لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵ تهران ۰۰:۵۲

خبرهای کوتاه

سهند نورمحمدزاده در پیامی از زندان، اتهامات مطرح‌شده علیه خود را رد کرد

سهند نورمحمدزاده، معترضی که به اتهام «محاربه» در معرض خطر اعدام قرار دارد
سهند نورمحمدزاده، معترضی که به اتهام «محاربه» در معرض خطر اعدام قرار دارد

سهند نورمحمدزاده، معترضی که به اتهام «محاربه» در معرض خطر اعدام قرار دارد، در یک پیام صوتی از زندان بار دیگر تمامی اتهامات مطرح‌شده علیه خود را رد کرد.

آقای نورمحمدزاده در این پیام صوتی گفت که حتی بر اساس فیلم‌هایی که دادگاه بر آن استناد کرده، او نه به اموال عمومی و نه هیچ فردی اعم از نیروهای انتظامی و امنیتی آسیبی وارد نکرده و نه سلاح سرد و گرمی به همراه نداشته است.

او در این فایل صوتی از مسئولان قضایی جمهوری اسلامی خواست که اتهام محاربه را از پرونده او بردارند.

آقای نورمحمدزاده، ۱۲ مهر و در جریان اعتراضات سراسری مقابل خانه خود در غرب تهران بازداشت و ۱۶ آبان‌ به اتهام «محاربه از طریق تخریب و ایجاد حریق در وسایل عمومی و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات» در دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد.

روزنامه شرق پیشتر درباره «فیلم» مورد استناد دادگاه انقلاب برای صدور حکم اعدام علیه این معترض نوشته بود که «صداوسیما و برخی رسانه‌های دیگر، فیلمی را از سهند نورمحمدزاده پخش کردند که او در آن نه اقدام به آتش زدن سطل زباله می‌کند و نه عمل دیگری را مرتکب می‌شود که بتوان از آن به عنوان محاربه یاد کرد.»

این روزنامه در ادامه آورده بود که حکم صادرشده برای این معترض ۲۵ ساله «از دید وکلا و حقوق‌دانان مستقل با مصادیق اتهام محاربه همخوانی ندارد.»

آقای محمدزاده در روزهای گذشته در اعتراض به اتهامات وارده‌شده که او را در معرض خطر اعدام قرار داده، اعتصاب غذا کرده است.

این معترض زندانی که پیش از بازداشت در رشته پرورش اندام فعال بوده است در فایل صوتی جدید خود پس از شنیدن خبر کسب مدال طلای هادی چوپان، قهرمان پرورش اندام ایران در مسترالمپیای ۲۰۲۲ ضمن ابراز خوشحالی از شنیدن این خبر، از این ورزشکار شناخته‌شده برای این که پرچم ایران را همیشه و امسال محکم‌تر از سال‌های پیش بالا نگه داشته است، تشکر کرد.

هادی چوپان در مراسم دریافت مدال خود در رقابت بین‌المللی اخیر که در آمریکا برگزار شد، مدال خود را به «بانوان شریف و مردم ایران در همه جای دنیا» تقدیم و آرزو کرد که این مدال توانسته باشد بخشی از «غم‌های مردم ایران» را حل کند.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

وزیر خارجه روسیه در سفر به تهران با عراقچی و پزشکیان دیدار می‌کند

وزیر خارجه روسیه روز یکشنبه به بحرین سفر کرد
وزیر خارجه روسیه روز یکشنبه به بحرین سفر کرد

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۲۶ مهر اعلام کرد سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، برای رایزنی درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به ایران سفر خواهد کرد.

اسماعیل بقائی گفت: «سفر وزیر امور خارجه روسیه به تهران در چارچوب رایزنی‌های مستمر تهران-مسکو و به منظور پیگیری اجرای توافق‌های دوجانبه و نیز مشورت درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی انجام می‌شود.»

همچنین وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد لاوروف در جریان سفر خود به تهران در روز دوشنبه علاوه بر گفت‌وگو با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، نیز دیدار خواهد کرد.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای گفت: «دو طرف تبادل نظر محرمانه و مفصلی درباره طیف گسترده‌ای از همکاری‌های دوجانبه و مهم‌ترین مسائل بین‌المللی مورد علاقه مشترک خواهند داشت.»

