لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ مهر ۱۴۰۵ تهران ۱۷:۴۲

خبرهای کوتاه

زن محکوم به اعدام در آمریکا از دو تزریق مواد کشنده جان سالم به در برد

تصویر کریستا پایک، زن محکوم به اعدام، در سال ۲۰۰۷
تصویر کریستا پایک، زن محکوم به اعدام، در سال ۲۰۰۷

مقام‌های زندان ایالت تنسی می‌گویند کریستا پایک، که سه دهه پیش به اتهام قتل یکی از همکلاسی‌هایش به اعدام محکوم شده بود، پس از تزریق دو دوز ماده کشنده زنده ماند.

قرار بود اعدام او در شامگاه چهارشنبه هشتم مهر، نخستین اعدام یک زن در ایالت تنسی در بیش از ۲۰۰ سال گذشته باشد.

خبرگزاری‌ها نوشته‌اند هنوز مشخص نیست وضعیت جسمانی پایک پس از این اتفاق چگونه است و همچنین روشن نیست وکلای او یا مقام‌های ایالتی پس از انتقال او از زندان فوق‌امنیتی ریوربند در نشویل به یک مرکز درمانی چه اقدامات حقوقی دیگری انجام خواهند داد.

وزارت اصلاح و تربیت تنسی از نحوهٔ اجرای این حکم که توجه زیادی را به خود جلب کرده بود، دفاع کرده است.

با این حال، وکلای پایک و شماری از کارشناسان حقوق بشر با اجرای حکم مخالفت کرده بودند و به سن او هنگام ارتکاب جرم، سابقه آزار جنسی در دوران کودکی و مشکلات روانی درمان‌نشدهٔ او استناد می‌کردند.

وزارت اصلاح و تربیت تنسی در بیانیه‌ای اعلام کرد ماده شیمیایی مورد استفاده در پروتکل تزریق کشنده «به‌طور مستمر مؤثر بوده است» و این پروتکل اجازهٔ هیچ اقدام دیگری فراتر از آن‌چه شامگاه چهارشنبه انجام شد نمی‌دهد.

در این بیانیه آمده است که کریستا پایک به یک مرکز درمانی خارج از زندان منتقل شده است.

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، وکلای پایک هنگام اجرای حکم، دادخواستی را به دادگاه فدرال ارائه کردند و خواستار توقف اعدام شدند.

آن‌ها به روایت شاهدانی استناد کردند که گفته بودند مأموران اجرای حکم هر دو سرنگ حاوی ماده کشنده را تزریق کرده‌اند، اما پایک همچنان زنده بوده و نفس می‌کشیده است.

بیل لی، فرماندار تنسی، که روز دوشنبه درخواست عفو پایک را رد کرده بود، پس از اجرای ناموفق حکم اعلام کرد همه اعدام‌های باقی‌مانده در این ایالت در سال جاری متوقف می‌شود.

این دومین اجرای ناموفق حکم اعدام در تنسی در سال جاری است. مقام‌های زندان در ماه مه نیز تلاش برای اعدام مردی را که به جرم قتل محکوم شده بود، پس از آن‌که نتوانستند رگ مناسبی برای تزریق ماده کشنده پیدا کنند، متوقف کردند.

کریستا پایک به دلیل نقش خود در شکنجه و قتل کالین اسلِمر، ۱۹ ساله، در ناکسویل در سال ۱۹۹۵ به اعدام محکوم شده بود.

پایک در ژانویه ۱۹۹۵، زمانی که ۱۸ سال داشت، به همراه دوست‌پسر ۱۷ ساله‌اش و فرد دیگری، اسلِمر را که همکلاسی آن‌ها در مرکز آموزش حرفه‌ای «جاب کورپس» در ناکسویل بود، به منطقه‌ای جنگلی کشاندند و او را شکنجه کردند و کشتند.

ماهیت خشونت‌آمیز این قتل، از جمله برداشتن بخشی از جمجمه قربانی به‌عنوان یادگاری، در آن زمان بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های آمریکا داشت.

پایک و دوست‌پسرش به قتل اعتراف کردند و هر دو به جرم قتل درجه یک محکوم شدند. مادر کالین اسلِمر از اجرای حکم اعدام حمایت کرده است.

اعدام زنان در آمریکا بسیار نادر است. بر اساس آمار مرکز اطلاعات مجازات اعدام، از سال ۱۹۷۶ که دیوان عالی آمریکا اجرای مجازات اعدام را از سر گرفت، تنها ۱۸ زن از مجموع بیش از ۱۶۰۰ فرد اعدام‌شده، زن بوده‌اند.

روند کاهشی قیمت جهانی نفت ادامه یافت و نفت برنت به زیر ۹۷ دلار رسید

روند کاهشی قیمت جهانی نفت که از سه‌شنبهٔ این هفته، پس از انتشار گزارش‌ها از ادامه مذاکرات ایران و آمریکا آغاز شده بود، روز پنج‌شنبه نهم مهر نیز ادامه یافت و بهای نفت برنت به کمتر از ۹۷ دلار در هر بشکه رسید.

