مدیرعامل دیزنی از کاهش تعداد فیلم‌های ابرقهرمانی «مارول» خبر داد

نمایی از فیلم «ددپول و ولورین» محصول مارول که به‌زودی اکران می‌شود

در پی ناکامی تجاری برخی از فیلم‌های سینمایی دیزنی، این شرکت آمریکایی محصولات سرگرمی تصمیم گرفته است از شمار محصولاتش بکاهد و «روی افزایش کیفیت» تمرکز کند.

یکی از مجموعه‌های شاخص شرکت دیزنی که تولید محصولاتش کاهش می‌یابد، جهان سینمایی و ابرقهرمانی «مارول» است که دیزنی در سال‌های گذشته با هدف رقابت با شبکه «نتفلیکس» هزینه زیادی به آن اختصاص داده است.

باب ایگر، مدیرعامل شرکت دیزنی، روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت به کارشناسان و سهامداران در وال استریت، مرکز مالی و سهام آمریکا، گفت: «در همکاری با استودیو تلاش زیادی انجام داده‌ام که شمار محصولات را کاهش دهیم و بیشتر روی کیفیت تمرکز کنیم.»

پلتفرم‌های پخش اینترنتی (استريمينگ) این شرکت، از جمله «دیزنی پلاس» و «هولو»، برخلاف انتظار، در سه ماه نخست سال جاری میلادی، برای نخستین بار پس از سرمایه گذاری‌های گزاف در این عرصه، به سودآوری رسیده‌اند.

اما با وجود این موفقیت نسبی، ارزش سهام «دیزنی پلاس» روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت حدود ۹ درصد کاهش یافت.

بیشتر در این باره:

کمپانی دیزنی ۷۵ تن از کارکنان استودیو پیکسار را اخراج کرد

دلیل آن، عدم موفقیت این پلتفرم‌ها در جلب تعداد پیش‌بینی شدهٔ مشترکان جدید و علاوه بر این، کاهش سودآوری کل شرکت دیزنی در مقایسه با انتظارات بود.

شماری از فیلم‌های پر‌هزینهٔ مجموعه «مارول»، از جمله «ایندیانا جونز و گردانه سرنوشت»، «آرزو» و «عمارت متروکه» که در سال ۲۰۲۳ اکران شدند، موفقیت تجاری نداشتند و به سابقه خوب این مجموعه از محل فروش بلیط سینما لطمه زدند.

باب ایگر که مدتی پس از بازنشستگی با هدف سر‌و‌سامان دادن به وضعیت مالی دیزنی دوباره به مقام مدیرعاملی این شرکت منصوب شده است، در گفت‌وگوی روز سه‌شنبه تاکید کرد که در مورد میزان فروش محصولات آتی دیزنی بسیار خوشبین است.

در ماه‌های آینده، شرکت دیزنی چندین محصول سینمایی جدید را به بازار عرضه خواهد کرد؛ از جمله «پشت و رو ۲»، «موانا ۲» و «ددپول و ولورین» از مجموعه مارول و دنباله فیلم مشهور «پادشاهی سیاره میمون‌ها» نیز چند روز دیگر روی پرده خواهد رفت.

باب ایگر خاطرنشان کرد که هیچ شرکت دیگری به اندازه دیزنی حقوق معنوی محصولات سرگرمی ندارد و درعین حال از تعادل بین محصولات قدیمی و جدید و تولید دنباله محصولات قدیمی ابراز رضایت کرد.

او در ادامه گفت‌وگو با سرمایه‌گذاران افزود: «تولید دنباله محصولات قدیمی ارزش فراوانی دارد چون به دلیل شناخته شده بودن، هزینه بازاریابی آن‌ها بسیار کم‌تر است.»

مجموع درآمد شرکت دیزنی در سه ماه نخست سال جاری میلادی با یک درصد افزایش به ۲۲.۱ میلیارد دلار رسید. سهم اصلی این افزایش درآمد مربوط به عملکرد خوب پارک‌های نمایشی و اقامتگاه‌های تفریحی است.

همزمان در این سه ماه، پلتفرم‌های اینترنتیِ پخش محصولات دیزنی، حدود ۴۷ میلیون دلار سود کردند که در مقایسه با ضرر ۵۸۷ میلیون دلاری در سال میلادی گذشته پیشرفت قابل توجهی است.

باب ایگر افزود: «ما از ابتدا گفته بودیم که حرکت ما به سوی عرضه محصولات از طریق پلتفرم‌های اینترنتی (استریمینگ) راه همواری نخواهد بود، ولی مطمئن هستم که در سال‌های آینده به یکی از موتورهای مهم سودآوری شرکت بدل خواهد شد.»

شرکت دیزنی برای پیشرفت در این زمینه ناگزیر است با نتفلیکس، بزرگترین شرکت استریمینگ در جهان، رقابت کند.