سرگئی لاوروف روز یکشنبه برای شرکت در نشست گفت‌وگوی راهبردی روسیه و شورای همکاری خلیج فارس به منامه، پایتخت بحرین، سفر کرد و با همتایان خود از کشورهای حاشیه خلیج فارس دیدارهای جداگانه داشت.

روسیه یکی از مهم‌ترین متحدان ایران است و در جریان جنگ ۴۰ روزه و پس از آن گزارش‌هایی درباره کمک‌های اطلاعاتی مسکو به تهران برای هدف قرار دادن مراکز نظامی آمریکا در منطقه منتشر شده بود.

آتش‌سوزی در یک پایگاه نظامی کانادا چهار کشته و ده‌ها زخمی به جا گذاشت

پایگاه وین‌رایت یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های نیروهای مسلح کانادا است
پایگاه وین‌رایت یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های نیروهای مسلح کانادا است

مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا، روز یکشنبه ۲۶ مهر اعلام کرد در پی وقوع آتش‌سوزی در یک پایگاه نظامی در استان آلبرتا، چهار نظامی کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند.

کارنی در اظهاراتی در اتاوا، پایتخت کانادا، ضمن اعلام این خبر گفت علت وقوع آتش‌سوزی در پایگاه نیروهای مسلح کانادا در وین‌رایت که روز شنبه رخ داد، هنوز مشخص نشده است.

او گفت: «با اندوهی عمیق می‌توانم تأیید کنم که تاکنون چهار نفر از اعضای نیروهای مسلح جان خود را از دست داده‌اند و خانواده‌های آنان در جریان قرار گرفته‌اند.» کارنی افزود که «ده‌ها نفر دیگر نیز به‌شدت زخمی شده‌اند».

نخست‌وزیر کانادا این حادثه را «یکی از بدترین فجایعی» توصیف کرد که نیروهای مسلح این کشور در دوران صلح و در خاک کانادا تجربه کرده‌اند.

وارن تیرسک، پزشک یکی از بیمارستان‌های شهر ادمونتون، در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال‌غربی پایگاه، به شبکه رادیو و تلویزیون عمومی سی‌بی‌سی گفت مراکز درمانی وین‌رایت به دلیل شمار بالای مجروحان «کاملاً از ظرفیت خارج شده‌اند».

او گفت: «تعداد بیماران بیش از آن است که هر یک از ما بخواهیم در حال حاضر آن را بشماریم. این یک فاجعه است؛ حادثه‌ای که هر ۱۵ تا ۲۵ سال یک‌بار رخ می‌دهد.»

بر اساس اعلام وزارت دفاع ملی کانادا، آتش‌سوزی حدود ساعت ۱۶ روز شنبه به وقت محلی، برابر با ساعت ۲۲ به وقت گرینویچ، در منطقه آموزشی پایگاه آغاز شد.

مسئولان منطقه شهری وین‌رایت در پیامی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند وزش بادهای شدید باعث گسترش سریع آتش شده است. این نهاد بعداً در همان روز اعلام کرد آتش‌سوزی در آن زمان مهار شده بود، اما نیروهای آتش‌نشانی به نظارت بر منطقه ادامه می‌دادند.

کارنی گفت نیروهای نظامی و امدادگران غیرنظامی در طول شب و در شرایطی بسیار دشوار با آتش مبارزه کردند و برای محافظت از دیگران جان خود را به خطر انداختند.

پایگاه وین‌رایت یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های نیروهای مسلح کانادا است و به‌طور منظم میزبان رزمایش‌های آموزشی با مشارکت نظامیان کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.

پارلمان مصر رأی‌گیری درباره مجوز حمایت نظامی از عربستان سعودی را به تعویق انداخت

عکس آرشیوی از دیدار رئیس‌جمهور مصر با ولیعهد عربستان سعودی
عکس آرشیوی از دیدار رئیس‌جمهور مصر با ولیعهد عربستان سعودی

رسانه‌ها گزارش داده‌اند که پارلمان مصر روز یکشنبه ۲۶ مهر رأی‌گیری درباره درخواست عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور این کشور، برای صدور مجوز حمایت نظامی از عربستان سعودی را به تعویق انداخت و قرار است بررسی این موضوع روز دوشنبه ادامه یابد.

دو نماینده پارلمان مصر به خبرگزاری فرانسه گفتند جلسه برای ادامه مذاکرات تمدید شده است.