نفت برنت روز سه‌شنبه در مقطعی تا حدود ۱۰۷ دلار در هر بشکه افزایش یافته بود، اما با انتشار گزارش‌هایی درباره افزایش دوباره صادرات نفت از منطقه خلیج فارس مسیر نزولی در پیش گرفت و قرارداد ماه نوامبر آن در پایان همان روز با ۲.۶ درصد کاهش به ۱۰۲ دلار و ۵۹ سنت رسید.

قیمت نفت روز چهارشنبه بخشی از افت روز قبل را جبران کرد، اما روند نزولی روز پنج‌شنبه از سر گرفته شد و قرارداد فعال نفت برنت برای تحویل در ماه دسامبر با حدود ۱.۱ درصد کاهش به ۹۶ دلار و ۹۲ سنت در هر بشکه رسید.

نفت خام وست‌تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز روز پنج‌شنبه ۱.۴ درصد ارزان شد و به ۸۹ دلار و ۱۸ سنت در هر بشکه رسید.

به‌گفتهٔ کارشناسان، یکی از عوامل اصلی کاهش قیمت‌ها افزایش مجدد جریان صادرات نفت از منطقهٔ خلیج فارس است که نگرانی بازار دربارهٔ کمبود عرضه را کاهش داده است.

عربستان سعودی بارگیری نفتکش‌ها از بندر ینبع در دریای سرخ را از سر گرفته و پیش از آن نیز فعالیت خط لوله شرق به غرب این کشور افزایش یافته بود. این خط لوله امکان انتقال نفت از مناطق شرقی عربستان به دریای سرخ را بدون عبور از تنگه هرمز فراهم می‌کند.

برآورد گلدمن ساکس نشان می‌دهد صادرات نفت کشورهای منطقه خلیج فارس در هفتهٔ گذشته، با احتساب محموله‌هایی که به‌طور معمول در داده‌های ردیابی کشتی‌ها ثبت نمی‌شوند، به حدود ۲۳.۳ میلیون بشکه در روز رسیده و تقریباً به متوسط سال ۲۰۲۵ بازگشته است.

همزمان، تازه‌ترین داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ذخایر تجاری نفت خام این کشور در هفته منتهی به ۲۵ سپتامبر برخلاف انتظار بازار ۹۲۲ هزار بشکه افزایش یافته و به ۴۲۷.۳ میلیون بشکه رسیده است.

با وجود کاهش قیمت نفت در روزهای اخیر، بهای برنت همچنان حدود ۳۷ درصد بالاتر از سطح پیش از آغاز جنگ ۴۰روزه ایران و آمریکا در نهم اسفند ۱۴۰۴ است.

فلای‌دبی، در پی حادثه پرواز تل‌آویو، همه پروازهایش به اسرائیل را تعلیق کرد

شرکت هواپیمایی فلای‌دبی در پی حادثه پرواز دوبی به تل‌آویو که به فرود اضطراری در عربستان سعودی انجامید، اعلام کرد تمامی پروازهای خود به اسرائیل و از اسرائیل را موقتاً تعلیق کرده است.

فلای‌دبی گفته است این تصمیم با هماهنگی مقام‌های مربوط و برای فراهم شدن امکان ادامه تحقیقات دربارهٔ این حادثه گرفته شده و با روشن شدن اطلاعات بیشتر مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.

این شرکت تأکید کرده است که هنوز علت و انگیزهٔ درگیری در کابین خلبان مشخص نشده است.

همزمان، دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد بررسی‌های امنیتی خلبانان پروازهای ورودی به اسرائیل تشدید خواهد شد.

پرواز FZ1073 فلای‌دوبی روز چهارشنبه هشتم مهر، پس از درگیری در کابین و کاهش شدید ارتفاع، در شهر تبوک عربستان سعودی فرود اضطراری کرد.

مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند کمک‌خلبان، که شهروند عمان معرفی شده، پس از حمله به خلبان تلاش کرده بود هواپیما را سرنگون کند؛ ادعایی که انگیزهٔ آن هنوز به‌طور مستقل تأیید نشده است.

بنیامین نتانیاهو گفته است کمک‌خلبان در عربستان سعودی بازداشت و بازجویی می‌شود. فلای‌دبی نیز از همه طرف‌ها خواسته تا پایان تحقیقات از گمانه‌زنی دربارهٔ علت حادثه خودداری کنند.

سنتکام از پیوستن بحرین به نیروی ویژه ائتلافی پهپادهای تهاجمی یک‌طرفه خبر داد

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، از پیوستن بحرین به نیروی ویژهٔ چندملیتی خبر داد که مرداد امسال برای استفاده از سامانه‌های تهاجمی بدون سرنشین تشکیل شد.

