لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۵۰

خبرهای کوتاه

تداوم محدودیت‌های گازی با وجود ادعای وزیر نفت مبنی بر اتصال همه مناطق به شبکه گاز

عکس مربوط به لحظه انفجار گاز در استان چهارمحال‌وبختیاری است
عکس مربوط به لحظه انفجار گاز در استان چهارمحال‌وبختیاری است

با وجود ادعای وزیر نفت ایران مبنی بر اتصال تمامی مناطق کشور به شبکه گاز، گزارش‌هایی از تداوم محدودیت‌های گازی در برخی مناطق کشور در روز پنج‌شنبه ۲۶ بهمن منتشر شده است.

در پی وقوع دست‌کم دو انفجار در استان‌های فارس و چهارمحال‌وبختیاری در روز چهارشنبه ۲۵ بهمن که وزیر نفت آن‌ها را «خرابکارانه و تروریستی» عنوان کرد، کماکان خبرها و گزارش‌هایی مبنی بر محدودیت گازرسانی در چند استان کشور منتشر می‌شود.

این در حالی است که جواد اوجی، وزیر نفت، شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که «شبکه گاز سراسر کشور پایدار است. روستاهای نزدیک به مناطق انفجار مجدد به شبکه گاز کشور متصل شدند و در هیچ شهر و روستایی قطعی گاز وجود ندارد.»

با وجود این اظهارات، استانداری کردستان اعلام کرد که ادارات این استان روز پنج‌شنبه به‌منظور صرفه‌جویی در مصرف گاز، تعطیل است.

در اطلاعیه این استانداری هم‌چنین آمده است: «فعالیت تمام کارکنان دستگاه‌های اجرایی، مدارس و دانشگاه‌های استان به‌استثنای بانک‌ها، دستگاه‌های خدمات‌رسان، پلیس، مراکز بهداشتی و درمانی، بیمارستان‌ها و واحدهای شیفتی به‌صورت دورکاری تعریف شده است و تعطیل خواهد بود.»

مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین نیز از محدودیت جریان گاز برای «صنایع، ادارات، مجتمع‌های تجاری، ورزشی و مدارس» در روز پنج‌شنبه خبر داد و گفت که «واحدهای صنعتی و تولیدی تا اطلاع ثانوی از سوخت جایگزین استفاده کنند.»

بنا بر اعلام علی حجتی‌پور به‌منظور «صرفه‌جویی در مصرف گاز» نیز مدارس سراسر استان هم آخرین روز هفته به‌صورت غیرحضوری برگزار می‌شود.

انفجار گاز در استان‌های فارس، چهارمحال‌وبختیاری روز چهارشنبه منجر به قطع گاز یا محدودیت گازرسانی در مناطق مختلف کشور شد.

در پی این حادثه گزارش‌های از قطع گاز ادارات و صنایع در استان‌های لرستان و خراسان شمالی و آذربایجان غربی گاز منتشر شد.

مدیرعامل شرکت گاز استان گلستان هم از روند کاهش مصرف گاز در صنایع وخانگی این استان خبر داد.

وقوع این حادثه با هشدار هواشناسی در مورد «بارش رگباری باران، بارش برف، وزش شدید باد در ۲۳ استان» همراه شده است.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

بازداشت دو خبرنگار در روسیه به اتهام همکاری با بنیاد ناوالنی

یادبود آلکسی ناوالنی
یادبود آلکسی ناوالنی

دو روزنامه‌نگار در روسیه به اتهام «افراط‌گرایی» از طریق همکاری با بنیاد الکسی ناوالنی، سیاستمدار فقید و از رهبران سابق اپوزیسیون روسیه، بازداشت شدند.

دادگاهی در مسکو حکم به بازداشت دو ماهه آنها تا زمان تکمیل تحقیقات داده است.

کنستانتین گابوف و سرگئی کارلین اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کرده‌اند، اما در صورتی که دادگاه مسکو آنها را در همکاری با «نهادهای افراط‌گرا» مجرم بشناسد، هر یک با دست‌کم دو سال زندان مواجه خواهد شد.

کرملین از زمان آغاز تهاجم نظامی به اوکراین در دو سال گذشته به شدت سرکوب خبرنگاران و فعالان سیاسی و مدنی مستقل را افزایش داده و قوانینی را درباره آن چه انتشار «اطلاعات نادرست نظامی یا بی‌اعتبار کردن ارتش» عنوان می‌کند وضع کرده است، اقداماتی که عملا راه را برای هرگونه انتقاد از جنگ مسدود کرده است.

کرملین همچنین ده‌ها نهاد حقوق بشری، مدنی و رسانه‌ای جهان را در لیست «نهادهای افراطی» قرار داده و همکاری با آنها را ممنوع کرده است.

روز جمعه نیز وکیل سرگئی مینگازوف خبرنگار نشریه معتبر فوربز اعلام کرد که این خبرنگار به اتهام «انتشار اطلاعات نادرست درباره ارتش روسیه» بازداشت شده است.

گابوف و کارلین نیز متهم به تهیه اطلاعات برای یک کانال یوتیوب مرتبط با «بنیاد مبارزه با فساد الکسی ناوالنی» هستند. روسیه این بنیاد را غیرقانونی اعلام کرده و در لیست «نهادهای افراط‌گرا» قرار داده است.

الکسی ناوالنی، سرشناس‌ترین چهره سیاسی مخالف ولادیمیر پوتین، روز ۲۷ بهمن در يک زندان امنیتی در مناطق قطبی شمال روسیه در سن ۴۷ سالگی درگذشت.

او پس از بازگشت از آلمان در ژانویه ۲۰۲۱ به زندان افتاد، و در حال گذراندن محکومیت ۱۹ ساله خود به اتهام «افراط‌گرایی» بود.

دادگاه مسکو می‌گوید آقای گابوف برای چند سازمان، از جمله خبرگزاری رویترز کار کرده و آقای کارلین که تابعیت دوگانه روسی-‌اسرائیلی دارد نیز با شماری از رسانه‌ها از جمله آسوشیتدپرس همکاری داشته است.

او همچنین با رسانه آلمانی «دویچه وله» همکاری داشته، رسانه‌ای که فعالیت آن در خاک روسیه، همزمان با حمله فوریه ۲۰۲۲ روسیه به اوکراین ممنوع شد.

