اتحادیه اروپا روز یکشنبه ۲۶ مهر حملات خشونتآمیز شهرکنشینان اسرائیلی به دیپلماتهای اروپایی در کرانه باختری را بهشدت محکوم کرد و خواستار پاسخگو کردن عاملان این حملات شد.
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، نیز با ابراز نگرانی از حمله به یک خبرنگار آمریکایی در این منطقه، از اسرائیل خواست با خشونت شهرکنشینان برخورد کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا با استقبال از محکومیت این حملات از سوی شماری از مقامهای اسرائیلی گفت این اتحادیه انتظار دارد عاملان خشونتها پاسخگو باشند و اقدامات مؤثری برای جلوگیری از ادامه حملات و آزار فلسطینیها، بهویژه در فصل برداشت زیتون، و همچنین روزنامهنگاران انجام شود.
این واکنش یک روز پس از آن مطرح شد که ماکسیم پروو، وزیر خارجه بلژیک، از حمله شهرکنشینان اسرائیلی به غیرنظامیان فلسطینی، دیپلماتهای اروپایی و یک شهردار فرانسوی در کرانه باختری خبر داد.
بیشتر در این باره:
حمله شهرکنشینان یهودی به روستایی در کرانه باختری؛ عکاس واشنگتنپست زخمی شدبر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، شماری از شهرکنشینان نقابدار روز شنبه به برنار بودو، شهردار ۷۸ ساله فرانسوی که همراه دیپلماتهایی از فرانسه، بلژیک و لهستان به منطقه سفر کرده بود، حمله کردند و او را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
این حملات یک روز پس از آن رخ داد که هایدی لوین، عکاس خبری روزنامه واشینگتنپست، در جریان حمله شهرکنشینان اسرائیلی در کرانه باختری زخمی شد.
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، روز شنبه در واکنش به این حادثه گفت تصاویر منتشرشده از حمله به این خبرنگار «بسیار آزاردهنده» بوده و واشینگتن بارها از مقامهای اسرائیلی خواسته است با خشونت شهرکنشینان برخورد کنند.
او تأکید کرد که دونالد ترامپ نمیخواهد تنشها در کرانه باختری به بحرانی تازه تبدیل شود.
روبیو در پاسخ به یادآوری یک خبرنگار مبنی بر اینکه ترامپ در آغاز ریاستجمهوری خود تحریمهای اعمالشده علیه شهرکنشینان اسرائیلی را لغو کرده بود، گفت: «متوجه هستم، اما او نمیخواهد شاهد آنچه اکنون اتفاق میافتد باشد.»