لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۰۶

هشدار مقامات ایران نسبت به ورود روان‌گردان «دستمال» به کشور


سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران درباره ورود یک نوع از روانگردان‌های «ان.پی اس» با عنوان «دستمال» به ایران هشدار داد و در عین حال اطمینان داد که این روان‌گردان هنوز به صورت عمده به فروش نمی‌رسد.

پرویز افشار روز شنبه ۴ آذر در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت که این نوع روان‌گردان از نظر ساختار شبیه ماری جوانا است، اما مانند ماری جوانا، علف، گرس و حشیش کاشته نمی‌شود بلکه در آزمایشگاه تولید می‌شود.

وی اعلام کرد که «اثرات توهم‌زایی و تخریب» این نوع روان‌گردان از حشیش «خیلی خیلی بیشتر است».

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در عین حال اعلام کرد که این روان‌گردان در ایران تنها در یک منطقه و «در حد مصرف شخصی یا کمی بیشتر از آن» کشف شده و فروش عمده نداشته است.

وی تاکید کرد که پلیس مبارزه با مواد مخدر هنوز درباره این ماده گزارش رسمی نداده و ممکن است تنها یک مسافر آن را وارد کشور کرده باشد.

سخنان آقای افشار درباره کشف این ماده و تاکید او بر عدم ورود عمده آن به بازار در حالی بیان شده که پیش از این رسانه‌های ایران نیز از فروش روان‌گردان مشهور به «دستمال» خبر داده بودند.

از جمله مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی، سال ۹۰ در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفته بود که مواد مخدر جدیدی در شکل دستمال مرطوب با نام «السیمن» در کشور به فروش می‌رسد.

به گفته وی، «این دستمال مخدر از راه خون جذب بدن شده و توهم کاذب ایجاد می‌کند».

علی مویدی، قایم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر، نیز در مرداد ماه اعلام کرده بود که مواد روان‌گردان جدیدی به نام «ان.پی اس» به کشور وارد شده است که «به دلیل شباهتش به دارو ، حمل آن بسیار آسان است».

در همین حال روزنامه ایران نیز با اشاره به سخنان آقای مویدی درگزارشی اعلام کرده بود که « ان پي اس ها» از جمله ماده روان‌گردان «گل» دومين ماده مخدر پر مصرف در ایران هستند.

حسین اسدبیگی، رئیس اورژانس اجتماعی ایران، نیز عنوان کرده که طبق آمار رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، «گل پس از تریاک، دومین مخدر مصرفی کشور است».

او هشدار داده بود که این ماده روان‌گردان «در میان برخی از جوانان و نوجوانان ایرانی به شدت رایج شده است».

براساس اعلام سازمان پزشکی قانونی ایران، در شش ماهه اول سال ۹۶، هزار و ۵۲۷ نفر بر اثر «سوءمصرف» مواد مخدر و «مواد محرک» جان خود را از دست داده‌اند، اما این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴.۸ درصد کاهش یافته است.

XS
SM
MD
LG