فروردین امسال ولادیمیر کارا مورزا، روزنامه‌نگار دوتابعیتی روسی-‌بریتانیایی و از چهره‌های سیاسی مخالفِ کرملین، در یک محاکمه غیرعلنی به اتهام «خیانت به میهن» و دیگر اتهام‌های انتسابی به ۲۵ سال زندان محکوم شد.

واژگونی اتوبوس ایرانی در ارمنستان پنج کشته و ۹ زخمی بر جا گذاشت

عکس اتوبوسی که روز یک‌شنبه ساعت ۱۷:۲۷ به وقت محلی در نزدیکی روستای خوتانان واژگون شده. منبع: صفحه فیس‌بوک سازمان امداد و نجات وزارت کشور ارمنستان
عکس اتوبوسی که روز یک‌شنبه ساعت ۱۷:۲۷ به وقت محلی در نزدیکی روستای خوتانان واژگون شده. منبع: صفحه فیس‌بوک سازمان امداد و نجات وزارت کشور ارمنستان

خروج یک اتوبوس ایرانی از جاده در جنوب ارمنستان، روز یک‌شنبه منجر به جان باختن پنج ایرانی و زخمی شدن ۹ تن دیگر شد.

سازمان امداد و نجات وزارت کشور ارمنستان اعلام کرد که این اتوبوس، روز یک‌شنبه، ۹ اردیبهشت، در محور گوریس-قاپان در حوالی روستای ورین خوتانان استان سیونیک ارمنستان، از جاده خارج شد و به داخل دره غلتید.

بنا بر گزارش‌ها، این اتوبوس حامل مسافران ایرانی بود که از ایروان به ایران بازمی‌گشتند و رافائل گریگوریان، بخشدار خوتانان، اعلام کرد که برخی از گزارش‌ها از وجود نقص فنی ترمز اتوبوس حکایت دارد.

او افزود که مجروحان حادثه به مرکز درمانی کاپان منتقل شدند و امدادگران کماکان در صحنه تصادف حضور دارند.

چند روز پیش از این، واژگون شدن یک دستگاه اتوبوس در گردنهٔ حیران در جادهٔ نمین به آستارا در شمال غرب ایران منجر به کشته شدن پنج نفر و مصدوم شدن ۱۸ نفر شده بود.

ایران یکی از بالاترین آمارهای مرگ‌ و میر جاده‌ای در جهان را دارد.

سعید منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس، چهارم فروردین‌ماه امسال اعلام کرد: «مرگ‌ و میر سالانه ناشی از حوادث رانندگی ایران برابر با کل تلفات رانندگی ۲۷ کشور اروپایی است.»

بر اساس اعلام پلیس راه کشور از آمار پزشکی قانونی، در ۱۱ ماهه ۱۴۰۲ بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر در ایران در تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته حسن مومنی، رئیس پلیس راه کشور، در بیش از ۸۰ درصد تصادفات جاده‌ای چهار عامل اصلی شامل سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خواب‌آلودگی نقش دارند.

اعتراض دوباره هزاران اسرائیلی به نتانیاهو در پی «ناکامی» در تحقق اهداف جنگ

خانواده‌های گروگان‌ها در تل‌آویو
خانواده‌های گروگان‌ها در تل‌آویو

هزاران اسرائیلی شامگاه شنبه، هشتم اردیبهشت، در اقدامات اعتراضی دیگری علیه دولت بنیامین نتانیاهو با متهم کردن دولت به ناکامی در تحقق اهداف جنگ، خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی شدند.

همزمان، به دنبال اقدام گروه افراطی حماس در انتشار فیلم دیگری از دو مرد گروگان اسرائیلی، خانواده‌های ۱۳۳ گروگان اسرائیلی و حامیان آن‌ها در چند شهر گرد آمدند و خواهان تلاش جدی‌تر دولت برای بازگرداندن گروگان‌ها شدند.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته شده است. این گروه در حمله ۱۵ مهر سال گذشته به خاک اسرائیل ۲۵۳ اسرائیلی را ربود و پس از یک معامله تبادل در چهار ماه و نیم پیش، هنوز ۱۳۳ گروگان دیگر را در دست دارد.

اسرائیل ارزیابی می‌کند دست‌کم حدود یک چهارم از گروگان‌ها کشته شده باشند اما در نبود مدارک متقن، همه آن‌ها را گروگان زنده تلقی می‌کند.

دو گروه تظاهرکننده در تل‌آویو، حامیان سقوط دولت و خانواده‎‌های گروگان‌ها، در اقدامات اعتراضی شنبه شب در تل‌آویو به یکدیگر پیوسته و علیه دولت و در راستای آزادی هر چه زودتر گروگان‌ها پیش از آغاز عملیات احتمالی زمینی ارتش اسرائیل در رفح شعار دادند.

به گزارش هاآرتص، پلیس تل‌آویو هفت معترض را به دلیل بستن بزرگراه «آیالون» بازداشت موقت کرد. این بزرگراه جاده شماره یک اسرائیل است که اورشلیم را به شهرهای مرکزی اسرائیل مانند تل‌آویو و هرتصلیا وصل می‌کند.

گروه تظاهرکنندگانی که کناره‌گیری دولت را نیاز مهم اسرائیل در مقطع کنونی می‌دانند، از وزیران حزب «جبهه میهنی» به رهبری بنی گانتس و گادی آیزنکوت خواستند ائتلاف دولت را ترک کنند و از «دادن مشروعیت به دولت راستگرا» دست بکشند.

گروه حماس شنبه شب فیلمی از کیت سگل ۶۲ ساله و عمری میران ۴۷ ساله را پخش کرد که آن‌دو ضمن تأکید بر عشق خود به خانواده‌، خواهان کوشش بیشتر دولت کشورشان برای آزادی گروگان‌ها شدند.

همسر و دو دختر کیث سیگل در یک ویدئو در واکنش به فیلم پخش شده از پدر خانواده، از وزیران اسرائیلی پرسیدند اگر پدر آن‌ها هم گروگان حماس بود، برای آزادی او چه اقداماتی انجام می‌دادند؟

فیلم پخش شده از عمری میران نخستین نشانه از زنده بودن او پس از ربوده شدن در حمله حماس به خاک اسرائیل بود.

