لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۸

آغاز فيلترينگ گسترده اينترنت در امارات


خاورمیانه از مناطقی است که در آن فیلترینگ به طور گسترده ای اعمال می شود.(عکس:EPA)
خاورمیانه از مناطقی است که در آن فیلترینگ به طور گسترده ای اعمال می شود.(عکس:EPA)

شرکت «du»، دومين اپراتور مهم مخابرات امارات متحده عربی، روز يکشنبه با ارسال پيامک به مشترکان خود اعلام کرد که از دوشنبه، ۱۴ آوريل، فيلترينگ گسترده ای را بر روی شبکه اينترنتی خود اعمال خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار راديو فردا در دبی، اين فيلترينگ شامل وب سايت های ضد مذهبی، شماری از وب سايت های سياسی عربی همچون «عرب تايمز» و همچنين تارنماهای «غير اخلاقی» و «سکسی» خواهد بود.


زمانی که کاربری وب سایت فیلتر شده ای را جستجو می کند با صفحه ای که حامل چنین پیامی است روبرو خواهد شد: «این وب سایت در امارات متحده عربی قابل دسترس نیست. متاسفانه وب سایتی را که شما جستجو می کنید شمل مطالبی است که احتمالا می تواند موجب ناراحتی احساسات مذهبی، فرهنگی و اخلاقی دیگر کاربران ساکن امارت متحده عربی شود.»


شرکت «اتصالات» از مهمترين شرکت های مخابرات امارات، سال ها است که اين فيلترينگ را پياده می کند و به همين علت بود که از سال ۲۰۰۶ و با شروع فعاليت شرکت «du » و نبود فيلترينگ در آن، نمودار تعداد مشترکين اينترنتی اين شرکت رشد صعودی داشت.


نمایی از پیغام اینترنتی در امارات که در زمان جستجوی سایت های فیلتر شده به چشم می خورد.

هر چند که مناطق آزاد امارات، همچون منطقه ويژه «جبل علی» و «مديا سيتی» شامل مسدود سازی فله ای اينترنتی نيستند اما وب سايت «عرب تايمز» از روز يکشنبه در اين مناطق نيز فيلتر شد.


موج فیلترینگ در خلیج فارس


فيلترينگ و برخورد با بلاگرهای کشورهای عربی خاورميانه در ماه های گذشته افزايش يافته است. دسامبر سال گذشته، فواد احمد الفرهان از پيشگامان وبلاگ نويسی در عربستان سعودی، به دليل انتقاد از دولت اين کشور دستگير شد و وبلاگ وی فيلتر شد.


عبدالله محسن، بلاگر بحرينی و فعال حقوق بشر نيز حدود پنج ماه است که در زندان بسر می برد.


در همين حال، «گزارشگران بدون مرز» که مقر آن در پاريس است، اخيرا گزارش داد که دولت يمن هفت وب سايت يمنی از جمله «يمن پورتال» را، که مطالبی به انگليسی منتشر می کرد، به اتهام به خطر انداختن منافع ملی فيلتر کرده است.


برخی از مقامات ايرانی سال گذشته اعلام کرده بودند که «ماهانه حدود ۱۳۰۰ سايت به صورت اتوماتيک پالايش و يا از طريق قوه قضاييه و کميته مصاديق پايگاه های غير اينترنتی» فيلتر می شوند.


سال گذشته نتايج تحقيق چهار دانشگاه آکسفورد، کمبريج، هاروارد و تورنتو درباره سانسور سايت های اينترنتی در چهل کشور جهان به همراه تشکيلات خودگردان فلسطينی نشان داد که ايران، عمان، عربستان سعودی، سودان، تونس، امارات متحده عربی و يمن در صدر کشورهايی قرار دارند که بيشترين سايت های اجتماعی، پورنوگرافی، قمار و همجنسگرايانه را فيلتر می کنند.


XS
SM
MD
LG