افت دوباره شاخص کل بورس تهران

شاخص کل بورس تهران روز شنبه اول شهریور و در اولین روز کاری هفته جاری دوباره نزدیک ۳۰ هزار واحد سقوط کرد و به زیر ۱.۸ میلیون واحد رسید.

این شاخص در ابتدای سال حدود ۵۰۰ هزار واحد بود، اما در حالی که کشور با رکود تورمی مواجه است، به صورت شگفت‌انگیزی چهار برابر رشد کرد و در ۲۰ مرداد ماه از مرز دو میلیون واحد گذشت و بعد از آن به سرعت شروع به سقوط کرد.

کارشناسان قبلا نیز با توجه به اوج‌گیری بورس هشدار داده و از احتمال ترکیدن حباب بورس گفته بودند.

برخی از منتقدان نیز توجه به برنامه دولت برای ۱۰ برابر کردن فروش دارایی‌های خود که بخش عمده آن در بورس معامله می‌شود، دولت را به دستکاری احتمالی در شاخص بورس برای درآمدزایی بیشتر از فروش سهام شرکت‌های دولتی با نرخ بالا متهم کرده‌اند.

طی دو هفته گذشته، چند شرکت غول دولتی و شبه دولتی بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند: شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه، صنایع ملی مس ایران، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، کشتی‌رانی جمهوری اسلامی، مخابرات، شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، شرکت سرمایه‌گذاری غدیر و گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید.

حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران اخیرا در واکنش به سقوط متوالی و چشمگیر شاخص بورس گفت: «مردم باید بدانند که خط مستقیم در بورس تحقق نمی‌یابد.»

وی افزود: «کارشناسان بازار سرمایه نوسانات تصحیح کننده در بورس را امری عادی و طبیعی می‌دانند، اما در عین حال باید از ناهماهنگی در اظهارنظرها و اقدامات اجتناب شود.»