پدر سالخورده عمری میران نیز شنبه شب در تجمع خانواده‌ گروگان‌ها در تل‌آویو با چشم گریان گفت او و سایر خانواده‌ها تنها خواهان بازگشت فرزند خود هستند.

حماس چهارشنبه گذشته نیز فیلمی از هرش گلدنبرگ پولین، یک مرد ۲۳ ساله گروگان را که یک دستش در اسارت در غزه بریده شده، پخش کرد. آن فیلم نیز موجب اعتراضات گسترده افکار عمومی علیه دولت بنیامین نتانیاهو شد.

به نوشته یدیعوت آخرونوت، اسرائیل ارزیابی می‌کند که افزایش شمار فیلم‌هایی که حماس پس از هفت ماه بحران گروگان‌گیری، به ناگهان از شمار بیشتری از گروگان‌هایش منتشر می‌کند، نشانه تقلای این گروه برای جلوگیری از آغاز عملیات زمینی ارتش اسرائیل در رفح است.

ماجد انصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، شنبه به شبکه کان اسرائیل گفت نبود معامله برای آزادی گروگان‌ها، جان آن‌ها را در صورت آغاز عملیات زمینی در رفح با خطر جدی روبه‌رو خواهد کرد.

بتسال‌ئل اسموتریچ و ایتامار بن‌گویر، دو وزیر عضو ائتلاف دولت بنیامین نتانیاهو که رهبران دو حزب راست‌گرا هستند، گفته‌اند با معامله‌ای با حماس که اسرائیل ناچار به آزادی صدها «تروریست خطرناک» از زندان‌های خود شود، مخالف هستند.

از سوی دیگر، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، شنبه شب در پیامی به بنیامین نتانیاهو گفت اگر این دو وزیر افراطی را از دولت خود بیرون کند، او و ۲۳ عضو دیگر حزبی که او رهبری آن را در جناح اپوزیسیون در دست دارد، در حمایت از این معامله در کنست رأی خواهند داد.

تلاش اقلیم کردستان عراق برای راه‌اندازی میدان گازی «خور مور» بعد از حمله پهپادی

مقامات اقلیم کردستان می‌گویند بعد از حمله پهپادی مرگبار روز هفتم اردیبهشت به تاسیسات میدان گازی «خور مور» در تلاش برای از سرگیری تولید گاز در این میدان بزرگ هستند.

وزیر برق و منابع طبیعی اقلیم کردستان روز شنبه، هشتم اردیبهشت، اعلام کرد با همکاری شرکا، در حال تلاش برای از سرگیری تولید گاز از میدان «خور مور» هستیم.

شرکت «دانا گاز» امارات اپراتور این میدان است.

در حمله روز جمعه ۷ اردیبهشت به تاسیسات این میدان که روزانه ۱۳ میلیون متر مکعب تولید گاز دارد، دست‌کم چهار کارگر یمنی کشته شدند و دو نفر دیگر زخمی شد.

دولت محلی اقلیم کردستان می‌گوید توقف تولید گاز باعث شد فعالیت نیروگاه‌های برقی نیز مختل شود و ۲۵۰۰ مگاوات از ظرفیت تولید برق این منطقه افت کرد.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته، اما طی سال‌های گذشته هم سپاه پاسداران به صورت مستقیم و هم نیروهای نیابتی ایران در عراق بارها به این تاسیسات حمله کرده‌اند.

عبداللطیف رشید رئیس‌جمهور و مسرور برزانی نخست‌وزیر اقلیم کردستان حمله روز جمعه را به شدت محکوم کرده و از دولت مرکزی بغداد خواسته‌اند فورا تحقیقات پیرامون این حمله را آغاز و عاملان آن را مجازات کند.

حمله به تاسیسات گازی «خور مور» چند روز بعد از سفر رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه به این منطقه انجام شد.

پیشتر ترکیه خواستار انتقال بخشی از گاز تولیدی اقلیم کردستان عراق به این کشور برای مصرف داخلی و صادرات به بازارهای اروپایی شده است.

آقای بارزانی می‌گوید حمله به زیرساخت‌های انرژی که برق میلیون‌ها نفر در استان‌های اقلیم کردستان را تامین می‌کند، غیر قابل دفاع است: «این حملات اقداماتی خرابکارانه برای ممانعت از تلاش‌های اربیل و بغداد برای توسعه بخش انرژی است. این حملات به طور مدام انجام می‌شود و به طرف جنایت جنگی سوق پیدا می‌کند.»

وزارت خارجه آمریکا نیز با انتشار بیانیه‌ای گفته است چنین حملاتی «توهین به حاکمیت عراق» است.

کنسرسیومی با حضور دو شرکت اماراتی «دانا گاز» و «کرسنت» به همراه سه شرکت محلی دیگر حق بهره‌برداری از دو میدان بزرگ «خور مور» و «چمچمال» واقع در استان سلیمانیه اقلیم کردستان را در دست دارد.

وزارت خارجه امارات حملات به این پروژه‌ها را «نقض قوانین بین‌المللی» عنوان کرده است.

تصویب مجازات تا ۱۵ سال زندان برای همجنس‌گرایان در مجلس عراق؛ آمریکا محکوم کرد

مجلس عراق (عکس از آرشیو)
مجلس عراق (عکس از آرشیو)

پارلمان عراق روز شنبه قانونی را تصویب کرد که براساس آن همجنس‌گرایی مجازاتی تا ۱۵ سال زندان درپی خواهد داشت.

مدافعان این مصوبه می‌گویند چنین طرحی در راستای «حفظ ارزش‌های دینی» در کشور عراق است. اما مدافعان حقوق جامعه دگرباشان جنسی از این مصوبه به عنوان تازه‌ترین حمله به اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در عراق یاد کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در این مصوبه آمده است که به باور طراحان این مصوبه، هدف این قانون «حفاظت از جامعه عراق در برابر فساد اخلاقی و فراخوان‌های همجنس‌گرایی است که جهان را فرا گرفته است.»

نمایندگان محافظه‌کار شیعه که در پارلمان عراق اکثریت را در اختیار دارند از این مصوبه حمایت کردند. متقدی صدر، روحانی شیعه، از جمله مخالفان سرسخت رعایت حقوق اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در عراق است.

