بنا بر گزارشها، عملیات آزادسازی گروگانها از دست افراطیون وابسته به القاعده در هتل «اسپلندید» در پایتخت بورکینافاسو که روز شنبه ۲۶ دی جریان داشت با آزادسازی گروهی از گروگانها پایان یافته است.
در همین حال عملیات امنیتی در هتلی دیگر نیز در پایتخت بورکینافاسو که در نزدیکی هتل «اسپلندید» قرار دارد همچنان جریان دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در عملیات در هتل «اسپلندید» ۱۲۶ گروگان آزاد شده، چهار پیکارجوی اسلامگرا کشته شده و یک تن از پیکارجویان نیز موفق به فرار شدهاست.
بنا بر این گزارش، اسلامگرایان کشتهشده آفریقاییتبار و عربتبار بودند و دو نفر از آنها نیز زن بودند.
به گفته وزیر امنیت بورکینافاسو در این هتل دستکم ۲۳ نفر کشته و ۳۳ نفر زخمی شدهاند؛ در میان کشتهها شهروندانی از ۱۸ کشور مختلف بهچشم میخورند.
رویترز پیش از این از کشته شدن ۲۰ نفر در این هتل خبر داده است؛ رویترز میگوید، بیشتر مسافران این هتل را فرانسویها تشکیل میدهند.
پیکارجویان اسلامگرا روز جمعه ۲۵ دیماه به یک هتل محل اقامت گردشگران خارجی در پایتخت بورکینافاسو حمله کردند.
شاهدان و نیروهای ژاندامری خبر دادند که افراد مسلح شماری را در این هتل که «اسپلندید» نام دارد به گروگان گرفتهاند.
شاهدان گفتند که افراد مسلح با تیراندازی هوایی مانع نزدیک شدن مردم به این هتل میشدند و خودروهای نزدیک به این هتل را نیز منفجر کرده به آتش میکشیدند.
در همین در حال رویترز گزارش داده است که القاعده مغرب اسلامی، مسئولیت حمله به این هتل در بورکینافاسو را به عهده گرفته است.
شاهدان عینی گفته اند، حمله در ساعت هفت و نیم بعداز ظهر به وقت محلی با انفجار دو خودرو در خارج از هتل آغاز شد.
یک شاهد عینی نیز گفته است که یک فرد مسلح را دیده است که با تیراندازی هوایی مانع نزدیک شدن مردم به این هتل شده و در همین یک خودرو نیروهای امنیتی به این هتل رسیده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک شاهد عینی گزارش داده است که چندین نفر در این حمله کشته شده اند. سفارت فرانسه در بورکینافاسو نیز اعلام کرده است که حمله به هتل «اسپلندید» حمله تروریستی است.
از زمان سرنگونی بلیز کومپائوره، رئیس جمهوری سابق، در اکتبر سال ۲۰۱۴ در پی تظاهرات مخالفان، تاکنون این کشور شاهد ناآرامی بوده است
بورکینافاسو در همسایگی کشورهایی مانند بنین، توگو، ساحل عاج، غنا، مالی و نیجر در غرب آفریقا قرار دارد. این کشور در حدود هجده میلیون جمعیت دارد که بیش از ۶٠ درصد آن مسلمان و بقیه از پیروان مسیحیت و ادیان بومی هستند.