برد کوپر، فرمانده سنتکام، شامگاه چهارشنبه هشتم مهر اعلام کرد: «از پیوستن بحرین به نیروی عملیاتی فالکون استرایک، پس از آن‌که این کشور بر تعهد خود برای همکاری با سنتکام در ایجاد نخستین یگان چندملیتی پهپادهای تهاجمی جهان تأکید کرد، خرسندیم.»

او بحرین را «شریکی قابل اتکا در تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای» توصیف کرد.

بحرین نخستین کشور منطقه است که پیوستن آن به این نیرو به‌طور علنی اعلام شده است.

سنتکام ۲۲ مرداد اعلام کرد در حال ایجاد نخستین نیروی ویژه چندملیتی و چندحوزه‌ای برای استفاده از سامانه‌های تهاجمی بدون سرنشین در جهان است.

این یگان که «نیروی ویژه فالکون استرایک» نام دارد، قرار است از پهپادهای تهاجمی یک‌طرفه و دیگر سامانه‌های بدون سرنشین هوایی، سطحی و زیرسطحی استفاده کند که توسط نیروهای آمریکایی و کشورهای شریک منطقه‌ای اداره خواهند شد.

فالکون استرایک حدود ۹ ماه پس از تشکیل «نیروی عملیاتی اسکورپیون استرایک» راه‌اندازی شد؛ یگانی که سنتکام آن را نخستین واحد اختصاصی ارتش آمریکا برای استفاده از پهپادهای تهاجمی یک‌طرفه در خاورمیانه معرفی کرده است.

سنتکام از زمان اعلام تشکیل فالکون استرایک گفته بود رایزنی و دعوت رسمی از کشورهای منطقه برای پیوستن به این نیرو را آغاز کرده است.

تعهد بحرین به پیوستن به فالکون استرایک در نشست کمیته مشورتی نظامی آمریکا و بحرین در منامه مطرح شد و همزمان بحرین متعهد شد مهمات و سامانه‌های پدافند هوایی بیشتری از آمریکا خریداری کند.

یک مأمور نیروی انتظامی در درگیری مسلحانه در راسک کشته شد

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس سیستان و بلوچستان از کشته‌شدن یک مأمور نیروی انتظامی در جریان «حمله مسلحانه به یک ایستگاه ایست و بازرسی» در شهرستان راسک خبر داد.

در اطلاعیه این مرکز که روز پنج‌شنبه نهم مهر منتشر شد، هویت این مأمور «گروهبان یکم علیرضا سنچولی» اعلام شده است.

این مأمور در حالی کشته شده که معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان‌ و بلوچستان می‌گوید حمله مسلحانه به ایست و بازرسی ورودی شهر راسک، «دفع» شده است.

علی خلیل‌آبادی بامداد پنجشنبه به خبرگزاری ایرنا گفت که «ساعتی پیش، عوامل تروریستی مزدور دشمن اقدام به تیراندازی از سمت رودخانه به سوی ایست و بازرسی احمدآباد شهر راسک کردند» که «در پی اقدام متقابل نیروهای امنیتی، مهاجمان مجبور به عقب‌نشینی شده و تیراندازی‌ها متوقف شد».

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان‌ و بلوچستان بدون اشاره به کشته‌شدن گروهبان سنچولی، افزوده که «در این حادثه هیچ‌گونه خسارت یا اتفاق خاصی رخ نداده و نیروهای پشتیبان در آمادگی کامل، در حال رصد منطقه و پایش شرایط امنیتی هستند.»

مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان در هفته‌های اخیر صحنه چندین درگیری مسلحانه بوده که خبرگزاری‌های رسمی ایران و نیز رسانه‌هایی که اخبار بلوچ‌ها را پوشش می‌دهند، آن‌ها را منتشر کرده‌اند.

سه نیروگاه برق در سوریه در پی انفجار در خط لوله گاز از مدار خارج شدند

انفجار در یک خط لوله گاز در نزدیکی دمشق، پایتخت سوریه، موجب آتش‌سوزی گسترده و از مدار خارج شدن سه نیروگاه برق شد.

این انفجار شامگاه چهارشنبه، ۹ مهر، در نزدیکی نیروگاه حرارتی تشرین در حدود ۳۶ کیلومتری جنوب‌ شرق دمشق روی داد.

شرکت برق سوریه اعلام کرد در پی این حادثه سه نیروگاه از مدار خارج شده‌اند و کاهش تولید برق به افزایش موقت ساعات قطع و سهمیه‌بندی برق منجر خواهد شد.

عبدالحمید سلات، مدیر اداره رسانه‌ای وزارت انرژی سوریه، نیز گفت پیامدهای انفجار تنها به بخش برق محدود نمانده و ایستگاه‌های پمپاژ و تصفیه آب آشامیدنی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

این حادثه دو روز پس از انفجار دیگری در یک خط لوله گاز در شرق سوریه روی داد که مقام‌ها آن را ناشی از خرابکاری اعلام کرده بودند.