پس از اعلام این خبر، وزارت خارجه آمریکا روز یک‌شنبه اعلام کرد قانونی که روز شنبه توسط پارلمان عراق به تصویب رسید و روابط همجنس‌گرایانه را جرم تلقی می‌کند، تهدیدی علیه حقوق بشر و آزادی‌هاست و توانایی عراق برای تنوع‌بخشی یه اقتصاد و جذب سرمایه‌گذاری خارجی را تضعیف می‌کند.

در بیانیه وزارت خارجه آمده است: «این اصلاحیه، آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه عراق را تهدید می‌کند. این اصلاحیه می‌تواند برای ممانعت از آزادی بیان و اظهارنظر و همچنین محدود کردن عملکرد سازمان‌های غیردولتی در سراسر عراق مورد سوء استفاده قرار گیرد.»

قانون موسوم به «مبارزه با فحشا و همجنس‌گرایی»، روابط اقلیت‌های جنسی را ممنوع کرده و برای چنین روابطی حداقل ۱۰ سال و حداکثر ۱۵ سال حبس در نظر گرفته است.

طبق این مصوبه، افرادی که همجنس‌گرایی یا کارگری جنسی را «ترویج می‌کنند» نیز به حداقل هفت سال حبس محکوم خواهند شد.

طبق این طرح، برای افرادی که «جنسیت بیولوژیکی» خود را تغییر دهند یا عمداً لباس زنانه بپوشند بین یک تا سه سال زندان در نظر گرفته شده است.

در این طرح ابتدا برای همجنس‌گرایی حکم اعدام در نظر گرفته شده بود. اما به دنبال واکنش شدید اتحادیه اروپا و آمریکا این طرح «اصلاح» شد.

تا پیش از روز شنبه در قوانین عراق همجنس‌گرایی جرم تلقی نمی‌شد، اما از برخی قوانین در حوزه جزایی برای آزار و اذیت و تبعیض دگرباشان در جامعه استفاده می‌شد.

راشا یونس، معاون مدیر برنامه حقوق جامعه دگرباشان در دیده‌بان حقوق بشر، گفت: «تصویب قانون ضد جامعه دگرباشان توسط پارلمان عراق، سابقه هولناک نقض حقوق دگرباشان جنسی را در عراق ثبت می‌کند و ضربه‌ای جدی به حقوق اساسی بشر است.»

مقتدی صدر پیشتر بدون ارائه شواهدی مدعی شده بود که «یکی از دلایل شیوع کرونا قانونی شدن ازدواج همجنس‌گرایان در غرب است.»

پیش از این مدافعان حقوق اقلیت‌های جنسی در بیانیه‌هایی از پارلمان عراق خواسته بودند، تصویب قانونی را که زندگی شهروندان دگرباش را جرم تلقی می‌کند، متوقف کند.

ادعای حوثی‌ها درباره سرنگونی پهپاد آمریکایی؛ مرگ ۵ غیرنظامی در درگیری‌های یمن

حوثی‌های یمن اعلام کردند یک فروند از پهپادهای پیشرفته از نوع اِم-کیو-۹ نیروی هوایی آمریکا را سرنگون کرده‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی، تصاویری نیز از قطعات این پهپاد را نیز در رسانه‌های خود منتشر کرده‌اند و گفته‌اند که آن را با یک موشک زمین به هوا سرنگون کرده‌اند.

برایان جی مک گِری،‌ سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده، روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه با تایید سرنگونیِ این پهپاد در یمن،‌ بدون ارائه جزئیات گفت که تحقیقات در این زمینه درحال انجام است.

به گفته حوثی‌ها این پهپاد روز پنجشنبه در استان صعده در شمال یمن سرنگون شده‌ است.

از زمانی که این گروه شمال یمن و پایتخت آن،‌ صنعا را در سال ۲۰۱۴ تصرف کردند،‌ دستکم ۵ پهپاد آمریکا،‌ توسط شورشیان حوثی سرنگون شده است.

همزمان حوثی و منابع دولتی از یک حمله پهپادی در روز شنبه در یمن خبر دادند که منجر به کشته شدن ۵ غیر نظامی شده است.

این حمله در استان تعز، در منطقه‌ تحت کنترل دولت و نزدیک به خطوط مقدم رخ داده و حوثی ها و منابع دولتی هر کدام یکدیگر را به این حمله پهپادی متهم می‌کنند.

وزارت بهداشت تحت کنترل شورشیان حوثی اعلام کرد که سه زن و دو کودک زمانی که برای برداشتن آب از چاه رفته بودند، طی این حمله پهپادی، که عامل آن را نیروهای وفادار به دولت می‌دانند، کشته شده‌اند.

اما یک منبع امنیتی دولت قانونی یمن که نخواست نامش منتشر شود با تایید کشته شدن پنج غیرنظامی، شورشیان حوثی را مسئول این حمله دانسته است.

یک مقام نظامی دولتی نیز گفته است که «نیروهای دولتی پهپاد ندارند و هرگز چنین عملیاتی انجام نداده‌اند».

حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۴ کنترل صنعا، پایتخت یمن را به دست گرفتند که منجر به مداخله نظامی به رهبری عربستان سعودی در سال بعد از آن شد.

وزیر خارجه آمریکا برای گفت‌وگو درباره آتش‌بس در غزه به عربستان سعودی می‌رود

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن این هفته به عربستان سعودی سفر می‌کند تا برای دستیابی به آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی با شرکای منطقه‌ای خود گفت‌وگو کند.

بر اساس این بیانیه که روز شنبه ۸ اردیبهشت منتشر شد، آقای بلینکن در روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت ماه در ریاض درباره افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه و اهمیت جلوگیری از گسترش درگیری‌ها مذاکره خواهد کرد.

پیشتر خبرگزاری‌ بلومبرگ اعلام کرده بود که عربستان سعودی به زودی میزبان مذاکرات غزه با مقامات ارشد آمریکایی، بریتانیایی و عرب خواهد بود و آنتونی بلینکن نیز یکی از افراد حاضر در این نشست است.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده‌ است که آقای بلینکن طی سفر دو روزه خود به ریاض در نشست وزیران شورای همکاری خلیج فارس و نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد با عنوان «همکاری جهانی، رشد و انرژی برای توسعه» نیز حاضر خواهد شد.

از زمان حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر که باعث کشته شدن ۱۲۰۰ تن شد و عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه را به دنبال داشت، آنتونی بلینکن بارها به خاورمیانه سفر کرده است.

گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اروپا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد.

