چین تعرفه بر ۷۵ میلیارد دلار کالای وارداتی از آمریکا را کاهش داد

به دنبال توافق تجاری ماه گذشته چین و آمریکا، پکن پنج‌شنبه اعلام کرد تعرفه‌ها بر ۷۵ میلیارد دلار کالای وارداتی از آمریکا شامل نفت، برخی محصولات کشاورزی و خودرو را کاهش می‎‌دهد.

این اقدام به معنی نصف شدن تعرفه‌هایی است که چین تاکنون بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است و از ۱۴ فوریه، جمعه هفته آینده، اجرایی خواهد شد.

بر اساس توافق ماه ژانویه، چین علاوه بر این اقدام، قول داده است که طی سال جاری ۵۲ میلیارد دلار کالای بیشتری از آمریکا وارد کند و در مجموع طی سال جاری و آینده خرید کالا از آمریکا را ۲۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد.

بر اساس آمارهای گمرکی چین، این کشور پارسال ۵۴۱ میلیارد دلار تجارت دوجانبه با آمریکا داشت که بیش از ۴۱۸ میلیارد دلار آن صادرات چین به آمریکا و نزدیک ۱۲۳ میلیارد دلار آن وارداتش از ایالات متحده بود.

آمریکا از دو سال قبل با اشاره به تراز منفی تجاری چشمگیر با چین جنگ تعرفه‌ها را با این کشور آغاز کرد تا آن را برای واردات بیشتر کالا از ایالات متحده مجبور کند.

دولت ترامپ نیز بر اساس توافق تجاری ماه گذشته با پکن، قول داده تعرفه‌ها بر ۱۲۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین را کاهش دهد.