یک قاضی فدرال دستور ترامپ برای ممنوعیت حضور سه رسانه در کاخ سفید را لغو کرد

یک قاضی فدرال ایالات متحده روز پنج‌شنبه دوم مهر دستور داد که دولت این کشور باید فوراً به شبکه‌های سی‌ان‌‌ان، پولیتکو و ام‌اس ناو اجازهٔ دسترسی به کاخ سفید را بدهد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور، جمعه گذشته دسترسی این رسانه‌ها به کاخ سفید را به‌عنوان مجازاتی برای انتشار آنچه او «اخبار جعلی» و «داستان و دروغ» نامیده بود، مممنوع اعلام کرد.

شبکه‌های سی‌ان‌‌ان، پولیتکو و ام‌اس ناو علیه این تصمیم به دادگاه شکایت کرده بودند. آن‌ها در شکایت مشترکی این دستور را ناقض متمم اول قانون اساسی ایالات متحده دانسته و خواسته بودند قاضی با صدور حکم اولیه‌ای منع آنها را لغو کند.

قاضی تیموتی در حکمش لغو مجوزهای مطبوعاتی را «احتمالاً ناقض حقوق قانونی» رسانه‌های منع شده دانسته است.

او در حکمش نوشت: «قاعدهٔ کلی این است که افراد باید قبل از اینکه دولت آن‌ها را از منافع محافظت شده در قانون اساسی محروم کند، اخطار بگیرند و فرصتی برای شنیده شدن داشته باشند.»

دولت آمریکا می‌گوید هدف از این ممنوعیت تنها مقابله با اخبار جعلی است و کاخ سفید «به مطبوعات آزاد حمله نکرده است».

دونالد ترامپ بارها در شبکه اجتماعی خود، تروث‌سوشیال، از شماری از رسانه‌ها به صراحت انتقاد کرده است.

بیشتر در این باره:

پنج شبکه تلویزیونی آمریکا در اقدامی اعتراضی پوشش اخبار کاخ سفید را تعلیق کردند