دیوان عالی ونزوئلا روزسه شنبه ۲۴ اردیبهشت چهار تن دیگر از اعضای پارلمان این کشور را به «خیانت» و تحریک به «قیام» علیه دولت نیکلاس مادورو متهم کرده است. پیشتر در ماه جاری میلادی ۱۰ نماینده دیگر به اتهامات مشابهی متهم شدند.
روز سه شنبه ساعاتی پیش از بیانیه دیوان عالی ونزوئلا، نیروهای امنیتی مانع ورود نمایندگان به پارلمان برای جلسه روز سه شنبه شدند. نیروهای امنیتی گفته بودند گزارش هایی در خصوص وجود مواد منفجره در ساختمان پارلمان دریافت کردهاند، بهمین دلیل از ورود نمایندگان به پارلمان جلوگیری کردند.
قرار بود نمایندگان روز سه شنبه ساعت ۱۰ صبح در خصوص اقدامات تازه دیوان عالی علیه نمایندگان نشستی را برگزار کنند.مخالفان دولت نیکلاس مادورو در پارلمان ونزوئلا اکثریت را در اختیار دارند.
دیوان عالی ونزوئلا در بیانیهای، کارلوس پاپارونی، میگوئل پیزارو، فرانکو کاسیلا و وینستون فلورس، چهار نماینده مجمع ملی ونزوئلا را به «خیانت و تحریک به شورش» متهم کرد.
رویترز میگوید، متهم شدن نمایندگان پارلمان ونزوئلا یکی دیگر از اقدامات متحدان نیکلاس مادورو در حکومت ونزوئلا برای سرکوب متحدان خوان گوییدو، رهبر مخالفان دولت،پس از اعتراضات ناموفق هفتههای اخیر است.
وینستون فلورس در خصوص اتهام مطرح شده توسط دیوان عالی ونزوئلا گفته است: خیلی ساده این اقدام ما را قویتر خواهد کرد. ما میدانیم آنها به این روند ادامه میدهند تا مجمع ملی را نابود کنند.
میگوئل پیزارو نیز در توییتر خود نوشته است که هدف این اقدام دیوان عالی، ترساندن و ساکت کردن مخالفان است.
هفته گذشته نیروهای امنیتی اِدگار زامبرانو، معاون خوان گوایدو در مجمع ملی ونزوئلا، رابازداشت کردند. گفته میشود اِدگار زامبرانو از آن هنگام در زندان نظامی کاراکاس نگهداری میشود.
دیوان عالی ونزوئلا پیشتر ۱۰ نماینده پارلمان را به خاطر «تلاش برای کودتا در ۳۰ آوریل» به «توطئه، شورش و خیانت» متهم کرد.
دیوان عالی ونزوئلا که به مادورو وفادار است، همچنین مصونیت این ۱۰ نماینده را لغو کرده است.
رهبران مخالف در ونزوئلا معتقدند اقدامات حزب حاکم سوسیالیست در راستای بی اثر کردن پارلمان این کشور است.
دولت آمریکا هفته گذشته بازداشت معاون پارلمان ونزوئلا را بهشدت محکوم کرده و خواستار آزادی فوری او شده است.
اعتراضات علیه مادورو در ماههای اخیر، پس از آنکه پارلمان ونزوئلا، انتخابات تازه ریاستجمهوری را «غیرقانونی» و ریاستجمهوری مادورو را «نامشروع» دانست، وارد مرحله تازهای شدهاست.
ایالات متحده و بیش از ۵۰ کشور دیگر خوان گوایدو، رئیس پارلمان، و از رهبران سرشناس مخالف مادورو را بهعنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخته و خواستار برگزاری انتخابات ریاستجمهوری شدهاند.
مادورو از حمایت ایران، روسیه، ترکیه، کوبا و چند کشور دیگر برخوردار است.