وزارت خارجه ایران: آمریکا گردن‌کشی نکند، به جامعه جهانی بازگردد

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران

پس از آن‌که آمریکا، شامگاه شنبه، بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران را اعلام کرد، وزارت خارجه ایران این امر را «گردن‌کشی» دانسته و از قول «جامعه جهانی» برای «پذیرش» آمریکا «شروطی» گذاشت.

به گزارش خبرگزاری فارس، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، روز یک‌شنبه در نشست خبری خود در این مورد گفت: «آنچه آمریکا مجدداً دنبال آن است یک گردن‌کشی دیگر است. برای آمریکا تصور می‌کنم که تلخ‌ترین روزها و ساعات رقم می‌خورد.»

خطیب‌زاده در ادامه گفت: «پیام تهران به واشینگتن روشن است، به جامعه جهانی برگرد، به تعهداتت برگرد و دست از یاغی‌گری و سرکشی بردار، جامعه جهانی تو را خواهد پذیرفت.»

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در مورد تعریفش از «جامعه جهانی» توضیحی نداد.

او در عین حال عنوان کرد: «اگر کسی بخواهد پای خود را از گلیم خود بیرون بگذارد واکنش ما سخت خواهد بود.»

پیش از این مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، شامگاه شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که همه تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی که در چارچوب برجام تعلیق شده بودند، با فعال کردن مکانیسم ماشه، دوباره اجرایی شده‌اند.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو دائمی و غیر دائمی شورای امنیت سازمان ملل، می‌گویند با اقدام آمریکا برای بازگرداندن همه تحریم‌ها موافق نیستند، چرا که این کشور از توافق هسته‌ای با ایران خارج شده است.

در همین راستا، بریتانیا، آلمان و فرانسه روز جمعه ۲۸ شهریور در نامه‌ای به شورای امنیت گفته‌اند که تعلیق تحریم‌ها علیه ایران در چارچوب توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام ، بعد از تاریخ ۲۰ سپتامبر ادامه خواهد یافت.

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران در حالی بیان می‌شود که ایالات متحده همواره جمهوری اسلامی را به «یاغی‌گری» متهم کرده و سیاست خارجی جمهوری اسلامی را برای منطقه و جهان «بی‌ثبات‌کننده» دانسته است.