روحانی «کنفرانس وحدت اسلامی» را با انتقاد شدید از عربستان آغاز کرد

سی و دومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی صبح روز شنبه با حضور حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، و سخنرانی او در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران کارش را آغاز کرد.

آقای روحانی در این سخنرانی با انتقاد شدید از عربستان سعودی و اشاره به قتل جمال خاشقجی گفت: «اتکا به بیگانه بزرگ‌ترین خطای تاریخی است؛ ۴۵۰ میلیارد هدیه دادید تا امنیت شما تضمین شود؟»

اشاره رئیس جمهور ایران به ارزش خرید تسلیحاتی عربستان از آمریکاست که بارها مورد اشاره دونالد ترامپ قرار گرفته است، مبلغی که خود مورد مناقشه است و در چندین گزارش آمده است که این ارزش قراردادهایی است که بخشی از آن در دوران اوباما امضا شده، بخشی از آن هنوز نهایی نشده، و تنها ۱۵ میلیارد دلار آن در دوره ترامپ امضا شده است.

آقای روحانی همچنین بدون نام آوردن از حاکمان سعودی گفت:‌ «گفتند گاو شیرده‌اید، لااقل توهین‌های علنی را از آمریکا نپذیرید.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، رئیس جمهور ایران در بخشی دیگر از سخنرانی خود با اشاره به اسرائیل گفت: «از مهم‌ترین آثار جنگ جهانی دوم، تشکیل غده سرطانی در منطقه بود.... قدرتی را در منطقه مستقر کردند تا صد در صد گوش‌به‌فرمان غرب در منطقه باشد.... رژیم جعلی اسرائیل را تشکیل [دادند] و ملت تاریخی فلسطین را کشتند و آواره کردند.»

او همچنین گفت: «با انتقال سفارت [آمریکا] به بیت‌المقدس، آمریکا بیش از همیشه دشمنی با جهان اسلام را نشان داد.»

به نوشته خبرگزاری رسمی ایرنا، این اجلاس با شعار «قدس، محور وحدت امت» به مدت سه روز از سوم تا پنجم آذرماه با حضور «بیش از ۳۵۰ مهمان از صد کشور» در تهران برگزار می‌شود.

حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان، نوری المالکی، نخست وزیر پیشین عراق، شیخ نعیم قاسم، نایب رئیس دبیرکل حزب‌الله لبنان، و ابوسعید المیناوی، عضو دفتر جنبش سیاسی فلسطین، از جمله مدعوین این کنفرانس هستند.

ریاست کنفرانس بر عهده حسن روحانی است.