چهره مشهور شبکه‌های اجتماعی عراق بر اثر شلیک فردی ناشناس کشته شد

ام فهد، اینفلوئنسر عراقی
ام فهد، اینفلوئنسر عراقی

«ام فهد»، بلاگر و اینفلوئنسر عراقی که به «شیخه» نیز شهرت دارد، با شلیک فردی ناشناس در نزدیکی منزل‌اش در بغداد، پایتخت عراق به قتل رسید.

یک مقام امنیتی عراقی که نخواسته نامش فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفته‌ است که بامداد شنبه هشتم اردیبهشت ماه، فردی ناشناس که وانمود می‌کرد قصد تحویل غذا دارد با شلیک گلوله در محله زیونه، «ام فهد» را که داخل اتومبیلش بوده کشته است.

یک مقام امنیتی نیز به سکای نیوز عربی گفته‌ که هنگام حادثه، دستیار «ام فهد» نیز همراه او در خودرو بوده و در این حادثه زخمی شده‌ است.

پس از این حادثه، وزارت کشور عراق در بیانه‌ای کوتاه اعلام کرد که با تشکیل تیمی از کارآگاهان، تحقیقات برای کشف جزئیات ماجرا و شناسایی عامل قتل را آغاز کرده است.

«ام فهد» یک اینفلوئنسر جنجالی در شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام و تیک تاک بود که به خاطر ویدیوهای سرگرم‌کننده خود در تیک‌تاک که در آن‌ها با لباس‌های تنگ می‌رقصید و به موسیقی عراقی گوش می‌داد، چهره‌ای شناخته شده بود.

پخش‌های زنده او در تیک‌تاک در بیشتر مواقع جنجالی بود، به ویژه این‌که اختلاف‌ها و دعواهای او با دیگر بلاگرها و اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی خبرساز می‌شد.

او در اوایل سال ۲۰۲۳ میلادی، توسط دادگاهی در عراق به دلیل به اشتراک گذاشتن «ویدیوهایی حاوی سخنانی که عفت و اخلاق عمومی را خدشه‌دار می‌کند» به شش ماه زندان محکوم شد.

دولت عراق سال گذشته کارزار پاکسازی محتوای شبکه‌های اجتماعی را که به گفته آن‌ها ناقض «اخلاق و سنت‌های» عراق بود آغاز کرد.

به گفته مقامات عراقی از آن زمان تاکنون چندین چهره تأثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی دستگیر شده‌‌اند.

با وجود آنکه عراق پس از سال‌ها جنگ و درگیری‌های فرقه‌ای، از زمان سرنگونی حکومت صدا حسین به ظاهری عادی بازگشته اما آزادی‌های مدنی به ویژه برای زنان، اقلیت‌های جنسی و سایر گروه‌ها همچنان در این جامعه محافظه‌کار محدود است.

در سال ۲۰۱۸، نیز تارا فارس، مدل و اینفلوئنسر، توسط افراد مسلح در بغداد به ضرب گلوله کشته شد.

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

آتش‌نشانان اوکراینی در تلاش برای خاموش کردن حریق ناشی از حملات موشکی روسیه
آتش‌نشانان اوکراینی در تلاش برای خاموش کردن حریق ناشی از حملات موشکی روسیه

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است.

شرکت DTEK، بزرگ‌ترین شرکت خصوصی انرژی اوکراین، روز شنبه، هشتم اردیبهشت‌ماه، در بیانیه‌ای اعلام کرد که چهار نیروگاه حرارتی تولید برق این شرکت هدف حملات روسیه قرار گرفته‌اند.

این شرکت در بیانیه خود اعلام کرد: «تجهیزات آسیب جدی دیده و در همین لحظه کارگران در تلاش هستند تا عواقب حمله را از بین ببرند.»

همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همچنین حمله موشکی شب گذشته روسیه به شهر خارکیف اوکراین باعث آسیب‌هایی به یک بیمارستان روانپزشکی و مجروح شدن یک تن شد.

فرمانده نیروی هوایی اوکراین نیز روز شنبه اعلام کرد که پدافند هوایی اوکراین ۲۱ موشک از ۳۴ موشک در یک حمله هوایی شبانه را سرنگون کرده است.

میکولا اولشوک گفت که هواپیماهای جنگنده اوکراینی، واحدهای موشکی پدافند هوایی، گروه‌های آتش متحرک و وسایل جنگ رادیویی-الکترونیکی در دفع حملات موشکی روسیه مشارکت داشتند.

ارتش روسیه طی یک ماه گذشته بیش از پیش زیرساخت‌های برق اوکراین را هدف قرار داده و تقریباً هر روز به ایستگاه‌های برق حرارتی،‌ برق آبی و دیگر زیرساخت‌های انرژی این کشور حمله کرده است.

مقامات اوکراینی گفته‌اند که بر اثر این حملات حدود ۸۰ درصد از تولید حرارتی و حدود ۳۵ درصد از ظرفیت برق آبی از دست رفته است و این مسئله باعث شده تا خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده را در چندین منطقه اجرا کند.

این در حالی است که مقامات محلی منطقه کراسنودار در روسیه نیز روز شنبه اعلام کردند که پس از حمله‌ای که به هواپیمای بدون سرنشین اوکراین نسبت‌ داده می‌شود، یک پالایشگاه نفت فعالیت خود را به حالت تعلیق در آورده است.

مدیر امنیتی گروهی که این پالایشگاه را اداره می‌کند، اعلام کرد که در حمله «۱۰ پهپاد به داخل کارخانه» آتش‌سوزی شدیدی رخ داد.

مقامات اوکراینی که به ندرت در مورد هدف قرار دادن سایت‌های روسیه اظهار نظر می‌کنند، به طور علنی در مورد این حملات نیز اظهار نظری نکرده‌اند.

جمهوری اسلامی «سه میلیارد یورو» برای دیوارکشی و انسداد مرزها هزینه می‌کند

معاون امنیتی-انتظامی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران می‌گوید دولت ابراهیم رئیسی برای انسداد مرزها توسط نیروهای مسلح، هزینۀ سه میلیارد یورویی طی پنج سال در نظر گرفته است.