این نشست پس از آن برگزار شد که السیسی از نمایندگان خواست با ارائه حمایت نظامی از عربستان در صورت درخواست ریاض موافقت کنند؛ این در حالی است که عربستان طی دو هفته اخیر تقریباً هر روز هدف حملات حوثی‌های مورد حمایت ایران در یمن قرار گرفته است.

ابراهیم خلیفه، نماینده پارلمان مصر، به خبرگزاری فرانسه گفت: «جلسه تمدید شد تا همه نمایندگان فرصت صحبت کردن و بیان دیدگاه‌های خود را داشته باشند.» او افزود که بیشتر نمایندگان از این اقدام حمایت می‌کنند.

مها عبدالناصر، دیگر عضو پارلمان، نیز گفت مذاکرات روز دوشنبه از سر گرفته می‌شود تا «به همه نمایندگان فرصت داده شود دیدگاه‌های خود را مطرح کنند».

رسانه‌های مصری گزارش داده‌اند که بررسی این موضوع ممکن است تا روز سه‌شنبه ادامه یابد.

هر دو نماینده تأکید کردند که تاکنون جزئیاتی درباره شکل احتمالی حمایت نظامی مصر از عربستان مورد بحث قرار نگرفته است.

السیسی روز شنبه از پارلمان خواسته بود مجوز کمک به دفاع از عربستان را در صورت درخواست این کشور صادر کند. او با اشاره به تهدید امنیت و ثبات عربستان گفت برای قاهره «قابل تصور نیست» که در چنین شرایطی کنار بایستد.

جنگ بیش از یک دهه‌ای میان حوثی‌ها و ائتلاف به رهبری عربستان که از دولت به‌رسمیت‌شناخته‌شده یمن حمایت می‌کند، در ماه ژوئیه بار دیگر شدت گرفت.

حوثی‌ها در ماه سپتامبر کنترل بخش‌هایی از سواحل یمن در دریای سرخ را به دست گرفتند و از آن زمان حملات خود به اهدافی در عربستان، از جمله شرکت نفتی دولتی آرامکو و فرودگاه بین‌المللی ریاض را افزایش داده‌اند. در حمله هفته گذشته به فرودگاه ریاض، ۱۳ نفر کشته شدند.

ترامپ خشونت در اعتراضات فرانسه را به مهاجرت نسبت داد؛ «مرزها را ببندید»

آسیب به یک فروشگاه در اعتراضات روز شنبه در پاریس
آسیب به یک فروشگاه در اعتراضات روز شنبه در پاریس

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز یکشنبه ۲۶ مهر خشونت‌ها در جریان اعتراضات فرانسه را به مهاجرت نسبت داد و از این کشور خواست قوانین مهاجرتی خود را سخت‌گیرانه‌تر کند.

ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «فرانسه در آتش می‌سوزد! مهاجرت افرادی از جهانی کاملاً متفاوت، افرادی که نفرت در دل دارند، آن کشور را که زمانی بزرگ بود، درهم شکسته است.»

او در ادامه افزود: «مرزهایتان را ببندید و کنترل اوضاع را به دست بگیرید، پیش از آنکه خیلی دیر شود!»

وزارت کشور فرانسه خبر داده که در پی اعتراضات خشونت‌آمیز روز شنبه تاکنون ۱۸۰۰ نفر از معترضان دستگیر شده‌اند. اعتراض‌های این روز با غارت و آتش زدن برخی اماکن تجاری و تاریخی در پاریس و دیگر شهرها همراه بود.

ساعاتی پیش از دونالد ترامپ، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، نیز خشونت‌های اعتراضات فرانسه را به مهاجرت و ناکامی در ادغام فرهنگی مهاجران مرتبط دانست.

او در شبکهٔ ایکس نوشت که سیاستمداران لیبرال غربی با نادیده‌گرفتن مسئلهٔ «ادغام فرهنگی»، زمینهٔ چنین رویدادهایی را فراهم کرده‌اند.