انفجارهای اخیر در شرایطی رخ می‌دهد که اعتراض‌ها به افزایش قیمت سوخت در سوریه بالا گرفته است. مقام‌های سوری افزایش قیمت‌ها را به پیامدهای جنگ منطقه‌ای با ایران نسبت می‌دهند.

زیرساخت‌های نفت، گاز و برق سوریه در جریان سال‌های جنگ داخلی این کشور به‌شدت آسیب دیده است.

به گفته مقام‌های سوری، این کشور پیش از جنگ روزانه حدود ۳۰ میلیون متر مکعب گاز برای تولید برق در اختیار داشت، اما این میزان اکنون به حدود ۸.۵ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

محمد البشیر، وزیر انرژی سوریه، پیش‌تر گفته بود نیاز روزانه این کشور به گاز بین ۲۲ تا ۲۵ میلیون متر مکعب است.

حمله به سه کشتی در تنگه هرمز؛ سخنگوی سپاه می‌گوید آمریکا مدتی است پاسخ نمی‌دهد

مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا روز چهارشنبه هشتم مهر از گزارش اصابت پرتابه‌های ناشناس به سه کشتی در تنگه هرمز در روز گذشته خبر داد.

این نهاد ناظر بر کشتیرانی جهانی اعلام کرد که این حوادث در روز سه‌شنبه هفتم مهر گزارش شده و طی آن یک نفتکش، یک کشتی حامل گاز طبیعی (ال‌ان‌جی) و یک شناور جداگانه هدف اصابت «پرتابه‌ای ناشناس» قرار گرفتند.

جزئیات بیشتری دربارهٔ این حوادث اعلام نشده است.

مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا پیشتر هم گفته بود روز دوشنبه یک کشتی بر اثر اصابت پرتابه‌ای ناشناس در تنگه هرمز آتش گرفت. به‌گفتهٔ این مرکز آتش‌سوزی مهار شد و کشتی به مسیرش ادامه داد.

همزمان با این گزارش‌ها، حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران، روز چهارشنبه در اظهاراتی در تلویزیون رسمی ایران گفت: « مدت زیادی است کشتی‌های کوچکی که می‌‌خواهند رد شوند را مورد اصابت قرار می‌دهیم و مانع رد شدن آن‌ها می‌شویم، ولی آمریکا مدتی است که پاسخ نمی‌دهد.»

تنگه هرمز همچنان در کانون تنش‌ها و درگیری میان ایران و ایالات متحده قرار دارد. آمریکا می‌گوید ایران دیگر کنترلی بر این تنگه ندارد، در حالی که مقام‌های جمهوری اسلامی این موضوع را رد می‌کنند و می‌گویند این آبراه راهبردی را در کنترل خود دارند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز یکشنبه «ما مقادیر بسیار زیادی نفت از تنگه هرمز خارج می‌کنیم. دیشب رکورد جدیدی از خروج نفت از تنگه ثبت کردیم.»

او به مقدار دقیق نفت منتقل‌شده از این آبراه حیاتی اشاره نکرد.

هشدار رئیس سازمان بهزیستی: رشد جمعیت سالمندان بیش از چهار برابر رشد جمعیت کشور است

رئیس سازمان بهزیستی ایران می‌گوید در حال حاضر ۱۱ میلیون سالمند در ایران زندگی می‌کنند که معادل ۱۳ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

جواد حسینی روز چهارشنبه، هشتم مهر، در یک نشست خبری در آستانه روز جهانی سالمندان، هشدار داد که ایران در آستانهٔ ورود به دورهٔ سالمندی قرار دارد.

کشورهایی که بین هفت تا ۱۴ درصد جمعیت آن‌ها سالمند باشد، در مرحلهٔ ورود به سالمندی قرار دارند. اگر جمعیت سالمندان ایران به ۱۴ تا ۲۱ درصد جمعیت برسد، کشور دیگر سالمند محسوب می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی، ایران را جزو پنج کشور نخست دنیا از نظر سرعت رشد جمعیت سالمند معرفی کرد و گفت رشد جمعیت کشور ۱.۲۴ درصد و رشد جمعیت سالمندان ۴.۴۸ درصد است؛ «بنابراین سرعت رشد جمعیت سالمندان بیش از چهار برابر رشد کل جمعیت کشور است».

حسینی افزود که پیش‌بینی می‌شود در فاصله سال‌های ۱۴۲۰ تا ۱۴۲۲ پنجرهٔ جمعیتی کشور بسته شود و تعداد سالمندان از جمعیت جوان پیشی بگیرد.

