دولت اسپانیا روز جمعه از دادگاه قانون اساسی این کشور خواست تا درخواست کارلوس پوجدمون برای رهبری دوباره کاتالونیا را متوقف کند.
آقای پوجدمون که متهم به برگزاری غیرقانونی رفراندوم و اعلان استقلال کاتالونیا است، در حال حاضر در بلژیک و در تبعید خود خواسته به سر میبرد.
اقدامات کارلوس پوجدمون موجب شده بود ماریانو راخوی، نخستوزیر اسپانیا، او را از مقام ریاست دولت محلی کاتولونیا برکنار کند. اما آقای پوجدمون اکنون گفته است اگر دولت مرکزی اسپانیا به نتیجه انتخابات احترام بگذارد، او کماکان رئیس دولت محلی کاتولونیا خواهد بود.
آن طور که معاون نخستوزیر اسپانیا تأکید کرده، دولت این کشور به دنبال آن است که قانوناً از حضور و فعالیت سیاسی کارلوس پوجدمون در کاتالونیا جلوگیری کند.
ثرایا سائنس دو سانتاماریا، روز جمعه و پس از اعلام درخواست رسمی دولت از دادگاه قانون اساسی گفت: «دولت باید تمامی ابزارهای موجود قانونی و قانون اساسی را به کار گیرد تا اطمینان پیدا کند یک فراری از قانون نتواند بار دیگر به عنوان رئیس دولت منطقهای، سوگند یاد کند».
اظهار نظری که با واکنش سریع کارلوس پوجدمون در توئیتر روبهرو و او گفت که مقامهای دولتی اسپانیا از رویارویی با «اراده مردم» در هراسند.
با وجود هشدار دولت مرکزی مادرید در مورد انتخاب مجدد کارلوس پوجدمون، روژه تورِن، رئیس تازه انتخاب شده پارلمان کاتالونیا، روز دوشنبه آقای پوجدمون را به عنوان تنها رهبر این منطقه نامزد کرد.
کارلوس پوجدمون بازگشت خود به بارسلونا برای حضور در رأیگیری پارلمان محلی را رد نکرده، اما برای حضور در این نشست هم اعلام آمادگی نکرده است.