اروپا حملات شهرک‌نشینان اسرائیلی را محکوم کرد؛ روبیو خواستار برخورد با عاملان شد

هایدی لِوین، عکاس روزنامه واشینگتن پست (روی ویلچر) بعد از انتقال به بیمارستانی در شهر رام‌الله
هایدی لِوین، عکاس روزنامه واشینگتن پست (روی ویلچر) بعد از انتقال به بیمارستانی در شهر رام‌الله

اتحادیه اروپا روز یکشنبه ۲۶ مهر حملات خشونت‌آمیز شهرک‌نشینان اسرائیلی به دیپلمات‌های اروپایی در کرانه باختری را به‌شدت محکوم کرد و خواستار پاسخگو کردن عاملان این حملات شد.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، نیز با ابراز نگرانی از حمله به یک خبرنگار آمریکایی در این منطقه، از اسرائیل خواست با خشونت شهرک‌نشینان برخورد کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا با استقبال از محکومیت این حملات از سوی شماری از مقام‌های اسرائیلی گفت این اتحادیه انتظار دارد عاملان خشونت‌ها پاسخگو باشند و اقدامات مؤثری برای جلوگیری از ادامه حملات و آزار فلسطینی‌ها، به‌ویژه در فصل برداشت زیتون، و همچنین روزنامه‌نگاران انجام شود.

این واکنش یک روز پس از آن مطرح شد که ماکسیم پروو، وزیر خارجه بلژیک، از حمله شهرک‌نشینان اسرائیلی به غیرنظامیان فلسطینی، دیپلمات‌های اروپایی و یک شهردار فرانسوی در کرانه باختری خبر داد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، شماری از شهرک‌نشینان نقاب‌دار روز شنبه به برنار بودو، شهردار ۷۸ ساله فرانسوی که همراه دیپلمات‌هایی از فرانسه، بلژیک و لهستان به منطقه سفر کرده بود، حمله کردند و او را مورد ضرب و جرح قرار دادند.

این حملات یک روز پس از آن رخ داد که هایدی لوین، عکاس خبری روزنامه واشینگتن‌پست، در جریان حمله شهرک‌نشینان اسرائیلی در کرانه باختری زخمی شد.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، روز شنبه در واکنش به این حادثه گفت تصاویر منتشرشده از حمله به این خبرنگار «بسیار آزاردهنده» بوده و واشینگتن بارها از مقام‌های اسرائیلی خواسته است با خشونت شهرک‌نشینان برخورد کنند.

او تأکید کرد که دونالد ترامپ نمی‌خواهد تنش‌ها در کرانه باختری به بحرانی تازه تبدیل شود.

روبیو در پاسخ به یادآوری یک خبرنگار مبنی بر اینکه ترامپ در آغاز ریاست‌جمهوری خود تحریم‌های اعمال‌شده علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی را لغو کرده بود، گفت: «متوجه هستم، اما او نمی‌خواهد شاهد آنچه اکنون اتفاق می‌افتد باشد.»

عراقچی از آمریکا خواست پیشنهاد ایران برای بازگشایی تنگه هرمز را بپذیرد

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز یکشنبه ۲۶ مهر اعلام کرد که پیشنهاد ایران برای بازگشایی تنگه هرمز ظرف هفت روز همچنان روی میز است و از آمریکا خواست شروط تهران را بپذیرد.

آقای عراقچی در حاشیه نشست وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در بغداد گفت که ایران طرحی هفت‌بندی را به آمریکا ارائه کرده و واشینگتن نیز نظرات خود را درباره آن اعلام کرده است که تهران در حال پاسخگویی به آنهاست.

او افزود: «اگر به شروط ما عمل شود، تنگه هرمز در روز ششم باز خواهد شد و در روز هفتم مذاکرات آغاز می‌شود.»

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران جزئیات شروط تهران را بیان نکرد، اما گفت این شروط همان مواردی هستند که به گفته او، آمریکا پیش‌تر در یک یادداشت تفاهم و مذاکرات دیگر به اجرای آنها متعهد شده بود.

عراقچی همچنین گفت که طرح هفت‌بندی و هفت‌روزه ایران پیش‌تر در نیویورک ارائه شده و همچنان مبنای تلاش‌های دیپلماتیک تهران است.

تنگه هرمز، یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال نفت و گاز جهان، در پی جنگ ایران و آمریکا و حملات به کشتی‌های تجاری با اختلال جدی در کشتیرانی روبه‌رو شده و این وضعیت به افزایش قیمت جهانی انرژی دامن زده است.

مجلس به مهرداد اخلاقی به عنوان وزیر دفاع جدید رأی اعتماد داد

مهرداد اخلاقی
مهرداد اخلاقی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران روز یک‌شنبه، ۲۶ مهرماه، به مهرداد اخلاقی به عنوان وزیر دفاع جدید در کابینه مسعود پزشکیان رأی اعتماد دادند.

