قالیباف: اگر محاصره دریایی آمریکا تشدید شود، پاسخ نظامی می‌دهیم

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در یک پیام ویدئویی که روز سه‌شنبه ۱۰ شهریور منتشر شد، محاصره دریایی آمریکا را به معنی «جنگ نظامی» دانست و با هشدار نسبت به تداوم آن گفت: «اگر محاصره را تشدید کنند منتظر نمی‌مانیم و به صورت نظامی به آن پاسخ خواهیم داد.»

در پی حملات منسوب به ایران به چند نفتکش در میانهٔ تیرماه، ارتش آمریکا به مدت دو هفته حملاتی را به نقاط مختلف ایران انجام داد و نیروهای جمهوری اسلامی نیز چند کشور منطقه را با موشک و پهپاد هدف قرار دادند.

این درگیری‌ها عملاً تفاهم اسلام‌آباد را از میان برد و واشینگتن از ۲۳ تیر محاصره دریایی ایران را از سر گرفت.

رئیس هیئت مذاکره کننده ایران با آمریکا با تکرار مواضع دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه «اگر ما از خلیج فارس نفت صادر نکنیم، هیچ‌کس نخواهد توانست نفت صادر کند» گفت: «اجازه عبور از مسیر جنوبی تنگه هرمز را نخواهیم داد.»

این اظهارات در حالی است که رسانه‌های مختلف در روزهای گذشته از افزایش میزان عبور نفت از مسیر تحت نظارت ارتش آمریکا در تنگه هرمز خبر داده بودند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم گفته است هر شب «۳۰ کشتی» از این آبراه عبور می‌کنند.

محمدباقر قالیباف در اظهارات تازه‌اش هشدارهای دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی در روزهای اخیر درباره احتمال بروز اعتراض‌های ضد حکومتی تازه را تکرار کرد و با متهم کردن «دشمن» در راه‌اندازی آنچه «جنگ ترکیبی» خواند گفت: «هدف دشمن از جنگ ترکیبی این است که در داخل کشور، اغتشاش را به همراه ترور و حملات نظامی کوتاه آغاز کند.»

پیشتر غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوی اسلامی، هم از آمادگی برای برخورد شدیدتر در صورت شکل‌گیری اعتراض‌های تازه خبر داده بود.