انتقاد آمریکا از طرح چین برای پایان جنگ در اوکراین

آنتونی بلینکن در سازمان ملل

در پی طرح ارائه شده از سوی چین برای پایان جنگ اوکراین، وزیر خارجه آمریکا گفت این پیشنهاد با فراخواندن دو طرف به خاتمه جنگ، «معادل‌سازی کاذب» ایجاد کرده است.

آنتونی بلینکن شامگاه جمعه، پنجم اسفند، در سخنرانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل، به مناسبت یک سالگی حمله نظامی روسیه به اوکراین، از کشورها خواست فریب معادل‌سازی غلطی را که طرح پیشنهادی چین ایجاد کرده، نخورند.

به گزارش روزنامه گاردین، او گفت در این جنگ یک متجاوز و یک قربانی وجود دارد؛ یک نفر آن را شروع کرد؛ ولادیمیر پوتین، که خود او نیز می‌تواند به آن پایان دهد.

آقای بلینکن همچنین در واکنش به طرح ۱۲ ماده‌ای چین که آتش‌بس بی ‌قید و شرط در جبهه‌های جنگ اوکراین را درخواست کرده، گفت روسیه از آتش‌بس برای تمدید قوا و تحکیم کنترل قلمرویی که اشغال کرده و تازه‌نفس کردن نیروهای نظامی‌اش سوء استفاده خواهد کرد.

چین روز جمعه طرح خود را با عنوان تلاش برای استقرار صلح «عادلانه و پایدار» با ۱۵ عضو دائم و غیردائم شورای امنیت در میان نهاده بود. این طرح پایان تحریم‌های روسیه را نیز درخواست کرده است.

بیشتر در این باره:

چین خواستار گفت و گوی صلح میان روسیه و اوکراین شد

در مقابل، آنتونی بلینکن گفت هر طرحی که به اقدام روسیه در اشغال اراضی اوکراین مشروعیت بدهد، منشور سازمان ملل متحد را تضعیف کرده و به متجاوزان بعدی در جای دیگری در جهان پیام می‌دهد که می‌توانند به کشورها حمله کنند بدون آن‌که مسئولیتی متوجه کارشان شود.

یک روز پیش از نشست شورای امنیت، مجمع عمومی سازمان ملل طرحی را با رای موافق ۱۴۱ کشور تصویب کرد که خواهان خروج بی‌ قید و شرط روسیه از اوکراین بود.

آمریکا تلاش می‌کند تا ۴۰ کشور دیگر عضو مجمع عمومی از مخالفت یا بی‌طرفی در این خصوص عدول کنند.

دیمیترو کوله‌با، وزیر خارجه اوکراین، در نشست جمعه‌شب شورای امنیت، ضمن رد موضع چین که گفته است «غرب با تجهیز اوکراین نفت به روی آتش می‌ریزد»، اظهار داشت سلاح برای اوکراین مانند آبی است که آتش افتاده به یک خانه را خاموش می‌کند و لذا، تجهیز اوکراین به سلاح، کاملا" مشروع است.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، با استقبال از طرح چین، مدعی شد که روسیه هرگز نگفته که درصدد نابودی اوکراین است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در این نشست تأکید کرد که جنگ کنونی بر سر اصول جهان‌شمول است.