واکنش مقام میراث فرهنگی به تخریب دیوار آرامگاه یعقوب لیث صفار

عکس منتشر شده در خبرگزاری‌های ایران از دیوار تخریب شده

معاون سازمان میراث فرهنگی در واکنش به گزارش‌ها درباره تخریب دیوار آرامگاه یعقوب لیث صفاری گفت که این دیوار «در سال ۶۰» به این بنا اضافه شده است.

احمدرضا حسینی گفت که این دیوار «ربطی به بخش تاریخی آرامگاه یعقوب صفاری در دزفول ندارد و در دهه ۶۰ به این اثر تاریخی ملحق شده است».

وی گفت که این دیوار «به دلیل نفوذ رطوبت فرسوده شده بود».

آقای حسینی افزود که این دیوار «باید برداشته می‌شد تا آجرهای سنتی جایگزین آن شود.»

سخنان این مقام سازمان میراث فرهنگی در حالی بیان شده که مهدی شیربُتی، پیمانکار جدید مرمت و ساماندهی آرامگاه یعقوب لیث صفاری، در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفته بود که این دیوار به دلیل «یک اشتباه» تخریب شده و ناظر پروژه پس از این اتفاق تغییر کرده است.

آرامگاه یعقوب لیث صفاری در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و در روستای شاه‌آباد در ده کیلومتری دزفول درون محوطه تاریخی جندی‌شاپور قرار دارد.

گفته می‌شود این آرامگاه چندین بار بازسازی شده که بخشی از بنای فعلی آن متعلق به دوران سلجوقیان و بخشی متعلق به قاجاریان است.

بعقوب لیث بنیان‌گذار سلسله صفاریان در شرق ایران بود و او را از اولین احیاکنندگان زبان فارسی بعد از اسلام، از طریق رواج دادن شعر فارسی در دربار خود، می‌دانند.