توافق رهبران اروپایی بر سر کمک‌های اضطراری برای مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا

شارل میشل بر ضرورت همبستگی کشورهای اروپایی در بحبوحه شیوع ویروس کرونا تاکید کرده است.

گزارش‌ها حاکی است که رهبران اروپایی پنجشنبه چهارم اردیبهشت بر سر نحوه اختصاص کمک و ایجاد صندوق اضطراری برای مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا موافقت کردند.

شارل میشل، رئیس شورای اروپایی از توافق رهبران اتحادیه اروپا بر سر اختصاص کمک اضطراری خبر داده و گفته این کمک‌ها در چارچوب بودجه هفت ساله این اتحادیه اختصاص خواهد یافت.

به گزارش آسوشیتدپرس، تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر در اروپا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند و کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا در جریان شیوع این ویروس به لحاظ اقتصادی به شدت آسیب دیده‌اند.

شارل میشل که پس از کنفرانس ویدئویی رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپاصحبت می کرد، اظهار داشت: شیوع این بیماری همه‌گیر همه کشورها عضو این اتحادیه را تحت فشار جدی قرار داده است و سلامت هر کشور عضو اتحادیه اروپا به سلامتی کل اتحادیه اروپا بستگی دارد. بنابراین در این وضعیت ما همه با هم هستیم.

آسوشیتدپرس می‌گوید، به دلیل این که شدت پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا در اروپا یکسان نیست، برخی از کشورها مانند ایتالیا و اسپانیا اعتماد کمی دارند که شرکای ثروتمند اروپایی کمتر آسیب دیده مانند آلمان، هلند یا اتریش حاضر به حمایت از کمک‌های اقتصادی گسترده به کشورهای صدمه دیده باشند.

با این حال رهبران اتحادیه اروپا، کمیسیون اجرایی این اتحادیه را مامور تعیین بودجه هفت سال آینده برای نجات اقتصادی کرده‌اند، هرچند بر سر جزییات این کمک اختلافاتی وجود دارد.

آسوشیتدپرس می‌گوید، به رغم این که میزان این کمک‌های اضطراری مشخص نشده، اما مقام‌های اتحادیه اروپا معتقدند به یک تا پنج تریلیون یورو برای مقابله با پیامدهای اقتصادی ویروس کرونا نیاز است.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اجرایی اروپا، گفته است، تنها یک ابزار برای انتقال بودجه نجات اقتصادی با این ابعاد وجود دارد و آن هم بودجه اتحادیه اروپا است.

آسوشیتدپرس می‌گوید، کشورهای شمال اروپا مانند هلند و آلمان تمایلی کمی دارند بخشی از بدهی برای دیگر کشورها را به عهده بگیرند. بهمین دلیل روز پنجشنبه بحث‌هایی بر سر نحوه این کمک‌ها درگرفت.

قرار است این کمک‌ها به صورت وام و اعتبار باشند.