پیشتر رسانه‌ها از مهرداد اخلاقی به عنوان یکی از مدیران ارشد وزارت دفاع نام برده‌اند که پیشتر مدیرعامل سازمان صنایع هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

نام مهرداد اخلاقی در فهرست افراد تحریم‌‌شده تحت قطعنامه ۱۷۳۷ سازمان ملل متحد به چشم می‌خورد که در سال ۱۳۸۵ تصویب شد. او در آن زمان به عنوان مدیرعامل «گروه صنعتی شهید باقری» و نقش داشتن در برنامهٔ موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی تحریم شده بود.

آقای اخلاقی از همان زمان در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا و وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار دارد.

اخلاقی در جلسه روز یک‌شنبه مجلس که هم‌چنان اینترنتی برگزار می‌شود با ۲۳۷ موافق، ۱۵ رای مخالف و بدون رای ممتنع از مجموع ۲۷۷ نماینده حاضر در جلسه علنی به عنوان وزیر دفاع انتخاب شد.

او در نطقی پیش از رأی‌گیری نمایندگان همچون دیگر مقام‌های حکومتی در هفته‌های گذشته به آمریکا و اسرائیل درباره حمله دوباره هشدار داد.

او گفت: «اگر دشمن آمریکایی مجدداً دچار خطای محاسباتی شود»، پاسخ «غافلگیرکننده و گسترده خواهد بود» و تبعات منطقه‌ای و جهانی آن را بر عهده دولت آمریکا و هم‌پیمانانش دانست.

اخلاقی سپس با اشاره به دو جنگ ۱۲ روزه و ۴۰ روزه در یک سال اخیر خط مشی دولت جمهوری اسلامی برای فعالیت در صنایع دفاعی را چنین توضیح داد:‌ «... محصولاتی که در جنگ‌های ۱۲ روزه و ۴۰ روزه کارآمدی خود را نشان داده‌اند، شناسایی شده‌اند. محصولاتی که دارای طبقه‌بندی سری و بالاتر باشند، به‌عنوان خطوط قرمز وزارت دفاع در سازه‌های امن تولید خواهند شد و تولید محصولات با طبقه‌بندی خیلی محرمانه و پایین‌تر، در شبکه تولیدی کشور دنبال می‌شود.»

عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع پیشین ایران، در جریان حملات آمریکا و اسرائیل به ایران در ۹ اسفند سال ۱۴۰۴ در بیت علی خامنه‌ای کشته شد. پس از کشته شدن او مجید ابن‌الرضا به عنوان سرپرست وزارت دفاع معرفی شده بود.

اصابت دو پرتابه به یک یدک‌کش در سواحل امارات؛ یک نفر زخمی شد

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا روز یکشنبه ۲۶ مهر از اصابت دو پرتابه ناشناس به یک شناور یدک‌کش در نزدیکی سواحل امارات متحده عربی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این نهاد وابسته به نیروی دریایی بریتانیا اعلام کرد که گزارشی از وقوع حادثه‌ای در شمال شرقی بندر خورفکان در امارات دریافت کرده است.

بر اساس این گزارش، یک شناور یدک‌کش که در مسیر جنوب حرکت می‌کرد، هدف اصابت دو پرتابه ناشناس قرار گرفته است.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا افزود که در این حادثه یک نفر به‌طور سطحی زخمی شده و شناور نیز آسیب دیده است، اما همچنان به مسیر خود ادامه می‌دهد.

هنوز مشخص نیست این پرتابه‌ها از کجا شلیک شده‌اند و چه کسی مسئول این حمله بوده است.


عربستان پنج نفر دیگر را اعدام کرد؛ شمار اعدام‌ها در سال جاری میلادی به ۱۸۸ نفر رسید

عربستان سعودی روز شنبه ۲۵ مهر پنج شهروند دیگر این کشور را به «اتهام‌های مرتبط با تروریسم» اعدام کرد و به این ترتیب شمار اعدام‌ها در این کشور از ابتدای سال جاری میلادی به ۱۸۸ مورد رسید.

بر اساس اعلام وزارت کشور عربستان، این پنج نفر به اتهام «عضویت در یک سازمان تروریستی خارجی»، تیراندازی به نیروهای امنیتی و «حمایت از عملیات تروریستی» در داخل کشور محکوم شده بودند.