بر اساس این گزارش، ۶۰ درصد سالمندان تحت پوشش مستمری نیستند، به این معنا که از هر ۱۰ سالمند در ایران، شش نفر تحت پوشش مستمری قرار ندارند، ضمن این‌که با عبور از ۷۰ سالگی، وضعیت درآمدی سالمندان کاهش پیدا می‌کند؛ «به‌طوری که میانگین دهک درآمدی افراد ۶۰ تا ۷۰ ساله، ۵.۷۶ و میانگین دهک درآمدی افراد بالای ۷۰ سال، چهار است و این افراد به سمت فقر حرکت می‌کنند».

از دیگر آمارهای ارائه‌شده توسط این مقام ارشد سازمان بهزیستی، تجربه نگرانی ذهنی درباره سالمندی از سوی ۶۵ درصد سالمندان، در کنار نگرانی‌های فیزیکی و مالی و نیز نرخ ۱۸ درصدی درگیری افراد غیرسالمند با نگهداری از سالمندان است؛ «یعنی به ازای هر یکصد سالمند، ۱۸ فرد غیرسالمند درگیر نگهداری از آنها می‌شوند».

آمار ارائه‌شده همچنین نشان می‌دهد ۹ درصد سالمندان از یک بیماری خاص رنج می‌برند و ۵۰ درصد مستمری‌بگیران سالمندِ سازمان بهزیستی هم دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند.

پیش از این نیز صالحه مرتضوی، رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت، گفته بود با توجه به ورود متولدین دهه ۶۰ به سن سالمندی در سال‌های آینده، ایران با انفجار جمعیت سالمندی مواجه خواهد شد و فرصت محدودی برای آماده‌سازی نظام سلامت، بیمه، بازنشستگی و خدمات اجتماعی وجود دارد.

مقام‌های جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر با اتخاذ سیاست‌های سلبی و تشویقی، تلاش کرده‌اند نرخ زاد و ولد در کشور را افزایش دهند.

با این حال آمارهای تازه سازمان ثبت احوال ایران از تشدید روند کاهش زاد و ولد در کشور خبر می‌دهد. بر پایه این آمار، در سال ۱۴۰۴، کمتر از ۹۰۰ هزار نوزاد متولد شدند که پایین‌ترین رقم ثبت‌شده در ۶۶ سال گذشته است.

مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت، پیش‌تر گفته بود در یک پیمایش، ۷۵ درصد جوانان شرایط اقتصادی را از عوامل مؤثر در تصمیم خود برای فرزندآوری دانسته‌اند.

این در حالی است که سیاست افزایش جمعیت بیش از یک دهه یکی از سیاست‌های مورد تأکید علی خامنه‌ای، رهبر کشته‌شدهٔ جمهوری اسلامی، بود.

خامنه‌ای در سال ۱۳۹۰ گفته بود ایران با امکانات موجود ظرفیت جمعیتی ۱۵۰ میلیون نفری را دارد و سه سال بعد مواردی چون افزایش نرخ باروری، تسهیل ازدواج و تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری بیشتر را تحت عنوان «سیاست‌های کلی جمعیت» ابلاغ کرد.

تداوم افزایش قیمت ارزهای خارجی در ایران؛ دلار از ۲۵۶ هزار تومان گذشت

روند افزایش قیمت ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران روز چهارشنبه هشتم مهر ادامه پیدا کرد و قیمت هر دلار آمریکا با ثبت رکورد جدید به بیش از ۲۵۶ هزار تومان رسید.

گزارش وب‌سایت‌های اعلام نرخ لحظه‌ای ارز و طلا نشان داد که قیمت یورو، پول واحد اتحادیه اروپا، نیز بیش از ۲۹۰ هزار تومان و قیمت هر درهم امارات متحده عربی هم بیش از ۷۰ هزار تومان در ساعت‌های میانی روز چهارشنبه گزارش شد.

قیمت سکه طلای موسوم به طرح امامی هم با رکورد تازه‌ای ۲۶۱ میلیون تومان اعلام شد.

افزایش قیمت ارزهای خارجی در حالی ادامه پیدا کرده است که صبح چهارشنبه بانک مرکزی جمهوری اسلامی با صدور بیانیه‌ای از «برنامه‌ریزی برای عرضهٔ دو میلیارد دلار اسکناس» به بازار خبر داده بود.

در این بیانیه گفته شده بود که فرایند فروش این مقدار ارز آغاز شده و در مرحله اول مبلغ یک میلیارد دلار از طریق شعب منتخب بانک‌ها و صرافی‌های بانکی در سراسر کشور عرضه می‌شود.

کاهش ارزش پول ملی ایران در هفته‌های اخیر با آغاز طرح فشار اقتصادی آمریکا موسوم به «عملیات طرد اقتصادی» و تداوم محاصره دریایی شدت گرفته است.

ارزش ریال در مقابل ارزهای خارجی از ۲۳ تیرماه، زمان آغاز محاصره دریایی آمریکا علیه ایران، تاکنون بیش از ۲۵ درصد کاهش یافته است. در آن زمان نرخ دلار در بازار آزاد ایران ۱۸۶ هزار تومان گزارش شد.

