شورای سیاستگذاری وبسایت جرس روز یکشنبه هفتم آبان، عضویت صدیقه وسمقی، عضو اسبق شورای شهر، شاعر، اسلامپژوه و تحلیلگر سیاسی و اجتماعی، در این رسانه را تکذیب کرد.
به گزارش وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، خانم وسمقی هفته گذشته پس از برگزاری یک دادگاه ۱۵ دقیقهای بازداشت و روانه زندان اوین شد.
در این ارتباط، وبسایت زیتون، نزدیک به نیروهای ملی-مذهبی نوشت که برای خانم وسمقی «قرار وثیقه یک میلیارد تومانی تعیین شده بود اما به دلیل تأمین نشدن آن، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد».
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل مدافع صدیقه وسمقی، در گفتوگو با وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران اعلام کرد که موکلش به اتهامهای «عضویت در کمیته حمایت از آسیبدیدگان حوادث سال ۸۸ و عضویت در وبسایت جرس (جنبش راه سبز)» به پنج سال زندان محکوم شده است.
او افزود که خانم وسمقی نقش داشتن در اداره وبسایت جرس را رد کرده و درباره «عضویت در کمیته حمایت از آسیبدیدگان حوادث سال ۸۸» نیز اعلام کرده که این کمیته با تصویب شورای شهر اصولگرای سوم ایجاد شده و عضویت در آن جرم نبوده است.
آقای علیزاده طباطبایی گفته است که حکم موکلش قابل تجدید نظر خواهی است.
این وکیل مدافع همچنین گفت که تنها مدرک مطرح شده درباره اتهامهای موکلش «گزارش ضابطین قضایی» بوده است.
خانم وسمقی که سخنگوی اولین شورای شهر تهران و استاد مدعو دانشگاه گوتینگن آلمان بود، اخیرا به ایران بازگشت و روز ۳۰ مهر پس از مراجعه به دادگاه انقلاب بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
در این ارتباط، شورای سیاستگذاری جرس در بیانیه خود نوشت که صدیقه وسمقی در «هیچ مقطعی و هرگز عضو هیچیک از اجزای وبسایت جرس (جنبش راه سبز) از قبیل شورای سیاستگذاری و هیئت تحریریه نبوده است».
محسن کدیور، عضو شورای سیاستگذاری جرس، به رادیو فردا گفت که «آثار بسیاری از هموطنان فرهیخته از اساتید دانشگاه و نویسندگان و شاعران در جرس منتشر شده است، از جمله سرکار خانم دکتر وسمقی. راستی چند نفر در کشور در فضل و دانش و ذوق مثل خانم وسمقی داریم؟ به حال کشوری که جای فرهیختگانش به جرم انتقاد مسالمتآمیز زندان باشد باید گریست. زندانی کردن وسمقی پیام صریحش نقض قانون اساسی، فقدان آزادی پس از بیان و تشویق فرار مغزهاست».
در بیانیه شورای سیاستگذاری جرس همچنین گفته شده است که مقاله ها و اشعار خانم وسمقی «مثل بسیار از هموطنان در این وبسایت منتشر شده است و درج مطالبی از افراد دلیل عضویت در این نشریه اینترنتی نیست. لذا مستند ضابطین قضائی حداقل در مورد جرس کذب محض میباشد».
وبسایت جرس روز ۲۸ تیر سال ۱۳۸۸ و پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران و آغاز اعتراضها به نتایج آن با مضمون انعکاس اخبار اعتراضها آغاز به کار کرد و تا فروردین ۱۳۹۴ منتشر شد.
روز شنبه نیز انجمن قلم سوئد در بیانیهای با محکوم کردن بازداشت صدیقه وسمقی، خواستار آزادی بدون قید و شرط او شده بود.
در بیانیه انجمن قلم سوئد آمده است که «صدای وسمقی نبايد ساكت شود، بلكه او بايد بتواند به كار مهم خود به عنوان مدافع حقوق زنان ادامه دهد».