آلمان روز پنجشنبه ضمن تایید مجازات بلاروس از طریق تحریم گفت تحریمهای پیشنهادی اتحادیه اروپا علیه بلاروس دادوستد مالی این کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان پیش از دیدار با همتایان خود در اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: «روشن است که ما به اقدامات کوچک تحریم رضایت نخواهیم داد، هدف ما هدف قرار دادن ساختار اقتصادی و معاملات مالی در بلاروس به میزان قابل توجه است.»
وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز پنجشنبه مذاکرات تحریمهای اقتصادی احتمالی علیه بلاروس را آغاز کردند.
این تصمیم واکنشی به فرود اجباری هواپیمای مسافربری رایانایر در فرودگاه مینسک و بازداشت رامان پراتاسوویچ، روزنامهنگار مخالف الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس است.
این پرواز از آتن عازم لیتوانی بود که نیروهای امنیتی بلاروس با اخطار دروغین بمبگذاری در هواپیما وادارش کردند که در فرودگاه مینسک بنشیند.
اتحادیه اروپا از این اقدام دولت بلاروس به عنوان «هواپیماربایی» نام برده و خواستار آزادی فوری آقای پراتاسوویچ شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، چندین وزیر اروپایی گفتهاند که تحریمهای اتحادیه اروپا باید بخشهایی را هدف قرار دهد که بیشتر به نفع رئیس جمهور بلاروس هستند مانند بخشهای نفت و پتاس. بلاروس یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کود پُتاس در جهان است.
وزیر امور خارجه آلمان روز پنجشنبه همچنین گفت: «مهم است در مورد این موضوع با روسیه نیز بحث شود، زیرا همه ما میدانیم که لوکاشنکو، بدون روسیه آیندهای در بلاروس ندارد.»