روسیه ناتو را «به پاسخ هسته‌ای» در صورت اقدام علیه کالینینگراد تهدید کرد

روسیه به ناتو هشدار داده است اگر این ائتلاف برای قطع ارتباط منطقهٔ کالینینگراد با دیگر بخش‌های روسیه اقدام کند، مسکو آمادهٔ استفاده از سلاح هسته‌ای خواهد بود.

کالینینگراد منطقه‌ای متعلق به روسیه در ساحل دریای بالتیک است که حدود ۶۵۰ کیلومتر از خاک اصلی این کشور جدا افتاده و میان لهستان و لیتوانی، دو عضو ناتو، قرار دارد.

رویترز روز چهارشنبه هشتم مهر گزارش داد این هشدار در یک سند دیپلماتیک غیررسمی برای ناتو ارسال شده و مسکو در آن گفته است هرگونه تلاش برای «منزوی کردن» کالینینگراد می‌تواند به درگیری مستقیم و حتی حمله به مراکز تصمیم‌گیری در کشورهای عضو ناتو منجر شود.

ناتو دریافت این سند را تأیید و اعلام کرده است فعالیت‌ها و رزمایش‌های این ائتلاف تهدیدی برای روسیه نیست. سخنگوی ناتو همچنین «تهدید به استفاده از زور» و «لفاظی هسته‌ای غیرمسئولانه» را محکوم کرد.

این هشدار در شرایطی مطرح شده که تنش میان روسیه و کشورهای اروپایی افزایش یافته و دو طرف یکدیگر را به تشدید تهدیدهای امنیتی متهم می‌کنند.

روز گذشته مارک روته، دبیرکل ناتو، روسیه را به ادامهٔ «کارزار خصمانه» علیه اعضای این ائتلاف متهم کرد و هم‌زمان استونی نیز مسکو را مسئول خرابکاری و آتش‌سوزی در یک شرکت دفاعی در تالین دانست. کرملین این اتهام را رد کرد.

عربستان حضور نمایندگان این کشور در نشست نتانیاهو با رئیس امارات را تکذیب کرد

عربستان سعودی گزارش‌ها دربارهٔ حضور نمایندگان این کشور در نشستی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، در ابوظبی را تکذیب کرد.

یک مقام سعودی به خبرگزاری فرانسه گفت «هیچ نشست رسمی و هیچ گفت‌وگویی» با طرف اسرائیلی انجام نشده و موضع ریاض در قبال اسرائیل تغییری نکرده است.

عرب‌نیوز نیز به نقل از یک منبع سعودی گزارش داده است که هیچ نماینده‌ای از عربستان در این نشست حضور نداشته است.

رسانه‌های اسرائیلی پیشتر مدعی شده بودند مقام‌های سعودی در نشستی گسترده‌تر پس از گفت‌وگوی نتانیاهو و محمد بن زاید حضور داشته‌اند و موضوعاتی از جمله همکاری‌های امنیتی، ایران، حوثی‌های یمن و سامانه‌های دفاعی منطقه‌ای در آن مطرح شده است.

عربستان می‌گوید تا زمانی که مسیر روشنی برای تشکیل کشور فلسطینی وجود نداشته باشد، روابط خود با اسرائیل را عادی نخواهد کرد.

نخست‌وزیر اسرائیل روز یکشنبه پنجم مهر به امارات متحده عربی سفر کرد و با رئیس‌ این کشور، شیخ محمد بن زاید، دیدار داشت.

یک منبع اسرائیلی مطلع از سفر نتانیاهو به امارات روز یکشنبه به سی‌ان‌ان گفته بود که این دیدار محرمانه عمدتاً بر موضوع ایران متمرکز بوده است.

سه منبع اسرائیلی مطلع از این سفر نیز به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که دیدار رهبران دو کشور شش ساعت طول کشیده است.

حملات جدید روسیه به اوکراین دست‌کم سه کشته برجا گذاشت

مقام‌های اوکراینی اعلام کردند که در حمله موشکی و پهپادی روسیه به کی‌یف و مناطق اطراف آن، دست‌کم سه نفر، از جمله یک کودک، کشته شدند.

تیمور تکاچنکو، فرماندار منطقه کی‌یف، روز چهارشنبه هشتم مهر در کانال تلگرامی خود نوشت: پس از یک حمله موشکی و پهپادی دیگر به منطقه کی‌یف، پیکر یک کودک از زیر آوار بیرون کشیده شد.

او افزود در سراسر این منطقه، خانه‌های شخصی، انبارها، خودروها و تأسیسات زیربنایی آسیب دیده‌اند و همچنین چندین مورد آتش‌سوزی گزارش شده است.

تکاچنکو در تلگرام هشدار داد: «حمله به منطقه کی‌یف همچنان ادامه دارد. هشدارهای حمله هوایی را نادیده نگیرید و در پناهگاه‌ها بمانید».

