لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۵

جدال توییتری تد کروز و سعید خطیب‌زاده درباره آینده توافق هسته‌ای با ایران


 تد کروز و سعید خطیب‌زاده،
تد کروز و سعید خطیب‌زاده،

تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت تگزاس، روز سه‌شنبه به توییت سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، واکنش نشان داده و گفته است که رئیس جمهوری جمهوری‌خواه آمریکا در آینده از هرگونه توافق با ایران که به تایید کنگره نرسیده باشد، خارج خواهد شد.

ابتدا تد کروز روز یکشنبه در واکنش به خبری در خصوص رویکرد جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در قبال توافق هسته‌ای ایران نوشته بود که آقای بایدن اختیار قانونی درباره دادن تضمین به ایران برای خارج نشدن ایالات متحده از توافق هسته‌ای در آینده ندارد، مگر این که چنین توافقی به تایید سنا برسد و به معاهده تبدیل شود.

این سناتور جمهوری‌خواه تصریح کرده بود، جو بایدن می‌داند چنین اتفاقی نخواهد افتاد و صد در صد هر رئیس جمهوری جمهوری‌خواه در آینده (آن توافق) را پاره خواهد کرد.

در واکنش به این توییت تد کروز، سعید خطیب زاده در توییتی روز دوشنبه گفته بود که اظهارات این سناتور جمهوری‌خواه «اعتراف» به «یاغی بودن» آمریکا است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ادامه نوشته بود این به عهده رییس‌ جمهوری آمریکا است که جامعه بین‌الملل از جمله تمام اعضای توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام را قانع کند که امضای او برای اجرای این توافق در آینده «معنا» دارد.

در واکنش به این توییت سعید خطیب‌زاده، تد کروز نوشته است، «البته سخنگوی رژیم تروریستی ایران فکر می‌کند که با اجرای قانون اساسی، آمریکا یک کشور یاغی می‌شود. اما رییس جمهوری ما آیت‌الله (ولی‌فقیه)‌ نیست. او نمی‌تواند مخالفان سیاسی را بکشد یا زندانی کند و بله، رئیس جمهوری جمهوری‌خواه در آینده هر توافقی با ایران را که معاهده نشده باشد پاره خواهد کرد.»

بر اساس توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی یعنی آمریکا٬ روسیه٬ چین٬ فرانسه به همراه آلمان در سال ۱۳۹۴، ایران پذیرفت بسیاری از فعالیت‌های اتمی خود را متوقف کند و در مقابل، تحریم‌های بین‌المللی علیه آن لغو یا تعلیق شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در اردیبهشت ۱۳۹۷ با خروج از برجام، خواستار توافق گسترده‌تری با ایران بود که بتواند علاوه بر اصلاح این توافق، فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران را نیز در بر بگیرد.

در همین راستا، دولت دونالد ترامپ برای آوردن ایران به پای میز مذاکره از سال ۲۰۱۷ با سیاست«فشار حداکثری» تحریم‌های گسترده‌ای را علیه تهران اعمال کرده است.

در مقابل، حکومت ایران نیز با عدول از توافق برجام، برنامه هسته‌ای خود را توسعه داده است.

با شروع ریاست جمهوری جو بایدن دولت جدید آمریکا تمایل خود به بازگشت به برجام به شرط اجرای تمامی مفاد آن از سوی ایران را اعلام کرد.

گفت‌وگوها برای احیای برجام که از آوریل امسال در وین پایتخت اتریش آغاز شده بود پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران و پیروزی ابراهیم رئیس متوقف شد .

پیش از این سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته بود آمریکا باید تضمین‌های لازم را برای عدم تکرار اتفاقات دوران ترامپ بدهد.

با استفاده از توییتر و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG