رئیس مجمع صادرکنندگان دام افزایش قیمت گوشت را «مهندسی‌شده» خواند

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده ایران روز چهارشنبه، ۲۴ اسفند، افزایش قیمت گوشت در کشور را طرحی از قبل «برنامه‌ریزی‌شده» و «مهندسی‌شده» توصیف کرد.

منصور پوریان به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت: «بدون این که برنامه‌ای برای تولید داخل داشته باشیم در برنامه مهندسی‌شده یک روز قیمت گوشت را بالا می‌بریم و روز بعد به بهانه افزایش قیمت اقدام به واردات به میزان بالا می‌کنیم؛ این نشان می‌دهد که برای این حجم از واردات بیش از ۵ تا ۶ ماه برنامه‌ریزی شده است.»

اظهار نظر رئیس این مجمع کمتر از یک ماه پس از آن منتشر می‌شود که رسانه‌ها در ایران از رسیدن قیمت گوشت به کیلویی ۵۰۰ هزار تومان خبر دادند، خبری که به جنجالی در کشور دامن زد و حتی به تعطیلی موقت یک روزنامه هم انجامید.

منصور پوریان، رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده، با اعلام خبر واردات ۲۵۰ هزار تن گوشت (معادل ۶.۵ میلیون راس دام سبک ۴۰ کیلویی) به ایران، این اقدام را به این معنا دانسته است که «ریشه کل دام سبک کشور را بدون اینکه برنامه‌ای برای تولید داخل داشته باشیم، می‌زنیم.»

آقای پوریان، از منتقدان این اقدام دولت، روز ۲۴ اسفند به ایلنا گفت: «اکنون میزان زیادی گوشت در حال ورود به کشور است، در حالی که ما قبلا در بخش تولید طی شش ماه اول سال مازاد دام داشتیم و تولید به گونه‌ای بود که به دلیل اینکه زایش‌ها در برخی مناطق یکسان بود به صورت حجمی وارد بازار می‌شد.»

او ادامه داد:‌ «ما کمبود گوشت نداریم و مشکلات قیمتی هم ارتباطی به تولید و دامدار ندارد، مشکلات قیمتی ناشی از مسائل موجود در دل بازار و قیمت سایر کالاها است.»

وی با یادآوری این که «حتی اگر قرار است واردات داشته باشیم باید به اندازه‌ای باشد که تولید داخل متضرر نشود» با اشاره به برنامه «مهندسی‌شده» برای افزایش قیمت گوشت از چند ماه گذشته گفت: «بدون اینکه برنامه‌ای برای تولید داخل داشته باشیم در برنامه مهندسی‌شده یک روز قیمت گوشت را بالا می‌بریم و روز بعد به بهانه افزایش قیمت اقدام به واردات به میزان بالا می‌کنیم. این نشان می‌دهد که برای این حجم از واردات بیش از ۵ تا ۶ ماه برنامه‌ریزی شده است و این در حالی است که جلوی صادرات را هم می‌گیریم، به طوری که کل صادراتی که در طول سال انجام شد ۳۵۰ هزار راس بیشتر نبوده است.»

اما این مقام مسئول در حالی از واردات دام به ایران شکایت دارد که گزارش‌هایی هم از کمبود تولید در ایران منتشر شده است. کاهش تولید در ایران یکی از دلایل افزایش شدید قیمت گوشت اعلام شده است.

افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک، گفته است: «تولید ما در بهار ۱۴۰۱ بسیار خوب بوده است، در پایان بهار ۷۳ میلیون راس دام زنده داشتیم که ۵۵ میلیون راس آن گوسفند بوده، در پایان پاییز افتی را در تعداد دام داشتیم حدود ۱۱ میلیون راس تعداد دام حد فاصله بهار تا پاییز کاهش پیدا کرده است.»

بیشتر در این باره:

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌ها: ۴۲۰ هزار تومان برای قیمت گوشت «منطقی است»