مقام‌های کی‌یف اعلام کردند که در حمله شبانه روسیه به پایتخت، دو نفر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد روسیه در طول شب با چند موشک بالستیک و ۱۸۸ پهپاد به اوکراین حمله کرده و منطقه کی‌یف هدف اصلی این حملات بوده است.

تشدید حملات روسیه

روسیه حملات خود به پایتخت اوکراین را شدت بخشیده و در چند روز پیاپی، از جمله در طول روز، حملات موشکی و پهپادی انجام داده است.

وزارت دفاع روسیه روز هشتم مهر تأیید کرد که نیروهای این کشور با استفاده از «تسلیحات دقیق دوربرد و پهپادهای تهاجمی» یک «حمله گسترده» انجام داده‌اند و آنچه را یک مرکز ارتباطات و زیرساخت انرژی پشتیبان تولیدات نظامی در کی‌یف و مناطق اطراف آن توصیف کرد، هدف قرار داده‌اند.

مسکو در حملات خود به اوکراین به‌طور فزاینده‌ای از پهپادهای مجهز به موتور جت استفاده کرده است؛ موضوعی که باعث شده کی‌یف و چند شهر دیگر اوکراین عملاً به‌صورت شبانه‌روزی با حملات پهپادی روبه‌رو شوند.

به گفته مقام‌های اوکراینی، حمله روسیه در ششم شهریور که دست‌کم ۹ کشته و بیش از ۸۰ زخمی بر جا گذاشت، یکی از تازه‌ترین نمونه‌های تشدید این حملات بود. نیروهای روسیه در یک حمله روزانه، ساختمان‌های مسکونی، دفاتر اداری، مراکز داده و آکادمی ملی علوم در مرکز کی‌یف را هدف قرار دادند.

بر اساس اعلام اداره نظامی شهر کی‌یف، طی هفته گذشته در حملات روسیه به این شهر ۱۲ نفر کشته و حدود ۲۰۰ نفر زخمی شده‌اند.

این حملات پس از یک هفته تلاش‌های دیپلماتیک در سازمان ملل انجام شد؛ تلاش‌هایی که با هدف پیشبرد مذاکرات برای پایان دادن به تهاجم تمام‌عیار روسیه، که اکنون وارد پنجمین سال خود شده، صورت گرفته بود.

به‌روز شده

فرود اضطراری هواپیمای فلای‌دوبی به مقصد تل‌آویو در عربستان «درپی درگیری داخل هواپیما»

پرواز یک هواپیمای خطوط هوایی «فلای دوبی» که از دوبی به تل‌آویو می‌رفت، صبح روز چهارشنبه، ۸ مهر، تغییر مسیر داد و در فرودگاه تبوک عربستان سعودی به زمین نشست.

رسانه‌های اسرائیلی ابتدا از احتمال ربوده شدن این هواپیما خبر دادند اما بعداً گزارش دادند که «بروز درگیری فیزیکی بین خلبانان» در هواپیما باعث تغییر مسیر و فرود اضطراری آن شد.

بر اساس این گزارش‌ها، این هواپیما از نوع بوئینگ ۷۳۷-مکس کد اضطراری مربوط به ربوده شدن را ارسال کرده و پس از آن ارتباطش با اسرائیل قطع شده بود.

به دنبال این اتفاق جنگنده‌های اسرائیلی به پرواز درآمدند و فعالیت فرودگاه بن‌گوریون نیز متوقف شد. برخی مسافران این هواپیما شهروندان اسرائیلی اعلام شده بودند.

خبرگزاری رویترز به نقل از سه مقام امنیتی اسرائیل گزارش داد که بنیامین نتانیاهو به دنبال این اتفاق نشست امنیتی فوق‌العاده تشکیل داد.

سخنگوی دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اما بعدا گفت این حادثه ارتباطی با هواپیماربایی نداشت.

انتشار این خبر در نخستین لحظات که با ابهام فراوان روبه‌رو بود، بازتاب بسیار گسترده‌ای در رسانه‌های جهان و شبکه‌های اجتماعی داشت.

در ساعات بعدی، رسانه‌های اسرائیل جزئیات متفاوت دیگری از این حادثه منتشر کردند اما گزارش تکمیلی از منابع رسمی دربارهٔ‌ این رویداد هنوز منتشر نشده است.

فلای‌دبی و مقام‌های کشورهای درگیر تاکنون جزئیات بیشتری دربارهٔ آنچه در داخل هواپیما رخ داده ارائه نکرده‌اند.

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع ناشناس گزارش داده‌اند مسافران برای جدا کردن دو خلبان وارد عمل شده‌اند و تصاویری از مسافری با پیراهن خون‌آلود منتشر کرده‌اند.

کانال ۱۲ همچنین گزارش داده مقام‌ها در حال بررسی این احتمال هستند که یکی از خلبانان قصد خودکشی با سقوط عمدی هواپیما را داشته و خلبان دیگر برای جلوگیری از آن مداخله کرده باشد. این گزارش‌ها هنوز به‌طور مستقل تأیید نشده‌اند.

