لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۸

صدور حکم اعدام برای سهند نورمحمدزاده به استناد «یک فیلم» و به اتهام کندن گاردریل


عکس منتشر شده از سهند نورمحمدزاده در دادگاه (عکس از روزنامه شرق)
عکس منتشر شده از سهند نورمحمدزاده در دادگاه (عکس از روزنامه شرق)

حامد احمدی، وکیل تسخیری سهند نورمحمدزاده، از ابلاغ حکم «اعدام» این جوان ۲۵ ساله خبر داد و گفت که استناد دادگاه انقلاب در صدور این حکم «یک فیلم است که در آن این جوان معترض تلاش می‌کند گاردریل بزرگراه را بکند».

این وکیل تسخیری، افزود که حکم اعدام صادر شده برای سهند نورمحمدزاده «بدوی» و قابل اعتراض است.

وکیل تسخیری سهند نورمحمدزاده، افزود که او کندن نرده و آتش زدن سطل زباله را رد کرده و «در تمام مراحل دادرسی به صراحت اقدامات خود با هدف مقابله با نظام را انکار کرده، ضمن اینکه پس از آغاز تجمع به محل آن رسیده که از این نظر نقش لیدر بودن او زیر سوال می‌رود».


سهند نورمحمدزاده، ۲۵ ساله متولد اسفند سال ۷۵ و ورزشکار است. محل کار او پاساژ تیراژه در شمال غربی تهران بوده و دوازدهم مهر ماه یک روز پس از تجمع اعتراضی در این محدوده به دست نیروهای قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت شده است.

روزنامه شرق هفته گذشته درباره «فیلم» مورد استناد دادگاه انقلاب برای صدور حکم اعدام این جوان معترض نوشت: «صداوسیما و برخی رسانه‌های دیگر، فیلمی را از سهند نورمحمدزاده پخش کردند که او در آن نه اقدام به آتش زدن سطل زباله می‌کند و نه عمل دیگری را مرتکب می‌شود که بتوان از آن به عنوان محاربه یاد کرد.»

این روزنامه در شماره اول آذر ماه نوشت: «حکم صادرشده برای نورمحمدزاده، از دید وکلا و حقوق‌دانان مستقل با مصادیق اتهام محاربه همخوانی ندارد.»

پدر سهند نورمحمدزاده در همین گزارش گفت که روز یازدهم مهر ماه پس از آنکه سهند به محل کار خود در پاساژ تیراژه مراجعه کرد، «همان زمان معترضان از سمت پونک به سمت پایین می‌آمدند. مقابل پاساژ، درست جایی که سهند موتورش را پارک کرده بود، سطل آشغال آتش زده بودند. موتور سهند، موتور صفر و نو است. سهند با پا، دو سه متری سطل آشغال را جابه جا می‌کند. این صحنه در فیلم هم هست و در صداوسیما هم نشان داده‌اند.»

به گفته او، سهند در دفاعیاتش خطاب به قاضی گفته است: «چون موتور من نو بود و ترسیدم موتورم آتش بگیرد، سطل آشغال را به سمت دیگری هل دادم. ماموران اطلاعاتی از روی پل عابر پیاده مقابل تیراژه، فیلمبرداری کرده‌اند. فیلم هایی که پخش شده، فیلم‌هایی است که ماموران اطلاعاتی گرفته‌اند نه شخص دیگری.»

پدر سهند نورمحمدزاده تاکید کرد که فرزندش نقشی در شکل گیری تجمع اعتراضی نداشته است و براساس فیلم مورد استناد دادگاه انقلاب، افراد دیگری نرده‌ها را شکسته‌اند.

او افزود که در یکی از صحنه‌های این فیلم، وقتی یکی از سرنشینان اتوبوس بی‌آرتی نرده‌ای را که در عرض خیابان قرار گرفته، کنار می‌زند تا اتوبوس رد شود «سهند از پیاده رو می‌آید و نرده‌ای را که کنار زده شده بود، دوباره وسط می‌آورد. این تنها کاری است که سهند انجام داده است.»

سهند نورمحمدزاده روز دوازدهم مهر ماه مقابل در منزل مسکونی خانوادگی‌اش بازداشت و به بازداشتگاه بند ۲-الف ، متعلق به سپاه پاسداران منتقل شد. او پس از صدور کیفرخواست و برگزاری دادگاه به زندان تهران بزرگ منتقل شد و در حال حاضر در تیپ ۶ بند ۳ غربی این زندان زندانی است.

به نوشته سایت هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سعید نورمحمدزاده ۱۶ آبان‌ ماه در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «محاربه از طریق تخریب و ایجاد حریق در وسایل عمومی به منظور اخلال در نظم و امنیت کشور و مقابله با حکومت اسلامی، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات» محاکمه شد.

قوه قضائیه اجازه انتخاب وکیل به نورمحمدزاده نداد و خود دادگاه انقلاب برای او وکیل تسخیری تعیین کرد.

حامد احمدی، وکیل تسخیری سهند نورمحمدزاده، اول آذر ماه پس از انتشار خبر صدور حکم اعدام برای موکلش در خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، به روزنامه شرق گفته بود: «پرونده این جوان ۲۵ ساله هنوز به مرحله صدور حکم نرسیده و به من و موکلم ابلاغ نشده است.»

وکیل تسخیری سهند گفته بود که حکم نهایی را باید دو نفر قاضی در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب، یکی قاضی اصلی یعنی رئیس شعبه و دیگری مستشار، امضا کنند و با آنکه قاضی اصلی حکم اعدام صادر کرده اما قاضی دوم یا همان «مستشار شعبه» حاضر به امضای حکم محاربه سهند نورمحمدزاده نشده و این حکم باید نزد قاضی سوم در دادگاه انقلاب برود.

با گذشت کمتر از دو هفته، اما روز شنبه دوازدهم آذر ماه، این وکیل تسخیری اعلام کرد که حکم «اعدام» سهند نورمحمدزاده به او ابلاغ شده است.

تاکنون برای بخش عمده‌ای از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری کیفرخواست صادره شده و بسیاری از معترضان بازداشت شده به «محاربه» یا «افساد فی‌الارض» متهم شده‌اند که می‌تواند صدور حکم اعدام را در پی داشته باشد.

بنابر اعلام مرکز رسانه قوه قضائیه جمهوری اسلامی، دست‌کم شش تن از معترضان بازداشت شده در تهران با حکم صادر از شعب دادگاه انقلاب تهران به «اعدام» محکوم شده‌اند.

XS
SM
MD
LG