مجید میراحمدی، شنبه هشتم اردیبهشت‌ماه به خبرگزاری فارس گفت که بر اساس این طرح و با تأیید ابراهیم رئیسی طی پنج سال بودجۀ سه میلیارد یورویی در اختیار نیروهای مسلح قرار می‌گیرد و هدف آن «امنیت کشور» و «جلوگیری از قاچاق انسان و سلاح» با دیوار و فنس‌کشی است.

این مقام امنیتی دربارۀ اولویت‌بندی این طرح، بدون ذکر جزئیات صرفاً اعلام کرد که اولویت‌ برای انسداد مرزها مربوط به مسیرهایی است که از طریق آن‌ها قاچاق انسان و اسلحه انجام می‌شود و «مرز افغانستان بخشی از این اولویت است».

اولویت دیوارکشی در مرز افغانستان «برای برقراری امنیت» در حالی است که آذر ماه ۱۴۰۲ احمد اکبری، از فرماندهان نیروی زمینی ارتش، اعلام کرده بود که در مناطق مرزی شرق کشور امنیت صد درصدی برقرار است.

تابستان ۱۴۰۲ وب‌سایت انتخاب به‌نقل از پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل افغانستان، از دیوارکشی اشتباه در مرز ایران و زابل خبر داده و گفته بود که به دلیل این دیوار کشی اشتباه بخشی از زمین‌های کشاورزی ایران به دست طالبان افتاده و طالبان نیز به کشاورزان ایرانی اجازه کشاورزی نمی‌دهد.

معاون وزیر کشور قاچاق مواد مخدر و ناامنی‌ها به‌علاوۀ بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارزش کالای قاچاق سالانه را تنها بخشی از خسارت‌های اقتصادی باز ماندن مرزها عنوان کرده است.

بیانیه وکلای دادگستری در اعتراض به «طرح نور» و برخورد پلیس با زنان مخالف حجاب اجباری

مقامات جمهوری اسلامی از جمله غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه دولت ابراهیم رئیسی را مسئول اجرای «طرح نور» معرفی می‌کنند
مقامات جمهوری اسلامی از جمله غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه دولت ابراهیم رئیسی را مسئول اجرای «طرح نور» معرفی می‌کنند

جمعی از وکلای دادگستری با انتشار بیانیه‌ای درباره تشدید فشار جمهوری اسلامی بر زنان مخالف حجاب اجباری تصریح کردند که «دولت حقی برای تحمیل عقیده و الگوی پوشش مد نظر خود به زنان و جامعه ندارد».

۶۱ وکیل دادگستری روز شنبه، هشتم اردیبهشت‌ماه،‌ با اشاره به موارد خلاف قانون در «طرح نور» و مسیر تصویب «لایحه حجاب و عفاف» در بیانیه‌ای تأکید کردند: «تصویب و اجرای چنین طرح‌هایی از حیطهٔ صلاحیت پلیس خارج است و در قانون اساسی کشور نیز جان، مال، ناموس و شغل افراد مصون از هر گونه تعرض است.»

در ادامهٔ این بیانیه آمده است: «این طرح‌ها را خلاف قانون و آزادی‌های عمومی و در تعارض با قانون اساسی و اسناد بین‌المللی حقوق بشر می‌دانیم.»

امضاکنندگان این بیانیه در انتها با محکوم کردن «اقدامات خشونت‌آفرین پلیسِ موسوم به گشت ارشاد» از مقامات جمهوری اسلامی خواستند به «سیاست‌های تخریبی نسبت به زنان» پایان دهند.

شدت عمل و خشونت نیروی انتظامی و لباس‌شخصی در برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری به گونه‌ای بوده که حتی اعتراض برخی از نیروهای هوادار جمهوری اسلامی را نیز برانگیخته است.

این در حالی است که برخی از مقامات جمهوری اسلامی از جمله غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه دولت ابراهیم رئیسی را مسئول اجرای این طرح معرفی می‌کنند.

آقای محسنی اژه‌ای روز دوشنبه ۳ اردیبهشت فاش کرد تصمیم برای برخورد شدید نیروهای پلیس با زنان و بازگشت گشت‌های ارشاد به خیابان‌ها پس از جلسات مشترک با ابراهیم رئیسی در بهمن و اسفند سال گذشته گرفته شده است.

لایحه موسوم به «حجاب و عفاف» که در واکنش به موج مخالفت زنان با حجاب اجباری سال گذشته در مجلس شورای اسلامی بدون طرح در صحن علنی به تصویب رسید، همچنان بین این مجلس و شورای نگهبان در رفت‌وآمد است و ایراداتی که شورای نگهبان به این مصوبه پرحاشیه گرفته، هنوز مرتفع نشده است.

در این میان کشمکش‌ها و جدال لفظی ميان طيف‌های مختلف سیاسی در ایران بر سر مكانيسم برخورد با افرادی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند نیز ادامه دارد.

ایران وعدهٔ آزادی خدمه کشتی توقیف‌شده «مرتبط» با اسرائیل را داد

تصویری که خبرگزاری ایرنا از لحظه توقیف این کشتی منتشر کرده بود
تصویری که خبرگزاری ایرنا از لحظه توقیف این کشتی منتشر کرده بود

وزیر خارجه ایران وعده داد خدمهٔ کشتی توقیف‌شده با پرچم پرتغال که ایران آن را «مرتبط» با اسرائیل خوانده و توقیف کرده است، آزاد می‌شوند.

کشتی «ام‌اس‌سی اِریز» که ۲۵ فروردین توسط سپاه پاسداران در ۵۰ مایلی بندر فجیره امارات توقیف و به بندرعباس منتقل شد، ۲۵ خدمه دارد.

این کشتی که از امارات به سوی هند در حال حرکت بود، از شرکت کشتیرانی «گورتال» اجاره شده بود که زیرمجموعه شرکت «زودیاک مَریتایم» مستقر در لندن است. مالک بخشی از سهام زودیاک، یک میلیاردر اسرائیلی به نام ایال اُفر است.

رسانه‌های ایران روز شنبه هشتم ازدیبهشت گزارش دادند که حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌وگوی تلفنی با همتای پرتغالی خود گفته است «موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست و به سفرای‌شان در تهران، دسترسی کنسولی، آزادی و ‌تحویل‌شان را اعلام کرده‌ایم».

