«يوکو اونو» همسر « جان لنون» خواننده معروف بريتانيايی و از اعضای سابق گروه «بيتل ها» يک فيلم مستند تازه در مورد کارزار تبليغاتی وی و همسر فقيدش که تحت عنوان «تخت صلح» معروف شده بود روی شبکه های اجتماعی منتشر کرده است.
«دانشگاه زنده است» عنوان نمایشگاه عکسی است که روز ۱۶ ژوئیه به منظور یادبود دوازدهمین سالگرد حمله به کوی دانشگاه تهران از سوی «تشکیلات راه سبز ایرانیان مالزی» در کوالالامپور افتتاح شد. حسن سربخشیان، عکاس خبری ایرانی، در این نمایشگاه از رسالت حرفه خود سخن گفت.
ترانه «یار دبستانی من» اول بار با صدای زنده یاد فریدون فروغی به ضبط رسید و سپس خوانندگان و آهنگسازان دیگری اجراهای متفاوتی از آن ارائه دادند. منصور تهرانی، شاعر و آهنگساز این ترانه در گفتوگو با رادیو فردا از شناسنامه آن میگوید و صاحب اصلی این ترانه را دانشجویان ایرانی میداند.
شاهرخ مشکینقلم نام آشنایی در حیطه رقص و تئاتر در عرصه بینالمللی است. این بازیگر و رقصنده ایرانی برجسته ۴۴ ساله در پاریس اقامت دارد و تاکنون علاوه بر بازی در تئاترهای فرانسوی، برنامههای رقص متفاوتی را در سرتاسر دنیا اجرا کرده که با استقبال زیادی از سوی مخاطبان ایرانی و غیرایرانی مواجه شده است.
فیلم کوتاهی با عنوان «من ندا هستم» بهزودی برای نمایش در فستیوالهای سینمایی آماده خواهد شد. نویسنده، کارگردان و بازیگر این فیلم، نیکول کیان صدیقی، دختر جوان ایرانیتباری است که در لندن و لسآنجلس در رشته هنرهای دراماتیک و فیلمسازی تحصیل کرده است.
شماری از ستارگان سینمای جهان که از آن جمله میتوان از شان پن و سوزان ساراندون نام برد کمپینی را با همکاری سازمان عفو بینالملل در حمایت از جعفر پناهی آغاز کردهاند.
فلسفه خوک عنوان کتابی است که انتشارات گالیمار فرانسه از لیو شیائوبو، ناراضی سرشناس چینی و برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۱۰، منتشر کرده است. نام این کتاب که شماری چند از نوشتههای وی پیرامون اوضاع چین را در خود جا میدهد برگرفته از موضوع یکی از مقالات خواندنی مجموعه است که در آن لیو شیائوبو تحول ذهنی و سیاسی جامعه این کشور را در پی کشتار معروف میدان «تیانانمن» (سال ۱۹۸۹) ترسیم میکند. نویسنده فلسفه خوک را برای توصیف آن شیوه زندگی به کار میبرد که در چین استبدادی به مردم تحمیل میشود.
دور تازه تحرک حاميان جنبش سبز و حضور خيابانی مجدد آنها در تهران، شيراز، اصفهان، مشهد، رشت، کرمانشاه و برخی ديگر از شهرهای بزرگ ايران بار ديگر با جلوههای تازهای از آنچه دست اندرکارانش «هنر سبز» مینامند همراه شد.
شعر «به ظالمان جهان» شاعر تونسی عبدالقاسم الشعبی به سرودی برای معترضان مصری و تونسی تبدیل شده است.
فهیم مد علی ، هنرمند تونسی، پس از سقوط و فرار بن علی انیمیشن کوتاهی را تقدیم «شهدای آزادی» در تونس کرده است.
جشنواره های بين المللی فيلم «برلين» و «کارلووی واری» در جمهوری چک، صدور حکم زندان برای جعفر پناهی، فيلمساز ايرانی، توسط دادگاه انقلاب را به شدت محکوم کردند.
بیشتر