبریز در آبان سال گذشته از بخش خصوصی به هیئت حمایت از صنایع واگذار شد، هنوز چهار ماه مزد معوقه طلبکارند.
به گفته آنان، در طول ۱۴ ماه گذشته که این کارخانه تحت مسئولیت هیئت حمایت از صنایع قرار گرفته، اتفاق خاصی در روند آغاز فعالیت تولیدی کارخانه مشاهده نشده و مشکلات مالی کارخانه همچنان به قوت خود باقی است.
بر اساس این گزارش، کارخانه بلبرینگسازی به مدت یک دهه به بخش خصوصی واگذار شده بود که «در نتیجه اجرای غلط قانون خصوصیسازی، با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شد و مطالبات مزدی کارگران تا هشت ماه به تاخیر افتاد».
به گفته کارگران کارخانه بلبرینگسازی تبریز، این واحد یکی از موفقترین واحدهای صنعتی استان آذربایجان شرقی محسوب میشد که تا پیش از سال ۹۱ ، محصولات آن به صورت پیشفروشی عرضه میشد اما در حال حاضر دچار رکود در تولید شده است.
اولین پست اینستاگرامی اسماعیل بخشی: مردم در سختترین لحظات زندگی به یادم بودند
اسماعیل بخشی، نماینده کارگران نیشکر هفت تپه، روز یکشنبه در اولین پست در صفحه ایسنتاگرام خود پس از آزادی از زندان اعلام کرد که پس از گذشت۴۰ روز به سرکار خود در این شرکت بازگشته است.
او در پست اینستاگرامی اش با دو عکس نخستین روز آزادی و همچنین روز بازگشت به کار خود که خطاب به مردم ایران و تحت عنوان «تقدیرنامه» منتشر شد، نوشت: «با اینکه دیگر معنای آزادی را دیگر نه می فهمم، نه درک می کنم، اندکی احساس آزادی کردم».
آقای بخشی با اشاره به اینکه مردم در «سخت ترین لحظات زندگی اش» به یادش بودند، افزود: «در روزهای گذشته، در شرایطی بودم که نه قلم یاری میکرد و نه ذهن و جانم، حتی واژه ها هم با من بیگانه شده بودند اما دیگر تاب این بار سنگین را ندارم. پس میکوشم با روح پریشانم، لکنت زبانم و قلم لرزانم، در ثنای قطره ای از مهرتان چیزی بنگارم».
این کارگر نیشکر هفت تپه همچنین از کارگران، سندیکاها و تشکلهای کارگری، معلمان، دانشجویان، جامعه پزشکان و پرستاران، بازاریان، تمام اصناف و انجمن ها، هنرمندان، نویسندگان و شاعران که حامی اش بودند و مهر ورزیدند، تشکر کرد.
اسماعیل بخشی در جریان اعتصاب و تجمعهای کارگران نیشکر هفتتپه و در روزهای پایانی آبان ماه بازداشت شد.
در مدت یک ماهی که این کارگر نیشکر هفتتپه زندانی بود، گزارشهایی در مورد فشارهای جسمی و روحی فراوان بر او منتشر شد.
مقامهای قضایی و دولتی در ابتدا شکنجه اسماعیل بخشی را تکذیب کردند ولی سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در بیانیهای خبر داد که خانواده آقای بخشی در دیدار با او متوجه آنچه وضعیت وخیم جسمانی اش نامید، شدهاند.
آزادی تعدادی از کارگران بازداشتی گروه ملی صنعتی فولاد ایران
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، روز شنبه از آزادی بیش از ۲۰ کارگر زندانی گروه ملی صنعتی فولاد ایران خبر داد و گفت که «مراحل آزادی باقی بازداشتیها در حال طی شدن است».
به گزارش خبرگزاری ایلنا، این مقام دولتی درباره با شرایط آزادی کارگران و اینکه آیا با قرار کفالت آزاد شدهاند یا خیر، توضیح نداد و افزود: این جزئیات، در اختیار قوه قضائیه است.
همچنین به نوشته خبرگزاری ایسنا، استاندار خوزستان گفت که با دادستان این استان صحبتهایی انجام گرفته است تا سایر کارگران بازداشتی نیز آزاد شوند.
در این ارتباط، محمدعلی جداری فروغی، وکیل برخی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، به ایلنا گفت که شش کارگر در روزهای شنبه و یکشنبه آزاد شدهاند.
پیش از این، به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در بیانیهای، با «دروغ» نامیدن سخنان استاندار خوزستان اعلام کرده بودند که تا روز شنبه ۱۴ تن از همکارانشان آزاد شدهاند و ٢٩ تن دیگر هنوز زندانی هستند.
حال، در پی آزادی سه تن دیگر در روز یکشنبه، همچنان ۲۶ کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران زندانی هستند.
۴۳ تن از کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی در روزهای اخیر و همزمان با ادامه اعتصاب هزاران کارگر این مجتمع به دست ماموران امنیتی بازداشت شده بودند.
کارگران خواستار راه اندازی تولید، پرداخت به موقع دستمزدها و برخی دیگر از خواستههای صنفی خود هستند. هزاران کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران همچنین خواستار بازگشت مالکیت این مجتمع به دولت هستند؛ خواستی که دولت حسن روحانی با آن مخالفت کرده است.
در این میان، فرزانه زیلابی، وکیل مدافع شماری از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، چند روز پیش به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که اتهام برخی کارگران بازداشتی، «فعالیت تبلیغی علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی» اعلام شده است.