پیشتر رسانه‌های داخلی از آزادی یک خدمه هندی‌تبار این کشتی خبر داده و اواخر ماه گذشته نیز ماریا زاخارووا سخن‌گوی وزارت خارجه روسیه گفته بود طرف ایرانی اعلام کرد که هیچ ادعایی نسبت به ملوان روسی ندارد و قول داده است که به زودی امکان دسترسی کنسولی به او و آزادی‌اش را فراهم سازد.

هنوز وب‌سایت وزارت خارجه پرتغال گزارشی درباره گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه دو کشور منتشر نکرده، اما وزارت خارجه پرتغال ۲۸ فروردین با انتشار بیانیه‌ای از احضار سفیر ایران خبر داده و گفته بود منتظر نتایج اعتراض رسمی خواهد بود و «هر گام بعدی را بسته به آن ارزیابی خواهد کرد».

در حالی که رسانه‌های حکومتی ایران صراحتاً توقیف این کشتی را تلافی جمهوری اسلامی از اسرائیل به خاطر حمله ۱۳ فروردین به کنسولگری ایران در دمشق عنوان کردند، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران بدون ارائه شواهد مدعی شده بود این کشتی به دلیل «نقض قوانین بین‌المللی» توقیف شده است.

وزیر امور خارجه اسرائیل، جمهوری اسلامی را به «دزدی دریایی» متهم کرده و خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران شده است.

ادامه اعتراضات دانشجویی در آمریکا، توافق دانشجویان برای پایان تحصن در پاریس

دانشجویان حامی مردم فلسطین در خارج از دانشگاه کلمبیا
دانشجویان حامی مردم فلسطین در خارج از دانشگاه کلمبیا

در حالی که دانشجویان معترض به جنگ غزه در دانشگاه کلمبیا می‌گویند با مدیران دانشگاه به بن‌بست رسیده‌اند، دانشجویان یک دانشگاه در پاریس اعلام کردند که فعلاً به اعتراضات خود پایان می‌دهند.

در پی بالا گرفتن اعتراضات دردانشگاه‌ها از شرق تا غرب ایالات متحده به دنبال ورود پلیس به محوطه این دانشگاه‌ها، اعتراض به جنگ ادامه‌دار و مرگبار در غزه در دست‌کم یک دانشگاه در پاریس نیز بالا گرفت.

دانشجویان دانشگاه معتبر سیانس‌پو در اعتراض به اسرائیل و ارتباط دانشگاه خود با این کشور هفته گذشته به تحصن و اعتراضی گسترده دست زدند و حتی یک ساختمان این دانشگاه را نیز اشغال کردند.

این اعتراضات روز جمعه، هفتم اردیبهشت، با توافق رهبران دانشجویان با مدیران دانشگاه فروکش کرد.

در حالی که دانشگاه‌ها در آمریکا و اروپا به زمان برگزاری امتحانات نزدیک می‌شوند، دانشگاه سیانس‌پو روز جمعه اعلام کرد که دانشجویان معترض توافق کرده‌اند در ازای «بحث و مناظره داخلی» با مدیران دانشگاه درباره مناسبات این دانشگاه با اسرائیل فعلاً به اعتراض پایان دهند.

مدیران دانشگاه همچنین پذیرفته‌اند که تمام احکام انضباطی علیه دانشجویان معترض و حامی مردم فلسطین را لغو کنند.

در مقابل دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیای نیویورک روز جمعه، به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اعلام کردند که در مذاکره خود با مدیران دانشگاه به بن‌بست رسیده و بنابراین به اعتراض و تحصن ادامه می‌دهند.

اعتراض حامیان فلسطینیان در دانشگاه کلمبیا که از زمان آغاز جنگ در نزدیک به هفت ماه پیش ادامه دارد زمانی بالا گرفت که رئیس این دانشگاه در پی فشار جمهوری‌خواهان در کنگره از پلیس خواست که تحصن‌کنندگان را جمع کند.

این اقدام با واکنش شدید دانشجویان و دانشگاهیان در دیگر شهرها،‌ از نیویورک تا کالیفرنیا و از آریزونا تا تگزاس و ماساچوست، مواجه شد که رئیس دانشگاه کلمبیا را به نقض آزادی بیان متهم می‌کنند.

در چند دانشگاه دیگر از جمله تگزاس هم پلیس به درخواست مدیران آنها وارد کار شد و ده‌ها دانشجوی معترض و حتی استادان حامی دانشجویان را بازداشت کردند.

این اقدام اما دست‌کم تا حالا بی‌نتیجه بوده، چرا که بازداشتی‌ها بلافاصله پس از آزادی بار دیگر به صحن دانشگاه بازگشتند و چادرهای خود را دوباره برپا کردند.

دانشجویان و برخی از اساتید و اعضای هیئت علمی که در این اعتراضات حضور داشته‌اند، خواهان برقراری دائمی آتش‌بس در نوار غزه و همچنین تجدیدنظر در سیاست‌های ایالات متحده در قبال اسرائیل و لغو ارسال کمک‌های نظامی به این کشور هستند.

معترضان در دانشگاه کلمبیا همچنین گفته‌اند تا زمانی که این مؤسسه با مراکز آکادمیک اسرائيلی قطع رابطه نکند و تعهد ندهد که سرمایهٔ خود را از نهادهای مرتبط با اسرائيل خارج خواهد کرد، به تجمعات خود پایان نمی‌دهند.

سه نفر در دادگاه پرداخت «حق‌السکوت» توسط ترامپ شهادت دادند

دونالد ترامپ پس از پایان تازه‌ترین جلسه دادگاه
دونالد ترامپ پس از پایان تازه‌ترین جلسه دادگاه

سه شاهد در دادگاه پرونده پرداخت «حق‌السکوت» توسط دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا به استورمی دنیلز، ستاره پورن، در دوره کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ شهادت دادند.

در هشتمین روز از دادگاه رسیدگی به این پرونده که روز جمعه، هفتم اردیبهشت برگزار شد، دیوید پکر، ناشر سابق روزنامه «نشنال انکوایرر»، رونا گراف دستیار سابق ترامپ و گری فارو بانکدار آمریکایی شهادت دادند.

لوین براگ، دادستان دموکرات منطقه منهتن نیویورک، دونالد ترامپ را متهم کرده که در مورد پرداخت ۱۳۰ هزار دلار به استورمی دنیلز در دوره کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ خود اسناد جعلی ارائه کرده است.