سازمان حقوق بشری «سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر» با محکوم کردن این اعدام‌ها اعلام کرد که یکی از پنج نفر به‌دلیل اقداماتی محکوم شده بود که در دوران زیر سن قانونی به او نسبت داده شده است.

این نهاد حقوق بشری اعدام این فرد را «نقض آشکار قانون» توصیف کرد و اعدام هر پنج نفر را نشانهٔ «تشدید خطرناک استفاده از مجازات اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب تحت پوشش مبارزه با تروریسم» دانست.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که این اعدام‌ها در استان شرقی عربستان انجام شده است. بر اساس این گزارش، اغلب جمعیت اقلیت شیعهٔ این کشور در این منطقه زندگی می‌کنند و شیعیان ساکن آن سال‌هاست از تبعیض و به حاشیه رانده شدن شکایت دارند.

بر اساس آمار خبرگزاری فرانسه از بیانیه‌های رسمی، از ابتدای سال ۲۰۲۶ تاکنون ۱۸۸ نفر در عربستان اعدام شده‌اند که ۱۵ نفر از آنان با اتهام‌های مرتبط با تروریسم محکوم شده بودند.

به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، عربستان سعودی در فاصلهٔ سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵، پس از چین و ایران، سومین کشور جهان از نظر شمار اعدام‌ها بوده است.

مقام‌های عربستان سعودی مجازات اعدام را برای حفظ نظم عمومی ضروری می‌دانند و ادعا می‌کنند احکام اعدام پس از طی تمامی مراحل قانونی و تجدیدنظرخواهی اجرا می‌شوند.

جنگنده‌های رومانی دو پهپاد را در نزدیکی سواحل این کشور سرنگون کردند

تصویر آرشیوی از جنگنده‌های اف-۱۶ رومانی
تصویر آرشیوی از جنگنده‌های اف-۱۶ رومانی

وزارت دفاع رومانی روز شنبه ۲۵ مهر اعلام کرد که جنگنده‌های اف-۱۶ این کشور دو پهپاد را بر فراز آب‌های سرزمینی رومانی سرنگون کردند.

این حادثه چند روز پس از آن رخ داد که دو نفتکش حامل مواد شیمیایی در نزدیکی سواحل رومانی در دریای سیاه هدف حمله پهپادی قرار گرفتند.

هر دو نفتکش در نزدیکی کانال سولینا، آبراهی که رود دانوب را به دریای سیاه متصل می‌کند و یکی از مسیرهای صادراتی اوکراین است، لنگر انداخته بودند.

رومانی که عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، ۶۱۴ کیلومتر مرز مشترک با اوکراین دارد که بخش عمده آن در امتداد رود دانوب قرار گرفته است. این کشور از زمان آغاز تهاجم گسترده روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، بارها از ورود پهپادهای روسی به حریم هوایی خود خبر داده است.

وزارت دفاع رومانی اعلام کرد که دو پهپاد روز شنبه به‌ترتیب در ساعت ۱۴:۵۹ و ۱۵:۰۱ به وقت گرینویچ وارد آب‌های سرزمینی این کشور در دریای سیاه شدند. این وزارتخانه دربارهٔ منشأ پهپادها توضیحی نداد.

یک منبع نظامی ناتو به خبرگزاری رویترز گفت دو نفتکشی که اوایل هفته جاری هدف حمله قرار گرفتند، مورد اصابت پهپادهای روسی قرار گرفته بودند. مقام‌های رومانیایی همچنان در جست‌وجوی هفت خدمه مفقودشده این دو کشتی هستند.

در ۱۰ روز گذشته، دست‌کم پنج کشتی باری دیگر نیز در نزدیکی سواحل رومانی و بلغارستان، کشور همسایه آن، هدف حمله قرار گرفته‌اند. بر اساس گزارش‌ها، در این حوادث ۲۳ ملوان کشته شده‌اند یا همچنان مفقود هستند.

انفجار در مقر حشدالشعبی در بغداد «یک کشته و چهار زخمی» به جا گذاشت

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع امنیتی و یک منبع پزشکی گزارش داد که روز شنبه ۲۵ مهر در پی وقوع انفجار در مقر نیروهای حشدالشعبی در بغداد، پایتخت عراق، یک عضو این گروه کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.

حشدالشعبی پیش‌تر اعلام کرده بود که این انفجار در پی وقوع حادثه در «انبار مهمات از رده خارج‌شده» رخ داده و کسی آسیب ندیده است.