بر اساس داده‌های وب‌سایت فلایت‌رادار، هواپیما در جریان پرواز ناگهان ارتفاع خود را از نزدیک ۳۴ هزار پا در ساعت ۰۵:۲۱ به وقت گرینویچ به کمتر از ۱۷ هزار پا در ساعت ۰۵:۲۲ کاهش داد.

فاطمه‌الزهرا المنصوری به‌عنوان اولین نخست‌وزیر زن مراکش معرفی شد

فاطمه‌الزهرا المنصوری، اولین نخست‌وزیر زن مراکش
فاطمه‌الزهرا المنصوری، اولین نخست‌وزیر زن مراکش

پادشاه مراکش روز سه‌شنبه هفتم مهر، فاطمه‌الزهرا المنصوری را به عنوان اولین نخست‌وزیر زن این کشور معرفی کرد.

خانم المنصوری پیش از این شهردار مراکش، پایتخت پیشین این کشور بود. هفتۀ پیش حزب او، موسوم به «اصالت و مدرنیته» - به عربی «اصاله و معاصره»، که حزبی با گرایش راست میانه به شمار می‌آید، در انتخابات پارلمانی به پیروزی رسید و از این‌رو، پادشاه مراکش، او را مسئول تشکیل دولت جدید کرد.

گرچه میزان مشارکت در انتخابات اخیر مراکش، پایین‌ترین حد طی دو دهۀ اخیر بود، اما حزب خانم المنصوری توانست ۹۷ کرسی از ۳۹۵ کرسی پارلمان را به‌نام خود کرده و به‌این ترتیب، با نزدیک‌ترین رقیبش، ۳۱ کرسی فاصله ایجاد کند.

بر اساس اعلام کابینۀ سلطنتی مراکش، پادشاه محمد ششم از این سیاست‌مدار ۵۰ ساله، که در مقطعی، وزیر کابینه هم بوده، خواسته که دولت جدید را تشکیل دهد.

از آن‌جا که حزب «اصالت و مدرنیته» به اکثریت مطلق دست نیافت، فاطمه الزهرا المنصوری باید برای دورۀ پنج‌ سالۀ پیش رو، دولتی ائتلافی با مشارکت سایر احزاب کشور تشکیل دهد.

خانم المنصوری نخستین‌بار ۱۷ سال پیش به‌عنوان اولین شهردار زن مراکش انتخاب شده بود.

حزب «اصالت و مدرنیته» ۱۸ سال پیش به‌دست فواد علی الهمه، مشاور فعلی پادشاه، به‌عنوان رقیبی برای جنبش اسلامگرای مراکش تأسیس شد.

بنیامین نتانیاهو از احتمال حمله به اسرائیل پیش از انتخابات این کشور خبر داد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل

نخست‌وزیر اسرائیل روز سه‌شنبه هفتم مهر گفت «نشانه‌هایی» از احتمال حمله «دشمنان» این کشور پیش از انتخابات پارلمانی در ماه اکتبر وجود دارد.

بنیامین نتانیاهو در ویدئویی که او را در یک پایگاه نیروی هوایی این کشور نشان می‌داد گفت: «ما نشانه‌هایی داریم که دشمنانمان پیش از انتخابات سعی خواهند کرد به ما حمله کنند».

او بدون ارائه جزئیاتی درباره منظورش از «دشمن»، خطاب به آن‌ها هشدار داد که «با ما درنیفتید، نه الان و نه هیچ‌وقت دیگر. بازوی بلند ما در هر کجا و هر زمان به شما خواهد رسید».

نخست‌وزیر اسرائیل و یسرائیل کاتز، وزیر دفاع این کشور، در هفته‌های اخیر بارها به ایران، گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان و حتی تشکیلات خودگردان فلسطینی (مستقر در کرانه باختری) نسبت به هرگونه حمله به اسرائیل هشدار داده و تهدید کرده‌اند که در صورت وقوع حمله، دست به تلافی خواهند زد.

به دنبال انتشار اظهارات نخست‌وزیر اسرائیل، یائیر لاپید، رهبر مخالفان دولت این کشور، اعلام کرد که با دفتر نتانیاهو تماس گرفته و خواستار دریافت «گزارش فوری امنیتی» شده است.

او در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «می‌خواهم بدانم آیا این تهدیدها واقعی هستند یا خیر، و اگر چنین است، نخست‌وزیر این بار چگونه اطمینان حاصل می‌کند که انتخابات بدون اخلال برگزار خواهد شد».

در واکنش، دفتر نتانیاهو اعلام کرد که نخست‌وزیر «به منشی نظامی خود دستور داده است تا امروز رهبر اپوزیسیون را در جریان آخرین تحولات قرار دهد».

انتخابات اسرائیل قرار است ۲۷ اکتبر (۵ آبان) برگزار شود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG