دولت اتریش روز جمعه ۱۸ خرداد اعلام کرد که برای مقابله با گسترش اسلام سیاسی، هفت مسجد را در این کشور تعطیل و حدود ۶۰ امام جماعت را که از سوی ترکیه تأمین مالی میشوند، از این کشور اخراج میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت اتریش که از اتئلاف محافظهکاران و راستگرایان تشکیل شده این اقدامات را «صرفاً شروعی» برای اجرای قانونی نامیده است که سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید.
این قانون کمکهای مالی خارجی به گروههای مذهبی را ممنوع میکند و از گروههای اسلامی میخواهد که با اصلاح نگرش خود درباره کشور اتریش و جامعه آن، رویکرد مثبتی را در پیش بگیرند.
اما سخنگوی رئیس جمهور ترکیه تصمیم روز جمعه دولت اتریش برای مقابله با «اسلام سیاسی» را به شدت نکوهیده و آن را اقدامی «ضد اسلام» و «نژادپرستانه» نامیده است.
ابراهیم کالین در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «تصمیم اتریش برای تعطیلی هفت مسجد و اخراج پیشنمازها با این بهانههای غیرقابل پذیرش نمایانگر موج ضداسلامی، نژادپرستی و پوپولیستی تبعیضآمیزی است که در این کشور وجود دارد.»
اما سباستین کورتس، صدراعظم اتریش، در نشستی خبری با دفاع از این تصمیم تاکید کرد که گروههای در خدمت اسلام سیاسی و گرایشهای بنیادگرایانه در این کشور جایی ندارند.
اتریش حدود ۸.۸ میلیون نفر جمعیت دارد که از این میان ۶۰۰ هزار نفر مسلمان هستند.
بیشتر این مسلمانان نیز از ترکیه آمدهاند یا پدر و مادرانشان ترکیهای هستند. در اطلاعیه دولت اتریش آمده یکی از انجمنهایی که باید تعطیل شود انجمنی است به نام «گرگهای خاکستری» که مسجدی را در وین اداره میکند و اعضای آن نیز ملیگرایان تندرو جوان ترکیهای هستند.
همچنین یک گروه مسلمان عرب که دستکم شش مسجد را اداره میکند منحل و غیرقانونی خواهد شد.
هاینس کریستیان اشتراخه، معاون صدراعظم اتریش، نیز که در این نشست خبری به همراه چهار عضو دیگر کابینه حضور داشت تاکید کرد که این تازه آغاز کار است.
به گفته مقامات دولت اتریش، حدود ۶۰ امام جماعت که وابسته به یک گروه مسلمان نزدیک به حکومت ترکیه هستند به دلیل دریافت کمکهای خارجی یا اخراج خواهند شد یا درخواستشان برای ویزا رد میشود.
این گروه مسلمان، «انجمن فرهنگی ترکی اسلامی» نام برده شده که مقر آن در شهر کلن آلمان است و شاخهای از سازمان مذهبی «دیانت» در ترکیه محسوب میشود.
هربرت کیکل، وزیر کشور اتریش، هم اضافه کرده است که در مجموع حدود ۱۵۰ نفر در معرض این خطر قرار دارند که حق اقامت خود در اتریش را از دست بدهند.
این تصمیمات در مجموع پس از انتشار تصاویر بازی کودکان در مسجدی متعلق به سازمان مذهبی دیانت اتخاذ میشود که اونیفرمهایی را بر تن داشتند و با در دست داشتن پرچم ترکیه نبرد گالیپولی را بازی میکردند.
نبرد گالیپولی در جریان جنگ جهانی اول بین امپراتوری عثمانی و نیروهای ائتلافی (بریتانیا، فرانسه، استرالیا و زلاند نو) درگرفت و در نهایت به شکست نیروهای ائتلاف انجامید.
سازمان مذهبی دیانت این بازی را محکوم کرده و ضمن ابراز تاسف از آن گفته قبل از آن که بازی تمام شود، مسئولان مسجد جلوی آن را گرفتند.