این در شرایطی است که دادستان اهواز چند روز پیش در جمع کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران از آنان به خاطر تجمعهای مسالمتآمیز تشکر کرده و گفته بود: «عدم آسیبرسانی به اموال عمومی و همکاری با مسئولین در طول این مدت نشاندهنده این است که شما فقط میخواهید صدایتان شنیده شود».
آزادی ۱۱ کارگر گروه صنعتی فولاد اهواز با قید کفالت
اتحادیه آزاد کارگران ایران از آزادی ۱۱ تن از کارگران بازداشتی گروه ملی صنعتی فولاد ایران در روز چهارشنبه با قید کفالت خبر داد.
در روزهای اخیر، ۴۳ تن از کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی به دست ماموران امنیتی بازداشت شده بودند. اکثر این بازداشت ها، شبانه انجام شده اند.
بازداشت ها در پی حدود ۴۰ روز اعتصاب کارگران و نیز تجمع های اعتراضی آنان بین روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته انجام شدند.
کارگران خواستار راه اندازی تولید، پرداخت به موقع دستمزدها و برخی دیگر از خواسته های صنفی هستند. هزاران کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران همچنین خواستار بازگشت مالکیت این مجتمع به دولت هستند؛ خواستی که دولت حسن روحانی با آن مخالفت کرده است.
در این میان، فرزانه زیلابی، وکیل مدافع شماری از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که اتهام برخی کارگران بازداشتی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی اعلام شده است.
این در شرایطی است که دادستان اهواز روز سه شنبه در جمع کارگران از آنان به خاطر تجمعات مسالمتآمیز تشکر کرد و گفت: عدم آسیبرسانی به اموال عمومی و همکاری با مسئولین در طول این مدت نشاندهنده این است که شما فقط میخواهید صدایتان شنیده شود.
در این حال، خبرگزاری ایلنا خبر داد که باقی کارگران بازداشتی به ترتیب در روزهای بعد، مسیر آزادی با ضمانت را خواهند پیمود.
با این همه، این خبرگزاری شمار بازداشتی های روزهای اخیر را ۲۸ تن اعلام کرده است.
بازداشت شبانه چندین کارگر گروه فولاد اهواز
بر اساس گزارشها، مأموران امنیتی ساعت دو بامداد روز دوشنبه، با مراجعه به خانه تعداد زیادی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز، چندین کارگر این شرکت را بازداشت کردهاند که تا دست کم ۲۹ تن از آنها احراز هویت شدهاند.
اتحادیه آزاد کارگران ضمن انتشار این خبر اعلام کرد که مأموران به خانه تعداد دیگری از کارگران مراجعه کردهاند، اما آنان در خانه نبودند.
در تجمع روز دوشنبه کارگران گروه ملی فولاد اهواز در مقابل اداره اطلاعات اهواز نیز دو تن دیگر از کارگران بازداشت شدند.
کسری غفوری، مدیرعامل گروه ملی فولاد ایران، نیز در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا خبر بازداشت تعدادی از کارگران این شرکت را تأیید کرد.
کارگران فولاد اهواز نسبت به «عدم پرداخت حقوق و بیتفاوتی مدیران کارخانه در تأمین مواد اولیه برای آغاز تولید» معترض هستند.
در ماههای اخیر تجمعات کارگری در ایران به ویژه در استان خوزستان با اعتصاب و تجمعات طولانیمدت وارد دوره جدیدی شده است.
اسماعیل بخشی با وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی آزاد شد
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه از آزادی اسماعیل بخشی، نماینده زندانی کارگران این واحد تولیدی، با وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی خبر داد.
آقای بخشی سه هفته پیش به دست ماموران امنیتی در شهر شوش بازداشت شد. همراه با او، سپیده قلیان، فعال مدنی، و ۱۷ نماینده کارگران نیشکر هفت تپه بازداشت شدند که آنها به جز خانم قلیان، با قرار کفالت آزاد شدند. در حال حاضر، سپیده قلیان همچنان زندانی است.
در این سه هفته، انتقادهای زیادی در داخل و خارج از ایران متوجه حکومت ایران بود و سازمان های حقوق بشری و اتحادیه های بین المللی کارگری خواستار آزادی این دو شده بودند.
فرزانه زیلابی، وکیل مدافع اسماعیل بخشی، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که همه پرونده های آقای بخشی همچنان در دادسرا جریان دارد و هنوز قرار جلب به دادرسی یا قرار منع تعقیب برای او صادر نشده است.
وکیل مدافع اسماعیل بخشی درباره اتهام ها علیه موکلش گفت: "موکلم سه عنوان اتهامی دارد که دو اتهام اخلال در نظم عمومی و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی در شعبه اول دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شوش مطرح شده است".
خانم زیلابی اتهام سوم اسماعیل بخشی را که اخیرا به دو اتهام دیگر اضافه شده است، مشارکت در تشکیل گروه برای برهم زدن امنیت ملی عنوان کرد و گفت: این اتهام در شعبه دوازدهم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اهواز مطرح است.
هنوز مشخص نیست که آقای بخشی در تشکیل کدام گروه مشارکت داشته است. با این همه، در یکی از کانال های تلگرامی کارگران هفت تپه به نقل از شماری از کارگران گفغته شده که منظور قوه قضائیه، مجمع نمایندگان کارگری است که شماری از اعضای آن هفته گذشته با تعدادی از نمایندگان مجلس و نیز وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مذاکره کرده بودند.