گزارش‌ها حاکی است که این مبلغ به عنوان «حق‌السکوت» به خانم دانیلز برای «رابطه جنسی» او با رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۰۶ پرداخت شده بود. آقای ترامپ چنین رابطه‌ای را تکذیب کرده و خود را بی‌گناه می‌داند.

دیوید پکر اولین شاهدی بود که در دادگاه شهادت داد. او گفت در دوران کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا از انتشار گزارش‌های منفی پیرامون روابط جنسی ترامپ جلوگیری کرده است.

او گفت که در کارزار انتخاباتی ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ «چشم و گوش» کمپین ترامپ بوده تا از انتشار گزارش‌های منفی درباره او جلوگیری کند.

او به ممانعت از انتشار گزارشی درباره «رابطه جنسی» ترامپ با کارن مک‌دوگال مدل سابق پلی‌بوی اشاره کرد و گفت به رغم عدم انتشار این گزارش، پول پرداخت کرده است.

آقای پکر در ادامه به ممانعت از انتشار گزارشی از گفته‌های دربان یکی از مجتمع‌های ترامپ اشاره کرد که داستان تولد یک «فرزند نامشروع» ترامپ را برای انتشار تعریف کرده بود، اما به رغم اینکه ادعای او دروغ بوده، باز هم ۳۰ هزار دلار به او پرداخت کرده تا حق انحصاری انتشار این گزارش را حفظ و جلو انتشار آن در دیگر رسانه‌ها را بگیرد.

امیل بوو وکیل دونالد ترامپ در دادگاه تلاش کرد با طرح سؤالاتی اعتبار اظهارات پکر را تضعیف کند؛ از جمله اینکه آقای پکر مدعی شده ترامپ در کاخ سفید از او به خاطر جلوگیری از انتشار اخبار منفی تشکر کرده، اما چنین ادعایی نه تنها در مصاحبه او با مأموران «اف‌بی‌آی» قید نشده بلکه در اظهاراتش گفته بود ترامپ از او قدردانی نکرده است.

پکر در جواب سؤال وکیل ترامپ گفت احتمالا در گزارش اف‌بی‌آی اشتباه شده است.

شاهد دوم، رونا گراف دستیار سابق ترامپ بود که در دادگاه اعلام کرد قبل از سال ۲۰۱۶، دست‌کم یک بار استورمی دنیلز، ستاره پورن را در برج ترامپ دیده است.

خانم گراف که از سال ۱۹۸۷ تا ۲۰۲۱ دستیار آقای ترامپ بوده، از شنیده‌های خود گفته که آقای ترامپ مایل بوده خانم دنیلز را به عنوان مجری یک برنامه تلویزیونی انتخاب کند و آدرس‌های ایمیل دنلیز و مک‌دوگال در سیستم‌های کامپیوتری شرکت ترامپ ذخیره شده است.

ترامپ بعد از شهادت خانم گراف با او دست داد.

شاهد سوم گری فارو بانکدار آمریکایی است که توضح داد مایکل کوهن وکیل سابق ترامپ در آستانه کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ با افتتاح حساب برای دو شرکت صوری در نزد او، به خانم دنلیز حق‌السکوت پرداخت کرده است.

دادستان‌ها در ایالت نیویورک می‌گویند پرداخت حق‌السکوت عین تقلب انتخاباتی است.

حماس از دریافت پاسخ اسرائیل به آخرین طرح آتش‌بس خبر داد؛ «بررسی می‌کنیم»

خلیل الحیه، نماینده حماس مستقر در قطر
خلیل الحیه، نماینده حماس مستقر در قطر

یک روز پس از انتشار خبری از «طرح تازه» اسرائیل، یک مقام حماس تأیید کرد که این گروه پاسخ رسمی دولت اسرائیل به تازه‌ترین طرح آتش‌بس را دریافت کرده و پس از بررسی به آن پاسخ خواهد داد.

گروه افراطی حماس از سوی اروپا و آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی معرفی می‌شود.

روز جمعه، هفتم اردیبهشت، خبر رسید که کابینه جنگ اسرائیل در طرحی تازه به گروه افراطی حماس پیشنهاد می‌کند اگر مدعی است که تنها کمتر از ۴۰ گروگان اسرائیلی را در اختیار دارد، اسرائیل برای معامله بر سر همین تعداد نیز آماده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، خلیل الحیه، رئیس هئیت مذاکره‌کننده حماس، در بیانیه خود نوشته است که پاسخ رسمی کابینه جنگ اسرائیل به پیشنهاد «دو هفته پیش» مصر و قطر، میانجی‌گران بین دو طرف، را دریافت کرده است.

حماس که به گفته وزیر دفاع اسرائیل، هزاران تن از اعضای خود را از دست داده، بر لزوم آتش‌بس کامل و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه به عنوان پیش‌‌شرط هر معامله جدید اصرار دارد.

اصرار طرفین بر خواسته‌های خود باعث شده که مذاکرات آتش‌بس پس از بیش از شش ماه جنگ هم‌چنان بی‌نتیجه بماند.

همزمان روز جمعه اعلام شد که کمال عباس، رئیس سازمان اطلاعات مصر، که ریاست هیئت کشورش در مذاکرات ماه‌های اخیر در دوحه و قطر را برعهده داشته، در سفری کم‌سابقه به اسرائیل رفته است.

جیک سالیوان، مشاور امنیتی جو بایدن در کاخ سفید، روز جمعه چنین نظر داد که شاهد «تحرکی تازه» در روند مذاکرات طرفین بر سر پایان جنگ و بازگشت گروگان‌ها است.

با این حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام که به نامش اشاره نکرد نوشت که پاسخ اسرائیل حاوی پیشنهاد تازه‌ای نیست.

اسرائیل تأیید کرده است که شماری از گروگان‌ها کشته شده‌اند، اما حماس ظاهرا در آخرین دور مذاکرات در قاهره فاش کرده که کمتر از ۴۰ گروگان را برای معامله در اختیار دارد.

از زمان حمله حماس به اسرائیل و جنگی که ارتش اسرائیل در پاسخ به این گروه افراطی در باریکه غزه آغاز کرد، بیش از ۳۴ هزار و ۳۰۰ فلسطینی کشته و نزدیک به ۷۷ هزار و ۳۰۰ تن دیگر زخمی شدند.

بیشتر

تازه‌های ایران و جهان

XS
SM
MD
LG