نیروهای حشدالشعبی ائتلافی متشکل از گروه‌های شبه‌نظامی عمدتاً شیعه مورد حمایت ایران هستند که به دستور دولت عراق به‌طور رسمی در ساختار نیروهای امنیتی عراق ادغام شده‌اند.

این گروه همراه با سایر گروه‌های شیعه تشکیلاتی با عنوان «مقاومت عراق» ساخته‌اند. این گروه‌ها در جریان جنگ اخیر ایران با آمریکا و اسرائیل و ماه‌های بعد از آن به برخی کشورهای منطقه حملاتی ترتیب داده بودند.

این انفجار در همان روزی رخ داد که بغداد میزبان وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری اسلامی بود.

سازمان نظام پرستاری اعلام کرد ایران به ۱۰۰ هزار پرستار دیگر نیاز دارد

رئیس سازمان نظام پرستاری ایران اعلام کرد کشور با کمبود حدود ۱۰۰ هزار پرستار روبه‌روست و به‌دلیل شرایط دشوار کاری و مشکلات معیشتی، شماری از پرستاران نیز هر سال از نظام درمان خارج می‌شوند.

احمد نجاتیان روز شنبه ۲۵ مهر در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که نسبت پرستار به تخت بیمارستانی در ایران اکنون یک است، در حالی که این نسبت باید به ۱.۸ برسد.

به گفتهٔ او، از حدود ۳۰۰ هزار عضو سازمان نظام پرستاری، تنها ۲۰۰ هزار نفر در بخش درمان فعالیت می‌کنند.

نجاتیان با اشاره به این‌که سالانه حدود ۱۸ هزار نفر در رشته‌های پرستاری آموزش می‌بینند، گفت ظرفیت آموزشی کشور از نیاز آن بیشتر است، اما همهٔ فارغ‌التحصیلان جذب نظام سلامت نمی‌شوند.

او همچنین اعلام کرد که سال گذشته حدود ۱۰ هزار پرستار استخدام شدند و انتظار می‌رود امسال نیز مجوز جذب ۱۰ تا ۱۵ هزار پرستار دیگر صادر شود که همچنان با کمبود اعلام‌شده فاصلهٔ بسیار زیادی دارد.

رئیس‌ سازمان نظام پرستاری تأکید کرد که استخدام نیروهای جدید به‌تنهایی کافی نیست و باید برای جلوگیری از خروج پرستاران به‌دلیل سختی کار و مشکلات معیشتی نیز چاره‌اندیشی شود.

در همین روز، منصور گتمیری، رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران، برآورد کرد که بیش از ۱۰ هزار فارغ‌التحصیل این دانشگاه در سال‌های مختلف به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند.

او همچنین گفت: «در سال‌های اخیر مهاجرت در رشتهٔ پرستاری مورد توجه قرار گرفته، زیرا پذیرش مدارک و امکان اشتغال در برخی کشورهای مقصد برای پرستاران آسان‌تر از پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان است.»

به‌گفتهٔ رئیس‌ سازمان نظام پرستاری ایران، پرداخت کارانهٔ پرستاران با هفت ماه تأخیر انجام می‌شود که بخش عمدهٔ آن ناشی از بدهی سازمان‌های بیمه‌گر به بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

پاپ لئو، چهار روز پس از جراحی سرطان ریه، از بیمارستان مرخص شد

رهبر ۷۱ سالهٔ کاتولیک‌های جهان، چهار روز پس از عمل جراحی سرطان ریه، روز شنبه ۲۵ مهر از بیمارستانی در رم مرخص شد و به واتیکان بازگشت.

پاپ لئو چهاردهم، که سه‌شنبه‌ٔ گذشته تحت عمل جراحی برای برداشتن بخش پایینی ریهٔ راست قرار گرفته بود، هنگام خروج از بیمارستان بدون کمک دیگران راه می‌رفت و برای حاضران دست تکان داد.

پزشکان اعلام کرده‌اند که جراحی بدون عارضه انجام شده و پاپ قادر است فعالیت‌های روزمرهٔ خود را از سر بگیرد. با این حال، هنوز مشخص نیست سرطان تا چه اندازه پیشرفت کرده یا به غدد لنفاوی اطراف گسترش یافته است.

پاپ لئو به نوعی از سرطان ریه موسوم به «آدنوکارسینوم» مبتلا شده که شایع‌ترین نوع این بیماری است.

