کره جنوبی مظنونان به قتل ۱۶ ماهی‌گیر را به کره شمالی تحویل داد

کره جنوبی اعلام کرده است دو ماهی‌گیر کره شمالی را زمانی که متوجه شد آنها ۱۶ همکار خود را در کشتی ماهی‌گیری کشته‌اند، تحویل کره شمالی داد.

این دو مرد جوان شنبه هفته گذشته در آب‌های میان دو کره توسط نیروهای کره جنوبی بازداشت شده بودند.

کره جنوبی می‌گوید تحقیقات آشکار ساخت که آنها ۱۶ خدمه کشتی ماهی‌گیری، از جمله کاپیتان آن را کشته‌اند.

سئول معمولا شهروندان کره شمالی را که به خاطر رهایی از سرکوب یا فقر اقتصادی به این کشور پناه می‌آورند، می‌پذیرد و برای اولین بار است که این کشور شهروندان کره شمالی را به دولت پیونگ‌یانگ تحویل می‌دهد.

سخنگوی دولت سئول گفته است این افراد مرتکب «جرائم فجیعی» شده‌اند که نمی‌توان طبق قوانین بین‌المللی آنها را به عنوان پناهنده قبول کرد.

وی گفت این دو ماهی‌گیر از طریق مرز زمینی تحویل پیونگ‌یانگ شده‌اند.

تحقیقات نشان داده که قایق ماهی‎‌گیری در زمان ترک کره شمالی در ماه اوت، ۱۹ خدمه داشته، اما این دو ماهی‌گیر که سن آنها ۲۰ تا ۳۰ سال گزارش شده، با همدستی یکی دیگر از ماهی‌گیران همه خدمه‌های قایق را کشته‌اند.

آنها بعد از قتل همقطاران خود به بندر کیمچایک کره شمالی برگشته اما یکی از آنها بازداشت شد و در نهایت و دو ماهی‌گیر دیگر با قایق به سمت آب‌های کره جنوبی فرار کردند.