نیروهای آمریکایی یک سامانه موشکی حوثی‌ها را منهدم کردند

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد که نیروهای آمریکایی روز شنبه یک سامانه موشک زمین به هوای سیار را در منطقه تحت کنترل حوثی‌های یمن منهدم کرده‌اند.

در بیانیه‌ای که سنتکام روز یکشنبه ۱۹ فروردین منتشر کرد، آمده است که نیروهای آمریکایی یک هواپیمای بدون سرنشین را بر فراز دریای سرخ سرنگون کرده‌اند و یک کشتی ائتلاف به رهبری آمریکا نیز یک موشک ضد کشتی را رهگیری و نابود کرده‌ است.

موشک ضد کشتی، گونه‌ای موشک هدایت‌شونده است که برای حمله به کشتی‌ها و قایق‌های بزرگ طراحی و ساخته شده‌ است.

به گفته ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا این حملات هیچ گونه خسارت یا تلفاتی در پی نداشته‌است.

از سوی دیگر روز یکشنبه نیروهای حوثی مورد حمایت ایران اعلام کردند که به شماری کشتیِ آمریکایی، بریتانیایی و اسرائیلی حمله کرده‌اند.

این حملات جدیدترین مورد از حملات به کشتی‌ها در حمایت از فلسطینیان در جنگ غزه است.

بر اساس آنچه حوثی‌ها ادعا کرده‌اند، در این حملات یک کشتی متعلق به بریتانیا و شماری کشتی جنگی آمریکایی در دریای سرخ هدف قرار گرفته‌اند.

همچنین حوثی‌ها به دو کشتی اسرائیلی که در دریای عرب و اقیانوس هند به سمت بنادر اسرائیل حرکت می‌کردند، حمله کرده‌اند.

یحیی سریع، سخنگوی این گروه شبه نظامی در یک سخنرانی تلویزیونی بدون ارائه جزئیات بیشتر در مورد این حملات گفت که این عملیات، طی ۷۲ ساعت گذشته انجام شده است.

بیشتر در این باره: شرکت اَمبری از حمله به یک کشتی در نزدیکی بندر حُدیده یمن خبر داد

اَمبری، شرکت امنیت دریایی بریتانیایی نیز روز شنبه اعلام کرد یک کشتی در دریای سرخ و در ۶۱ مایل دریایی جنوب بندرحدیده یمن هدف حمله قرار گرفته است، اما جزئیات بیشتری از جمله درباره اینکه چه کسی مسئولیت این حملات را برعهده داشته اعلام نکرد.

از سوی دیگر آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا، روز یکشنبه خبر داد که موشکی در نزدیکی یک کشتی در خلیج عدن در یمن فرود آمده اما به کشتی و خدمه آسیبی وارد نشده است.

به گفته آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا، این شرکت گزارشی مبنی بر وقوع یک حمله دریافت کرده و کاپیتان یک کشتی از شلیک دو موشک به نزدیکی کشتی خود خبر داده، اما این حادثه خسارتی نداشته است.

رویترز در گزارشی نوشته که مشخص نیست گزارش‌های شركت امبری و آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا در مورد یک حادثه باشد، چرا که این دو شرکت نام کشتی مورد نظر خود را در گزارش نیاورده‌اند.

همچنین مشخص نیست آیا حملاتی که توسط این دو شرکت گزارش شده همان حملات اخیر است که حوثی‌ها ادعا کرده‌اند.

شبه‌نظامیان حوثی‌ مورد حمایت ایران که کنترل پایتخت یمن و بیشتر مناطق پرجمعیت این کشور را در دست دارند، چند ماه است با ادعای آنچه حمایت از مردم فلسطین در برابر حملات اسرائیل می‌خوانند، حمله به کشتی‌های مرتبط به اسرائیل در دریای سرخ را آغاز کردند. دامنه این حملات سپس به سایر کشتی‌ها نیز گسترش یافت.

حملات حوثی‌ها، حمل و نقل جهانی از طریق کانال سوئز را مختل کرده و شرکت‌ها را مجبور کرده است مسیرهای طولانی‌تر و گران‌تری را در اطراف جنوب آفریقا انتخاب کنند.

نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا نیز در چندین نوبت حملات تلافی‌جویانه گسترده‌ای به مهمات، پهپادها و پایگاه‌های حوثی‌ها انجام داده‌اند.