اخبار متناقض از قصد دادستان کل آمریکا برای استعفا «به خاطر توئیت‌های ترامپ»

ویلیام بار، دادستان کل آمریکا (سمت راست) و دونالد ترامپ، رئیس جمهور

در حالی که بیش از دو هزار تن از کارکنان سابق وزارت دادگستری ایالات متحده خواستار استعفای ویلیام بار، دادستان کل آمریکا، شده‌اند و گزارش‌هایی در مورد تمایل او برای استعفا نیز منتشر شده، سخنگوی این وزارتخانه این امر را تکذیب می‌کند.

منتقدان ویلیام بار را متهم می‌کنند که در پرونده راجر استون، از دوستان قدیمی دونالد ترامپ و مشاور سابق او که در دادگاه محکوم شده، تسلیم فشارهای رئیس جمهور شده است.

راجر استون در ماه نوامبر به خاطر ممانعت از روند تحقیقات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا دربارهٔ دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ محکوم شد.

توصیه دادستان‌های فدرال برای مجازات راجر استون ابتدا هفت تا ۹ سال زندان بود اما پس از توئیت‌های انتقادی دونالد ترامپ، وزارت دادگستری این توصیه را کنار گذاشت و در پی آن، منتقدان، ویلیام بار را متهم کردند که «به‌ جای عدم جانبداری در شغل خود، نقش وکیل رئیس جمهور را بازی می‌کند».

چهار دادستان در پرونده راجر استون نیز در اعتراض به ملغی شدن توصیه هفت تا ۹ سال زندان برای او بلافاصله استعفا کردند.

هفته گذشته ویلیام بار ، دادستان کل آمریکا، از رئیس جمهور خواست تا از توئیت کردن در مورد پرونده‌هایی که در دادگستری جریان دارند خودداری کند و گفت که این توئیت‌ها «انجام وظیفه را برای او غیرممکن می‌کند».

پس از آن نیز، روز سه‌شنبه، ۲۹ بهمن، روزنامه واشینگتن پست از قول سه مقام دولتی آمریکا نوشت که ویلیام بار به نزدیکان ترامپ گفته است که قصد استعفا دارد.

اما خبرگزاری آلمان روز چهارشنبه خبر داد که کری کوپک، سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا، این گزارش واشنیگتن پست را «شایعه» توصیف کرده و گفته است که خبر قصد استعفای ویلیام بار به خاطر توئیت‌های ترامپ صحت ندارد.