مطالعات جدید: تاثیر ۳۳ درصدی واکسن فایزر در جلوگیری از ابتلا به اومیکرون

آفریقای جنوبی اولین کشوری بود که ماه گذشته خبر از شیوع سویه جدید کرونا در این کشور داد.

مطالعات جدید نشان می‌دهد که واکسن تولیدی شرکت فایزر- بیون‌تک تنها ۳۳ درصد از ابتلا به سویه جدید کرونا، اومیکرون، جلوگیری می‌کند.

این رقم در سویه‌های قبلی کرونا ۸۰ درصد بود.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه ۲۳ آذر گزارش داد مطالعات جدید که توسط تیم بهداشتی شرکت «دیسکاوری» با همکاری نهادهای بهداشتی آفریقای جنوبی انجام شده است، همچنین نشان می‌دهد بین نیمه نوامبر تا هفتم دسامبر، ۷۰ درصد کسانی که دو دُز واکسن فایزر دریافت کرده‌ بودند، با ابتلا به اومیکرون نیازی به بستری شدن نداشتند، در حالی که این رقم برای سویه‌های قبلی کرونا ۹۳ درصد بود.

با این‌حال هنوز هم تاثیر واکسن فایزر بر ابتلای شدید و مرگ ناشی از کرونا چشمگیر است.

آفریقای جنوبی اولین کشوری بود که ماه گذشته خبر از شیوع سویه جدید کرونا در این کشور داد.

از زمان شیوع اومیکرون در آفریقای جنوبی، شمار مبتلایان روزانه در این کشور به ۲۰ هزار مورد افزایش یافته است. اوایل ماه گذشته شمار مبتلایان روزانه به کرونا در این کشور کمتر از هزار نفر بود.

این مطالعات بر روی ۲۱۱ هزار مبتلا به کرونا انجام شده است که ۷۸ هزار نفر از آن‌ها مبتلا به سویه اومیکرون بودند.

اومیکرون طی یک ماه گذشته به سرعت در دیگر کشورها نیز شیوع پیدا کرد و هم اکنون بیش از ۶۰ کشور در جهان ورود سویه جدید کرونا را تایید کرده‌اند.

آفریقای جنوبی از واکسن‌های «فایزر - ‌بیون‌تک» و «جانسون اند جانسون» برای مقابله با کرونا استفاده می‌کند و تاکنون بیش از ۲۰ میلیون نفر در این کشور واکسن فایزر دریافت کرده‌اند.

با استفاده از گزارش رویترز/د.خ/ک.ر