رهبر کاتولیک‌های جهان قرار است روز یکشنبه نخستین برنامهٔ عمومی خود پس از جراحی را با برگزاری مراسم دعای هفتگی در میدان سن‌پیتر واتیکان از سر بگیرد.

واتیکان همچنین اعلام کرده که برنامهٔ سفر پاپ به اروگوئه، آرژانتین و پرو در ماه نوامبر همچنان برقرار است، هرچند برخی مقام‌های ارشد کلیسا احتمال داده‌اند که او ناچار شود حجم فعالیت‌های خود را با توجه به وضعیت سلامتی‌اش کاهش دهد.

پاپ لئو چهاردهم که در ماه مه ۲۰۲۵ به رهبری کلیسای کاتولیک انتخاب شد، روز جمعه نیز در گفت‌وگویی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، خواستار برقراری آتش‌بس برای رساندن کمک‌های ضروری به شهری در اوکراین شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: مذاکرات با آمریکا با وساطت قطر و عمان ادامه دارد

یعقوب رضازاده، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، می‌گوید مذاکرات ایران و آمریکا با وساطت قطر و عمان ادامه دارد و تهران منتظر پاسخ واشینگتن به شرایط پیشنهادی خود است.

او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا که روز شنبه ۲۵ مهر منتشر شد، گفت: «یک‌سری شرایط را ما مطرح کرده‌ایم و یک‌سری شرایط را هم طرف مقابل مطرح کرده است و اکنون منتظریم ببینیم آیا شرایطی که ما اعلام کرده‌ایم، از طرف آمریکایی‌ها پذیرفته می‌شود یا خیر.»

رضازاده بدون بیان جزئیات این شرایط افزود که تمامی مذاکرات زیر نظر شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانهٔ آن انجام می‌شود و این شورا برای مذاکرات «از رهبر جمهوری اسلامی مجوز می‌گیرد.»

این نمایندهٔ مجلس همچنین گفت تصور نمی‌کند پیش از برگزاری انتخابات کنگرهٔ آمریکا و انتخابات اسرائیل جنگی رخ دهد، اما احتمال درگیری را منتفی ندانست.

روبیو با نمایندگان بیش از ۲۰۰ شرکت آمریکایی به سمرقند می‌رود

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ آمریکا
مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ آمریکا

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ آمریکا، در سفر آخر هفتهٔ خود به سمرقند ازبکستان، نمایندگان بیش از ۲۰۰ شرکت آمریکایی را همراه خواهد داشت؛ سفری با هدف گسترش تجارت، سرمایه‌گذاری و همکاری‌های امنیتی با کشورهای آسیای مرکزی.

به گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، یک مقام ارشد وزارت خارجهٔ آمریکا روز جمعه ۲۴ مهر گفت روبیو قرار است با وزیران خارجهٔ هر پنج کشور آسیای مرکزی دیدار کند. نمایندگان شرکت‌هایی از جمله بوئینگ، سیتی‌بانک و فرانکلین تمپلتون و شرکت‌های فعال در حوزهٔ مواد معدنی حیاتی در این هیئت حضور دارند.

این سفر شامل دیدارهای دوجانبه، نشست مشترک آمریکا و پنج کشور آسیای مرکزی و گفت‌وگوهای مستقیم شرکت‌های آمریکایی با مقام‌ها و بنگاه‌های اقتصادی منطقه خواهد بود.

این مقام ارشد گفت: «آمریکا برای مدتی طولانی بر خاورمیانه و شرق تمرکز کرده و آسیای مرکزی، که میان این دو قرار دارد، آن‌طور که شایسته است مورد توجه قرار نگرفته است.»

به گفتهٔ این مقام، واشینگتن همچنین به‌دنبال تقویت همکاری در مبارزه با تروریسم با برخی کشورهای منطقه است، اما او نام این کشورها و جزئیات برنامه‌ها را اعلام نکرد.

این مقام آمریکایی گفت قزاقستان و ازبکستان طی یک سال گذشته بیش از ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری تازه در آمریکا ایجاد کرده‌اند و برای نخستین‌بار به‌عنوان ناظر به نشست گروه ۲۰ دعوت شده‌اند.

روبیو پس از ازبکستان راهی بمبئی و جام‌نگر در هند خواهد شد تا دربارهٔ گسترش روابط اقتصادی و دیپلماتیک با دهلی‌نو گفت‌وگو کند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG